Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σέβομαι τη Διαφορετικότητα….. Λέμε όχι στον σχολικό εκφοβισμό

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σέβομαι τη Διαφορετικότητα….. Λέμε όχι στον σχολικό εκφοβισμό"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σέβομαι τη Διαφορετικότητα….. Λέμε όχι στον σχολικό εκφοβισμό
Σέβομαι τη Διαφορετικότητα….. Λέμε όχι στον σχολικό εκφοβισμό

2 SCHOOL BULLYING Μια εργασία από τους Παρασκευά , Ιάσονα , Νίκο και Γιώργο

3 ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα φαινόμενο, που εμφανίζεται σε πολλές χώρες του κόσμου. Ο σχολικός εκφοβισμός αναφέρεται στη χρήση βίας μεταξύ μαθητών ή συνομηλίκων παιδιών με στόχο να προκληθεί πόνος ή αναστάτωση. Εμφανίζεται με τη μορφή του λεκτικού εκφοβισμού του κοινωνικού εκφοβισμού του σωματικού εκφοβισμού (χτυπήματα, σπρωξίματα, κλωτσιές).

4 Βullying είναι ο επαναλαμβανόμενος εκφοβισμός ατόμων με πραγματική ή απειλούμενη μαρτυρική ποινή φυσικής, προφορικής, γραπτής, ή συναισθηματικής κακομεταχείρισής τους ή της διάδοσης φημών με απώτερο σκοπό τον κοινωνικό τους αποκλεισμό, ή της αρπαγής της περιουσίας τους.  Συμπεριλαμβάνει και τις περιπτώσεις ύβρεων κατά της εθνικότητας, φυλής ή ιδιαιτερότητας κάποιου.

5 ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ
Μπορούμε όταν βλέπουμε να εκτυλίσσεται βία στο σχολείο να το πούμε αμέσως στους δασκάλους που εφημερεύουν.

6 ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ Η  ραγδαία  ανάπτυξη  της  επιστήμης,  οι  σπουδαίες  τεχνολογικές  εξελίξεις  στα  μέσα  επικοινωνίας  και  συγκοινωνίας,  η  διάδοση  της  γνώσης  και  η  ορθολογιστική  οργάνωση  της  σύγχρονης  ζωής  είναι  γεγονότα  που  προωθούν  το  σύγχρονο  πολιτισμό.  Παράλληλα,  οι  σχέσεις  ανάμεσα  στα  έθνη  που  έγιναν  πιο  στενές  και  η  συγκρότηση  υπερεθνικών  κοινοτήτων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγου χάρη, δηλώνουν τη συμφιλίωση των λαών  ή  τουλάχιστον,  τη  συνεργασία  τους.  Μέσα  σε  αυτές  τις  συνθήκες  είναι  κάπως  παράδοξο  να  παρουσιάζεται  και  να  εντείνεται  το  φαινόμενο  του  ρατσισμού,  που  όχι  μόνο  δεν  προωθεί  το  πολιτισμό,  αλλά  αντίθετα  τον  γυρίζει πολλά χρόνια πίσω.

7 ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ Κάθε μέρα βιώνουμε ως μαθητές λόγια και πράξεις φυλετικού και κοινωνικού ρατσισμού στο σχολείο, στην τάξη, ιδιαίτερα. Με ποιες μορφές τον βρίσκουμε; Τα παιδιά βρίζουν, κοροϊδεύουν, μειώνουν, υποτιμούν τους ξένους μαθητές, ειδικά σε καβγάδες και σπρωξίματα στον αύλειο χώρο. Παιδιά φτωχότερα αισθάνονται άσχημα που δε φορούν ρούχα επώνυμα κι ακριβά. Οι ισχυροί και σωματώδεις εκφοβίζουν τους πιο μικρόσωμους. Ανάλογα με τη χώρα καταγωγής είναι και το μέγεθος του εκφοβισμού.

8 ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

9 ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ Πολλοί διάσημοι σαν τον Πατρίς Εβρά είπαν για τον ρατσισμό στα γήπεδα: «Ο ρατσισμός είναι κάτι που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά τώρα νομίζω, όπως είπε και ο Γιάγια, ότι η UEFA πρέπει να κάνει κάτι για να τον αντιμετωπίσει. Κάθε χρόνο ακούμε και κάτι διαφορετικό για τον ρατσισμό. Κάποιοι άνθρωποι είναι τόσο αμαθείς που μιλούν ακόμα για μαύρους και λευκούς παίκτες.  Εγώ θεωρώ ότι είμαι άνθρωπος και ότι το χρώμα δεν μετράει. Είμαι στεναχωρημένος που μιλάω για αυτό το θέμα. Ο καθένας έχει τη γνώμη του, θέλω να νομίζω πως δεν θα συμβεί κάτι αντίστοιχο ξανά αλλά δεν το νομίζω.  Για να είμαι ειλικρινής, δεν νομίζω ότι θα σταματήσει ο ρατσισμός στο ποδόσφαιρο».

10 Ο σχολικός ρατσισμός και ο σχολικός εκφοβισμός μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη βοήθεια των δασκάλων, όλων των μαθητών, όχι μόνο των θυμάτων αλλά και των υπουργείων όλου του κόσμου που ασχολούνται με τα σχολεία και τα παιδιά


Κατέβασμα ppt "Σέβομαι τη Διαφορετικότητα….. Λέμε όχι στον σχολικό εκφοβισμό"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google