Aκμή και εφηβεία.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Τα νοσήματα του στόματος
Advertisements

Εργασία Βιολογίας Από: Ραφτοπούλου Μαρία
Προληψη καρκινου: ΑλλαγεΣ στο τροπο ζωηΣ απο την παιδικη ηλικια
Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Πυραμίδα Υγιεινής Διατροφής
Ο όμιλος NewDAY Πρωτοπόρος με Νεα τεχνολογία
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΛΛΗ -ΨΥΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ Συνέχιση της έρευνας Δια.Μ.Αντ.Ι σε συνεργασία με το Ερευνητικό ίδρυμα «Υγεία του παιδιού» Μέτρηση των αλλαγών στο σωματικό.
Οι ψυχολογικές διαστάσεις του θηλασμού για την μητέρα και το βρέφος
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Μάγ(κ)ιες Μέλισσες ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ Η χοληστερίνη είναι μία χημική ουσία, που αυξάνεται στον οργανισμό με την κατανάλωση λιπαρών ουσιών.
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ (ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ)
Βιολογικές και Ψυχολογικές αλλαγές
Χαιρετισμός στον ήλιο.
ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΜΑΘΗΜΑ 3.
ΝΟΣΟΣ PARKINSON Εργασία: Άννα Μ..
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΤ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ.
Αισθητική προσώπου ΙΙ Β΄ΤΑΞΗ ΕΠΑΣ
ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Ηλεκτρομαγνητικά πεδία στο σπίτι και στην εργασία.
Διατροφή 6-12 ετών: τα χρόνια του Δημοτικού
ΦΩΤΟΓΗΡΑΝΣΗ.
Ομάδες Τροφών Ιωάννα & Σταυρούλα.
Βιταμίνες & Οφέλη.
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
2103 κoσ κοσμητολογια eapino ΕΞΑΜΗΝΟ 2015
Διατροφή και υγεία Ελένη Καλιάτση Α΄ Γυμνασίου 1ο Γυμνάσιο Άργους.
1.3. ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ Μ. Σαριδομιχελάκης
ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΜΑΘΗΜΑ 8.
Φυσιολογία του δέρματος
ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΒΛΑΒΕΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ Α ΤΑΞΗ
Εφηβεία και Διατροφή.
"Υγειηνή Διατροφή" Τα παιδιά χρειάζονται μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού.
Ο γλυκός εχθρός της υγείας μας Ο γλυκός εχθρός της υγείας μας Σχολικό έτος Υπεύθυνοι καθηγητές: ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΣΟΠΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
ΟΙ ΜΕΛΙΣΤΑΛΑΧΤΕΣ Σχολείο: Γενικό Λύκειο Μύρινας Τάξη: Α
Θεραπευτική προσέγγιση των κονδυλωμάτων Ηλέκτρα Νικολαΐδου Επ. Καθηγήτρια Δερματολογίας Α’ Κλινική Δερματικών και Αφροδισίων Νόσων Ιατρικής Σχολής Παν/μίου.
Μάθημα διαιτολογίας C.D.A. College Limassol Χειμερινό εξάμηνο 2014 ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ.
201 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΚΜΗΣ ΜΑΘΗΜΑ 8.
201 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΚΜΗΣ
201 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΚΜΗΣ ΜΑΘΗΜΑ 11)
ΕΚΖΕΜΑ-ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ Οι όροι έκζεμα-δερματίτιδα είναι συνώνυμοι όροι.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΙΙΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΒΑΡΟΥΣ.
201 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΚΜΗΣ
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΕΡΑΤΟΛΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ
Πλαστική χειρουργική ουλών
ΜΑΘΗΜΑ 11. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ, ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΡΧΙΚΑ ΝΑ ΤΑΞΙΝΟΜΗΘΟΥΝ.
ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. Με τον όρο αφυδάτωση του δέρματος εννοούμε την απουσία νερού από τις στιβάδες του σε μη παθολογικές καταστάσεις. Ο όρος αφυδάτωση.
201 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΚΜΗΣ ΜΑΘΗΜΑ 3).
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ. O Παρόλο που πολλά φάρμακα χορηγούνται σήμερα χωρίς συνταγή γιατρού, ποτέ δεν πρέπει να συστήσουμε εμείς, γιατί.
Ισοζύγιο Ενέργειας Και Έλεγχος Βάρους θεωρεία & Άσκηση Πράξης ΕΞΑΜΗΝΟ Γ’
Πρόγραμμα Comenius Γυμνασίου Ζαγοράς Διατροφικές συνήθειες εφήβων Δεν ακολουθούν πρόγραμμα στη διατροφή τους Συνήθως δεν τρώνε πρωϊνό Καταναλώνουν.
201 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΚΜΗΣ ΜΑΘΗΜΑ 5).
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙς ΚΑΙ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΒΑΘΥΤΕΡΩΝ ΠΗΛΙΝΓΚ ΒΑΘΥ ΦΥΤΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ.
ΔΙΑΒΗΤΗΣ TYΠΟΥ 2 ΔΙΑΓΝΩΣΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ- ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ TYΠΟΥ 2 ΔΙΑΓΝΩΣΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ- ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΑΝΔΑΛΑΚΗ ΕΥΘΥΜΙΑ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ.
Δασκαλάκη Δ. Δέσποινα Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Επ. συνεργάτιδα Medtronic Ηράκλειο, 10/9/2016 Διατροφικές συστάσεις & άσκηση σε ασθενείς με Διαβήτη.
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΦΥΤΟΦΑΓΟΥΣ. ΟΡΙΣΜΟΣ Ως φυτοφάγος χαρακτηρίζεται εκείνος που συνειδητά έχει αποκλείσει από το καθημερινό του διαιτολόγιο την κατανάλωση.
Αλλεργική δερματίτιδα (εξ επαφής). Η αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής είναι μια κοινή πάθηση του δέρματος. Προκαλείται, λόγω επαφής του δέρματος, με παράγοντες.
Αλλεργική δερματίτιδα (εξ επαφής). Η αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής είναι μια κοινή πάθηση του δέρματος. Προκαλείται, λόγω επαφής του δέρματος, με παράγοντες.
Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη
Κατάρτιση διαιτολογίου
ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΠΝΦ
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Διατροφή και Ασθένειες
Παχυσαρκία.
Κυτταρίτιδα – Tοπικό Λίπος
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ. ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Σ΄ αυτήν την εργασία θα αναφερθούμε συνοπτικά στις ομάδες τροφίμων, στα θρεπτικά που περιέχονται σ’ αυτές και.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Aκμή και εφηβεία

