ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελένη Μαρτσέλου Μαρία Κουρή Πάολα Αλυσανδράτου
Advertisements

ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
Οι διατροφικές συνήθειες και διάφορες συνταγές κατά τη Βυζαντινή εποχή
ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΙ TΗΣ Γ ΄2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ….
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
Η Λαμπρή Νάτην η λαμπρή με τα λουλούδια. κόψετε παιδιά την πασχαλιά κι όλα με χαρές και με τραγούδια τρέξετε ν᾿ αλλάξωμε φιλιά. Σήμαντρα γλυκά βαρούν.
Συνταγή φιλίας Εκτέλεση ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!! Παρουσίαση
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
Παραδοσιακές Συνταγές
BOYS + GIRLS …………………… …………………… …………………… ……………………
ΚΡΗΤΗ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ :ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΠΟΥΡΑΖΑ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Ιταλία Από τις Ελένη Χριστοδούλου Εύη Χατζούδα ΣΤ’1
ΥΛΙΚΑ:  ½ Kg κιμά μοσχαρίσιο  1 και ½ Kg μελιτζάνες  3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα  2 τομάτες αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες  1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο.
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
Μια γλυκιά σοκολατένια ΙΣΤΟΡΙΑ!!!!!
Υλικά.
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
ΔΟΥΚΙΣΣΑ Μαρία Αγαθοκλέους.
ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ από το Μιχάλη Αλεξανίδη Στ΄1 Δημοτικό Αγίας Μαρίνας Στροβόλου (Κ.Β.) Δεκέμβριος 2013.
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ.
Λάβα - Κέικ.
4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ‘’ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ’’
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
ΚΑΡΠΟΥΖΙ.
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΣΤ1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
Ερευνητική εργασία Β Λυκείου Βολιμών
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΙΧΘΥΩΝ
4ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλειακή κορινθιακή σταφίδα
Λουΐζα Παντζιαρά Δ΄2 τάξη 10/2/2015. Για τη ζύμη  1 κιλό αλεύρι σκληρό (περίπου)  2 φακελάκια μαγιά ξερή  1 κ.γ.κοφτό αλάτι  2-3 ποτήρια νερό χλιαρό.
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΡΕΣΙ.
2 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου. ΑναφορέςΠεριεχόμενο σχετικό με το ελαιόλαδο Τροποποίηση (CEE) αρ.136/66/CEE του Συμβουλίου της 22 ης Σεπτεμβρίου.
Όταν το λάδι συνάντησε τα βότανα! Μία καινοτόμος δράση συνεργασίας των περιβαλλοντικών ομάδων: 1 ου Γυμνασίου Πύργου με τίτλο :«Βότανα και αρωματικά φυτά.
Π ΡΟΓΕ Υ ΜΑΤΑ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤ ΗΣ ΝΑ Ε Ι ΝΑΙ Σ Ε Θ ΕΣ Η ΝΑ : Διακρίνει τους παράγοντες ελέγχου της ποιότητα των αυγών. Περιγράφει τους.
ΙΤΑΛΙΑ.
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί και συνταγές από όλο τον κόσμο Πολιτιστικό πρόγραμμα: «Γνωρίζοντας τον κόσμο μέσα από γεύσεις και εικόνες» Γυμνάσιο Μελίκης.
Γαλλική κουζίνα και πολιτισμός
Η Πάτρα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χιλιετιών.
Μεσογειακή Διατροφή Μεσογειακή Διατροφή είναι ένας ορός όπου έχει επινοηθεί από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις. Το 1995 μια ομάδα επιστημόνων του.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΘΡΑΚΗΣ: ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΑΛΜΥΡΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη και τα φύλλα: 6 φύλλα κρούστας
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
Εργασία των μαθητών της τάξης Ε1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
ΙΑ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΦΟΥ Αγίου Σπυρίδωνα
«Μαθαίνοντας μαγειρική από τα λάθη μου»
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Cupcakes Κατερίνα + Μαρβίνα.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ Συνταγές από τους μαθητές της Στ΄ τάξης με αφορμή το κεφάλαιο του γλωσσικού μαθήματος «Συνταγές μαγειρικής»

ΑΠΟ ΤΟΥΣ : ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΒΑΡΣΑΜΗ ΓΙΑΝΝΗ ΝΕΑΜΟΝΙΤΗ ΥΓΡΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ   ΑΠΟ ΤΟΥΣ : ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΒΑΡΣΑΜΗ ΓΙΑΝΝΗ ΝΕΑΜΟΝΙΤΗ

ΥΛΙΚΑ 150 γρ. κουβερτούρα 180 γρ. βούτυρο 160 γρ. ζάχαρη 3 αυγά 110 γρ. αλεύρι 5 γρ. μαστίχα τριμμένη   ΥΛΙΚΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ 150 γρ. κουβερτούρα 150 γρ. κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο και τη μαστίχα Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο και τη μαστίχα. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε το μίγμα της σοκολάτας μέσα στο μίγμα των αυγών, ανακατεύουμε με μία κουτάλα και προσθέτουμε το αλεύρι. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι 20*20 εκ.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομματάκια. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά ρίχνοντας και το μέλι. Όταν η κρέμα κρυώσει καλύπτουμε την επιφάνεια του κέικ και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη! ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΨΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΣΤΑΜΠΕΛΟ

ΥΛΙΚΑ 1 κουτ. σούπας κύμινο σε σπόρους ή 2 κουτ. σούπας σε σκόνη 1 κιλό κιμά ανάμεικτο μοσχαρίσιο (από σπάλα) και αρνίσιο 3/4 φλιτζανιού φρυγανιά 1 φλιτζάνι του καφέ κρασί γλυκό 5 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο 1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο 2 κουτ. σούπας ξίδι 1 κουτ. σούπας κύμινο σε σπόρους ή 2 κουτ. σούπας σε σκόνη 1 κρόκο αβγού 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο 1 πρέζα κανέλα 1 πρέζα σουμάκι ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι σκόνη   ΥΛΙΚΑ

Ραντίζουμε τη φρυγανιά με το γλυκό κρασί, την προσθέτουμε στον κιμά και ζυμώνουμε. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, αναμειγνύουμε και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Όσο περισσότερο ζυμώσουμε τον κιμά τόσο πιο αφράτος θα γίνει. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια σε μακρόστενο σχήμα. Τα βάζουμε σε μια σχάρα φούρνου με ένα ταψί από κάτω και τα ψήνουμε για 15 λεπτά τουλάχιστον σε μέτριο φούρνο από όλες τις πλευρές. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με μπούκοβο, ντομάτα, κρεμμύδι και μαϊντανό. ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ ΛΙΧΝΑΡΑΚΙΑ ΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ ΛΙΧΝΑΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥΤΑΦΗ ΖΩΗ ΒΡΥΩΝΗ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 1 ποτήρι ελαιόλαδο 1ποτήρι γάλα ή 250 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό 2 αυγά 1ποτήρι ζάχαρη 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ διαλυμένο σε 3 κουταλιές χυμό λεμονιού Αλεύρι μαλακό, όσο σηκώνει για να γίνει μαλακή η ζύμη (περίπου 1 κιλό) ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ½ κιλό μυζήθρα 1-2 αυγά ½ ποτήρι ζάχαρη 1 κουταλιά κανέλα 1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ζυμώνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σκεπασμένη μία ώρα περίπου για να ξεκουραστεί . Ετοιμάζουμε τη γέμιση ζυμώνοντας τη μυζήθρα, την κανέλα και το δυόσμο. Κατόπιν ανοίγουμε στρογγυλά φυλλαράκια, διαμέτρου 10 εκ., τα γεμίζουμε με ένα κουταλάκι μυζήθρα και σχηματίζουμε λυχναράκια ,΄΄τσιμπώντας΄΄ τη ζύμη γύρω-γύρω. Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με κανέλα .Τα ψήνουμε στο φούρνο για 20 περίπου λεπτά, μέχρι που να ροδίσουν.

