ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
16ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ε.Γ.Β.Ε ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Advertisements

Προσωπικές δεξιότητες
Τμηματοποίηση της Αγοράς
ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δημοτικός Οργανισμός Υγείας & Κοινωνικών Θεμάτων Δήμου Βόλου Δίκτυο Εθελοντών Κοινωνικής Προσφοράς του Δ.Ο.Υ.Κ “ Volo”
Επιχειρηματικά Μοντέλα Ανάπτυξης και Προώθησης Δικτύων Οπτικών Ινών
Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητισμού Ορισμός της Αθλητικής Βιομηχανίας
Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ Θάνος Κριεμάδης, Ph.D., M.B.A., M.A. Αν. Καθηγητής.
Ευρωπαϊκό Δίκτυο Σχολείων Προαγωγής Υγείας
Η Χορηγία στον Αθλητισμό
Θεωρητική Παρουσίαση Μαθήματος Γυμνασίου
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Φυσική Άσκηση & Υγεία»
ΨυχολΟγος.
Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού «ΤΕΦΑΑ»
Χρυσοστόμου Χρυσόστομος (MSc)
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑ 3.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ση της αερόβιας ικανότητας Ομάδα:Killers Σχολ Ετος
Το Περιβάλλον Του Αθλητικού Οργανισμού
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (ΙΙ)
ΘΕΩΡΙΑ ΑΝΑΓΚΩΝ Abraham Maslow
Οργάνωση και Μάρκετινγκ Ακαδημιών Πετοσφαίρισης
ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΥΠΕΡΤΑΣΗ Ιωαννίδου Φανή.
ΓΕΛ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (Β2) Θέμα :Η φυσική κατάσταση και οι τρόποι βελτίωσης POWER RANGERS
Μαρία Παπαδάκη. Η αντιμετώπιση του προβλήματος πριν την εκδήλωσή του Μείωση της ζήτησης – Προαγωγή της υγείας WHO: Προαγωγή της υγείας αποτελεί η ανάπτυξη.
Μάνατζμεντ και Μάρκετινγκ Αθλητικών και Αναψυχικών Διοργανώσεων (Events) Κ. Αλεξανδρής.
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΣΚΗΣΗ Εργαλείο για τη ζωή μας.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΜΟΝΗΣ Γενικός Διευθυντής Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση ως Μοχλός Ανάπτυξης του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Φροντίζω τον εαυτό μου Κίνδυνοι τροχαίων ατυχημάτων από
ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ
Εκτίμηση της Απόδοσης των Οργανισμών Αθλητικής Αναψυχής
Υγειά και Ποιότητα ζωής Η ποιότητα ζωής είναι ένα πολυδιάστατο φαινόμενο -Μετά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο στην Αμερική ο όρος ποιότητα ζωής εκφράζει την.
Ελεύθερος χρόνος Ελεύθερος χρόνος καλείται ο χρόνος που διαθέτει ο άνθρωπος για να αναπαυθεί , να προάγει το πνεύμα του ,να καλλιεργήσει τα ταλέντα του.
Οφέλη της φυσικής δραστηριότητας
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ – ΤΟΥΡΝΟΥΑ - CAMPS
Ν 506 ΣΠΟΡ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 9/10/2014 & 16/10/2014
Τίτλος Μαθήματος Ενότητα 11: Αθλητικός Τουρισμός: Υπαίθρια Αθλήματα - Δραστηριότητες Αθανάσιος Κουστέλιος, Καθηγητής Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ;;; COX Αθλητική Ψυχολογία είναι η επιστήμη η οποία εφαρμόζει τις αρχές της ψυχολογίας στον χώρο του αθλητισμού. Συχνά.
ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ Ενότητα 2: Άσκηση και ψυχολογικές παράμετροι Βασιλική Ζήση, Ph D Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.
Είναι η κινητική ικανότητα του ατόμου να αντιδρά γρήγορα σε ένα ερέθισμα και να εκτελεί κυκλικές ή άκυκλες κινήσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή κινητική ταχύτητα.
ΧΟΡΟΣ-ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΙ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΧΟΡΟΣ Ο χορός είναι μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης η οποία γενικά αναφέρεται στην κίνηση του σώματος, συνήθως.
Project:Η ζωή κοντά στη Φύση Δραστηριότητες στη Φύση.
Άθληση – άσκηση - Υγεία Ειμαστε Οι : Dream team Βασιλογλου Δημητρης Μαραζογλου Αλεξανδρος Καφαλιδης Χαραλαμπος Ριζος Αργυρης Χατζηκωνσταντινου πολυδευκης.
Εισαγωγή στην αθλητική επιστήμη Η γέννηση της επιστήμης υπήρξε ο θάνατος της δεισιδαιμονίας (Haxley)
Ν 501 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΨΥΧΗ 8/10/2014 & 15/10/2014
Στέλιος Μητρόπουλος Α2 Εργασία για τον όμιλο φυσικής αγωγής
Υπό της φοιτήτριας : ΠΑΠΑΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Επιβλέπουσα καθηγήτρια :
Μάρκετινγκ Αθλητισμού & Αναψυχής
Κουφός Αντώνης Καθ.Φ.Α.- Δρομέας
Μάρκετινγκ Αθλητισμού & Αναψυχής
Διάρκεια της άσκησης Η διάρκεια και η ένταση της άσκησης είναι σχετικές: Μεγαλύτερο διάλειμμα κατά την άσκηση παραπέμπει σε αερόβια διαδικασία. Μικρότερο.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 1
Προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Μάθημα 059 Εξατομικευμένη άσκηση
Ευάγγελος Αλμπανίδης Καθηγητής
Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ
Αθλητικός Τουρισμός Ουρανία Βρόντου, PhD.
Αθλητική Διοίκηση Ενότητα 1: Εισαγωγή στις αθλητικές υπηρεσίες & προϊόντα Δήμητρα Παπαδημητρίου, Ph.D Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων.
ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Παπαπαντελής Νικήτας Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Ανάπτυξη & Υλοποίηση Δημοτικών Προγραμμάτων Άσκησης - Αναψυχής
Ο αθλητισμός και ψυχική υγεία.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ – ΤΟΥΡΝΟΥΑ - CAMPS
Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ και ΥΓΕΙΑΣ
ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ
Τίτλος εργασίας« Εργαλείο εκπαίδευσης και κατάρτισης για στήσιμο αγώνων» Ιούλιος 2017.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ- ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Ο Παιδοκτόνος Ελληνικός Αθλητισμός
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΝΑΨΥΧΗΣ Κ. Αλεξανδρής

