ΙΡΛΑΝΔΙΑ!!!! Από τους: Κωνσταντίνος Χατζηπροκοπίου Αντρέα Ναζαρίτσε

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελένη Μαρτσέλου Μαρία Κουρή Πάολα Αλυσανδράτου
Advertisements

ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
Οι διατροφικές συνήθειες και διάφορες συνταγές κατά τη Βυζαντινή εποχή
ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΙ TΗΣ Γ ΄2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ….
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ
Η Λαμπρή Νάτην η λαμπρή με τα λουλούδια. κόψετε παιδιά την πασχαλιά κι όλα με χαρές και με τραγούδια τρέξετε ν᾿ αλλάξωμε φιλιά. Σήμαντρα γλυκά βαρούν.
Συνταγή φιλίας Εκτέλεση ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!! Παρουσίαση
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
Παραδοσιακές Συνταγές
BOYS + GIRLS …………………… …………………… …………………… ……………………
Ιταλία Από τις Ελένη Χριστοδούλου Εύη Χατζούδα ΣΤ’1
Η Νότια Κορέα, επίσημα Δημοκρατία της Κορέας, είναι κράτος της ανατολικής Ασίας, στο νότιο μέρος της κορεατικής χερσονήσου. Προς τον Βορρά συνορεύει.
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
Υλικά.
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
ΔΟΥΚΙΣΣΑ Μαρία Αγαθοκλέους.
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ από το Μιχάλη Αλεξανίδη Στ΄1 Δημοτικό Αγίας Μαρίνας Στροβόλου (Κ.Β.) Δεκέμβριος 2013.
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
Παρασκευές επιδορπίων
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ.
 Η Αμερική είναι ήπειρος του Δυτικού Ημισφαιρίου, που αποτελείται από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, τα εξαρτώμενα εδάφη Αμερική καταλαμβάνει 8,3% της.
Λάβα - Κέικ.
Η ΙΤΑΛΙΑ Η Ιταλία ανήκει στην ήπειρο της Ευρώπης, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
ΚΑΡΠΟΥΖΙ.
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΣΤ1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
Ερευνητική εργασία Β Λυκείου Βολιμών
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
Είδη Σοκολάτας Τα είδη σοκολάτας από την Dream Team
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΙΧΘΥΩΝ
4ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλειακή κορινθιακή σταφίδα
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ # 4 PROFITEROLES
Λουΐζα Παντζιαρά Δ΄2 τάξη 10/2/2015. Για τη ζύμη  1 κιλό αλεύρι σκληρό (περίπου)  2 φακελάκια μαγιά ξερή  1 κ.γ.κοφτό αλάτι  2-3 ποτήρια νερό χλιαρό.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
2 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου. ΑναφορέςΠεριεχόμενο σχετικό με το ελαιόλαδο Τροποποίηση (CEE) αρ.136/66/CEE του Συμβουλίου της 22 ης Σεπτεμβρίου.
ΥΛΙΚΑ 1 ΚΙΛΟ ΚΑΡΥΔΙΑ (ΦΛΟΥΔΑ) 1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ 1 ΚΙΛΟ ΚΟΝΙΑΚ 10 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ.
ΙΤΑΛΙΑ.
ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ : ΔΟΥΒΛΙΝΟ. ένα μεγάλο νησί της βορειοδυτικής Ευρώπης Μέλος της Ε.Ε. Από τον Ιανουάριο του 1973.
Αλγόριθμοι
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί και συνταγές από όλο τον κόσμο Πολιτιστικό πρόγραμμα: «Γνωρίζοντας τον κόσμο μέσα από γεύσεις και εικόνες» Γυμνάσιο Μελίκης.
Γαλλική κουζίνα και πολιτισμός
Η Πάτρα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χιλιετιών.
Κλινική διαιτολόγια ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟΥ
Μεσογειακή Διατροφή Μεσογειακή Διατροφή είναι ένας ορός όπου έχει επινοηθεί από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις. Το 1995 μια ομάδα επιστημόνων του.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΘΡΑΚΗΣ: ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΑΛΜΥΡΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη και τα φύλλα: 6 φύλλα κρούστας
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
Εργασία των μαθητών της τάξης Ε1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
ΙΑ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΦΟΥ Αγίου Σπυρίδωνα
«Μαθαίνοντας μαγειρική από τα λάθη μου»
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Cupcakes Κατερίνα + Μαρβίνα.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΙΡΛΑΝΔΙΑ!!!! Από τους: Κωνσταντίνος Χατζηπροκοπίου Αντρέα Ναζαρίτσε Αντρέα Χριστοδουλίδη Στ΄1 Δημοτικό Αγίας Μαρίνας Στροβόλου (Κ.Β.)

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΣΗ Στο βόρειο ημισφαίριο Στην Ευρώπη Δυτικά της Αγγλίας και της Ευρώπης Στον Ατλαντικό ωκεανό Γειτονεύει με την Αγγλία

ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ Βόρεια: Ισλανδία Νότια: Ισπανία και Πορτογαλία Ανατολικά: Αγγλία και Ολλανδία

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΟΡΟΙ ΠΡΩΤΕΟΥΣΑ:Δουβλίνο ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ:Ρέυκιαβικ, Κόπαβογκουρ ΠΟΤΑΜΙΑ:Δίαυλος, Λοχ Λιν, Λοχ Ρι, Λοχ Ντεργκ, Σάνον ΛΙΜΝΕΣ: Λίμνη Neagh, Λίμνη Corib ΟΡΟΣΕΙΡΕΣ:Καράουντουχιλ Κουρουκουτσιούκ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΧΩΡΑΣ ΣΥΝΟΛΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ:6 399 115 ΘΡΗΣΚΕΙΑ:Δεν υπάρχει επίσημη θρησκεία ΓΛΩΣΣΑ:Ιρλανδική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:Δημοκρατία

ΣΗΜΑΙΑ

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ Το μουσείο του Bram Stoker Η φυλακή kilmainham Phoenix park Εθνικό μουσείο

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ BRAM STOKER Από τα πιο τρομακτικά μουσεία Κατάλληλη ατμόσφαιρα για να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας για τον Κόμη δράκουλα Περιέχει: κρύπτη βασανιστηρίων , ανατριχιαστικά έντομα , αίμα που κυλάει στους τοίχους κ.τ.λ. Ο Bram stoker έγραψε το μυθιστόρημα του κόμη δράκουλα

ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ Χτίστηκε το 1204 To έχτισε ο βασιλιάς Ιωάννης της Αγγλίας Σκοπός του ήταν η αμυντική θωράκιση της πόλης Σήμερα το κάστρο είναι ένα σημαντικό αξιοθέατο της πόλης Φιλοξενεί εκθέσεις Λειτουργεί ως συνεδριακό κέντρο Οι χώροι του κάστρου είναι ανοικτοί για το κοινό

ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Είναι ο κεντρικός αγωγός- μουσείο Ιρλανδίας Έχει 3 παραρτήματα Το ένα ιρλανδική τέχνη Το δεύτερο πολιτισμός Το τρίτο φυσική ιστορία Διακοσμήσεις από ηλικία χαλκού Διακοσμήσεις, Τέχνες και Ιστορία

PHOENIX PARK Το μεγαλύτερο πάρκο σε αστική περιοχή στην Ευρώπη Δημιουργήθηκε τον 12ο αιώνα από τον λόρδο του castle knock Υπάρχουν μνημεία και σημαντικά κτίρια Υπάρχει η κατοικία του προέδρου της Ιρλανδίας Υπάρχουν ζωολογικοί κήποι με πάνω από 700 είδη ζώων Υπάρχει το μνημείο του Wellington Υπάρχει το μνημείο του Phoenix

Μερικά από τα φαγητά της Ιρλανδίας: Irish stew Ιρλανδέζικη πατατόσουπα Irish stew με Guinnes Ιρλανδέζικο χοιρινό στη γάστρα Κολκανόν (συνταγή πουρέ)(colcannon) Ιρλανδέζικο ψωμί χωρίς μαγιά Ιρλανδέζικο ψωμί σόδας

ΚΟΛΚΑΝΟΝ(COLCANNON) ΥΛΙΚΑ: 4 πατάτες ½ λάχανο ψιλοκομμένο 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 αυγό χτυπημένο 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι 100γρ μπέικον ψιλοκομμένο 1 φλιτζάνι μανιτάρια ψιλοκομμένα 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνι γάλα 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

ΚΟΛΚΑΝΟΝ(COLCANNON) Εκτέλεση Βράστε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι. Λιώστε τες για να γίνουν πουρές (σε μπλέντερ ή με ένα πιρούνι). Βάλτε τες ένα μπολ. Βάλτε το λάχανο σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και ζεματίστε το για 2-3 λεπτά. Σουρώστε το και προσθέστε το στο μπολ με τον πουρέ. Μαζί προσθέστε το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το αυγό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και καλύψτε ένα ταψάκι με το μισό μίγμα, προσέχοντας να καλυφθούν και οι άκρες του ταψιού. Ετοιμάστε τη γέμιση βάζοντας σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, το μπέικον, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε τα μανιτάρια, αφήστε τα για 5 λεπτά να ψηθούν, πασπαλίστε με το αλεύρι, και ανακατεύοντας συνέχεια ρίξτε λίγο-λίγο το γάλα. Αφήστε να πάρει 2 βράσεις μέχρι να πήξει. Ρίξτε τη γέμιση στο ταψί και καλύψτε με το άλλο μισό μίγμα πατάτας λάχανου. Βάλτε το ταψί στο φούρνο για περίπου 33 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

ΙΡΛΑΝΔΕΖΙΚΗ ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ ΥΛΙΚΑ: 2 κ.σ. βούτυρο 2 μέτρια κρεμμύδια 3 μεγάλες πατάτες πλυμένες και καθαρισμένες 1 κύβο κοτόπουλο 2 φλιτζάνια γάλα 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο 3 σέλερι (το λευκό κομμάτι) ψιλοκομμένα Αλάτι, πιπέρι Μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (έμενταλ ή παρμεζάνα ανάλογα με την ένταση που θέλεις να δώσεις) 4-5 φέτες ψωμί φρυγανισμένο με λίγο λιωμένο βούτυρο

ΙΡΛΑΝΔΕΖΙΚΗ ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Να κόψετε τα κρεμμύδια και τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες και να τα βάλετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το λιωμένο βούτυρο Να Προσθέσετε τον κύβο κοτόπουλο, το σέλερι, τον μαϊντανό, το σκόρδο και να τα αλατοπιπερώσετε Να σκεπάσετε την κατσαρόλα προκειμένου να μαραθούν και να μαλακώσουν τα λαχανικά σας σε χαμηλή φωτιά Να Προσθέσετε το γάλα και να ανακατέψετε καλά ώστε να πάρετε έναν παχύ πολτό Στη συνέχεια να προσθέσετε το τυρί και να συνεχίσετε το ανακάτεμα, να λιώσει τελείως το τυρί Να την σερβίρετε καυτή με μερικές λεπτές φέτες ζεστό βουτυρωμένο ψωμί

ΙΡΛΑΝΔΙΚΑ ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ Πασχαλινό κέικ σιμνελ Τσιζκέικ με Ιρλανδικό λικέρ κρέμας Σιοκολάτα με γεύση … τυρί και κρεμμύδι Γλυκόπιττα με μέλι Τούρτα με μπανάνες και καφέ, έξω μόκα και πάνω καραμελωμένα φιστίκια Τάντε Κίκι Κέικ Κοόκαντφεετ Κέικ με μπανάνες, καρύδια και σοκολάτα Κέικ καρότο με λευκό γλάσσο Ιρλανδικά ψωμάκια κανέλλα

Τάντε Κίκι ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα για τις κρέπες με γεύση βανίλια 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 125 ml γάλα 1 αβγό 1 κ.γλ. Ελαιόλαδο 1 φακελάκι ζαχαροβανίλια Vahiné 1 1/2 κ.γλ. ζάχαρη καστανή για τις κρέπες με γεύση σοκολάτα 1 κοφτή κ.σ. ρόφημα σοκολάτας (με ζάχαρη) για την σάλτσα καραμέλας 70 γρ. ζάχαρη 120 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 40 γρ. βούτυρο αλατισμένο 2 πρέζες ανθός αλατιού με μπανάνες και καφέ έξω μόκα και πάνω καραμελωμένα φιστίκια

ΙΡΛΑΝΔΕΖΙΚΑ ΓΛΥΚΑ Γλυκά Σπιτικό λικέρ ιρλανδικής κρέμας Σόρτμπρεντ Τσίζκεικ με ιρλανδέζικο λικέρ κρέμας Κέικ ιρλανδέζικου καφέ Πασχαλινό κέικ σιμνέλ

Σπιτικό λικέρ ιρλανδέζικης κρέμας ΣΠΙΤΙΚΟ ΛΙΚΕΡ ΙΡΛΑΝΔΕΖΙΚΗΣ ΚΡΕΜΑΣ Σπιτικό λικέρ ιρλανδέζικης κρέμας 2 φλιτζάνια ιρλανδικό ουίσκι 400 γραμμάρια ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα ½ ποτήρι κρέμα γάλακτος 2 κουταλιές της σούπας έτοιμο σιρόπι σοκολάτας 2 κουταλάκια γλυκού στιγμιαίο καφέ 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

ΣΠΙΤΙΚΟ ΛΙΚΕΡ ΙΡΛΑΝΔΕΖΙΚΗΣ ΚΡΕΜΑΣ Εκτέλεση: Στο μπλέντερ πολτοποιήστε για ένα λεπτό την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο γάλα, το ουίσκι το σιρόπι σοκολάτας, τον καφέ, τη βανίλια και το εκχύλισμα αμυγδάλου Αν θέλετε πιο έντονη τη γεύση του αλκοόλ, αυξήστε τη δόση του ουίσκι. Αναλόγως, αν θέλετε πιο γλυκό το λικέρ σας, μειώστε το ουίσκι και αυξήστε το σιρόπι σοκολάτας.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΚΕΙΚ ΣΙΜΝΕΛ Υλικά (για 10-12 άτομα): 175γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο επιπλέον 75γρ. καφέ ζάχαρη 2 λεμόνια, το ξύσμα 2 πορτοκάλια, το ξύσμα 1 ½ κ.γ. σκόνη κανέλα ½ κ.γ. σκόνη τζίντζερ 1 κ.γ. μπαίκιν πάουντερ 25γρ. αλεσμένα αμύγδαλα 75γρ. φιλέ αμυγδάλου, καβουρδισμένο 225γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας (ή 1 βανιλίνη) 3 μεγάλα αυγά 2 κ.σ. γάλα 150γρ. ξανθές σταφίδες 150γρ. σκούρες σταφίδες 150γρ. κερασάκια γλασέ, χοντροκομμένα ζάχαρη άχνη για ρολάρισμα 1 κιλό έτοιμο μάρζιπαν, απλή γεύση (ή σπιτικό) 4 κ.σ. μαρμελάδα βερύκοκο

