Μεταφορές και Logistics

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής.
Advertisements

1. 2 Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Π. ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ “ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ“ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΊΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ  Είναι πλέον κατανοητό από όλους.
Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής
Alexander Moore.
ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ (LOGISTICS CHAIN MANAGEMENT) Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής.
Η καινοτομία στις επιχειρήσεις: Όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Η καινοτομία στις λειτουργίες Γεωργιάδης Πάτροκλος, Επίκουρος.
ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΕΠΕ 3/6/2008 ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ.
Επιλογές Marketing & Logistics
Εισαγωγή στη Λογιστική
Εισαγωγή στην έννοια των Logistics
Επιλογές Marketing & Logistics
ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ (LOGISTICS CHAIN MANAGEMENT)
ΔΙΟΙΚΗΣΗ Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής.
Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής
ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ (LOGISTICS CHAIN MANAGEMENT)
Τηλεματικές Εφαρμογές
Μεταφορές και Logistics
ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ (LOGISTICS CHAIN MANAGEMENT)
ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ (LOGISTICS CHAIN MANAGEMENT)
Κανάλια διανομής και παγκόσμιες αγορές
Νέο Νομοθετικό Πλαίσιο για την Υποχρεωτική Ασφάλιση Οχημάτων.
ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ (LOGISTICS CHAIN MANAGEMENT) Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής.
Κεφάλαιο 3: Ειδικές περιπτώσεις στην κεφαλαιακή διάρθρωση και τον υπολογισμό της Καθαράς Παρούσας Αξίας.
Πωλήσεις Αγορά Καθυστερημένα εισερχόμενα Απαξιωμένο απόθεμα Χρόνος
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Κοινωνικοοικονομική Αξιολόγηση Επενδύσεων Διάλεξη 1η
Κοινωνικοοικονομική Αξιολόγηση Επενδύσεων Διάλεξη 4η
ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Πτυχιακή εργασία «Εφαρμογές Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας» Συγγραφή: Βήτα Παναγιώτα ΑΜ:6683 Επιβλέπων.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Λογισμικό Εποπτείας Διανομών - Λειτουργία Αναλυτική Απεικόνιση των Δρομολογίων στο Χάρτη 1 Logistics Way Ο δικός σου δρόμος για την επιτυχία!
Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Ζαχαριάδου Κλειώ Εμμανουέλα (7717)
1 Η Απουσία Διεθνούς Μακροοικονομικής Ισορροπίας στην Πρόσφατη Οικονομική Κρίση και η Περίπτωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γ. Δ. Δημόπουλος Καθηγητής Ευρωπαϊκής.
Λογιστική παρακολούθηση και αποτίμηση αποθεμάτων
1 Γραμμάτια Εισπρακτέα λογ. (31) Στον λογαριασμό (31) παρακολουθούνται: –οι απαιτήσεις που είναι ενσωματωμένες σε τίτλους συναλλαγματικών ή γραμματίων.
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΑΡΧΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Δρ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΤΣΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015/2016.
ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ & ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ.
ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ - ΕΞΑΓΩΓΕΣ - ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΚΟΚΚΑΛΗ ΦΙΛΟΘΕΗ ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013.
Δρ. Γ. Μαλινδρέτος ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ. Δρ. Γ. Μαλινδρέτος Η μοναδοποίηση του φορτίου ορίζεται ως ο τρόπος με τον οποίο αποθηκεύονται και μεταφέρονται.
ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΧΑΛΙΚΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.
Λογιστικά Βιβλία – Δικαιολογητικά Έγγραφα.  Κάθε επιτηδευματίας ανεξαρτήτως εάν είναι φυσικό ή νομικό πρόσωπο που ασκεί οποιαδήποτε μορφή επιχειρηματικής.
Επιχειρηματικό Σχέδιο Ελαστικότητα Ζήτησης Επιχειρηματικό Σχέδιο.
1 Προχωρημένη Χρηματοοικονομική Λογιστική Αποθέματα.
Νικόλαος Καρανάσιος - ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ 1 ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ TEΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ Τέρμα Μαγνησίας Σέρρες ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΣΟΤΙΚΩΝ.
1 Κόστος Μεταφοράς §Ποιος είναι ο σκοπός της μεταφοράς; l Βασικά οικονομικά χαρακτηριστικά των λειτουργιών μεταφοράς §Τι είναι το κόστος μεταφοράς; §Ποιοι.
1 Κόστος λειτουργίας πλοίου 2008 Καύσιμα45-50% Μισθοί23-25% Επισκευή10-12% Λιμενικά έξοδα7-10% Ασφάλιση2% Άλλα5-6%
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΑΡΧΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Δρ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΤΣΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015/2016.
Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης Μελέτη Περίπτωσης Οι πωλήσεις του μηνός Δεκεμβρίου για την εταιρία «ΘΗΤΑ Α.Ε. ήταν € ενώ οι πωλήσεις.
Αξιολόγηση επενδύσεων Ενότητα 3 : Μελλοντική αξία ράντας Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Το περιεχόμενο του μαθήματος διατίθεται με άδεια.
Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού
Αριθμοδείκτης ιδίων προς συνολικά κεφάλαια
Λοιπές Κατηγορίες Ασφάλισης Περιουσίας & Αστικής Ευθύνης
Χρηματοοικονομική Λογιστική
Η προενεργητική διαχείριση της ασφάλειας και υγείας
Αποτελέσματα Έργου Έρευνας, Ανάπτυξης και Επίδειξης στα πλαίσια του ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ11 ΕΣΠΑ Dynamic Cargo Routing on-the-Go Δυναμική Δρομολόγηση.
Κανάλια διανομής και παγκόσμιες αγορές
Ισολογισμός Ο Ισολογισμός εμφανίζει σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή:
απλή γλώσσα για επιχειρηματίες χωρίς την ανάγκη νομικής συμβουλής
ΧΡΟΝΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ
Η Ασφυξια ως αποτελεσμα Συστημικης Αδυναμιας
Άσκηση 1η Δίνονται τα εξής στοιχεία: Αρχικό απόθεμα εμπορευμάτων 10000
Ex Works (συμβατικά ορισμένος τόπος παράδοσης)
Γενική Λογιστική – Νικ. Καρανάσιος
Τα Logistics στο χώρο της μαζικής εστίασης
Αρχές Χρηματοοικονομικής Διοίκησης
Άσκηση 1η Δίνονται τα εξής στοιχεία: Αρχικό απόθεμα εμπορευμάτων 10000
ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ
Τσιμεράκη Βαρβάρα ACCT, MSc
Φορολογικη λογιστικη Αγρότες.
Διεθνής Πώληση- Το ζήτημα
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ (LOGISTICS CHAIN MANAGEMENT) Διαδρομές Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής

Μεταφορές και Logistics Το πρόβλημα της οικονομικότερης διαδρομής. Μέθοδος «κληρονομικής βελτιστοποίησης» Μέθοδος Tabu Επιλογή δρόμου και μέσου. Οι όροι INCOTERMS.

Το πρόβλημα της συντομότερης διαδρομής - 1 Συνθήκες του προβλήματος: Χωρητικότητα των διαθέσιμων δρόμων. Απόσταση από το Κέντρο Διανομής. Προσπελασιμότητα των πελατών. Διαφορετικότητα των τόπων (αστικές και υπεραστικές διανομές). Στατιστική σταθερότητα των όγκων διανομής. Συνάρτηση της διανομής από την παραγγελία. Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής

Το πρόβλημα της συντομότερης διαδρομής - 2 Ποιόν απασχολεί το πρόβλημα: Τον πελάτη – αναδιανομέα (κατάστημα λιανικής). Τον πελάτη – βιομηχανία. Το διανομέα. Γιατί τους απασχολεί: Για να μειώσουν το χρόνο παραγγελίας – παραλαβής. Για να μειώσουν το κόστος μεταφοράς – παράδοσης. Για να μειώσουν την αξία των αποθεμάτων. Για να καλύψουν τις ελλείψεις (off- shelf) χωρίς παραγγελία (πώληση από αυτοκινήτου). Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής

Το πρόβλημα της συντομότερης διαδρομής - 3 Ωφέλεια από την επιλογή της συντομότερης διαδρομής: Μεγαλύτερη αξιοποίηση της μεταφορικής ικανότητας των μέσων (μεγαλύτερη αξία μεταφερομένων ανά δρομολόγιο). Πολλαπλά δρομολόγια ανά ημέρα εργασίας. Ποσοτική διάσταση της συντομότερης διαδρομής: Υπολογισμός του «περιθωρίου» από κάθε στάση εκφόρτωσης. Υπολογισμός του «περιθωρίου» από τη συνολική διαδρομή. Ποσοτικοποίηση του κόστους απώλειας πελάτη. Ποσοτικοποίηση της αύξησης των πωλήσεων από τη συχνότητα επισκέψεων από πολλούς μεταφορείς στον ίδιο πελάτη. Ποσοτικοποίηση της χρονικής πίεσης στους οδηγούς των οχημάτων διανομής (ατυχήματα, πρόστιμα). Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής

Το πρόβλημα της συντομότερης διαδρομής - 4 Παράμετροι υπολογισμού της συντομότερης διαδρομής: Η χιλιομετρική απόσταση. Η επίπτωση των φωτεινών σηματοδοτών. Η επίπτωση των δημοσίων έργων και των παρακαμτηρίων. Η διακύμανση του κυκλοφοριακού φόρτου. Ποσοτικοποίηση των παραμέτρων: Από στατιστικές παρατηρήσεις. Διαρκής μεταβολή των στατιστικών δεδομένων (βαρύτερη σημασία στα πρόσφατα, έναντι των παλαιότερων στατιστικών παρατηρήσεων) Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής

Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής Επιλογή δρόμου Η συντομότερη διαδρομή αλλάζει κάθε μέρα, επειδή: Νέα δημόσια έργα γίνονται στον ίδιο δρόμο ή σ’ αυτούς που τον επηρεάζουν. Δημόσια έργα ολοκληρώνονται και νέες διαδρομές γίνονται διαθέσιμες. Κάποια γνωστά γεγονότα προκαλούν έκτακτες καθυστερήσεις (ποδοσφαιρικοί αγώνες, κοινωνικές διαμαρτυρίες). Τροχαίες μεταβολές (αλλαγή μονοδρόμων, απαγόρευση διέλευσης, λεωφορειόδρομοι κλπ). Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής

Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής Επιλογή του μέσου Το μεταφορικό μέσο είναι ένα επενδυτικό αγαθό και ως τέτοιο, αποκτάται ύστερα από τη συνεκτίμηση: Του κόστους απόκτησης (και των αποσβέσεων που συνεπάγεται) Του εκτιμώμενου χρόνου ωφέλιμης ζωής. Του κόστους συντήρησης. Του κόστους των αναλώσιμων (καύσιμα – λιπαντικά). Της εκτιμώμενης υπολειπόμενης αξίας, μετά την ολοσχερή απόσβεση. Των επιπτώσεων της «εικόνας» (image) του οχήματος μεταφοράς επί των πωλήσεων. Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής

Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής Επιλογή του μέσου Δικαίωμα χρήσης των δρόμων (πχ στις αστικές περιοχές δεν επιτρέπεται, σήμερα, η πρόσβαση σε φορτηγά μεγαλύτερης χωρητικότητας των 12m3). Υποχρεωτική διαμόρφωση του Οχήματος (πχ εκφόρτωση μόνο από δεξιά, εφοδιασμένα με ανελκυστήρα εκφόρτωσης). Υποχρεωτικός εφοδιασμός με γερανό εκφόρτωσης (GRU). Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής

Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής Οι όροι INCOTERMS Είναι παγκόσμιες συντομογραφίες που αφορούν διακρατικό εφοδιασμό (συμφωνήθηκαν από το 1936, από το Διεθνές Επιμελητήριο). Περιλαμβάνουν τις συνθήκες, την τιμολόγηση εμπορευμάτων, τους όρους πληρωμής και των φορτώσεων / εκφορτώσεων και μεταφορών. Δεσμεύουν τον αποστολέα και τον παραλήπτη, με απλή αναφορά στη συντομογραφία. Εμπλέκουν και το Τραπεζικό σύστημα, με αναφορά στις συντομογραφίες. Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής

Οι συνηθέστεροι INCOTERMS 2000 Οι όροι που χρησιμοποιούνται δηλώνουν το χώρο και το χρόνο στον οποίο μεταβιβάζεται η κυριότητα των εμπορευμάτων (και η ευθύνη των ζημιών), την ευθύνη εξεύρεσης και εξόφλησης των μεταφορέων και των ασφαλιστών, τους οφειλέτες των δασμών (όταν πρόκειται για χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης) και τους δικαιούχους των αποζημιώσεων από τους ασφαλιστές. EXW (Ex works) = Στην πόρτα του πωλητή. FOB (Free on Board) = Φορτωμένο στο όχημα μεταφοράς (ή επί του πλοίου). CIF (Cost, Insurance and Freight) = Κόστος, Ασφάλιστρα και μεταφορικά (δεν περιλαμβάνονται τυχόν δασμοί, μεταφορά στο χώρο του παραλήπτη και εκφορτωτικά). DDU (Delivered Duty Unpaid) = Στο χώρο του παραλήπτη, χωρίς υποχρέωση του πωλητή για καταβολή δασμών, εάν υπάρχουν. DDP (Delivered Duty Paid) = Στο χώρο του παραλήπτη, με πληρωμένους και τους δασμούς, εάν υπάρχουν. CPT (Carriage Paid To) = Το μεταφορέα βρίσκει ο πωλητής και πληρώνει ο παραλήπτης, κατά την παραλαβή. Τα εμπορεύματα ανήκουν στον πωλητή μέχρι την παραλαβή τους. Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής

Τρόποι πληρωμής στο διεθνές εμπόριο. L/C (Letter of Credit) = Άνοιγμα Πίστωσης. Η τράπεζα του παραλήπτη στέλνει στην τράπεζα του αποστολέα εγγυητική επιστολή. Μπορεί να καλύπτει μέρος της αξίας. Irrevocable L/C = Ανέκλητη Πίστωση. Εγγυητική επιστολή της Τράπεζας του παραλήπτη, με πληρωμή του ποσού. CAD (Cash against Documents) = Ο αποστολέας πληρώνεται από την Τράπεζά του, παραδίδοντας το Τιμολόγιο Πώλησης και τα φορτωτικά έγγραφα. DAD (Draft against Documents) = Ο αποστολέας παραλαμβάνει από την Τράπεζά του μια συναλλαγματική του παραλήπτη, βεβαιωμένη από την τράπεζα του παραλήπτη, παραδίδοντας το Τιμολόγιο και τα φορτωτικά έγγραφα. Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής