Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ «ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΝΗ» Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Advertisements

Νίκος Φραγκιάς Δάσκαλος τμήματος
Κοίταξε προσεκτικά τα πόδια σου κάθε φορά που βγάζεις τα παπούτσια και τις κάλτσες για ύπαρξη ερυθρότητας ή δερματικών βλαβών. Αν δεις κάτι ανησυχητικό,
γράφτηκε από τη Νάου Χριστοδούλη
Το στόμα μας Το στόμα είναι μια καλοσχεδιασμένη "μηχανή" με πολλά διαφορετικά τμήματα που λειτουργούν όλα μαζί για να μας κρατούν ζωντανούς, υγιείς και.
Εργασία στην Οικιακή Οικονομία Βασίλης Λαμπρινος Α1
Εκπαιδευτής:Μιχάλης Μάγος ΛΑΡ06Β
ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Μ. ΜΙΣΑΗΛΙΔΗΣ.
ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΣ πηγή: weebly
ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΑΞΗ Α ΤΜΗΜΑ 1ο
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ …
Στοματική υγιεινή Τάξεις στις οποίες υλοποιήθηκε το πρόγραμμα: Α’ – Β’
Δομή και λειτουργία του πεπτικού συστήματος
Διαφάνεια 1 Η στοματική υγεία είναι πολύτιμη. Διαφυλάξτε την.
3ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας Σπόντης Α.
4.2 Στοματική υγεία Στόχος της υποενότητας αυτής είναι οι μαθητές: Να ενημερωθούν για τη στοματική τους υγεία και τα προβλήματα της στοματικής τους κοιλότητας.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΤΥΛ ΚΤΕΝΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Μικρή και μεγάλη κυκλοφορία
Τα δόντια των ζώων.
ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑ PROJECΤ ΝΕΡΟ
ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Εναλλακτική λύση Εάν ο χρόνος μας δεν είναι αρκετός για να καλυφθούν όλες οι συνεδρίες τότε αρκετές από αυτές αναθέτονται σε διαφορετικές ομάδες οι οποίες.
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ Η πρωτογενής φροντίδα του σώματος, την οποία πρέπει να εφαρμόζει συστηματικά κάθε άτομο είναι η σωματική υγιεινή. Έχει ως στόχο την.
ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Το πεπτικό σύστημα αποτελείται από όργανα & άδένες.
Νερό Τα 2/3 του βάρους του σώματος μας αποτελούνται από νερό, το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του βρίσκεται μέσα στα κύτταρα. Χωρίς φαγητό ο άνθρωπος μπορεί.
Το ταξίδι της τροφής Το πεπτικό μας σύστημα ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΪΜΑΚΗ
ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Κεφάλαιο 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
Επιμέλεια: Δούρου Μαρίνα ΠΕ04-04
ΦΡΟΝΤΙΔΑ Τ ΟΥ Σ ΚΥΛΟΥ !. Τα σκυλιά εξημερώθηκαν από τους ανθρώπους πριν από δεκάδες χιλιάδες χρόνια. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, τα σκυλιά έχουν γίνει.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ Ι - Το περιβάλλον εργασίας
4. ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ
ΑΠΟΔΟΣΗ σε ΚΡΥΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Ενότητα 1.1 ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ
Ουλίτιδα.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΚΟΙΝΑ ΑΝΑΤΟΜΙΚΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΔΟΝΤΙΩΝ
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΣ.
Καραματσούκη Αγγελική
Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός θεωρείται μοναδικό επίτευγμα της ανθρώπινης διαστημικής εξερεύνησης δίνοντας στους αστροναύτες τη δυνατότητα να ζήσουν και.
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗ Επιμέλεια: Φωτεινή Σωτηροπούλου, Βιολόγος, 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας.
Το Κάπνισμα Βλάπτει Σοβαρά Την Υγεία!
Μπάνιο.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2016
ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Α.Τ.Ε.Ι Καλαμάτας Τμήμα Λογοθεραπείας
Dr. med. dent. ΜΑΡΙΑ ΚΟΚΩΣΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ.
Το Καρδιαγγειακό σύστημα!!!
Οδοντική μορφολογία Ενότητα 2: Ιστολογία δοντιών Αριστείδης Γαλιατσάτος DDs, Dr Dent. Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας Τμήμα Οδοντικής Τεχνολογίας Ανοικτά.
 Εγκυμοσύνη είναι η διαδικασία κατά την οποία μία γυναίκα φέρει ένα γονιμοποιημένο ωάριο, το οποίο αναπτύσσεται κι εξελίσσεται μέσα της και διαρκεί.
Ο τέτανος είναι μια οξεία νόσος που προκαλείται από μια τοξίνη (δηλητήριο) η οποία παράγεται από το βακτήριο κλωστηρίδιο του τετάνου (Clostridium tetani)
Το Πεπτικό Σύστημα του ανθρώπου
ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Μ. ΜΙΣΑΗΛΙΔΗΣ.
ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ Πέρα από το πλύσιμο του σώματος, πρέπει να φροντίζουμε επίσης και να κρατούμε σε καθαρή και υγιεινή κατάσταση και κάποια επιμέρους.
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΕΡΙΩΝ Μάριος Βαμβακάρης.
1.4. Οδόντωμα – Ενδιάμεσο (2ο) στάδιο Odontoma
Εισηγήτρια: Μαζάρη Αγγελική Ειδικός Ορθοδοντικός
Προηγούμενες γνώσεις που θα χρειαστώ...
ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑ PROJECΤ ΝΕΡΟ Από τους μαθητές: Τσιλίκας Σάββας Τσαντίλας Αλέξανδρος Ηλιάσκος Ξενοφώντας Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος.
Τα δόντια μας.
«Γερά δόντια – Όμορφο χαμόγελο»
Στοματική Υγεία Στέφανος Βογιατζής Μελίνα Ιωαννίδη Ιουλία Γκόγκα
ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Μ. ΜΙΣΑΗΛΙΔΗΣ.
ΣΤΟΧΟΣ : Ο μαθητής να μπορεί να
ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΟ ΟΡΓΑΝΟ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες 4ο ΕΠΑ.Λ Αθηνών Γκέγκα Μαρίνα - Έλενα Βόγκλη Ελένη Σίμτσακ Μπάρτος Ζούρμα Αλέξανδρος

