Παρουσίαση Διαθεματικής Εργασίας σε PowerPoint

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα
Advertisements

ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Οδηγίες για την δημιουργία εμφανίσιμων παρουσιάσεων
Δημιουργία Παρουσιάσεων με τη βοήθεια του PowerPoint
Δ ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Π ΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ P OWER P OINT.
 Εκτίμηση Ικανοτήτων  Αντιμετώπιση Άγχους  Σχεδιασμός Παρουσίασης  Οργάνωση της Παρουσίασης  Έλεγχος του Περιβάλλοντος  Πραγματοποίηση Παρουσίασης.
Σχεδιαστικά εργαλεία Διαχείριση σελίδων Βιβλιοθήκες αντικειμένων Διαχείριση αντικειμένων Επιφάνεια ψηφιακής μελάνης Πληκτρολόγιο οθόνης ΟΦΕΛΗ Αναγνώριση.
Εξέταση Πτυχιακής Εργασίας
1 Μια διδακτική πρόταση για τις εκπαιδευτικές επισκέψεις ΘΕΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΣΤΟΧΟΙ: (Σε τι θα σας χρησιμεύσει)
Τεχνικές Παρουσίασης Hans-Peter Osterhold – Hessenkolleg Wetzlar.
Οδηγίες για τη συγγραφή εργασιών
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Οθόνες: Δεξιότητες παρουσίασης Επίπεδο.
Συμβουλές για επιτυχημένες παρουσιάσεις στο PowerPoint
Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών Μάθημα «Διοίκηση Επιχειρήσεων» Παρασκευή 18 Ιανουαρίου Εισαγωγή στην τεχνική της παρουσίασης.
Δημιουργία Διαφανειών
HELP INDICATOR Κάντε ένα διάλειμμα, Δοκιμάστε ένα LightBite Have a break, have a LightBite Tο παρόν.
Δημιουργία Παρουσίασης
Η συγγραφή μιας διδακτορικής διατριβής Αριστείδης Ν. Χατζής Ε.Λ.Κ.Ε.16/12/2004.
Τα χαρακτηριστικά των καλών παρουσιάσεων
Δημιουργία Παρουσίασης Εισαγωγή Η ανάγκη παρουσίασης της εργασίας σας Θα μάθετε διάφορους τρόπους για να παρουσιάσετε την εργασία σας Το σχετικό υπόβαθρο.
3.6(2) ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΩΝ (Excel, CALC,…)
Επιχειρηματικός Λόγος
Τίτλος Ενδιάμεση Εξέταση Πτυχιακής Εργασίας >. 2 Αντικείμενο της εργασίας Ο σκοπός της εργασίας είναι να κατασκευασθεί ένα σύστημα > Οδηγία: customize.
Εξέταση Πτυχιακής Εργασίας
Διακρίσεις της Επικοινωνίας Γραπτή Επικοινωνία
1 Πρώτη διαφάνεια Εξώφυλλο. 2 Εισαγωγή Παρουσίαση του θέματος.
Εργονομία Η Εργονομία μελετά τις μεθόδους με τις οποίες σχεδιάζονται οι διάφορες συσκευές , τα εργαλεία και οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιεί ο άνθρωπος καθώς.
Εισαγωγή στις τεχνικές παρουσιάσεων Δρ. ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΟΥΛΤΣΙΔΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΚΔΔΑ.
Notes for SPSS Ετήσια Παρουσίαση Διδακτορικής Διατριβής τ… υπ.διδάκτορα…………. Επιβλέπων:…………….. Τριμελής Επιτροπή…………….. Χίος,…………………
► ► Η συγγραφή μιας ερευνητικής εργασίας ► ► Επιστημονικά κείμενα ► ► Οδηγίες για την συγγραφή και δημοσίευση εργασίας σε επιστημονικά περιοδικά ► ► Οδηγίες.
1 η Ενότητα 2 η Ενότητα 3 η Ενότητα.  Μαθητής που εργάστηκε: Μουχταρόπουλος Πέτρος  Μαθητής που εργάστηκε: Μουχταρόπουλος Πέτρος.
1 Δημιουργία Παρουσίασης Ms PowerPoint ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΡΧΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ & ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ Εισηγητής: Στυλιάδη Στέλλα ΜΒΑ.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ - ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΝΑΣ ΠΛΗΡΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΑΠΌ ΤΟ SBS-STUDIES – 2510.
Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Επιστήμη
Σχεδίαση Διαφανειών Πρακτικός Οδηγός Μιχαηλίδη Αφροδίτη.
Κατάρτιση και αποδελτίωση βιβλιογραφίας
Αναφορά προόδου ή κατάστασης
Οδηγός Παρουσίασης Επιχειρηματικής Ιδέας
Καλώς ορίσατε στο PowerPoint
Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Λογισμικού
Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης
Οδηγίες για τη συγγραφή εργασιών
Δημοσιογραφική Γραφή & Στιλ γραφής.
“Τίτλος του άρθρου” Ονόματα συγγραφέων Ονόματα Φοιτητών.
Παρουσίαση ευρείας οθόνης
Ενότητα 1 - Κεφάλαιο 3 - Εργονομία
Σεμινάριο Τελειοφοίτων
Κύρια βήματα της έρευνας Πρωτόκολλο έρευνας
Προφορική επικοινωνία
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ POWERPOINT
Παρουσιάσεις με την χρήση PowerPoint
Εξέταση Πτυχιακής Εργασίας
Μεθοδολογία Έρευνας Διάλεξη 9η Σύνταξη Πτυχιακής Εργασίας
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΝΟΥ.
Notes for SPSS Ετήσια Παρουσίαση Διδακτορικής Διατριβής
Παρουσιάσεις με την χρήση PowerPoint
Ενδιάμεση Εξέταση Πτυχιακής Εργασίας
«Εισαγωγή στις τεχνικές παρουσίασης και προβολής Προγραμμάτων Πολιτιστικών Θεμάτων» Φώτης Θυμωδέας ΠΕ-19.
ΕΦΕΙΑ – 4ο Μάθημα Ανάδειξη των ι.μ. Μεθοδολογία Workshop.
Εισήγηση Δρ. Δ. Δαποντας.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Καλώς ορίσατε στο PowerPoint
Notes for SPSS Ετήσια Παρουσίαση Διδακτορικής Διατριβής
Συμβουλές για επιτυχημένες παρουσιάσεις στο PowerPoint
Το φυλλάδιο της εταιρείας σας
Διδάσκων: Χρήστος Κατσάνος
Διεύθυνση Επιμόρφωσης & Πιστοποίησης 3 η Συνεδρία Μέρος 1 ο Τα λογισμικά παρουσίασης.
Πως να κάνετε μια παρουσίαση σε Power Point. Σημαντικό: Εμπειρία στις παρουσιάσεις Για καλές παρουσιάσεις πρέπει να γνωρίζουμε από παρουσιάσεις όχι το.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Παρουσίαση Διαθεματικής Εργασίας σε PowerPoint ΠαπαμανωληΣ Εμμανουηλ Παππa Μαριλeνα

