ΤηλΕΟραση Η τηλεόραση είναι ένα σύστημα τηλεπικοινωνίας που χρησιμεύει στη μετάδοση και λήψη κινούμενων εικόνων και ήχου εξ αποστάσεως. Αποτελεί το κυριότερο.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Υπηρεσίες δικτύων επικοινωνίας
Advertisements

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Κ.ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ ΕΤΟΣ :
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ‘’ΑΓΙOΣ ΠΑΥΛΟΣ’’
Εξοπλισμός Ήχου & Εικόνας
1.Ποια είναι τα τρία κύρια μέρη ενός υποδείγματος ηλεκτρονικών επικοινωνιών Ενεργεία ( είσοδος) Μετάδοση (διαδικασία) Ήχος ( έξοδος)
Επικοινωνιες-δικτυα-διαδικτυο-ιστοσελιδεσ
Πολιτικές και θεσμικό πλαίσιο για την ελευθερία & ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης Η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση στην Ελλάδα: Νομικά ζητήματα και προκλήσεις.
ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (δορυφορικό τηλέφωνο-τηλεόραση-ραδιόφωνο)
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16 Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα
Φυσική Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
1 Τεχνολογία Επικοινωνιών Κεφ.17 Συσκευές Ήχου & εικόνας σελίδες 394 – 398 (μέχρι κεραία))
Η Γρίπη Θωμάς Αρμένης-Κωνσταντίνος Μυτιληνέλης Γ1’ Εργασία Βιολογίας.
Οι μαθητές της Ε1 τάξης Δημήτρης-Ελένη παρουσιάζουν την εξής άσκηση.
2.4 Επίδραση Μέσου Μετάδοσης
Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα (Κεφάλαιο 16)
ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ
1 Τεχνολογία Επικοινωνιών Κεφ.17 Συσκευές Ήχου & εικόνας σελίδες 392 – 394 (μέχρι Διατάξεις με σύζευξη φορτίου (CCDs) )
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
Φωτεινή Σοφία Κατερίνα Γιώργος
Τεχνολογία Επικοινωνιών Κεφ.17
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ.
Μπορούμε να δούμε τα άτομα…..
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
10 Δημοτικό σχολείο Κατερίνης Τμήμα Δ’1 ΓΙΩΡΓΟΣ,ΝΙΚΟΣ,ΞΑΝΘΗ,ΝΙΚΟΣ.
10ο δημοτικό σχολείο Κατερίνης
H τηλεόραση και πως επηρεάζει τη ζωή μας
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
Είμαστε οι μαθητές του 10 ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης ( ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ)
2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΥΜΗΤΤΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΚΚΟΛΗ.
Οπτικές Ίνες.
Πυκνωτές.
Με το σεις και με το σας Ενότητα 2. Άσκηση 1 Υπάρχει μια σειρά από λέξεις και τα παιδιά θα πρέπει να αντιστοιχήσουν τις λέξεις με τον αριθμό των συλλαβών.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα (Κεφάλαιο 16)
ΕΝΟΤΗΤΑ 4η ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ Γ΄
ΑΡΧΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΗΧΟ & ΕΙΚΟΝΑ
ΟΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΧΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΗΓΕΣ Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ.
Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ!!!
Τμήμα :A4.  Είναι η ικανότητα να αντιδρά κανείς στο μικρότερο δυνατό χρόνο σε ένα ερέθισμα.  Είναι ο χρόνος μεταξύ της αποκάλυψης ενός ερεθίσματος και.
ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ
ΛΑΜΠΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Οπτικές Επικοινωνίες Μαρινάκης Ιωάννης (2009)
Γαλαξίες.
Οι θάλασσες της Ελλάδας
Δια βίου εκπαίδευση Κ Β Κ Σ Μ Χ Μ Χ Κ Ά Ορισμός δια βίου εκπαίδευσης Η μαθησιακή δραστηριότητα με την οποία η εκπαίδευση θεωρείται ως μια μακροχρόνια.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΑΞΗ: Α1-Β
Παραολυμπιακή Τοξοβολία
6. Η ίδρυση, η εξέλιξη και ο εκχριστιανισμός
Γιάννης Ρίτσος.
Η ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΜΕΣΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 1 ο Λύκειο Ρόδου Δημητρης Γεωργαλίδης.
ΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ Αρχαία Αίγυπτος π.Χ
ΟΘΟΝΕΣ ΝΙΚΟΣ ΒΑΛΕΡΑΣ Β1/ΒΠ 2013.
ΥΛΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ Ο.Τ.Ε. Έχετε αναλογιστεί ποτέ τον ρόλο του Ο.Τ.Ε στην ζωή μας; Πόσο εξαρτιόμαστε από αυτόν; Σκεφτείτε αν κάποια μέρα ξυπνούσαμε.
1 Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα (Κεφάλαιο 16) Συστήματα επικοινωνίας με ήχο και εικόνα Παραδείγματα: 1.Τηλέγραφος 2.Τηλέφωνο 3.Τηλεόραση 4.Ραδιόφωνο.
ΒΛΑΧΟΘΑΝΑΣΗ ΒΑΣΩ ΓΚΙΤΕΡΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΤΣΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
Εισαγωγή Στις Τηλεπικοινωνίες Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών Διδάσκων: Χρήστος Μιχαλακέλης Ενότητα.
ΕΡΓΑΣΙΑ:ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ: ΓΑΤΣΙΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ.
ΘΕΜΑ: Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Ονοματεπώνυμο μαθητή: Ντελέζος Γιώργος.
Ασύρματα μέσα μετάδοσης
ΤΑ ΠΟΛΥΜΕΣΑ.
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
Παρουσίαση ερευνητικής εργασίας.
Η τηλεόραση και η εξέλιξή της…
Μεταγράφημα παρουσίασης:

τηλΕΟραση Η τηλεόραση είναι ένα σύστημα τηλεπικοινωνίας που χρησιμεύει στη μετάδοση και λήψη κινούμενων εικόνων και ήχου εξ αποστάσεως. Αποτελεί το κυριότερο και δημοφιλέστερο Μέσο Μαζικής Επικοινωνίας και η χρήση της είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο.  

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 1884: Ο Γερμανός Πάουλ Νιπκόφ δημιουργεί το πρώτο ηλεκτρομαγνητικό σύστημα λήψης εικόνας, γνωστό ως «δίσκος του Νιπκόφ». 1924: Ο Σκωτσέζος Τζον Λότζι Μπερντ μεταδίδει εικόνες σε απόσταση τριών μέτρων από τον δέκτη. Δύο χρόνια αργότερα κάνει την πρώτη επίδειξη της συσκευής που ονομάζει «television». 1951: Ο νόμος 1663/51 προβλέπει την ίδρυση και λειτουργία. ραδιοτηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα από τις Ένοπλες Δυνάμεις. 1960: Εκπέμπει ο πρώτος πειραματικός τηλεοπτικός σταθμός στην Ελλάδα, από το περίπτερο της ΔΕΗ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Κάλυπτε μια περιοχή 45 χλμ. 1966: Μεταδίδεται η πρώτη επίσημη ελληνική τηλεοπτική εκπομπή από το ΕΙΡ, με παρουσιάστρια την Ελένη Κυπραίου. 1989: Εκπέμπουν το Mega Channel και ο ΑΝΤ1, οι πρώτοι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί στην Ελλάδα. 1994: Εκπέμπει το Filmnet, το πρώτο ελληνικό συνδρομητικό τηλεοπτικό κανάλι. 2009: Ιδρύεται η εταιρεία DIGEA, που αποτελεί σύμπραξη των ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας. Η πρώτη εκπομπή ψηφιακού σήματος γίνεται στην περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου.  

ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Στην ασπρόμαυρη τηλεόραση, η οθόνη είναι επικαλυμμένη με λευκές φωσφορίζουσες ουσίες και μια δέσμη ηλεκτρονίων , η οποία χρωματίζει μια εικόνα πάνω στην οθόνη με τη μετακίνηση της δέσμης ηλεκτρονίων σε όλη την επιφάνεια των φωσφοριζόντων ουσιών με μια γραμμή κάθε φορά.

  ΕΓΧΡΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Υπάρχουν τρεις δέσμες ηλεκτρονίων που κινούνται ταυτόχρονα σε όλη την οθόνη, η κόκκινη, η πράσινη και η μπλε. Η οθόνη δεν είναι επικαλυμμένη με ένα μόνο φύλλο φωσφοριζόντων ουσιών όπως σε μια ασπρόμαυρη τηλεόραση. Αντ 'αυτού, η οθόνη είναι επικαλυμμένη με κόκκινες, πράσινες και μπλε φωσφορίζουσες διατεταγμένες σε κουκκίδες ή λωρίδες.

ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ   Οι εικόνες - τα αντικείμενα που παράγει η οθόνη και τηλεόραση 3d, είναι διπλές, με ελαφρώς διαφορετική γωνία η κάθε μία. Ο εγκέφαλος, αναλύει τις δύο διαφορετικές εικόνες(λαμβάνει μία από κάθε μάτι) και εντοπίζει την απόσταση της κάθε μίας από τον παρατηρητή. Έτσι, αυτό δημιουργεί την ψευδαίσθηση του βάθους(σε συνδυασμό με τα γυαλιά 3d).

ΣΥΣΤΗΜΑ CCDs   Μία διάταξη με σύζευξη φορτίου (CCDs) είναι ένας ειδικός τύπος ολοκληρωμένου κυκλώματος που περιέχει ένα πολύ λεπτό πλέγμα από φωτοευαίσθητους πυκνωτές. Η τάση εξόδου από αυτούς τους πυκνωτές μεταβάλλεται ανάλογα με την ποσότητα του φωτός που προσπίπτει σε αυτούς. Ο σχηματισμός των μεταβαλλόμενων τάσεων δημιουργεί το σήμα εικόνας.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7   http://en.wikipedia.org/wiki/Television http://electronics.howstuffworks.com/ http://coolweb.gr/othones-3d-tileoraseis-leitourgia/ http://digitalschool.minedu.gov.gr/modules/ebook/show.php/DSGL-B110/93/737,2757/unit=1675

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ Τ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ψ. ΝΙΚΟΣ