Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Συνεργαζόμενα μαθήματα: Γαλλικά – Τ.Π.Ε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Συνεργαζόμενα μαθήματα: Γαλλικά – Τ.Π.Ε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Συνεργαζόμενα μαθήματα: Γαλλικά – Τ.Π.Ε.
Η πόλη που μένω. Παρουσιάζω την πόλη μου και τα μνημεία της. Συνεργαζόμενα μαθήματα: Γαλλικά – Τ.Π.Ε. Εκπαιδ/κοί: Βίκη Κιοσεδάκη – Γιώργος Κουτλής Μαθητές: Τα 16 παιδιά από το τμήμα Ε1 που έχουν επιλέξει να διδαχθούν Γαλλικά ως 2η ξένη γλώσσα.

2 ΣΤΟΧΟΙ Εξοικείωση με την ξένη γλώσσα στην καθημερινή ζωή.
Μύηση στην Ιστορία και τον Πολιτισμό της Νάξου. Βιβλιογραφική έρευνα. Αναζήτηση, αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών. Αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών Επικοινωνία με μαθητές άλλης χώρας.

3 ΜΕΣΑ - ΕΡΓΑΛΕΙΑ Εργαστήριο Η/Υ του σχολείου Βιβλιοθήκη του σχολείου
Λογισμικά (επεξ. κειμένου, πρόγρ. παρουσιάσεων, πρόγρ. δημιουργίας βίντεο, επεξεργ. ήχου, επεξεργ. εικόνας, λεζάντες, υπότιτλοι, Google maps, μετάφραση) Διαδίκτυο – Μηχανές αναζήτησης (εικόνες, μουσική, upload σε eTwinning, youtube και dailymotion)

4 Τι είναι το eTwinning www.etwinning.gr www.etwinning.net
Είναι μια ευρωπαϊκή δράση του προγράμματος Διά Βίου Μάθησης, μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) συνεργάζονται, ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση παροτρύνει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από τις χώρες της Ευρώπης να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να δημιουργήσουν δεσμούς φιλίας και συνεργασίας.

5 Στο eTwinning συμμετέχουν:
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΑ εκπαιδευτικοί από σχολεία με εργασίες (project) [6.015 σε εξέλιξη και ολοκληρωμένες] Είναι διαθέσιμο σε 25 γλώσσες. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Ελλάδα 4.780 7.198 2.216 Γαλλία 11.112 19.885 4.740

6 Εγγραφή εκπαιδευτικού στην διαδικτυακή πλατφόρμα του eTwinning και δημιουργία προφίλ.

7 Συνεργάτης: Myriam Ternier
Δασκάλα στο επίπεδο CM1-CM2 (παιδιά 8-11 ετών), στη σχολή Μοντά, της πόλης Saint Egrève, προάστιο Grenoble (Γαλλία).

8 3ο Δημοτικό σχολείο, Νάξος ΕΛΛΑΔΑ
Έργο eTwinning: Correspondance France - Grèce Γλώσσα επικοινωνίας: Γαλλικά 3ο Δημοτικό σχολείο, Νάξος ΕΛΛΑΔΑ l'école de la Monta, Saint Egrève ΓΑΛΛΙΑ

9

10 ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Α/Α ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣ./ΕΞ. 1 9/11/2012 ----
Δήλωση προγράμματος 2 20/11/2012 Εγγραφή στο eTwinning - Αναζήτηση συνεργάτη 3 30/11/2012 Επιλογή συνεργάτη - Έναρξη του έργου 4 18/12/2012 «Η τάξη μας» ΓΑΛ. notre classe FR 5 20/12/2012 Χριστουγεννιάτικη ευχετήρια κάρτα ΕΛΛ. carte de Noel GR 6 28/2/2013 «Η τάξη μας» ΕΛΛ. notre classe GR 7 25/4/2013 Παρουσίαση της πόλης και των χωριών της Νάξου ΕΛΛ. Presentation de la ville et des alentours de Naxos 2013 GR 8 30/5/2013 Ιστοσελίδα της σχολής Monta του Saint Egrève ΓΑΛ. 9 7/6/2013 «Καλώς ήρθατε στο κάστρο της Νάξου!» ΕΛΛ. Bienvenue au château de Naxos GR

11 ΩΦΕΛΗ από το eTwinning Οι μαθητές: Δούλεψαν ομαδοσυνεργατικά.
Έκαναν χρήση της ξένης γλώσσας πέρα από τα στενά πλαίσια του μαθήματος. Γνώρισαν περιληπτικά την ιστορία του ενετικού κάστρου της Νάξου και τους βασικούς του χώρους. Είδαν το ρόλο των Νέων Τεχνολογιών στην επικοινωνία και συνεργασία από απόσταση. Οι εκπαιδευτικοί: Γνώρισαν καλύτερα τους μαθητές τους. Ήρθαν σε επαφή με την κουλτούρα και το εκπαιδευτικό σύστημα της Γαλλίας. Αξιοποίησαν το διαδίκτυο και τις Ν. Τεχν. στην τάξη.

12 ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Περισσότερη εξοικείωση με το περιβάλλον του eTwinning. Εμβάθυνση στην ιστορία του Κάστρου ή σε άλλα μνημεία του τόπου. Επίσκεψη στους χώρους που μελετώνται. ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ Στο τμήμα ΣΤ3 και το δάσκαλό του κ. Ξενικουδάκη Μ. για την ανταλλαγή διδακτικής ώρας, τις εβδομάδες που χρειάστηκε, για την υλοποίηση του project. Στον δάσκαλο του Ε1 κ. Κατερίνη Δ. για την ανάπτυξη των κειμένων της ιστορίας του κάστρου στην τάξη.


Κατέβασμα ppt "ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Συνεργαζόμενα μαθήματα: Γαλλικά – Τ.Π.Ε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google