Δεξιώσεις.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ισορροπημένη διατροφή
Advertisements

 Η διάκρισή τους είναι σημαντική διότι έτσι γίνεται καλύτερη η επικοινωνία μεταξύ των τμημάτων  Διάκριση σύμφωνα με τη διατροφή Κύρια γεύματα Δευτερεύοντα.
Ημερίδα Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με θέμα:
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΕΝΟΥ
Σούπες - Soups.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΕΛΙΑ-ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ-ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Page  1 Ο.Παλιάτσου Γαλλική Επανάσταση 1 ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Ε΄ τάξη του 12ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
ΜΠΟΥΦΕ.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
\bgf.
Κοστολόγηση Μάθημα 5ον.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
ΚΟΚΤΕΙΛ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Ενότητα: 7 - Κυπριακά κοκτέιλ
Κοστολόγηση Μάθημα 18.
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Σαλάτες Καλοκαιρινή σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, ελιές, κάπαρη, κρίταμο και βαρελίσια φέτα Πράσινη σαλάτα με αρωματικά φρούτα εποχής, λάδι, αγουρίδα και.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΣΑΛΤΣΕΣ.
Σαλατες - Salads.
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών Κεφάλαιο Αποστάγματα (ουδέτερα αρωματισμένα) Ζιβανία - Βότκα.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
Ενότητα: 12 - Παντς (Punches)
Καταγραφή Εξοπλισμού. Καταγραφή Εξοπλισμού ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Ορίζει την καταγραφή του εξοπλισμού. Εξηγεί τη χρησιμότητα.
Ενότητα: 10 - Χάιμπολ (Hightballs) και Φραπέ (Frappés)
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών.
Εισαγωγή στο Εδεσματολόγιο
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
Γενική ταξινόμηση ανάμεικτων ποτών.
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:5 ΤΟ ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕΡΟΣ Β΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Ενότητα: 8 - Έκνογκ (Egg noggs) – Ντέιζι (Daisy)
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Ενότητα: 13 - Σάουαρ (Sours) – Σλινγκ (Sling)
Ειδη Μενου/Σωςτη Σειρα Παρουςιαςης
Παραθέσεις - Δεξίωση κοκτέιλ (Cocktail Party)
Ενότητα: 5 - Οικογένεια Κούλερς και Φίζες
Ενότητα: 6 - Οικογένειες Σαμπέιν και Κόμπλερ
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3 ου Έτους Παράθεση φαγητών μπροστά στον πελάτη Μάθημα 2 ον 1.
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
\bgf 1. Τεχνολογία Εστιατορικης Τέχνης Θέμα: Παρασκευή και παράθεση ποτών Μάθημα 1 ον 2.
Υγιεινή διατροφή: Είμαστε ό,τι τρώμε. Μια εργασία των μαθητών της Β΄ τάξης.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ
22:28 ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Είδη για menu d hote Βραστό bouillir Φρικασέ fricassees Ψητό φούρνου rotir Σχάρας griller Σοτέ sauter Μπραιζέ braiser Πουαλέ poeler Τηγανητό frire Ποσέ.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 Εβδομαδιαίο μενού 5/9 – 9/9/2016
Σάντουιτς.
Διαρρύθμιση στο μπουφέ
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Από την Παρασκευή Καραγιώργη - Μάγου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Δεξιώσεις

Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους Θέμα: Δεξιώσεις Μάθημα 3ον

ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος ο μαθητής/τρια θα είναι ικανός/ή να: 1. Ονομάζει τα φαγητά και ποτά που περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις αυτές.

Φαγητά Και Ποτά Πολύ καλά μενού Εκλεκτά φαγητά Ανάλογη τιμή  Επίσημο Γεύμα  Πολύ καλά μενού Εκλεκτά φαγητά Ανάλογη τιμή

Μενού 1 Consommé au Profiteroles xxxxxx Fillet de sole Waleska χχχχχχ   Consommé au Profiteroles xxxxxx Fillet de sole Waleska χχχχχχ Selle d’ Agneau Rotie Sauce Menthe Pommes Fondantes Petits Pois au Beurre Garrottes Glacees xxxxx Meringue Chantilly xxx Café – Petits Fours

Μενού 2 Saumon Fume Ecossaise xxxxxx Val au Vent Forestiere Tournedos Rossini Pommes Parisienne Jardiniere de Legumes xxxx Savarin aux Fruits xxx Café – Friandises

2. Χοροεσπερίδες Είδη Μενού Για Χοροεσπερίδα 2. Χοροεσπερίδες Είδη Μενού Για Χοροεσπερίδα Προκαθορισμένο μενού με τρεις ή τέσσερεις σειρές φαγητών Μενού μπουφέ με μεγάλη ποικιλία φαγητών που θα συμφωνηθεί με το πελάτη.

Μενού 1 Cocktail de Crevettes ******** Escalope De Veau Cordon Bleu Pommes mignonettes Carottes Glacees Courgettes au Beurre ******* Coupe Jacques  

Μενού 2 Salmon Fume ******* Fillet De Boeuf aux Champignons Pommes Croquettes Bouquetiere de Legumes ********* Soufflé Milanaise

