Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Κ.ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ ΕΤΟΣ :2012-13.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Κ.ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ ΕΤΟΣ :2012-13."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Κ.ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ ΕΤΟΣ :2012-13

2 ΣΑΡΩΤΗΣ

3  Ο σαρωτής είναι η βασική συσκευή για την είσοδο εικόνων στον υπολογιστή. Με ένα σαρωτή, μπορούμε να μετατρέψουμε τις φωτογραφίες σε ψηφιακή μορφή, ώστε να τις επεξεργαζόμαστε μετά στον υπολογιστή.

4  Ο πρώτος σαρωτής εικόνας που αναπτύχθηκε για χρήση με έναν υπολογιστή, ήταν ένα τύμπανο σαρωτή. Κατασκευάστηκε το 1957 στην Aμερικανική Εθνική Υπηρεσία Προτύπων από μια ομάδα με επικεφαλής τον Russell A. Kirsch. Η πρώτη εικόνα που σαρώθηκε σε αυτό το μηχάνημα ήταν ένα 5 εκατοστών τετράγωνο φωτογραφία του έπειτα-τριών μηνών γιος του Kirsch, το Walden.

5  Υπάρχουν πάρα πολλά είδη σαρωτών όπως :  Οι χειρός  Οι 3D

6 Οι επίπεδοι : Οι έλξης :

7  Οι σαρωτές λειτουργούν με την ανάκλαση του εκπεμπόμενου απ΄ αυτούς φωτός. Συγκεκριμένα αφού τοποθετηθεί η προς σάρωση επιφάνεια επί του σαρωτή ή εισαχθεί κατάλληλα τίθεται σε λειτουργία η συσκευή. Μία ποσότητα εκπεμπόμενου φωτός υπό μορφή στήλης διέρχεται από την επιφάνεια. Η ποσότητα που ανακλάται κατά τη σάρωση μετράται από ένα αισθητήρα ανίχνευσης, όπου και μετατρέπεται σε αναλογική διαφορά δυναμικού (τάση), ανάλογη προς την ένταση του φωτός. Η τελευταία με τη σειρά της μετατρέπεται σε ψηφιακό σήμα μέσω ενός μετατροπέα ADC.

8 Οι εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας προσχωρούν πάντοτε με πολύ ταχύς ρυθμούς και το ίδιο συμβαίνει και στον χώρο έρευνας των σαρωτών. Οι έρευνες επικεντρώνονται σε νέα είδη σάρωσης όπως είναι οι τρισδιάστατοι αλλά και η επίτευξη μεγαλυτέρων αναλύσεων, όπως και ταχύτερων σαρώσεων.

9  Πηγές: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%B1 %CF%81%CF%89%CF%84%CE%AE%CF%82 http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%B1 %CF%81%CF%89%CF%84%CE%AE%CF%82 http://pacific.jour.auth.gr/hardware/ scanner.htm

10  Και ένα βιντεάκι … http://www.youtube.com/watch?feature=pl ayer_embedded&v=C2wwkYmfK-E

11


Κατέβασμα ppt "ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Κ.ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ ΕΤΟΣ :2012-13."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google