Ποδόσφαιρο, από το άθλημα στο πρωτάθλημα

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Έρευνα Αντιλήψεων και Στάσεων Κοινού απέναντι σε Ευάλωτες σε Κοινωνικό Στιγματισμό Ομάδες Ιούνιος 2009.
Advertisements

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σ.Δ.Ε Φυλακών Δομοκού Σχολικό Έτος: Εισήγηση: Ηλιοπούλου Βασιλική.
Έρευνα για την οικοδομική δραστηριότητα 2010 Επαμεινώνδας Ε. Πανάς Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Πρόεδρος του Τμήματος Στατιστικής Απόψεις.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ
ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟΣ.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ.
Αθλητισμός και βία.
"Η αλληλεπίδραση του αθλητισμού με τη κοινωνική πραγματικότητα”
Γυναικείο Ποδόσφαιρο Ποιος είπε ότι το ποδόσφαιρο είναι μόνο αντρικό άθλημα; Υπάρχουν και γυναίκες που είναι εξίσου ταλαντούχες. Γενικώς τα αγόρια έχουμε.
Πρόληψη επιθετικότητας Πρόληψη επιθετικότητας ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ : ΘΕΜΑ Παρουσιάζουν οι Μαθήτριες του τμήματος ΑΥ1 – Ε.Π.Α.Λ Γλυφάδας •Κιουστελίδη Δανάη.
Σχολικός Εκφοβισμός (Bullying)
Μονογραφίες Επαγγελμάτων
Καπάνταης Σοφοκλής Μιχελάκης Γιώργος.  Α1: Αγωνίζονται 13 ομάδες. Παίζουν όλες μεταξύ τους και εντός και εκτός έδρας.  Ευρωλίγκα : Συμμετέχουν 24 ομάδες,
4ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΧ. ΕΤΟΣ:
Δασκάλες: Βούλα Τζιαούρη
Ενδοσχολική Βία Η ενδοσχολική βία είναι μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη , απρόκλητη, συστηματική και επιθετική συμπεριφορά που έχει ως.
Quatuor Squilla Θέμα: "Πώς επηρέασε η χρήση της κινητής τηλεφωνίας τις διαπροσωπικές σχέσεις και ποια νέα ήθη και γλώσσα εισήγαγε στη σύγχρονη καθημερινότητα;"
Σέβομαι τη Διαφορετικότητα….. Λέμε όχι στον σχολικό εκφοβισμό
Ημερομηνία υλοποίησης: Δευτέρα, 17/3/2014. Διαθεματική διδασκαλία των μαθημάτων της Κοινωνική & Πολιτικής Αγωγής (Αργυρίου Αγγελική ΠΕ02), των Αγγλικών.
Για να περιγράψουμε τη σχέση ανάμεσα σε αθλητισμό και εμπορευματοποίηση θα πρέπει να γνωρίζουμε τις έννοιές τους, ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τον αθλητισμό.
Το δίκαιο Αρχαία Αθήνα.
“ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ” ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ.
Οι παλιοί Ολυμπιακοί Αγώνες
ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ΘΑΛΕΙΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΥΡΙΚΛΙΔΟΥ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΉ ΕΡΓΑΣΊΑ Β ’ ΛΥΚΕΊΟΥ ΤΟΥ ΠΡΌΤΥΠΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΎ ΛΥΚΕΊΟΥ ΜΥΤΙΛΉΝΗΣ Τρόποι αντιμετώπισης της εγκληματικότητας.
Η ΒΙΑ ΑΠΛΩΝΕΙ ΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Η ομάδα:Βία στα σχολεία…
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΤΜΗΜΑ 2. ΘΕΜΑ:ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΚΛΕΙΔΗ -ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ-ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ ΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ - FACEBOOK
 Σήμερα   ό   έ     ά     έ   ά   ώ,  '  ό  ά     ό    ί  
Η μάστιγα του αθλητισμού…!!
