Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

201 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΚΜΗΣ ΜΑΘΗΜΑ 5).

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "201 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΚΜΗΣ ΜΑΘΗΜΑ 5)."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 201 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΚΜΗΣ ΜΑΘΗΜΑ 5)

2 ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ Είναι η πρώτη φορά, που θα μας δοθεί η ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε τον όρο ΘΕΡΑΠΕΙΑ, για μια περιποίηση που γίνεται από την αισθητικό, και τούτο γιατί η ακμή είναι δερματοπάθεια και πρέπει όπως είπαμε και παραπάνω, να την αναλάβουμε πάντα με τη συνεργασία γιατρού. Παρόλο, που πολλά φάρμακα, χορηγούνται σήμερα χωρίς συνταγή γιατρού, ποτέ δεν πρέπει να συστήσουμε εμείς, γιατί δεν είναι της αρμοδιότητάς μας και εκτός αυτού δεν μας το επιτρέπει ο Νόμος. Καλά, όμως, θα είναι να ξέρουμε, τι περίπου δίνει ο γιατρός σ’ αυτή την περίπτωση.

3 Ο γιατρός, λοιπόν, θα χορηγήσει βιταμίνες Α, Ε και Κ. Αντιβιοτικά τοπικά, ή από το στόμα ή και σκευάσματα κορτικοστεροειδή, τοπικής χρήσης, με αντισμηγματορροϊκή κερατολυτική και μικροβιοστατική ενέργεια Το φάρμακο για τη συστηματική θεραπεία της ακμής είναι η τετρακυκλίνη που θέλει να δεσμεύσει τους τριχοσμηγματογόνους αδένες, την παραγωγή του σμήγματος και αποκαθιστά την φυσιολογική σύνθεση των λιπιδίων του σμήγματος.

4 Χορηγείται από τον γιατρό σε μικρές δόσεις 250- 500mg, ημερησίως, μισή τουλάχιστον ώρα, πριν από το γεύμα. Οι τετρακυκλίνες χορηγούνται για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, που φθάνει τους 3-4 μήνες. Η τετρακυκλίνη και η χορήγησή της, ανεξέλεγκτα, δεν παρουσιάζει σημαντικές παρενέργειες, αλλά μπορεί να προκαλέσει κακή ανάπτυξη του σκελετού του εμβρύου, όταν χορηγηθεί σε έγκυες γυναίκες. Γι’ αυτό δεν δίνουν ποτέ οι γιατροί τετρακυκλίνες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

5 ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ Το ακνεϊκό άτομο, τις περισσότερες φορές, έχει ψυχολογικά προβλήματα και αυτό του επιδεινώνει την ακμή του. Δικός μας ρόλος είναι, πρώτα-πρώτα να του μειώσουμε τον εκνευρισμό, όσον αφορά την ακμή του, για να έχουμε έτσι καλύτερο αποτέλεσμα.

6 Πρώτο στάδιο θεραπείας της ακμής  Στο πρώτο στάδιο, θα καθαρίσουμε απλώς το δέρμα, αφαιρώντας του, τους φαγέσωρες και μόνο. Αυτό θα μας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουμε το δέρμα του ακνεϊκού και να δούμε μέχρι πιο βαθμό είναι ευαίσθητο.  Δεν είναι απαραίτητο να αφαιρέσουμε όλους τους φαγέσωρες με την πρώτη φορά. Μπορούμε να κάνουμε τρεις ή και περισσότερους καθαρισμούς, που θα επαναλαμβάνονται ανά δύο ως επτά ημέρες, ανάλογα με την ευαισθησία του δέρματος.  Τοποθετούμε το άτομο στον ατμό, όπως και στον καθαρισμό. 15 λεπτά στον ατμό και 5-8 λεπτά (περίπου) σε ατμό και όζον. Κατόπιν αφαιρούμε τους φαγέσωρες. Εκεί που υπάρχει φαγέσωρας πολύ κοντά σε φλύκταινα προτιμούμε να μην τον αφαιρέσουμε, παρά να ερεθίσουμε σ’ αυτή τη φάση την φλύκταινα.

7 Δεύτερο Στάδιο - Descrustation Επειδή το ακνεϊκό δέρμα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, μπορούμε να παραλείψουμε αυτή τη φάση, ανάλογα με την κρίση μας.

8 Τρίτο Στάδιο: Υψίσυχνα ρεύματα Αν το δέρμα του ακνεϊκού είναι πολύ λιπαρό, ρυθμίζουμε και την ένταση σε πιο ψηλά επίπεδα από το φυσιολογικό και το ευαίσθητο δέρμα και ακολουθούμε τη γνωστή διαδικασία.

9 Τέταρτο Στάδιο: Μασάζ Το μασάζ εδώ, πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά, γιατί το ακνεϊκό δέρμα είναι συχνά ή πολύ ερεθισμένο ή και πληγωμένο από τον ίδιο τον ακνεϊκό στην προσπάθειά του να σπάσει τις φλύκταινες. Σκοπός μας είναι να τονώσουμε την κυκλοφορία του δέρματος που τις περισσότερες φορές δεν είναι καλή και θα χρησιμοποιήσουμε μια κρέμα του μασάζ που θα είναι καλμαντική και όχι πολύ λιπαρή.