Δεξίωση Κοκτέιλ- Cocktail Party Ανοικτά σάντουιτς (canapes)  Ψαρικά: γαρίδες, καπνιστή πέστροφα, κα­πνιστή ρέγγα, καπνιστός σολομός, χαβιάρι, ταραμάς, καβούρι Κρέατα: ζαμπόν, χοιρομέρι, σαλάμι, βοδινό ή χοιρινό ρόστο, γλώσσα βοδινή, Ειδικά κρύα παρασκευάσματα Σέλινο γεμιστό με τυρί ροκφόρ, αγγουράκι γεμιστό, μανιταράκια γεμιστά, προφιτερόλ με τόνο, γαρίδες με σάλτσα κοκτέιλ.  Ζεστά παρασκευάσματα Πίτσες, τυρόπιτες, μπουρέκια με κιμά, μπουρέκια με χαλούμι, φλαούνες, κεφτεδάκια, σουβλάκια, μανιταράκια πανέ, βολοβάντ, κροκ μεσιέ, δαμάσκηνα με μπέικον, ανανάς με μπέικον, συκωτάκια με μπέικον, σεφταλιές, κούπες, γαρίδες πανέ, ταρταλέτες με μα­νιτάρια, στικ τυριού, στικ αντζούγιας. Διάφορα Ελιές: πράσινες, μαύρες, γεμιστές. Κύβοι τυ­ριού, ξηροί καρποί, πατατάκια κρισπ, τυρί ένταμ, τυρί ροκφόρ, αυγό. Γλυκά: Προφιτερόλ με πραλίνα, εκλέρ σο­κολάτας, βαρκούλες με φρούτα, μπουρέκια με αναρή.

Ποτά Οινοπνευματώδη: Ουίσκι, τζιν, βότκα, μπρά-ντι, σέρι, καμπάρι, μαρτίνι, σαμπάνια.  Κοκτέιλ: Μαρτίνι, Μπράντι Σάουαρ, Τζιν Φις, Μπλάντι Μαίρη, Σιντιρέλα. Μη οινοπνευματώδη: χυμός πορτοκαλιού, ντομάτας, γρέιπφρουτ, σόδα, λεμονάδες, αναψυκτικά. 

ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ Banquet: Συμπόσιο, δεξίωση. Barquettes: Μικρές βαρκούλες από ζύμη. Bouchées: Παρασκευάσματα μικρού μεγέθους, που τρώγονται με μια μπουκιά. Buffet:Τραπέζι, χώρος στο οποίο εκτίθενται κάποια φαγητά Carving:Τεμαχισμός Cocktail party:Δεξίωση κοκτέιλ Dinner Dance: Χοροεσπερίδα. Formal banquet: Επίσημη δεξίωση, επίσημο γεύμα.

ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ Function form: Εντυπο, δελτίο εκδήλωσης. Function’s list: Κατάλογος, πρόγραμμα, εγκύκλιος εκδηλώσεων. Profiteroles: Μικρά γλυκίσματα από ζύμη σφαιρικού σχήματος τα οποία γεμίζονται με κρέμα. Head table: Επίσημο τραπέζι, τραπέζι επισήμων σε δεξίωση. Wedding Reception: Γαμήλια δεξίωση

Φύλλο Εργασίας Ερωτήσεις Ερωτήσεις  Να ονομάσετε τα φαγητά και ποτά που περιλαμβάνονται: Επίσημο Γεύμα Χοροεσπερίδες Δεξίωση Κοκτέιλ- Cocktail Party  

Φύλλο Αξιολόγησης α/α Σωστό Λάθος 1 το επίσημο γεύμα συνήθως ετοιμάζονται πολύ καλά μενού. 2 Η τιμή του μενού είναι ανάλογη σύμφωνα με το περιεχόμενο. 3 Συνήθως στα επίσημα γεύματα σερβίρονται μη οινοπνευματώδη ποτά. 4 Στις χοροεσπερίδες συνήθως, ο πελάτης έχει επιλογή φαγητού. 5 Χαρακτηριστικό γνώρισμα της δεξίωσης κοκτέιλ είναι ότι οι πελάτες κάθονται αλλά τρώνε και πίνουν στο πόδι. 6 Στις χοροεσπερίδες σερβίρονται μόνο κρασιά της επιλογής του πελάτη. 7 Η ποικιλία εδεσμάτων στη δεξίωση κοκτέιλ είναι μικρή. 8 Στις δεξιώσεις κοκτέιλ υπάρχει μεγάλη ποικιλία ποτών αρκετά από τα οποία είναι ανάμεικτα(Cocktail). 9 Σε μια χοροεσπερίδα συνήθως, τα φαγητά τοποθετούνται σε μπουφέ 10 Τα παρασκευάσματα είναι μεγάλου μεγέθους στις δεξιώσεις κοκτέιλ.

Φύλλο Αξιολόγησης α/α Σωστό Λάθος 1 Στο επίσημο γεύμα συνήθως ετοιμάζονται πολύ καλά μενού. χ 2 Η τιμή του μενού είναι ανάλογη σύμφωνα με το περιεχόμενο. 3 Συνήθως στα επίσημα γεύματα σερβίρονται μη οινοπνευματώδη ποτά. 4 Στις χοροεσπερίδες συνήθως, ο πελάτης έχει επιλογή φαγητού. 5 Χαρακτηριστικό γνώρισμα της δεξίωσης κοκτέιλ είναι ότι οι πελάτες κάθονται αλλά τρώνε και πίνουν στο πόδι. 6 Στις χοροεσπερίδες σερβίρονται μόνο κρασιά της επιλογής του πελάτη. 7 Η ποικιλία εδεσμάτων στη δεξίωση κοκτέιλ είναι μικρή. 8 Στις δεξιώσεις κοκτέιλ υπάρχει μεγάλη ποικιλία ποτών αρκετά από τα οποία είναι ανάμεικτα(Cocktail). 9 Σε μια χοροεσπερίδα συνήθως, τα φαγητά τοποθετούνται σε μπουφέ 10 Τα παρασκευάσματα είναι μεγάλου μεγέθους στις δεξιώσεις κοκτέιλ.

Κατ ‘ οίκον εργασία Ερωτήσεις 20, 21, στη σελίδα 94 του βιβλίου σας.