Επιθετικότητα – Βία στον Αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή
Click to edit the outline text format Second Outline Level  Third Outline Level Fourth Outline Level  Fifth Outline Level  Sixth Outline Level  Seventh.
Φανατισμός, βία, οπαδοποίηση. Όρος χουλιγκανισμού  Ως χουλιγκανισμός αναφέρεται η ανάρμοστη και βίαιη συμπεριφορά οπαδών αθλητικών ομάδων που οδηγεί.
ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΩΝΙΑ. Είναι ιστορικά καταγεγραμμένο ότι σε πολλές χώρες υπήρξαν παιχνίδια όπου οι παίκτες κλοτσούν μία μπάλα, όπως το επίσκυρος στην.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΝΕΟΙ
Ομαδική εργασία Ελένη Μπαμπίλα Σχολική Σύμβουλος.
Ενδοσχολική Βία (Bullying). Διαστάσεις του φαινομένου Η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός μεταξύ των μαθητών έχει αρχίσει να γίνεται αντικείμενο προσοχής,
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
Αναφορά προόδου ή κατάστασης
Στρατηγική Συνεργασιών μεταξύ Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και Φορέων
Βασίλης Χατζηδούρος Δημήτρης Φοινίκης
ΟμΑδα 1 - Ενδοοικογενειακη Βια
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ Σχολικό έτος : Τμήμα : Β2 ΜΑΘΗΤΕΣ: Κακαργιάς Βαγγέλης Θηραίος Γιάννης Γιαννακόδημος Ηλίας.
Στα πλαίσια της ενότητας της Γλώσσας «Ατυχήματα» και της θεματικής ενότητας των Μαθηματικών «Συλλογή και επεξεργασία δεδομένων», αποφασίσαμε να εκπονήσουμε.
Αθλητικοσ Φανατισμοσ.
Επιθετικότητα – Βία στον Αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή
ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΣΕΞΙΣΜΟΣ.
ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟΣ Ετυμολογία
Γιώργος Κοντογιάννης Τάξη: Γ΄ Τμήμα: 1 Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ζάχου Μ.
Η ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
33o Δημοτικό Σχολείο Πάτρας Παιδαγωγική συνάντηση: «Δε φοβάμαι στο σχολείο» Εκπαιδευτική έρευνα Οι γονείς του 33ου Δημοτικού Σχολείου εκφράζουν τις απόψεις.
29ο Δημοτικο Σχολειο Θεσσαλονικησ
Έρευνα για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού
Διδακτικοί στόχοι Το κεφάλαιο αυτό θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις ότι κάθε κοινωνία οργανώνεται με βάση συγκεκριμένους κοινωνικούς κανόνες, οι οποίοι προσδιορίζουν.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ.
ΝΙΚΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΛΑΒΟΣ
Γιάννης Σπίνος ΠΓΕΣΣ Υπεύθυνος καθηγητής: Λάμπρος Αθανασόπουλος
Τίτλος εργασίας- «Στήσιμο Αγώνων-Εργαλείο Εκπαίδευσης & Κατάρτισης»
ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ/ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ;
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΑ ΚΟΛΛΗΤΟΥΜΠΙΝΑΚΙΑ.
Τίτλος εργασίας- «Εκπαιδευτικό εργαλείο κατά της χειραγώγησης αγώνων»
2ο Γενικό Λύκειο Βόλου Σχολικό έτος Ερευνητική εργασία Α΄ Λυκείου 2ο τετράμηνο « Η βία στους αθλητικούς χώρους » Επιβλέποντες καθηγητές.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ Ph.D
Αθλητισμός στο νησί μας Αποτελέσματα Ερωτηματολογίου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ποδόσφαιρο, από το άθλημα στο πρωτάθλημα Χουλιγκανισμός «Αίτια και τρόποι αντιμετώπισης»