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΚΕΙΚ ΣΙΜΝΕΛ Πασχαλινό κέικ σιμνέλ Να προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Να βουτυρώσετε μια φόρμα κέικ διαμέτρου 20εκ. με αποσπώμενα πλαϊνά και να στρώσετε στον πάτο ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Σε ένα μεγάλο μπωλ να χτυπήστε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού μέχρι να γίνουν σαν λεία κρέμα. Σε άλλο μπωλ να ανακατέψετε τα μπαχαρικά μαζί με το μπαίκιν και τα τριμμένα αμύγδαλα και να κοσκινίσετε στο ίδιο μπωλ το αλεύρι. Να χτυπήσετε τα υλικά, το υπόλοιπο μείγμα αλευριού και τη βανίλια. Τέλος να προσθέσετε το γάλα, τα ξερά φρούτα, τα κερασάκια και να ανακατέψετε καλά. Στο μπωλ με την κρέμα βουτύρου να προσθέσετε 1 από τα αυγά και 3 κ.σ. από τα στεγνά υλικά (αλεύρι κλπ) και να ανακατέψετε. Σιγά σιγά να προσθέσετε και τα υπόλοιπα αυγά, καθώς θα συνεχίζετε.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΚΕΙΚ ΣΙΜΝΕΛ Πασχαλινό κέικ σιμνέλ Να πασπαλίσετε μια καθαρή επιφάνεια με λίγη ζάχαρη άχνη. Να πάρετε 400γρ. από το μάρζιπαν και να το πλάσετε σε μπάλα. Με τον πλάστη να την ανοίξετε σε δίσκο διαμ. 20εκ. Στη βουτυρωμένη φόρμα να ρίξετε τη μισή από την ποσότητα του χυλού και να στρώσετε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Να βάλετε από πάνω το δίσκο μάρζιπαν κι από πάνω να καλύψετε με τον υπόλοιπο χυλό. Να βάλετε στο φούρνο και αρχικά να ψήσετε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια να χαμηλώσετε τη θερμοκρασία στους 150°C και να συνεχίσετε το ψήσιμο για 1 ½ ώρα, ή μέχρι το κέικ να ροδίσει και να είναι σφιχτό στην κορυφή. Να το βγάλετε από το φούρνο και να το αφήσετε να κρυώσει πλήρως πριν να ανοίξετε τα πλαϊνά της φόρμας και να το ξεφορμάρετε.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΚΕΙΚ ΣΙΜΝΕΛ Πασχαλινό κέικ σιμνέλ Να μεταφέρετε το κέικ σε μια μεγάλη πιατέλα και να στρώσετε στην επιφάνεια τη μαρμελάδα βερύκοκου. Να πάρετε ξανά 400γρ. από το μάρζιπαν και να πλάσετε μια μπάλα. Να πασπαλίσετε μια επιφάνεια με ζάχαρη άχνη και να ανοίξετε με τον πλάστη ένα δίσκο διαμ. 20εκ. Να τοποθετήσετε τον δίσκο προσεχτικά πάνω από τη μαρμελάδα ώστε να κολλήσει στο κέικ. Με το μάρζιπαν που έχει περισσέψει να πλάσετε 11 μπαλάκια ίσου μεγέθους και, χρησιμοποιώντας λίγη μαρμελάδα ακόμα, να τα κολλήσετε γύρω-γύρω στην επιφάνεια του κέικ (βλ. φωτό). Να βάλετε το κέικ κάτω από καυτό γκριλ για 2-3 λεπτά, ώστε να ροδίσει το μάρζιπαν.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΚΕΙΚ ΣΙΜΝΕΛ Πασχαλινό κέικ σιμνέλ Στο μπωλ με την κρέμα βουτύρου να προσθέσετε 1 από τα αυγά και 3 κ.σ. από τα στεγνά υλικά (αλεύρι κλπ) και να ανακατέψετε. Σιγά - σιγά να προσθέσετε και τα υπόλοιπα αυγά, καθώς θα συνεχίζετε να χτυπάτε τα υλικά, το υπόλοιπο μείγμα αλευριού και τη βανίλια. Τέλος να προσθέσετε το γάλα, τα ξερά φρούτα, τα κερασάκια και να ανακατέψετε καλά.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Καλούς συγγραφείς Παραδοσιακή ιρλανδέζικη μουσική Συγκροτήματα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Παραδοσιακή Ιρλανδέζικη μουσική Καλούς συγγραφείς(Τζορτζ Μπέρκλεϊ/Πάτρικ κάβανα κ.ά.) Διακεκριμένοι Ιρλανδοί μουσικοί και συγκροτήματα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Ζωγραφική Γλυπτική αρχιτεκτονική

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Χορευτικές παραστάσεις Γιορτή Οράσημορ Γλυπτική

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αρχιτεκτονική Ζωγραφική Καλλιτέχνες