ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (Οικιακή Οικονομία) Στέλλα Παπτσίκα Κλεοπάτρα Ρούσσα Γιάννης Ρούσσος
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Τι είναι διατροφή; Η τροφή για τον άνθρωπο χρειάζεται για να: Ποιος ο στόχος της υγιεινής διατροφής; Απαραίτητα θρεπτικά συστατικά Έλλειψη ασβεστίου κ’ σιδήρου
Τι είναι διατροφή; Διατροφή, είναι ο κλάδος της υγείας, που ασχολείται με τη μελέτη της τροφής.
Η τροφή για τον άνθρωπο χρειάζεται για να: Παραχθεί η απαραίτητη θερμότητα, ώστε να διατηρείται μια σταθερή θερμοκρασία σώματος. Αυξάνει αλλά και βοηθά το άτομο σε: (ύψος- ανάπτυξη εγκεφάλου- ρύθμιση νευρικού συστήματος- καρδιακή λειτουργία κλπ). Διατηρεί, αλλά και ανανεώνει τους ιστούς του σώματος.
Ποιος ο στόχος της υγιεινής διατροφής; Στόχος της υγιεινής διατροφής είναι η κάλυψη των αναγκών σε θρεπτικά συστατικά και η πρόληψη ασθενειών. Ανάπτυξη του σώματος και συντήρηση: Τα αμινοξέα, τα μέταλλα, τα ιχνοστοιχεία, οι βιταμίνες και τα λιπαρά οξέα καλύπτουν τις βασικές διατροφικές ανάγκες για την ανάπτυξη του σώματος.
Απαραίτητα θρεπτικά συστατικά Απαραίτητα θρεπτικά συστατικά είναι οι υδατάνθρακες, τα λιπίδια, οι πρωτεΐνες, οι βιταμίνες και τα μέταλλα/ιχνοστοιχεία, καθώς και το νερό.
Έλλειψη ασβεστίου κ’ σιδήρου Έτσι, όταν ένα άτομο δεν τρώει αρκετές τροφές που περιέχουν σίδηρο εμφανίζει αναιμία. Στην αρχή κουράζεται εύκολα, είναι χλομό και δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί. Όταν ο οργανισμός δεν προσλαμβάνει επαρκείς ποσότητες ασβεστίου ενδέχεται να μην αναπτυχθούν τα κόκαλά του φυσιολογικά.
ΠΗΓΕΣ http://1gym-acharn.att.sch.gr/
ΤΕΛΟΣ!