Ομάδα: Οn the ground Μέλη: Τόνια Τζίτζη Κατερίνα Καλιγέρη Μάγδα Ιωαννίδου Κατερίνα Πάρλα

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ

Τα «πιο λαϊκά αθλήματα» και κυρίως το ποδόσφαιρο αποτελούν χώρους ανοχής της βίας και όχι σπάνια αποδοχής της.Το πιο συνήθες φαινόμενο είναι αυτό του χουλιγκανισμού.

Ως χουλιγκανισμός αναφέρεται η ανάρμοστη και βίαιη συμπεριφορά οπαδών αθλητικών ομάδων, που οδηγεί στη διατάραξη της τάξης.

Ο χουλιγκανισμός εμφανίστηκε στην Ελλάδα στην αρχή της δεκαετίας του ’80 και σε σύντομο χρονικό διάστημα είχε ραγδαία εξελιχθεί σε ανησυχητικό κοινωνικό φαινόμενο.

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

ΕΡΕΥΝΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: -Παρακολουθείτε συχνά ποδοσφαιρικούς αγώνες;

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: - Αν ναι, πόσες φορές έχουν γίνει επεισόδια εντός του χώρου του γηπέδου;

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: - Γνωρίζετε τις κυρώσεις που έχουν τα άτομα αυτά που προκαλούν επεισόδια βίας στα γήπεδα;

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: - Πιστεύετε ότι τηρούνται από την ελληνική αστυνομία;

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: - Στην Αγγλία όσοι έχουν καταδικαστεί για χουλιγκανισμό στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό δεν μπορούν να βγουν από τη χώρα. Συμφωνείτε με αυτό;

-Πιστεύετε ότι με αυτόν τον τρόπο θα μειωθούν τα επεισόδια;

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: -Στην Ελλάδα όσοι πραγματοποιούν επεισόδια στο γήπεδο συλλαμβάνονται από την ελληνική αστυνομία. Πιστεύετε ότι αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης ελαττώνει τη δράση των χούλιγκαν;

- Γνωρίζετε αν τηρείται;

ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Κατά τη γνώμη σας πρέπει να δημιουργηθούν νέοι νόμοι για την ελάττωση του φαινομένου;

Οι προτεινόμενοι τρόποι αντιμετώπισης είναι οι εξής: ΕΡΩΤΗΣΗ 8: Αν ναι προτείνετε μας έναν τρόπο αντιμετώπισης: Οι προτεινόμενοι τρόποι αντιμετώπισης είναι οι εξής: Η αστυνομική ταυτότητα να μαρκάρεται όσων έχουν προκαλέσει επεισόδια μέσα στα γήπεδα οπότε την επόμενη φορά που θα πάνε σε αγώνα να ξέρουν οι ελεγκτές ότι είναι επικίνδυνοι. Η καταστολή τους δεν φέρνει αποτέλεσμα, γι’αυτό θα έπρεπε το θέμα ν’αντιμετωπιστεί μέσα από την παιδεία. Μόνο με την καλλιέργεια συνείδησης θα καταφέρουμε να ελαττώσουμε ένα τόσο σημαντικό φαινόμενο. Τα άτομα που προκαλούν επεισόδια να παρουσιάζονται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους κατά τη διάρκεια των ποδοσφαιρικών αγώνων. να υπάρχουν στην είσοδο των γηπέδων φύλακες και να μην αφήνουν να μπουν μέσα άτομα που δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη.

Να γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος σε κάθε είσοδο. Αυστηρές ποινές φυλάκισης στους χούλιγκαν, απαγόρευση εξόδου, κατάργηση οργανώσεων φιλάθλων και τέλος όσοι συλλαμβάνονται για χουλιγκανισμό να γίνει απαγόρευση δια παντός της εισόδου στα γήπεδα. Αποκλεισμός της ομάδας που οι οπαδοί της έκαναν επεισόδια από διεθνή αγωνίσματα. Να γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος σε κάθε είσοδο. Φυλάκιση τουλάχιστον 2 χρόνια χωρίς αναστολή. Να δημιουργηθεί κάποιος παρόμοιος νόμος με αυτούς της Αγγλίας. Να μην αφήνουν τα άτομα που προκάλεσαν επεισόδια να μπαίνουν στις φανατικές θύρες (π.χ. ΘΥΡΑ 7, ΘΥΡΑ 13) Ενημέρωση μέσα από τις διαφημίσεις.

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ!