ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Οι ιαματικές πηγές, παρά την ομορφιά τους, ρυπαίνονται. Οι λόγοι για τους οποίους μια ιαματική πηγή ρυπαίνεται είναι οι εξής:  Ανθρωπογενείς δραστηριότητες.
Advertisements

Απορρίμματα Μαρία Σαρίδου Δ’4.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ: ΜΗΛΙΑΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΟΡΣΙΝΚ-ΠΑΛΟΥΜΠΑ ΒΕΡΕΝΙΚΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΕΛΑΧΟΓΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΛΑΓΑΚΗ ΜΑΡΙΑ.
Σπυρος Αναστασοπουλος
 Οι χημικές ουσίες και τα βαρέα μέταλλα – Με διάφορους κανονισμούς δόθηκε τέλος στις περισσότερες απορρίψεις επικίνδυνων ουσιών στους ποταμούς και στην.
Η σχέση μας με τη γη Ανθρώπινες δραστηριότητες και φυσικοί πόροι.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Δ2
Ερωτήσεις κατανόησης 2 η διάλεξη Περιβαλλοντικής Γεωτεχνικής
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ Β΄ ΤΑΞΗ
Η ρύπανση του νερού –πηγές ρύπανσης
ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ
Μεσόγειος sos. H Μεσόγειος Είναι μια κλειστή θάλασσα που αντιπροσωπεύει το 1% των θαλάσσιων εκτάσεων του πλανήτη και το 6% των ναυτοεμπορικών δραστηριοτήτων.
Τα τελευταία χρόνια η ρύπανση του περιβάλλοντος έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις η αιτία είναι οι μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ορισμός
ΕΡΓΑΣΙΑ ΧΗΜΕΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΥΛΩΝΑΚΟΥ
Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Μόλυνση Νερού Οι δρόμοι της ρύπανσης
Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ
Μια εικόνα … χίλιες λέξεις !!!. Wastewater in lagoons Πολλές εικόνες … μία σιωπή λέξεις !!!
Ρύπανση των υδάτων Κάθε φυσική, χημική ή βιολογική μεταβολή του νερού που το καθιστά ακατάλληλο για τους οργανισμούς 2ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου Επιμέλεια: Κωτίτσας.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ.
«ΥΔΑΤΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ» Κεφάλαιο 5 (Διαχείριση Φυσικών Πόρων Β’ Λυκείου)
ΒΙΟΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΑΤΥΧΗΜΑ MINIMATA (ΙΑΠΩΝΙΑ)
1 Μπαλωμένου Γεωργία ΑΣΠΑΙΤΕ 2011.
Ρύπανση του νερού.
Συνέπειες των απορριμμάτων για το περιβάλλον.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
Διαχειριση φυσικων πορων
Συντονίστρια-Παρουσιάστρια:
1 Μπαλωμένου Γεωργία ΑΣΠΑΙΤΕ 2011.
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ Φαινόμενο του ευτροφισμού Πρόκληση του φαινομένου:
Η Ρύπανση Του Νερού Στα Βριλήσσια
Εργασία των μαθητών Βασίλη Παπαγεωργιου Ηλία Μαζιανίτη
Ποιοτική και ποσοτική αλλοίωση της σύστασης ή της μορφής των φυσικών, χημικών και βιολογικών χαρακτηριστικών του περιβάλλοντος με αποτέλεσμα τη διατάραξη.
Ανάλογα με  Τον τρόπο κατανάλωσής τους και  Τη δυνατότητα ανανέωσής τους.
ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Περιβαλλοντικά προβλήματα
Γιάννης Αυγουστάκης Β1  Συχνό φαινόμενο των πόλεων, αλλά όχι μόνο. Η ρύπανση χωρίζεται σε φυσική και τεχνητή. Η φυσική προέρχεται από διάφορα φυσικά.
O κύκλος του νερού Β1 Ερευνητική Εργασία.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥNEΙΔΗΣΗ.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ Β’ ΤΑΞΗ ΓΕ.Λ. ΖΕΦΥΡΙΟΥ
Ρύπανση από ανθρωπογενείς παράγοντες Γ.Ε.Λ. Νιγρίτας
«Ρύπανση και Ποιότητα Υπόγειων Νερών»
ΤΟΣΟ ΛΙΓΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΝΕΡΟ…
Πρόκειται για την επιβάρυνση με ρύπους των υδάτων του πλανήτη, δηλαδή των ποταμών, λιμνών, θαλασσών και των υπόγειων υδάτων.
Περιβαλλοντική Νομοθεσία 1. Νόμος 1650/86 Για την προστασία του Περιβάλλοντος.
ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ Μια εργασία των : Βασιλείου ΔημήτρηΔημητρούλη ΖήνωναΤσάνη ΒασίληΜιχαήλ Παναγιώτη.
Περιβαλλοντική Νομοθεσία
Οικοσυστήματα Ελλάδας
ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ ΟΜΑΔΑ Γ΄ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΑΡΚΑΚΗ ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ ΜΑΡΚΑΚΗ
Δρ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΕΡΒΕΡΗΣ,
ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΥΔΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΥΔΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ (σημασία - κατανομή του νερού στον πλανήτη- δραστηριότητες που συμβάλλουν στη διατάραξη του υδρολογικού κύκλου) Αίτια.
Λύματα-Ρύπανση Νερού Ρύπανση του νερού είναι κάθε ουσία που εμποδίζει την κανονική χρήση του νερού. Λύματα είναι τα ακάθαρτα νερά και άλλα υλικά απόβλητα.
ΡΥΠΑΝΣΗ ΥΔΑΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
Το πρόβλημα του νερού για την ανθρωπότητα
Ρύπανση του εδάφους.
Καταστροφές.
Η ρύπανση στις θάλασσες!!!☻☻♥
Νερό Είναι ζωτικός πόρος για τη γεωργία, τη βιοτεχνία, τις µεταφορές και άλλες αµέτρητες ανθρώπινες δραστηριότητες. Από το συνολικό διαθέσιµο νερό στη.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΝΕΡΟΥ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ
Ρύπανση του νερού Β΄ Γυμνασίου Γενική Ενότητα ΙI
Περιβαλλοντικά Προβλήματα
ΡΥΠΑΝΣΗ ΥΔΑΤΩΝ.
Η φίλη μας η θάλασσα
Ρύπανση του νερού Εργασία στο μάθημα της Φυσικής Γ’ Τρίμηνο
ΥΔΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΥΔΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ (σημασία - κατανομή του νερού στον πλανήτη- δραστηριότητες που συμβάλλουν στη διατάραξη του υδρολογικού κύκλου) Αίτια.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2013 - 2014 ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2013 - 2014 ΘΕΜΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ Επιβλέπουσα καθηγήτρια: Κούρτη Ευανθία

