Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΤΑΛΙΑ! Η Ιταλία είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός εξωτερικού για τους Έλληνες. Είναι μια πολύ όμορφη χώρα που επηρέασε όσο λίγες την Ευρωπαϊκή ιστορία.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΤΑΛΙΑ! Η Ιταλία είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός εξωτερικού για τους Έλληνες. Είναι μια πολύ όμορφη χώρα που επηρέασε όσο λίγες την Ευρωπαϊκή ιστορία."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΤΑΛΙΑ! Η Ιταλία είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός εξωτερικού για τους Έλληνες. Είναι μια πολύ όμορφη χώρα που επηρέασε όσο λίγες την Ευρωπαϊκή ιστορία. Διαθέτει μια από τις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη και παράγει σχεδόν τα πάντα καθώς διαθέτει πολύ σημαντική βιομηχανία. Συγκαταλέγεται στις πρωτοπόρες χώρες στους τομείς της μόδας, της γεωργίας, της εκπαίδευσης, της μουσικής, της αρχιτεκτονικής, της αυτοκινητοβιομηχανίας και σε πολλούς άλλους τομείς. Από τις σημαντικότερες βιομηχανίες της όμως και η πιο ανταγωνιστική είναι ο τουρισμός καθώς η Ιταλία συγκεντρώνει στο έδαφός της το 25% των χαρακτηρισμένων μνημείων της Ευρώπης και χάρη και στην υποδομή της προσελκύει περί τα 50.000.000 τουριστών ετησίως.

2 ΙΤΑΛΙΑ!  Στις πόλεις της Ιταλίας ελάχιστα σημαντικό είναι το να επισκεφτεί κανείς μουσεία για να ζήσει λίγο από την ιστορία της καθώς οι περισσότερες πόλεις, διατηρημένες όπως είναι, θυμίζουν πολύ έντονα το παρελθόν τους. Μικρές ή μεγάλες πόλεις, όλες διαθέτουν ένα ιστορικό κέντρο, με μια πλατεία και έναν καθεδρικό ναό ή και άλλα μεγαλοπρεπή κτίρια όπως αρένες, πύργους, παλάτια, κάστρα και άλλα μνημεία. Εκτός όμως από την ιστορία της και τους υπέροχους οικισμούς, η Ιταλία έχει και πολλές φυσικές ομορφιές, όπως τις θάλασσές της, τις οροσειρές των Απένινων και των Άλπεων, τις φαντασμαγορικές λίμνες στο βορρά και τα ηφαίστειά της Βεζούβιο και Αίτνα.

3 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ!!!

4 ΣΤΑΡ ΙΤΑΛΙ!!!

5 Το ομορφότερο δέντρο!!! Στην Ιταλία, η εορταστική Περίοδος ξεκινά στις 8 Δεκεμβρίου και τελειώνει στις 6 Ιανουαρίου, ανήμερα των Θεοφανείων. Για τους Ιταλούς, εκτός από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, η Φάτνη της Γέννησης, αποτελεί ένα εξίσου σημαντικό σύμβολο. Μάλιστα, οι χαρακτήρες των 3 Μάγων, του Ιωσήφ και της Μαρία, τοποθετούνται στη Φάτνη στις 8 Δεκεμβρίου, ενώ το Θείο Βρέφος, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παραμονής


Κατέβασμα ppt "ΙΤΑΛΙΑ! Η Ιταλία είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός εξωτερικού για τους Έλληνες. Είναι μια πολύ όμορφη χώρα που επηρέασε όσο λίγες την Ευρωπαϊκή ιστορία."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google