ακμή H πιο σημαντική δερματοπάθεια στην εφηβική ηλικία Εμφανίζεται στην έναρξη της εφηβείας Μεγαλύτερη συχνότητα στις ηλικίες των 17 και 19 χρόνων Προοδευτικά βελτιώνεται Υποχωρεί μέχρι την ηλικία των 25 χρόνων

Πώς προκαλείται Με την επίδραση των ορμονών της εφηβείας Οι σμηγματογόνοι αδένες ( σε πρόσωπο, πλάτη και ώμους ) υπερπλάσσονται Η παραγωγή του σμήγματος (μίγμα από λίπη ) αυξάνεται Το σμήγμα παραμένει στάσιμο στον αδένα και αποικίζεται από μικρόβια Τα μικρόβια αυτά ευθύνονται για τη δημιουργία φλεγμονής, δηλαδή σπυράκια με πύο ή χωρίς πύο, επιφανειακά ( βλατίδες και φλυκταινίδια ) ή βαθιά στο δέρμα ( οζίδια και κύστες )

Όταν ο έφηβος/η Έχει πολύ βαριά ακμή Έχει μέτρια ακμή που δεν ανταποκρίνεται σε συμβατική θεραπεία Τότε πρέπει να γίνουν ορμονολογικές και άλλες εξετάσεις ώστε να υπάρξει η ανάλογη αντιμετώπιση

ΘΕΡΑΠΕΙΑ Δεν υπάρχει καμία θαυματουργή συνταγή-η θεραπεία απαιτεί χρόνο Η θεραπεία εξατομικεύεται σε κάθε περίπτωση Η θεραπεία πρέπει να συνεχίζεται για όσο διάστημα εμφανίζει το δέρμα σπυράκια Ανάλογα με τη βαρύτητά της ακμής η θεραπεία γίνεται με τοπικά φάρμακα (κρέμες ), ή με φάρμακα από το στόμα (χάπια) ή με συνδυασμό και των δύο

ΔΙΑΙΤΑ Δεν έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά η δοξασία ότι η δίαιτα επηρεάζει την ακμή Είναι προς όφελος της υγείας του εφήβου να ακολουθήσει ένα ισόρροπο διαιτολόγιο που να περιλαμβάνει Περισσότερα φυτικά λίπη από ζωικά Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά Λιγότερη ζάχαρη ,λιγότερο αλάτι και συντηρητικά

Η κοινή ακμή δεν είναι αρρώστια – αλλά φυσιολογική διαδικασία Η κοινή ακμή δεν είναι αρρώστια – αλλά φυσιολογική διαδικασία Είναι σημαντικό ο έφηβος Να καταλάβει το μηχανισμό της και να ακολουθήσει φαρμακευτική αγωγή και καθημερινή περιποίηση του δέρματός του Να την αντιμετωπίζει έγκαιρα και σωστά γιατί ενδέχεται να δημιουργήσει μόνιμες ουλές στο δέρμα Μπορεί να μειώσει την αυτοπεποίθηση και να οδηγήσει σε κατάθλιψη Τα τραύματα και οι ουλές που αφήνει στην ψυχή του εφήβου είναι βαθύτερα από τις ουλές που ίσως αφήνει στο δέρμα

Φροντίδα του δέρματος στην ακμή Φροντίδα του δέρματος στην ακμή Να πλένετε το δέρμα με ειδικό καθαριστικό της ακμής (πρωί και βράδυ ) χωρίς έντονο τρίψιμο Να χρησιμοποιείτε αντηλιακό μη λιπαρής σύστασης, ιδίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού Ειδικές ενυδατικές κρέμες είναι απαραίτητες κατά τη θεραπεία Η υπερβολική χρήση καλλυντικών ή μασκών, μπορεί να επιδεινώσει την ακμή Ποτέ μην προσπαθείτε μόνοι σας να σπάσετε ή να ζουλίξετε τα σπυράκια της ακμής γιατί αυτό τα επιδεινώνει, επιτείνεται η φλεγμονή και αυξάνεται η πιθανότητα για μόνιμες ουλές