Σωματική – Στοματική Υγιεινή Κ’ Ενδυμασία

Σωματική Υγιεινή Πρωινό πλύσιμο. Τακτικό μπάνιο με ζεστό νερό και σαπούνι Σωστό και προσεκτικό σκούπισμα, ανάμεσα στα δάχτυλα των χεριών και ποδιών. Τακτικό λούσιμο Τακτικό καθάρισμα και κόψιμο των νυχιών.

Τακτικό πλύσιμο και αλλαγή των ρούχων που βρίσκονται σε επαφή με το σώμα μας, όπως εσώρουχα, κάλτσες, πουκάμισα κ.τ.λ. Καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών. Τακτικό πλύσιμο των χεριών. Αποτελεί τον καλύτερο τρόπο προστασίας από τη γρίπη, τις στομαχικές διαταραχές και πολλές άλλες ασθένειες.

Ενδυμασία Να περιορίζει την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας. Να ρυθμίζει την ανταλλαγή θερμότητας με το περιβάλλον Να επιτρέπει την εξάτμιση του ιδρώτα και την αναπνοή του σώματος. Τα ρούχα πρέπει να είναι ευρύχωρα για να μην εμποδίζουν την κυκλοφορία του αίματος, την κανονική αναπνοή (πολύ εφαρμοστά ρούχα) και τις κινήσεις. Να καθαρίζεται εύκολα.

Παπούτσια Τα παπούτσια πρέπει να εφαρμόζουν καλά. Να μη στενεύουν το πόδι. Να το στηρίζουν καλά. Όταν κάνουμε κάποια άσκηση να φοράμε ειδικά παπούτσια. Να μην αγοράζουμε φθηνές απομιμήσεις αθλητικών παπουτσιών γιατί πολλές φορές μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στα πόδια και τα γόνατα μας

Στοματική Υγιεινή Τα δόντια του ανθρώπου αλλά και των άλλων θηλαστικών είναι όργανα μάσησης που αποτελούνται από σκληρές ουσίες Κατά τα 2/3 περίπου του ολικού μήκους είναι τοποθετημένα μέσα σε ειδικές υποδοχές (φατνία) , ενώ το υπόλοιπο τμήμα τους προεξέχει ελεύθερο στη στοματική κοιλότητα.

Κάθε δόντι από ιστολογική άποψη αποτελείται από την αδαμαντίνη, την οδοντίνη, την οστέινη και τον πολφό.

Τα δόντια της νεογιλής οδοντοφυΐας αρχίζουν να εμφανίζονται στη στοματική κοιλότητα από τον έβδομο μήνα, μετά τη γέννηση και η ανατολή τους συμπληρώνεται περίπου τον εικοστό τέταρτο μήνα. Είναι συνολικά είκοσι, δέκα σε κάθε γνάθο και συγκεκριμένα τέσσερις τομείς δύο κυνόδοντες και τέσσερις γομφίοι.

Τα δόντια της μόνιμης οδοντοφυΐας αρχίζουν να εμφανίζονται στην στοματική κοιλότητα τον 6ο χρόνο, με την ανατολή του πρώτου μόνιμου γομφίου και η ανατολή τους συμπληρώνεται το 21ο χρόνο. Είναι συνολικά 32, 16 σε κάθε γνάθο και συγκεκριμένα τέσσερις τομείς, δύο κυνόδοντες, τέσσερις προγόμφιοι και έξι γομφίοι.

Σας Ευχαριστούμε Πολύ

Ερωτήσεις ;;;