Γιατί πρέπει να γίνει παρουσίαση; Τα αυριανά στελέχη επιχειρήσεων, οι αυριανοί επιχειρηματίες, οι αυριανοί επιστήμονες, έχοντας εκπονήσει μια εργασία, είτε αυτή λέγεται διπλωματική ή πτυχιακή ή μεταπτυχιακή ή διδακτορική διατριβή, πρέπει να παρουσιάσουν τον καρπό της σκέψης τους, την έρευνά τους και τον μόχθο τους. Με λίγα λόγια η παρουσίαση της εργασίας σας θα «διαφημίζει» ουσιαστικά το έργο σας.

Παρουσίαση σε PowerPoint Αφού λοιπόν έχετε υλοποιήσει το έργο που δεσμευτήκατε να ολοκληρώσετε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που μας δώσατε, έχετε ολοκληρώσει στην ουσία το συνολικό όγκο της διαθεματικής. Προκειμένου να παρουσιάσετε το εργαλείο σας, χρειάζεται να φτιάξετε μια παρουσίαση 6-8 λεπτά(με τις ερωτήσεις 10-12’), όπου θα εξηγείτε γιατί επιλέξατε το θέμα σας, τί περιέχει ακριβώς η εργασίας σας, τί τεχνολογία χρησιμοποιήσατε και τί ακριβώς κάνει το εργαλείο σας. Ακολούθως θα γίνει διαπραγμάτευση και συμφωνία με τον πελάτη.

Σκοπός Παρουσίασης Σκοπός της παρουσίασης είναι η συνοπτική, ουσιαστική και ξεκάθαρη παράθεση των κύριων σημείων της εργασίας. Επομένως, αυτό που παρουσιάζεται είναι η σύνοψη, η περίληψη, το «ζουμί» με λίγα λόγια της εργασίας σας, χωρίς να απαγορεύεται να αναλύσετε διεξοδικότερα σημεία που χρίζουν περισσότερη προσοχή ή συναντήσατε ενδεχομένως ιδιαίτερη δυσκολία ή τα θεωρείτε εσείς σημαντικά.

Βήμα 1ο – Περιεχόμενο Παρουσίασης   Είναι σημαντικό να σχεδιάσετε πρώτα στο χαρτί τους τίτλους των διαφανειών που θα έχει η παρουσίασή σας. Στο σύνολό τους οι διαφάνειες δεν πρέπει να είναι λιγότερες απο πέντε και περισσότερες απο δέκα σε αριθμό. Ενδεικτικά σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε τους ακόλουθους τίτλους: Επιλογή Θέματος Εργασίας, Ανάλυση Θέματος Εργασίας, Τεχνολογία που χρησιμοποιήσατε και γιατί Κατηγοριοποίηση εργασίας σε δυναμικό/στατικό site ή εργαλείο και γιατί, Παρουσίαση έτοιμου σεναρίου Λίγα λόγια για το δικό σας όφελος απο αυτή την εμπειρία Πηγές εργασίας Ευχαριστίες σε ανθρώπους που σας βοήθησαν Προσωπικά στοιχεία

Βήμα 2ο – Αναλυτικότερα... Στη συνέχεια, γράψτε λίγα λόγια για την κάθε διαφάνεια, λιττά και περιεκτικά. Προτιμήστε τη χρήση bullets, σύντομες προτάσεις και εικόνες. Αναφερθείτε στα κυριότερα κομμάτια της εργασίας σας. Χρησιμοποιήστε γραμματοσειρά ευανάγνωστη(τουλάχιστον μέγεθος 18) Προσέξτε το background και το template της διαφάνειας έτσι ώστε να μην υπάρχουν έντονες χρωματικές αντιθέσεις και να είναι όλα ευανάγνωστα. Μην κάνετε υπερβολική χρήση εφέ κίνησης και εναλλαγής διαφανειών. Να είστε όσο περισσότερο συντηρητικοί γίνεται. Προβλέψτε το χρόνο που θα χρειαστείτε στην κάθε διαφάνεια. Κάποιες θα είναι αρκετά σύντομες(εισαγωγική-τελική) και κάποιες άλλες πιο αναλυτικές. Προσέξτε να μην υπερβαίνετε συνολικά μαζί με τις ερωτήσεις το 10λεπτο.

Βήμα 3ο - Πώς παρουσιάζω; Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, πρέπει ο εισηγητής να μιλάει δυνατά, καθαρά και όχι πολύ γρήγορα ώστε να γίνεται κατανοητός απο το κοινό του. Βασικό σημείο είναι η ευπρεπής παρουσία του εισηγητή. Καλό είναι να μην τηρείται ένας κλασσικός κώδικας ενδυμασίας. Προσοχή! «Δεν διαβάζουμε απο μέσα» Μπορούμε να έχουμε σημειώσεις στα χέρια μας εάν αισθανόμαστε ανασφάλεια, αλλά το ιδανικό είναι να μπορούμε να στηρίζουμε την κάθε διαφάνεια με λίγα λόγια σύντομα και σχετικά με το θέμα μας. Ο εισηγητής καλό είναι να απευθύνεται στο κοινό του παραστατικά, με κινήσεις, κοιτάζοντάς το, χωρίς να απευθύνεται στους τοίχους της αίθουσας ή την οθόνη του υπολογιστή του.

Παραδείγματα διαφανειών που δεν κουράζουν και παρουσιάζουν το θέμα με σαφήνεια.

Παραδείγματα διαφανειών που δεν κουράζουν και παρουσιάζουν το θέμα με σαφήνεια.

Παραδείγματα δυσανάγνωστων, κουραστικών και προς αποφυγή διαφανειών.

Παραδείγματα δυσανάγνωστων, κουραστικών και προς αποφυγή διαφανειών.

Παραδείγματα δυσανάγνωστων, κουραστικών και προς αποφυγή διαφανειών.

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας Ευχαριστούμε για την προσοχή σας. Καλή συνέχεια με τις εργασίες και καλή επιτυχία με τις παρουσιάσεις σας! Πηγές: Οδηγίες για τη δημιουργία παρουσιάσεων των πτυχιακών εργασιών Βασικές εργασίες για τη δημιουργία μιας παρουσίασης στο P.P.