10 Πέμπτο στάδιο: Μάσκα Ανάλογα με τον ερεθισμό θα χρησιμοποιήσουμε και την μάσκα που θα φροντίσουμε να είναι καλμαντική και να παρέχει το αίσθημα της ανακούφισης και της δροσιάς στο ακνεϊκό δέρμα. Έκτο στάδιο Περνάμε το πρόσωπο με μια κρέμα υδατική, όσο το δυνατόν λιγότερο λιπαρή. Ακόλουθα, συμβουλεύουμε την πελάτισσα, πια αγωγή θα ακολουθήσει στο σπίτι. Πρέπει πρώτα να της τονίσουμε, όπως είπαμε και παραπάνω, πως δεν πρέπει να πειράζει καθόλου το δέρμα της, γιατί μπορεί να επιδεινώσει την κατάστασή της και όχι μόνο να μας δυσκολέψει αλλά να μας εμποδίσει σημαντικά τη θεραπεία της.

11 Καθαρισμός στο σπίτι Θα τονίσουμε, ότι ποτέ δεν πρέπει να κοιμάται με ακάθαρτο πρόσωπο, αλλά ούτε και να καταφεύγει στο αντίθετο άκρο, πλένοντας συνεχώς το πρόσωπό, πράγμα, που όπως είπαμε παραπάνω, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Για τον καθαρισμό, θα χρησιμοποιήσει γαλάκτωμα για λιπαρά δέρματα ή σαπούνι που δεν πρέπει όμως να είναι πολύ στυπτικό γιατί θα μας δυσκολέψει στο καθαρισμό του δέρματός. Θα προτιμήσει ένα σαπούνι ουδέτερο ή καλμαντικό με εκχύλισμα χαμομηλιού. Θα καταργήσει την πετσέτα και θα χρησιμοποιεί ειδικά χαρτομάντηλα για το πρόσωπό.

12 Λοσιόν Η λοσιόν που θα χρησιμοποιήσει δεν πρέπει να είναι στυπτική για να μη μας εμποδίσει, όπως και το σαπούνι, την αφαίρεση των φαγεσώρων. Και αν προτιμήσουμε μια λοσιόν με οινόπνευμα, θα πρέπει να τονίσουμε, ανάλογα με το πόσο στυπτική είναι, που θα την χρησιμοποιεί. Δηλαδή θα την χρησιμοποιεί εντελώς τοπικά, στις λιπαρές περιοχές του δέρματος, ή σε όλο το πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Εδώ πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία, γιατί βλέπουμε, ακόμη και σε πολύ νεαρά άτομα, που έχουν χρησιμοποιήσει πολύ στυπτικές λοσιόν, να έχουν δημιουργηθεί ρυτίδες σ’ όλο τους το πρόσωπο και κυρίως, γύρω από τα μάτια ή το στόμα. Αυτό οφείλεται στη χρησιμοποίηση πολλές φορές την ημέρα, υπερβολικά στυπτικής λοσιόν.

13 Μακιγιάζ Θα πρέπει να συστήσουμε στην πελάτισσα να μακιγιάρει όσο το δυνατό, λιγότερο το πρόσωπό της, φωτίζοντας περισσότερο τα μάτια και τα χείλη και αποφεύγοντας το πολύ βαρύ make up ή το αντισέρν. Σε περίπτωση όμως που η όψη του δέρματός της, της δημιουργεί άγχος ή την κάνει να αισθάνεται άσχημα, της επιτρέπουμε να μακιγιαριστεί ακόμη και πολύ, φθάνει τα καλλυντικά που θα χρησιμοποιήσει να είναι προσεγμένα. Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικά καλλυντικά για ακνεϊκούς με σύνθεση που περιέχει όσο το δυνατόν λιγότερα φαγεσωρογενή στοιχεία.

14 ΟΖΟΝ ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ Στην αισθητική με τη χρήση όζοντος επιτυγχάνεται: 1. Καθαρισμός δέρματος. 2. Αναζωογόνηση των κυττάρων της επιδερμίδας. 3. Καταστροφή μικροβίων και παροχή αντισηψίας, λόγω της βακτηριοδοκτόνου δράσης. 4. Μάλαξη με την αποσύνθεση του όζοντος. 5. θεραπεία δέρματος με ακμή και διάφορες μολύνσεις.

15 Πώς χρησιμοποιείται το όζον στην αισθητική 1. Συγκρατούμενο από ατμούς νερού. Οι ατμοί φορτισμένοι με όζον εκτοξεύονται σε απόσταση 30-35 cm επί 15 λεπτά. 2. Μεταφερόμενο με συμπιεσμένο αέρα στο νερό ή σε άλλο προιον που επηρεάζεται από το όζον.


Κατέβασμα ppt "201 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΚΜΗΣ ΜΑΘΗΜΑ 5)."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google