ΙΤΑΛΙΑ ΝΙΚΟΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΓΑΡΩΝΗΣ Η Ιταλία είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός εξωτερικού για τους Έλληνες. Είναι μια πολύ όμορφη χώρα που επηρέασε.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΤΡΑΚΗ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΤΡΟΥ,Β1
Advertisements

Γιώργος, Τάσος, Χαράλαμπος.
Πανοραμική θέα των Αγίων Θεοδώρων
ΙΤΑΛΙΑ! Η Ιταλία είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός εξωτερικού για τους Έλληνες. Είναι μια πολύ όμορφη χώρα που επηρέασε όσο λίγες την Ευρωπαϊκή ιστορία.
ΠΑΡΓΑ Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε, τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε,
Γενικές πληροφορίες για την Ελλάδα
Τουριστικός οδηγός Αγίου Δημητρίου
ΙΤΑΛΙΑ ρώμη.
ITAΛIA.
ΈΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
Μαρία Μπελούμπαση Άρτεμις Παγάνη
Η Περούτζια είναι ιστορική πόλη της Ιταλίας, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Βρίσκεται σε γραφικότατο λόφο στη κοιλάδα του άνω Τίβερη, περίπου 140 χλμ.
ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗ ΙΤΑΛΙΑ Μια αξέχαστη εμπειρία που θα μείνει στην μνήμη σας για πάντα!
Η ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΩΡΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΑΛΕΞΗΣ ΔΕΦΝΕΡ ΜΑΡΙΑ ΒΡΑΣΙΔΑ Πανεπιστήμιο.
Ιταλία Η Ιταλική Δημοκρατία ή Ιταλία είναι χώρα της νότιας Ευρώπης, αποτελούμενη από μία χερσόνησο σε σχήμα μπότας και δύο μεγάλα νησιά στη Μεσόγειο θάλασσα:
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
ΒΕΝΕΤΙΑ.
Ευρωπαϊκή Ένωση.
MENU ΙΤΑΛΙΑ ΤΙΤΛΟΣ ΚΥΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΥΝΙΣΕΙΑ ΜΑΡΟΚΟ ΙΣΠΑΝΙΑ
Μνημεία & Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης
1η εργασία: Χρησιμοποιώντας τον χάρτη πυκνότητας πληθυσμού στη Γη καταλήξτε σε συμπεράσματα για την πυκνότητα του πληθυσμού της Ευρώπης Απάντηση: Εκτός.
H πολιτική διαίρεση της Ευρώπης. Η Ευρώπη ήταν πολύ όμορφη - την είδε ο Δίας και θαμπώθηκε από την ομορφιά της. Για να την πλησιάσει μεταμορφώθηκε σε.
Το Κάστρο της Μονεμβασιάς
ΙΤΑΛΙΑ Δήμητρα Σδράκα είσοδος έξοδος.
54o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
.. H πλατεία του Αγίου Μάρκου είναι η μοναδική πραγματική πλατεία στη Βενετία (οι υπόλοιπες ανοιχτές περιοχές θεωρούνται campi). Η πλατεία του Αγίου.
Βιέννη Η Βιέννη (Wien) είναι η πρωτεύουσα της Αυστρίας και ένα από τα ομόσπονδα κρατίδιά της. Με πληθυσμό περίπου κατοίκων, αποτελεί την μεγαλύτερη.
54 Δημοτικό Σχολείο Πειραιά
Βεζούβιος Εργασία στην Γεωγραφία των μαθητών : Χρήστος Πανδής
3. Από τη ρωμαϊκή στη μεσαιωνική πόλη
Ε1 Ανδριάνα Ελεάνα Ηλιάνα Νεφέλη
6o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ
ΙΣΠΑΝΙΑ Θέμης Αντωνίου Δημοτικό Αγίας Μαρίνας Στροβόλου (Κ.Β.) Δεκέμβριος 2014.
Prague City Branding. Η Πράγα είναι η πρωτεύουσα της Τσέχικης Δημοκρατίας, μία πόλη πολύ καλά διατηρημένη, με καταπληκτική αρχιτεκτονική και με μεγάλο.
30. Μια πρώτη γνωριμία με τους Ρωμαιοκαθολικούς χριστιανούς
Ρωμαϊκά μνημεία στην Θεσσαλονίκη
Αλέξανδρου Αμπαδογιάννη
Το Πλωμάρι διασχίζεται από το χείμαρρο Σεδούντα.
Λεπτομέρεια από το Θρίαμβο της Γαλάτειας, Raffaello, 1511, Villa Farnesina, Ρώμη ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΜΕΡΟΣ E’
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ.
Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ Αναστασία Σπηλιοπούλου Μαρία Κοτσίρη Νεφέλη Τσαούση ΤΑΞΗ Δ2 Εργασία 4 ΤΠΕ 2016.
ΧΑΝΙΑ. Η Σπλάντζια είναι παλιά τουρκική συνοικία, που σήμερα ονομάζεται «πλατεία 1821» και όπου θα δείτε την επιβλητική εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Η.
Iταλία Χριστίνα Ιωάννα. Πληροφορίες για την Ιταλία Η ιστορία της Ιταλίας είναι στενά συνδεδεμένη με τον πολιτισμό της περιοχής της Μεσογείου αλλά και.
ΒΑΤΙΚΑΝΟ Αλεξάνδρα Πλιακοπάνου Β’4. ΓΕΝΙΚΑ Το Βατικανό είναι ανεξάρτητο κράτος, στη δυτική πλευρά της πόλης της Ρώμης στην Ιταλία. Αποτελεί μοναδική περίπτωση.
ΙΤΑΛΙΑ Μια εργασία του μαθητή: Τηλιόπουλου Ζήση Τμήμα: Β’3 Σχολικό Έτος:
ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ Αρχιτεκτονικά προπλάσματα και οι απεικονίσεις τους.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ. ΙΤΑΛΙΑ Πρωτεύουσα = Ρώμη Γλώσσα = Ιταλικά Πολίτευμα = Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία Πρόεδρος = Σέρτζιο Ματαρέλα.
Ρώμη Η Ρώμη είναι σίγουρα ένας από τους προορισμούς που δύσκολα κάποιος αντιστέκεται να επισκεφτεί,ειδικά αν ονειρεύεται διακοπές με μια αξεπέραστη ιταλική.
Ιφιγένεια Ποντίκη Φιλόλογος ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΗ ΤΕΧΝΗ 15 ος- αρχές 17 ου αι. Ζωγραφική, Γλυπτική, Αρχιτεκτονική.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ.
ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ Εργασία στη Γεωγραφία της μαθήτριας
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!
Αντρέας Αθανασιάδης Δ΄1
Μυρτώ Γεωργοπούλου Β3 Σχολ. Έτος:
Αρχιτεκτονική και θεία λατρεία
Ιταλία Όνομα μαθήτριας: Τζιόρα Μαίρη Τάξη/Τμήμα : Β3
Βασιλική Ηρακλέους Στ’1
Ιταλία.
Από την μαθήτρια Παρασκευή Ιωάννου
Βιργινία Κούσπαρου Μιχαηλίνα Κούσπαρου
Παπάζης Γεώργιος Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Μαλάμου Κωνσταντίνα
Πολιτιστικές διαδρομές γύρω από το Βελιγράδι
Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ
Αξιοθέατα της Ευρώπης Μαρία & Άννα-Μαρία.
Ιουστινιανός και Θεοδώρα:
Σλοβενία Δαναη νικου Β2.
Καρανάσιου Κατερίνα Β’1 26/05/2017
Φέρε μας το κύπελλο στον Πύργο το Λευκό…
ΗΦΑΊΣΤΕΙΑ Το σιδηρουργείο του Ηφαίστου. ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ Ηφαίστειο είναι η δίοδος του εσωτερικού της γης από την οποία εκρέει μάγμα. Η δραστηριότητα αυτή οδηγεί.
Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς Χρίστος Τομάζος Στ΄2
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΙΤΑΛΙΑ ΝΙΚΟΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΓΑΡΩΝΗΣ

Η Ιταλία είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός εξωτερικού για τους Έλληνες. Είναι μια πολύ όμορφη χώρα που επηρέασε όσο λίγες την Ευρωπαϊκή ιστορία. Διαθέτει μια από τις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη και παράγει σχεδόν τα πάντα καθώς διαθέτει πολύ σημαντική βιομηχανία. Συγκαταλέγεται στις πρωτοπόρες χώρες στους τομείς της μόδας, της γεωργίας, της εκπαίδευσης, της μουσικής, της αρχιτεκτονικής, της αυτοκινητοβιομηχανίας και σε πολλούς άλλους τομείς. Από τις σημαντικότερες βιομηχανίες της όμως και η πιο ανταγωνιστική είναι ο τουρισμός καθώς η Ιταλία συγκεντρώνει στο έδαφός της το 25% των χαρακτηρισμένων μνημείων της Ευρώπης και χάρη και στην υποδομή της προσελκύει περί τα τουριστών ετησίως.

Στις πόλεις της Ιταλίας ελάχιστα σημαντικό είναι το να επισκεφτεί κανείς μουσεία για να ζήσει λίγο από την ιστορία της καθώς οι περισσότερες πόλεις, διατηρημένες όπως είναι, θυμίζουν πολύ έντονα το παρελθόν τους. Μικρές ή μεγάλες πόλεις, όλες διαθέτουν ένα ιστορικό κέντρο, με μια πλατεία και έναν καθεδρικό ναό ή και άλλα μεγαλοπρεπή κτίρια όπως αρένες, πύργους, παλάτια, κάστρα και άλλα μνημεία.

Εκτός όμως από την ιστορία της και τους υπέροχους οικισμούς, η Ιταλία έχει και πολλές φυσικές ομορφιές, όπως τις θάλασσές της, τις οροσειρές των Απέν νινων και των Άλπεων, τις φαντασμαγορικές λίμνες στο βορρά και τα ηφαίστειά της Βεζούβιο και Αίτνα.

Οι πιο τουριστικές πόλεις της Ιταλίας είναι η Ρώμη, η Φλωρεντία και η Βενετία. Στη Ρώμη μπορεί να δει κανείς το Κολοσσέο, το Βατικάνο με τον Άγιο Πέτρο και τα μουσεία του, το Vittoriano, την piazza di Spagna, την piazza Navona κλπ. Στη Φλωρεντία υπάρχει το θεόρατο Duomo, το Βαπτιστήριο, η piazza della Signoria, η αναγεννησιακή γκαλερί Uffizi, η παλιά γέφυρα κλπ. Στη Βενετία υπάρχει η βασιλική του Αγίου Μάρκου με την ομώνυμη πλατεία και το καμπαναριό, η γέφυρα Ριάλτο, το μεγάλο κανάλι και τα χιλιάδες στενά σοκάκια και κανάλια που απαρτίζουν την πόλη αυτή. Άλλες πολύ όμορφες πόλεις είναι το Μιλάνο, η Νάπολι, η Πίζα, η Ραβέννα, η Σιέννα, η Βερόνα και το Σαν Μαρίνο που είναι ανεξάρτητο κρατίδιο

Τρεις ομοιότητες με την Ελλάδα. Είναι μια επιμήκης χερσόνησος που