Αναψυχή και Αθλητισμός Aναψυχή (leisure) περιλαμβάνει όρους όπως: «αθλητισμός αναψυχής» (recreational sports), «τουρισμός» (tourism), «ενεργητική και παθητική αναψυχή» (active and passive recreation) και «άσκηση» (exercise) υπό προϋποθέσεις.

Αναψυχή Σύμφωνα με τους Sylvester, (1999) και Mannel & Reid, (1999) ορίζεται βάση 3 διαστάσεων: Α) Η αναψυχή ως ελεύθερος χρόνος (προσεγγίζεται η αναψυχή ως οτιδήποτε δεν είναι εργασία) Β) Αναψυχή ως εμπειρία (ελεύθερη επιλογή των δραστηριοτήτων συμμετοχής του ατόμου) Γ) Αναψυχή ως δραστηριότητα (συγκεκριμένες δραστηριότητες όπως το περπάτημα και μη αθλητικές δραστηριότητες όπως οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις)

Αναψυχή «Αθλητισμός αναψυχής» περιορίζει τις δραστηριότητες αναψυχής σε εκείνες που έχουν σχέση με την αθλητική / κινητική δραστηριότητα.

Σκοπός του μαθήματος αυτού είναι να αναλυθούν στοιχεία οργάνωσης αθλητικών δραστηριοτήτων αναψυχής.

Αθλητικές Δραστηριότητες α) Συναγωνιστικές δραστηριότητες: στοιχείο του συναγωνισμού, ομαδικές ή ατομικές (π.χ. καλαθοσφαίριση, αντισφαίριση κτλ.) β) Δραστηριότητες που απαιτούν κίνηση: όλες οι δραστηριότητες άσκησης που δεν περιέχουν απαραίτητα το στοιχείο του συναγωνισμού (π.χ. βάδιση, τρέξιμο, χιονοδρομία κτλ.) γ) Οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες: οργάνωση από κάποιον επίσημο ή ανεπίσημο φορέα (π.χ. προγράμματα άσκησης αθλητικών οργανισμών δήμων και κοινοτήτων) δ) Μη οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες: οι συμμετέχοντες καθορίζουν την μορφή και την συμμετοχή (π.χ. αγώνες καλαθοσφαίρισης σε ανοιχτά γήπεδα) ε) Δραστηριότητες που έχουν ως σκοπό την αναψυχή των συμμετεχόντων μέσω του παιχνιδιού (π.χ. θαλάσσιες δραστηριότητες)

Οφέλη συμμετοχής σε Δραστηριότητες Αθλητικής Αναψυχής Οφέλη συμμετοχής σε Δραστηριότητες Αθλητικής Αναψυχής Γιατί προωθούμε την αθλητική συμμετοχή;

Οφέλη συμμετοχής σε Δραστηριότητες Αθλητικής Αναψυχής Οφέλη συμμετοχής σε Δραστηριότητες Αθλητικής Αναψυχής Τα στατιστικά από τις Η.Π.Α. (Sheppard, 1995) : Από το 1965 ως το 1990 παρατηρήθηκε μια αύξηση σε έξοδα για την υγεία της τάξης του 1.500%. Η αποχή από την εργασία λόγω προβλημάτων υγείας είναι κατά μέσο όρο διπλάσια για τους εργαζόμενους που δεν ασκούνται. Οι εργαζόμενοι που κάνουν καθιστική ζωή έχουν κατά μέσο όρο 30% περισσότερες μέρες επισκέψεων σε νοσοκομεία από τους εργαζόμενους που έχουν καλή φυσική κατάσταση. Η General Motors ξοδεύει για ζητήματα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων της περισσότερα χρήματα από όσα ξοδεύει για την αγορά πρώτης ύλης. Αυτά τα έξοδα επιβαρύνουν το κόστος ενός αυτοκινήτου κατά 300$. Το ιατρικό κόστος των ατόμων με έξι ή περισσότερους παράγοντες υψηλού κινδύνου (κάπνισμα, ποτό, καθιστική ζωή, υψηλή αρτηριακή πίεση κτλ.) είναι πέντε φορές πιο ψηλό από τα άτομα με λιγότερους παράγοντες υψηλού κινδύνου. Η αποζημίωση των εργαζομένων με προβλήματα στην μέση τους κοστίζει στους εργοδότες $400 εκατομμύρια κάθε χρόνο.

Οφέλη συμμετοχής σε Δραστηριότητες Αθλητικής Αναψυχής Οφέλη συμμετοχής σε Δραστηριότητες Αθλητικής Αναψυχής Φυσιολογικά Οφέλη (Γενικά οφέλη) Βελτιωμένη κάρδιο-αναπνευστική λειτουργία Αυξημένη δύναμη και αντοχή Βελτιωμένη ευλυγισία (Οφέλη της Άσκησης ) Συγκεκριμένα Οφέλη Χαμηλότερη καρδιακή συχνότητα Χαμηλότερη πίεση Ελαττωμένο ρίσκο εμφράγματος Βελτιωμένη εμφάνιση Αυξημένη απόδοση στην εργασία Μικρότερος κίνδυνος μυϊκών τραυματισμών Αυξημένη κινητική απόδοση Ψυχολογικά Οφέλη Χαλάρωση Βελτιωμένη ψυχική υγεία Αυξημένη Αυτοπεποίθηση Βελτιωμένη διάθεση Διασκέδαση Κοινωνικά Οφέλη Κοινωνικοποίηση Ανάπτυξη αξιών Κοινωνική ενσωμάτωση