ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Project: Διαχείριση χρόνου Χαλάρωση
Advertisements

Μια εργασία των μαθητών της Στ τάξης
15ο ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β' ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ (PROJECT) ΘΕΜΑ: “ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΦΗΒΩΝ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ” ΜΑΪΟΣ 2012 ΜΑΘΗΤΕΣ Α' ΤΑΞΗΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΥΔΗΣ ΒΥΡΩΝ,
Τελικά είναι σημαντικός και χρήσιμος για τον άνθρωπο ο υπολογιστής
Το κάπνισμα στην ζωή μας
Πόσο βλέπουμε διαφημίσεις;
ο Γενικό Λύκειο Αθηνών Τμήμα: Β3 Ερευνητική Εργασία Θέμα: Η διασκέδαση των νέων ηλικίας ετών Επιβλέπων καθηγητής: Λάππας Βασίλειος.
Project Β’ Τετραμήνου Ομάδας Αθλητισμού και Εφήβων
Υπεύθυνοι καθηγητές: Δεμιτσάνη ς Ευάγγελος Μαρινάκη Μαρία.
Ερευνητική Εργασία «Η εικονική μας επιχείρηση» Ανάλυση δεδομένων ερωτηματολόγιου.
Κοσμαρά Μαρκέλλα Κληματσίδα Κατερίνα Καρβουνίδου Ελευθερία
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΦΥΛΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒEΙΑ
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΘΕΜΑ : « Διαπροσωπικές σχέσεις των νέων»
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒEΙΑ
Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΑΤΖΗΠΛΑΤΩΝ Α4 1ΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ Ν
«Είμαστε σύννεφα και παίρνουμε όποιο σχήμα θέλουμε» Διασχολικό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Όταν το ΕΓΩ συναντά το ΕΜΕΙΣ.
Quatuor Squilla Θέμα: "Πώς επηρέασε η χρήση της κινητής τηλεφωνίας τις διαπροσωπικές σχέσεις και ποια νέα ήθη και γλώσσα εισήγαγε στη σύγχρονη καθημερινότητα;"
Μελετώντας το πρώτο διάγραμμα όλοι οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι μέσα στην οικογένεια υπάρχει διάκριση σε όλους τους τομείς δήλωσαν περισσότεροι ότι.
Σχολικός Εκφοβισμός Τι ακριβώς είναι ; Πώς αντιμετωπίζεται από το θύμα ; Πώς αντιμετωπίζεται από τον παρατηρητή ;
SOCIAL MEDIA CREATIVE AD Βουδούρης Γιώργος, Γκιμούση Πανωραία, Σουλουτζιδάκης Σοφοκλής, Τζώρτζη Μαργαρίτα.
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!!!
Εφηβεία Η εφηβεία είναι η μεταβατική > περίοδες στην ζωή μας.
Συνέντευξη από τη μητέρα μου Στέφανος Ν. Β1΄ Σχολικό έτος
1o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:
Κοινωνικοποίηση Πανταζάκου Χριστίνα.
ΧΟΡΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΦΗΒΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Ερευνητική εργασία «Φύλα και επαγγέλματα»
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT)
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΕΦΗΒΟ ΑΓΟΡΙ - ΚΟΡΙΤΣΙ 5o γενικό λύκειο Ηρακλείου ΔΙΔ. ΕΤΟΣ: Β. ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Ομάδα εργασίας Μάριος.
Τι είναι ; Πρόκειται για μια δραστηριότητα αρκετών χιλιάδων ετών. Κάποιος στοιχηματίζει χρήματα στο αποτέλεσμα κάποιου συμβάντος, το οποίο μπορεί να ελέγχεται.
Μαθητές και Facebook 2 ο Γυμνάσιο Ευόσμου Σιώσιος Γεώργιος, Σταματίου Εύα, Στεφανίδης Παύλος, Τασέλη Άσπα, Τέκου Αναστασία, Τσαγκουρίδης Ηλίας, Τσιάβος.
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΤΜΗΜΑ 2. ΘΕΜΑ:ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΚΛΕΙΔΗ -ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ-ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ.
“ Διαφορετική συμπεριφορική στάση των γονιών απέναντι στο έφηβο κορίτσι και στο έφηβο αγόρι ”.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ ΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ - FACEBOOK
ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ
ΟΜΑΔΑ:Ε.Π.Ε.Σ.Α Ανθή, Σέλφο, Ελένη, Παναγιώτα, (Έφη).
Harry Potter Η μαγεία της ψυχολογίας
Εθισμός στο διαδίκτυο.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΡΑΣΤΙΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ - ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ Δήμητρα Σκιάνη Νίνα Καλύβα Μαργαρίτα Δουκάκη Άννα.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ- ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ MEDITERRANEAN COLLEGE.
 ΠΩΣ βλέπετε τους ανθρώπους που έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος ή ανήκουν σε διαφορετική εθνικότητα από εσάς; Τους θεωρείτε ίσους με εσάς; Δυστυχώς,
OIKOΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 14 ο μαθητικό συνέδριο με θέμα περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές πτυχές της αειφορίας «Αυτός ο κόσμος.
Έρευνα με ερωτηματολόγιο σε μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου του 3 ου Γυμνασίου Βύρωνα Σχολική χρονιά Η φιλία στην αρχή της εφηβείας.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΤΑΞΗ Β’ Έρευνα Συμπεριφοράς – Στάσης Θέμα: «Νέοι και Διαδίκτυο – Εθισμός» Χρόνος διεξαγωγής:
Εργαστήριο Στατιστικής (9 ο Εργαστήριο) Συσχετίσεις μεταξύ μεταβλητών (ερωτήσεων)
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
«DIFRIENDS» Κατερίνα Μαρία-Αγγελική Βασιλική Ανδριάνα Σενάριο για το μάθημα της Γλώσσας Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Κ. Κατερίνα Νικολοπούλου.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
ΦΩΤΙΑ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΑ. ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Σκοπός της ερευνητικής εργασίας είναι η διερεύνηση του τρόπου που διασκεδάζουν οι μαθητές τα Σαββατοκύριακα.
Εθισμός στο Διαδίκτυο.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Γ2 τάξη Δημοτικού Σχολείου Αρναίας
Παραδοσιακά Παιχνίδια
ΟμΑδα 1 - Ενδοοικογενειακη Βια
Θέμα 3ο Γονείς Εξάμηνο Ε΄.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ Σχολικό έτος : Τμήμα : Β2 ΜΑΘΗΤΕΣ: Κακαργιάς Βαγγέλης Θηραίος Γιάννης Γιαννακόδημος Ηλίας.
Η φιλία στην αρχή της εφηβείας
Η ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΜΑΔΑ Β΄ Βουντουράκης Γιώργος Αλευράκης Γιώργος Αλιφιεράκης Κωνσταντίνος Γκογκολάουρι Αλέξανδρος Καλαϊτζιδάκης Γιώργος Η Γλώσσα των νέων.
1ο ΓΕΛ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ Τμήμα: Α4 Σχ. Έτος: Β΄τετράμηνο
Παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας με τη μορφή ερωτηματολογίου
Η ομάδα Αγωγής Υγείας του 39ου Γυμνασίου Αθηνών υλοποίησε ένα πρόγραμμα με θέμα “Διαδικτυακή Βία”. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από 30 μαθητές σε δύο βασικά.
Η φιλία στην αρχή της εφηβείας
Κριτήρια επιλογής του θέματος
Οι απόψεις των μαθητών του σχολείου μας για τα βιντεοπαιχνίδια
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ

Η εργασία μας αφορά τα παιχνίδια με τα οποία επιλέγουν οι έφηβοι να περνάνε τον ελεύθερο χρόνο τους!

Τα αποτελέσματα τα έχουμε βγάλει έπειτα από συμπλήρωση ερωτηματολογίων που δημιουργήσαμε και συμπληρώσαμε εμείς. Άρα τα αποτελέσματα αναφέρονται σε 14-15 χρονών εφήβους.

Παρακάτω τα αποτελέσματα τα παρουσιάζουμε ως γραφήματα και από κάτω έχουμε δικά μας συμπεράσματα

Όπως παρατηρούμε στο παραπάνω γράφημα,το μεγαλύτερο ποσοστό των αγοριών επιλέγουν τα παιχνίδια τους με κύρια κριτήρια το θέμα και τα γραφικά.Αντίστοιχα τα κορίτσια έχουν κοινό κριτήριο το θέμα,ενώ διαφέρουν στο δεύτερο κρητήριο τους με τα ενδιαφέροντα.

Σε αυτό το γράφημα,βλέπουμε οτι τα αγόρια ενημερώνονται για τα παιχνίδια,κυρίως από τους φίλους τους και το ιντερνετ.Με τα Ίδια ακριβώς κριτήρια ενημερώνονται και τα κορίτσια.Συμπεραίνουμε ότι οι φίλοι και το ιντερνετ ειναι οι πιο προσβάσημες πηγές για να ενημερωνόμαστε για τα καινούργια παιχνίδια που κυκλοφορούν.

Στη σύχρονη εποχή,τα ηλεκτρονικά παιχνίδια,έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον των παιδιών.Έτσι με την κατάσταση του παραπάνω γραφήματος μπορούμε να παρατηρήσουμε οτι η πλειοψηφία των αγοριών επιλέγουν παιχνίδια όπως το SAN ANDREAS και το ΑΓΩΝΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ.Εδώ όμως η άποψη των κοριτσιών διαφέρει κατα πολύ,διότι τα κορίτσια προτημούν παιχνίδια όπως το SIMS και το Φάρμα.

Σύμφωνα με το γράφημα,η πλειοψηφία των παιδιών,αγοριών και κοριτσιών επιλέγουν να παίζουν μόνοι παρά με παρέα.Έτσι διαπιστώνουμε οτι τα παιδιά στις μέρες μας διαφέρουν απο τα παιδιά των προηγούμενων γενιών που μαζεύονταν όλα τα παιδιά και έπαιζαν όλοι μαζί.

Οπώς μπορούμε να καταλάβουμε από αυτήν την διαφάνεια η πλειονότητα των μαθητών πιστεύει ότι η ενασχόλιση με το παιχνίδι δεν είναι κάτι οφέλημο . Ένα πολύ μικρό ποσοστό πιστευέι ότι η πολύωρη ενασχόληση με το παιχνίδι είναι θετικό.Άρα οι γνώμες των εφήβων είναι ποικίλες!

Το παραπάνω γράφημα μας ενημερώνει για το πώς οι νέοι κανονίζουν το πρόγραμμα τους σε σχέση με το παιχνίδι . Συγκεκριμένα παρατηρούμε ότι και τα δυο φύλα αγόρια και κορίτσια σχεδιάζουν το πρόγραμμα τους με βάση τις υποχρεώσεις ενώ ένα πολύ μικρό ποσοστό σκεφτεται πρώτα το παιχνίδι η άλλες ασχολίες .

Στην παραπάνω διαφάνεια καταλαβαίνουμε ότι οι προτιμήσεις των δύο φύλων συμπίπτουν,διότι και οι δύο έχουν επιλέξει ότι τα επιτραπέζια που προτιμούν είναι κυρίως monopolis,uno.Βεβαίως όμως υπάρχουν και κάποιες διαφωνίες,δηλαδή τα αγόρια φαίνεται να επιλέγουν και να προτιμούν το σκάκι ή το τάβλι.Άρα τα αγόρια σκέφτονται με περισσότερη στρατηγηκή από ότι τα κορίτσια τα οποία ενδιαφέρονται περισσότεροι για την αναψυχή τους!

Στην παραπάνω διαφάνεια βλέπουμε τα αποτελέσματα για το πόσο συχνα παίζουν τα κορίτσια τα παιχνίδια που έχουν επιλέξει.Οι περισσότερες απαντήσεις των κοριτσίων αποκαλύπτουν ότι περνάνε καθημερινά χρόνο διασκέδασης με τα παιχνίδια τους ,αυτό γίνεται επειδή βλέπουν το παιχνίδι ως διέξοδο της καθημερινότητας είτε επειδή έχουν εθιστεί σε αυτό.

Σύμφωνα με το παραπάνω γράφημα συμπεραίνουμε ότι τα σχόλια των συνομιλήκων μας σχετικά με τα παιχνίδια που επιλέγουμε ,είναι των περισσότερων θετικά ,και για τα δύο φύλα.Βέβαια ένα μικρό ποσοστό σχολιάζει αρνητικά τις επιλογές μας!

Όσον αφορά για την επιρροή από το παιχνίδι τα δύο φυλα επηρεάζονται διαφορετικά.Τα κορίτσια επηρεάζονται στον τρόπο σκέψης και στα ψυχολογικά τους περισσότερο.Αυτό συμβαίνει διότι τα κορίτσια συμφωνα με τα δικά μας αποτελέσματα είναι πιο πρακτικά από τα αγόρια.Ενώ τα αγόρια επηρεάζονται περισσότερο στον χαρακτήρα και και στα συναισθηματικά τους.

Τα δύο φύλα έχουν την ίδια γνώμη όσον αφορά το κέρδος από το παιχνίδι Τα δύο φύλα έχουν την ίδια γνώμη όσον αφορά το κέρδος από το παιχνίδι.Και τα δύο φύλα κορίτσια και αγόρια διασκεδάζουν όταν περνούν το χρόνο τους με τα παιχνίδια που επιλέγουν αλλά και χαλαρώνουν με αυτό.

Οι έφηβοι αναπτύσσουν μια σχέση με τα παιχνίδια που διαλέγουν να περνάνε τον χρόνο τους. Αυτή την σχέση οι συνομήλικοι σπάνια την σχολιάζουν μάλλον διότι δεν θέλουν να φέρουν σε άσχημη θέση τον/την φίλη τους. Αλλές φορές όμως οι συνομήλικοι συζητάνε και σχολιάζουν αρκετές φορές την σχέση μας με το παιχνίδι μας

Μέλη ομάδας: Γρηγοριάδου Κατερίνα Γκίκα Ασημίνα Ζγούρο Πάολα