Υποθέμα : Μόλυνση των θαλασσών Υποθέμα : Μόλυνση των θαλασσών Ρύπανση από Πετρελαιοειδή Ρύπανση από Βιομηχανικά – Τοξικά Απόβλητα Ρύπανση από Στερεά Απόβλητα Ρύπανση από Αστικά Λύματα Ρύπανση από γεωργοκτηνοτροφικές δραστηριότητες – Φυτοφάρμακα Ρύπανση από διαρροή Ραδιενέργειας

Η ρύπανση από χερσαίες πηγές υπολογίζεται πως ευθύνεται για το 44% περίπου των αποβλήτων που καταλήγουν στην θάλασσα. Από τις θαλάσσιες μεταφορές προέρχεται το 12% των αποβλήτων.

Ρύπανση Υδάτων Πρόκειται για την επιβάρυνση με ρύπους των Υδάτων του πλανήτη, δηλαδή των ποταμών, λιμνών, θαλασσών & των υπόγειων υδάτων.Μεγάλο μέρος των ρύπων αυτών περιέχεται στα αστικά και βιομηχανικά απόβλητα.Τα αστικά απόβλητα, επιβαρημένα με μεγάλη ποσότητα απρρυπαντικών, καθώς και τα απόβλητα από γεωργικές & κτηνοτροφικές δραστηριότητες περιέχουν κυρίως νιτρικά και νιτρώδη άλατα, αμμωνία, φωσφορικά άλατα και πολλές οργανικές ενώσεις.Τα γεωργικά λύματα μπορεί επιπλέον να περιέχουν εντομοκτόνα και ζιζανιοκτόνα.

Οι Θάλασσες εκτός του ότι αποτελούν αποδέκτες των ποταμών που έχουν ρυπανθεί, δέχονται απευθείας αστικά, αγροτικά, και βιομηχανικά λύματα από την ξηρά, ενώ ρυπαίνονται και από άλλους παράγοντες όπως είναι πετρελαιοκηλίδες από ατυχήματα πετρελαιοφόρων ή υποθαλάσσιων γεωτρήσεων πετρελαίου, ή ρίψη στερεών και υγρών – συχνά τοξικών – αποβλήτων ( οξέα,άλατα βαρέων μετάλλων κλπ )από πλοία στην ανοιχτή θάλασσα.

Οι Συνέπειες Οι Συνέπειες της ρύπανσης των θαλασσών είναι ιδιαίτερα εμφανείς στις περιοχές που βρίσκονται κοντά στα σημεία απόρριψης λυμάτων ( μείωση ή και εξαφάνιση ειδών ζώων και φυτών, αλλοίωση των υδάτων ).Επιπλέον στις κλειστές θάλασσες , όπως είναι η Μεσόγειος, αλλά και σε λίμνες, η απόρριψη αποβλήτων από γεωργοκτηνοτροφικές δραστηριότητες και αστικών λυμάτων προκαλεί συχνά το φαινόμενο του ευτροφισμού, που έχει ως αποτέλεσμα την υπέρμετρη ανάπτυξη υδρόβιων φυτών και φυτοπλαγκτού και μαζικούς θανάτους ψαριών από ασφυξία.

Ο Υδροφόρος Ορίζοντας, τα υπόγεια δηλαδή ύδατα, απειλούνται συχνά από ρύπους που δέχονται μέσω της ατμόσφαιρας, των υδάτων και του εδάφους.Η ρύπανση του Υδροφόρου Ορίζοντα έχει ως άμεση συνέπεια την υποβάθμιση, ακόμα και τη ρύπανση του πόσιμου νερού.Σημαντικό πρόβλημα αποτελεί η πιθανότητα υψηλής συγκέντρωσης νιτρικών αλάτων στο νερό.

Τροφική Αλυσίδα Τα ψάρια που ζουν στην θάλασσα μολύνονται από τις χημικές ουσίες που πετάμε στο νερό.Αν ζήσουν τα ψάρια , θα τα φάνε άλλα ζώα, που με τη σειρά τους θα δηλητηριαστούν και αυτά.Τέλος ο άνθρωπος, ο oποίος βρίσκεται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας, τρέφεται με μολυσμένα προιόντα.

Αυτό το θαλασσοπούλι δεν μπορεί να πετάξει γιατί τα φτερά του έχουν σκεπαστεί από πετρέλαιο, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ψύξη ή ασιτία, εφ’όσον δεν μπορεί να βρει τροφή.

Μέτρα αντιμετώπισης της Ρύπανσης Υπογραφή διεθνών συμφωνιών ενάντια στην ρύπανση του περιβάλλοντος και των θαλασσών Δημιουργία εγκαταστάσεων επεξεργασίας αστικών και βιομηχανικών αποβλήτων Ανακύκλωση των απορριμμάτων Σωστή χωροθέτηση και διαχείριση των χώρων ταφής των απορριμμάτων Ευρεία εφαρμογή τεχνολογιών που αξιοποιούν τις ενανεώσιμες πηγές ενέργειας Συλλογή των αποτσίγαρων από τις ακτές Δημιουργία εθελοντικών ομάδων για τον καθαρισμό των ακτών

Ομάδα μαθητριών που έλαβαν μέρος : Καψάλη Χαρίκλεια Λέτσιου Χριστίνα Παπαιωάννου Δήμητρα