ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ-Μάγειρας.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
2η ενότητα: Το προσωπικό του εστιατορίου
Advertisements

Ο Κλάδος Μαρμάρου σε Αναζήτηση Διεξόδων από την Κρίση Ανάγκες σε Εκπαίδευση – Κατάρτιση Ανθρώπινου Δυναμικού στον κλάδο Μαρμάρου ΟΣΜΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.
Πρόληψη και Διαχείριση εργασιακού άγχους
Μηχανικός Δομικών Έργων
Τα μέλη της ομάδας ΜηχΕπ:
Η θέση των εργαζομένων ηλικίας ετών στην κυπριακή αγορά εργασίας Ηλίας Ιωακείμογλου Ιανουάριος 2008.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ
Κοστολόγηση Μάθημα 13.
ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥ
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
Μονογραφίες Επαγγελμάτων
ΨυχολΟγος.
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 4
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Παράγοντες που επηρεάζουν τη Σύνθεση του μενού
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 2 Προσωπικό του Μπαρ.
Μονογραφίες Επαγγελμάτων
Εκπαιδευτικός Φιλόλογος
ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
Παρασκευές επιδορπίων
επιπτώσεις της στους νέους
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
Εποπτεία και διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Κοστολόγηση Μάθημα 3ον.
Ερευνητική εργασία «Φύλα και επαγγέλματα»
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διπλωματούχων Μ-Η – Περιφερειακό Τμήμα Χανίων
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Β΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Διευθύνει τα γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών Διευθύνει τα γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών Συντονίζει αυτούς.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Κοστολόγηση Μάθημα 1ον.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
Ενότητα 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α’ ΣΤΟΧΟΙ:
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ 2
5ο πεδίο Το πέμπτο επιστημονικό πεδίο περιλαμβάνει τις Επιστήμες Οικονομίας και Διοίκησης. Μπορούν να το δηλώσουν όλοι οι υποψήφιοι αρκεί να επιλέξουν.
Ενότητα: 1 - Τεχνολογία του Φλαμπέ
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ!!! ‘Αλεξ Χαράλαμπος Στ’2.
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Γυμνάστρια\Γυμναστής Ορισμός: Ο γυμναστής φροντίζει για την σωματική άσκηση και καλή φυσική κατάσταση των αθλητών ή άλλων ατόμων, προτείνοντας και εφαρμόζοντας.
Ερμηνεία Όρων που Χρησιμοποιούνται στο Μάθημα Απόδοση Προϊόντων Ο όρος «απόδοση προϊόντος» περιγράφει το ποσοστό της πρώτης ύλης που θα καταλήξει στο πιάτο,
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Η διοίκηση επισιτιστικών επιχειρήσεων ή η διεύθυνση επισιτιστικών τμη­μάτων μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης ασχολείται.
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ. Να καθορίσει ένα αγοραστικό πρότυπο για το είδος του προϊόντος που χρειάζεται Να πληροφορήσει τον προμηθευτή για το ποιες είναι.
Μίγμα μάρκετινγκ των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων Οι τουριστικές υπηρεσίες είναι άυλες μη ορατές στους καταναλωτές και γίνονται φανερές μετά το πέρας της.
16:50. ΣΤΟΧΟΙ Μετά το πέρας του μαθήματος ο μαθητής να αναφέρει: 1. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΥ ΜΑΓΕΙΡΑ. 2. ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΝΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗΘΕΙ.
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ. Για να αποκτήσεις γνώσεις, να εξασκηθείς και να πάρεις πτυχίο Βοηθού Βρεφονηπιοκόμου πρέπει να επιλέξεις σπουδές στο.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Διαχείρηση Έργων Πληροφορικής
ΔΙΑΛΕΞΗ 9η Ελληνικός Κώδικας Νοσηλευτικής Δεοντολογίας.
ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΝΤΟΛΙΟΣ ΙΑΣΩΝ ΓΕΡΜΑΝΗΣ
1.
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ : ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ 1 ΕΠΑΛ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Ι 4ο εξάμηνο ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ ΛΟΥΚΙΑ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
Γεώργιος Απλαδάς Χειμερινό
Τμηματα του Εστιατοριου Κυριοι και Βοηθητικοι χωροι του εστιατορίου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ-Μάγειρας

Ποιος είναι και με τι ασχολείται. Η δουλειά ενός μαθητευομένου ή εκπαιδευόμενου αρχιμάγειρα είναι να δουλεύει με τον κύριο μάγειρα ή αρχιμάγειρα με απλά καθήκοντα. Υπάρχουν πολλά ονόματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αυτή τη θέση, ανάλογα το μέγεθος της εγκατάστασης και το είδος της προετοιμασίας φαγητού που περιλαμβάνεται.

Τα καθήκοντα του μάγειρα Τα καθήκοντα του μάγειρα είναι να συνεργάζεται με τη διεύθυνση της επιχείρησης στο μενού, στις παραγγελίες, παραλαβές και αποθηκεύσεις των τροφίμων και διάφορων υλικών, να μεριμνά για τη σωστή συντήρηση των τροφίμων και των υλικών και για τη σωστή χρησιμοποίησή τους, για την παρασκευή των φαγητών σύμφωνα με τις συνταγές, να κάνει συνδυασμούς υλικών και να δημιουργεί νέες ποικιλίες φαγητών

Τα καθήκοντα του μάγειρα Πολύ σημαντικό επίσης είναι να παρασκευάζει φαγητά προσεγμένα από την άποψη διαιτολογικών προδιαγραφών, μερικές φορές να σερβίρει τα φαγητά του και να επιβλέπει την καθαριότητα των μαγειρικών σκευών.

Ποια προσόντα απαιτούνται για να πετύχει κανείς στον τομέα αυτό Για την επιτυχή εκτέλεση του επαγγέλματος είναι χρήσιμη η αποφοίτηση από το Τμήμα Μαγειρικής της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων ή κάποια ιδιωτική σχολή καθώς επίσης καθαριότητα, καλαισθησία, οργανωτική ικανότητα, πρωτοβουλία, φαντασία, τάξη, μεθοδικότητα, δεξιοτεχνία και καλή υγεία.

Ο χώρος εργασίας ενός μάγειρα Ο χώρος εργασίας μπορεί να είναι κάπως καταπιεστικός εξαιτίας των κλειστών χώρων με ισχυρές μυρωδιές, και λίγο αποπνικτικός. Επίσης υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες στην κουζίνα και χαμηλές στο δωμάτιο ψύξης.

Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΝΌΣ ΜΑΓΕΙΡΑ Τι εξοπλισμό χρησιμοποιεί; Μαχαιροπίρουνα, τηγάνια, κατσαρόλες, τεράστια τηγάνια, διάφορα ωφέλιμα είδη κουζίνας και μηχανήματα που αν δεν χρησιμοποιηθούν ορθά μπορεί κάποτε να έχουν το ρίσκο ενός ατυχήματος.

Μισθός ενός μάγειρα Δεν υπάρχει συγκεκριμένη αμοιβή για έναν μάγειρα και ο μισθός του μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τι.