Κοστολόγηση Μάθημα 16.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ισορροπημένη διατροφή
Advertisements

Κοστολόγηση Μάθημα 13.
ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥ
Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
ΣΟΥΠΕΣ.
Σούπες - Soups.
ΕΛΙΑ-ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ-ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
ΜΠΟΥΦΕ.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 19.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Κοστολόγηση Μάθημα 5ον.
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
2010 Σ Α Λ Τ Σ Ε Σ.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
ΚΟΚΤΕΙΛ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Κοστολόγηση Μάθημα 18.
Κοστολόγηση Μάθημα 12.
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
ΦΑΓΗΤΑ ΕΥΚΟΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ # 1
Έννοια του Κόστους & οι Διακρίσεις του
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
 Πλεονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Μειονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Οδηγίες για τη σωστή χρήση φαγητών εύκολης χρήσης  Θρεπτική.
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΨΥΞΗ.
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος
Κοστολόγηση Μάθημα 3ον.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΣΑΛΤΣΕΣ.
Σαλατες - Salads.
Κοστολόγηση Μάθημα 1ον.
Κοστολόγηση Μάθημα 19.
ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΩΣ ΜΕΣΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ
ΣΑΛΤΣΕΣ - SAUCES.
Εισαγωγή στο Εδεσματολόγιο
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
ΣΗΜΑΝΣΗ # 2.
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ 2
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
ΒΟΔΙΝΑ & ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Μαθημα 6 Παραγοντες που επηρεαζουν τη Συνθεςη του μενου
Ερμηνεία Όρων που Χρησιμοποιούνται στο Μάθημα Απόδοση Προϊόντων Ο όρος «απόδοση προϊόντος» περιγράφει το ποσοστό της πρώτης ύλης που θα καταλήξει στο πιάτο,
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ
22:28 ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Η διοίκηση επισιτιστικών επιχειρήσεων ή η διεύθυνση επισιτιστικών τμη­μάτων μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης ασχολείται.
Food cost Σημαίνει την ποσοστιαία αξία που καθορίζει την σχέση ανάμεσα στο κόστος των πρώτων υλών που χρησιμοποιούμε για την προετοιμασία ενός πιάτου και.
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE.
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.
Κοστολόγηση.
ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ. Πως γίνεται η συντήρηση: Τα 5 βασικά στάδια H συντήρηση έχει ως απώτερο στόχο να κάνει το άτομο να τρώει σε όλη την υπόλοιπη.
 Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος.  Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
ΒΡΑΣΤΑ Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Ι 4ο εξάμηνο ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ ΛΟΥΚΙΑ
Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
ΡΟΣΤΟ ΣΕ ΔΟΧΕΙΟ (POELING /POELER)
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Κοστολόγηση Μάθημα 16

Πρότυπες Συνταγές Σελίδα 61 ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Αιτιολογεί τη χρησιμότητα της πρότυπης συνταγής και των πινάκων ποσοτήτων στον έλεγχο των μερίδων

ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΡΙΣΜΟΣ: Eίναι μια σύντομη περιγραφή της μεθόδου παρασκευής ενός φαγητού ή ποτού ή οποία περιλαμβάνει τη δοσολογία των υλικών που πρέπει να χρησιμοποιηθούν

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΥΠΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ Να διασφαλίζει ότι κάθε φαγητό που φτάνει στον πελάτη πρέπει να έχει: α) την ίδια ποσότητα β) την ίδια εμφάνιση γ) την ίδια γεύση δ) το ίδιο κόστος

ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 1. Ζωμοί ή σάλτσες 2. Ορεκτικά 3. Σούπες 4. Αυγά 5. Ζυμαρικά 6. Ψάρια 7. Κρέατα α) αρνίσια β) μοσχαρίσια γ) βοδινά δ) χοιρινά Πουλερικά Πατάτες Λαχανικά Σαλάτες Γλυκίσματα Αλμυρά

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΥΠΗ ΣΥΝΤΑΓΗ Τη ονομασία του φαγητού Τη κατηγορία του φαγητού Το αριθμό της συνταγής Αριθμό μερίδων που προκύπτουν από τις συνταγές Το κατάλογο των υλικών με τις ανάλογες ποσότητες Ειδικές οδηγίες για τη παρασκευή, διακόσμηση ή σερβίρισμα του φαγητού.

Να ζυγίζει κατά τα διαστήματα τις μερίδες. ΡΟΛΟΣ ΕΛΕΓΧΤΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΜΕΡΙΔΩΝ Να ελέγχει συστηματικά τις μερίδες που αποστέλλονται από την κουζίνα στην τραπεζαρία. Να ζυγίζει κατά τα διαστήματα τις μερίδες. Να ελέγχει των αριθμό των μερίδων που πωλούνται με τον αριθμό των μερίδων που αναμένονταν να παραχθούν.

Είναι βολικά και εύχρηστα. ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΑΓΟΡΑΣ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Είναι βολικά και εύχρηστα. Δεν χρειάζονται προετοιμασία και μειώνουν το εργατικό κόστος και το χρόνο παρασκευής τους. Δεν υπάρχει σπατάλη μετά τη αγορά. Υπάρχει ακριβής έλεγχος στη μερίδα και στο κόστος. Καταλαμβάνουν λιγότερο αποθηκευτικό χώρο. Διατηρούνται για αρκετό χρονικό διάστημα κάτω από υγιεινές συνθήκες.

Αλμυρα Μουσακκά Χάμπουρκερ Φιλέτα ψαριού Κροκέτες Πίτσες Ραβιόλες ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΑ ΣΕ ΜΕΡΙΔΕΣ Αλμυρα Μουσακκά Χάμπουρκερ Φιλέτα ψαριού Κροκέτες Πίτσες Ραβιόλες Κοτοπουλα νακετς

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΣΤΟΧΩΝ: Αιτιολογεί τη χρησιμότητα της πρότυπης συνταγής και των πινάκων ποσοτήτων στον έλεγχο των μερίδων

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ: α) Τι είναι ή πρότυπη συνταγή και ποιος είναι ο σκοπός της; β) Ποια στοιχεία πρέπει να περιλαμβάνει μια πρότυπη συνταγή;    Εξηγείστε τον ρόλο του ελεγκτή του τμήματος τροφίμων και ποτών όσο αφορά τις πρότυπες συνταγές.

Εργασία στο σπίτι:  α) Να αναφέρετε τα πλεονεκτήματα αγοράς και χρήσης προπαρασκευασμένων τροφίμων. β) Ποια η σημασία του πίνακα ποσοτήτων για κάθε μερίδα