Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παρουσίαση ερευνητικής εργασίας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παρουσίαση ερευνητικής εργασίας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Παρουσίαση ερευνητικής εργασίας.
Εφευρέσεις από το

2 Η εξέλιξη της μαζικής παραγωγής
Ο Henry Ford σχεδίασε την πρώτη κινητή γραμμή παραγωγής το 1913 Σκοπός του Henry ήταν να παράγει το μεγαλύτερο αριθμό αυτοκινήτων, με το απλούστερο σχέδιο, για το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Για να επιτευχθεί ο στόχος του Henry Ford για μαζική κατανάλωση μέσω της μαζικής παραγωγής, έπρεπε να αυξηθεί η παραγωγικότητα

3 Ινσουλίνη Πενικιλίνη ΟΡΙΣΜΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ
Η ινσουλίνη είναι ορμόνη που παράγεται σε ειδική μοίρα του παγκρέατος (και συγκεκριμένα από ομάδες κυττάρων που ονομάζονται «νησίδια του Langerhans») ή Β-κύτταρα. ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Στην περίπτωση που η ινσουλίνη εκκρίνεται σε μεγάλες ποσότητες, η γλυκόζη εισάγεται στα κύτταρα με γρήγορο ρυθμό, με αποτέλεσμα να μειωθεί η συγκέντρωση της στο αίμα , αυτή η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως υπογλυκαιμία είναι πολύ επικίνδυνη και μπορεί να οδηγήσει σε κώμα ΟΡΙΣΜΟΣ Η πενικιλίνη είναι αντιβιοτικό που λαμβάνεται από καλλιέργειες μερικών ειδών ευρωτομυκήτων. Οι αντιμικροβιακές ιδιότητες των καλλιεργημάτων των ευρωτομυκήτων ήταν γνωστές από τα παλιότερα χρόνια. ΘΕΡΑΠΕΙΑ Η πενικιλίνη είναι ένα από τα ισχυρότερα σύγχρονα θεραπευτικά μέσα. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της πνευμονίας, σηπτικών ή πυωδών ασθενειών, διαφόρων μορφών κυνάγχης, διφθερίτιδας. ερυσιπέλαος, οστρακιάς, βλεννόρροιας, σύφιλης κ.α.

4 Τηλεόραση Η τηλεόραση είναι ένα σύστημα τηλεπικοινωνίας που χρησιμεύει στη μετάδοση και λήψη κινούμενων εικόνων και ήχου εξ αποστάσεως. Αποτελεί το κυριότερο και δημοφιλέστερο Μέσο Μαζικής Επικοινωνίας και η χρήση της είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο.

5 Ραδιόφωνο τρανζίστορ Πτώση του ραδιοφώνου τρανζίστορ.
Ένα ραδιόφωνο τρανζίστορ είναι ένας μικρός φορητός ασύρματος δέκτης που χρησιμοποιεί τρανζίστορ με βάση το κύκλωμα. Ο Bell Laboratories απέδειξε το πρώτο τρανζίστορ στις 23 Δεκεμβρίου 1947.  Πτώση του ραδιοφώνου τρανζίστορ. Η εμφάνιση του Χονγκ Κονγκ στην αγορά του ραδιοφώνου τρανζίστορ είχε ως αποτέλεσμα την πτώση των ιαπωνικών συμμετοχών στα τέλη της δεκαετίας του 1960.

6 Παναγιώτα Αβραμίδου, Στεφανία Μούτσιου, Μεγγίνα Μπάλλη, Αποστολία Νικολά.

7 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Παρουσίαση ερευνητικής εργασίας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google