ΑΡΝΙ ΤΟΥΡΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΣΤΑΘΑΚΗ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι 2 κουταλιές σούπας λάδι νερό (τόσο όσο η ζύμη ζυμώνοντάς την να μην κολλάει στα χέρια μας) 1/2 ποτηράκι του καφέ <<τσικουδιά>> ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 1 και 1/2 κιλό αρνί γάλακτος 850 γρ. αλεύρι 1 κιλό μυζήθρα γλυκιά 1/2 κιλό<< στάκα>> 1 αυγό 1 κεσέ γιαούρτι 250 γρ. βούτυρο φρέσκο αλάτι, πιπέρι, σουσάμι 1 ματσάκι δυόσμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ και τ’ αφήνουμε για μία-δύο ώρες να φουσκώσει. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά καλά, ζυμώνουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι και τ’ αφήνουμε για μία-δύο ώρες να φουσκώσει. Το φύλλο μας έχει πάχος λίγο μεγαλύτερο και τ’ αφήνουμε ολόκληρο. Πλένουμε και βράζουμε το κρέας στο νερό για 1 ώρα. Το ξεκοκαλίζουμε, το βάζουμε σε μια πιατέλα και το αλατοπιπερώνουμε. Ανοίγουμε φύλλο πάχους μισού εκατοστού χρησιμοποιώντας το αλεύρι, το γιαούρτι και το βούτυρο. Απλώνουμε το φύλλο στο ταψί, το βουτυρώνουμε και βάζουμε από πάνω μία στρώση μυζήθρα με τη μισή στάκα και λίγο δυόσμο. Τοποθετούμε τα κομμάτια του κρέατος πάνω στη μυζήθρα, βάζουμε μια δεύτερη στρώση μυζήθρα και στάκα και τον υπόλοιπο δυόσμο στο κρέας και τα σκεπάζουμε μ’ ένα δεύτερο φύλλο. Ενώνουμε το πάνω με το κάτω φύλλο πιέζοντάς τα με τα δάχτυλά μας, να ενωθούν καλά ώστε να μη χυθούν τα υλικά μας στο ψήσιμο. Απλώνουμε το φύλλο, το αλείφουμε με το αυγό, ρίχνουμε το σουσάμι, κάνουμε τρύπες στο φύλλο με μία οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξει στο ψήσιμο και ψήνουμε το φαγητό μας για 1 ώρα περίπου, στους 180 ° C.

ΧΟΙΡΙΝΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ ΧΟΙΡΙΝΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΤΣΙΓΚΟ

ΥΛΙΚΑ 500 γρ. χοιρινό για τηγανιά 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1 πορτοκαλί πιπεριά 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1/2 κύβο λαχανικών ½ ποτήρι νερό 1 σκελίδα σκόρδο 2 δάκρυα μαστίχας ½ ποτήρι λευκό κρασί 200 ml κρέμα γάλακτος 4 κουταλιές ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σ’ ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το χοιρινό με τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Όταν μαραθούν οι πιπεριές προσθέτουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το οινόπνευμα από το κρασί προσθέτουμε το νερό, τη μαστίχα και τον κύβο. Αφήνουμε να μαλακώσει το κρέας, προσθέτοντας κατά διαστήματα χλιαρό νερό. Αφού ψηθεί χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τη κρέμα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά να δέσει η κρέμα και αφαιρούμε από τη φωτιά. Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΡΙΖΟΓΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΑΓΓΕΛΗ

Μισό καψούλι βανίλια σκόνη ή μια φλούδα λεμονιού ΥΛΙΚΑ 1 λίτρο γάλα Ρύζι γλασσέ 250 γρ. 5 κουτ. της σούπας ζάχαρη Κανέλλα σκόνη ΓΙΑ ΑΡΩΜΑ Μισό καψούλι βανίλια σκόνη ή μια φλούδα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα κατσαρολάκι,  βάζετε λίγο νερό και σε χαμηλή φωτιά, βράζετε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει πολύ και ν’ απορροφήσει το υγρό. (Προσοχή θέλει ανακάτεμα, γιατί μπορεί να σας κολλήσει). Σε μια διπλανή κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα και το κατεβάζετε, μόλις πάει να πάρει βράση (προσοχή και σε αυτό, γιατί μπορεί να σας χυθεί). Ξαναβάζετε το σκεύος με το γάλα στο μάτι της κουζίνας και σε χαμηλή τώρα φωτιά, ρίχνετε το ρύζι, και ανακατεύετε συνεχώς. Τώρα έχετε δυο επιλογές προκειμένου να δώσετε άρωμα: Είτε να ρίξετε λίγη βανίλια σε σκόνη, είτε μια φλούδα φρέσκου λεμονιού (την οποία προηγουμένως έχετε πλύνει). Ότι πάντως και αν επιλέξετε να κάνετε, στη συνέχεια ρίχνετε τη ζάχαρη, ανακατεύετε  και δοκιμάζετε να δείτε εάν θέλετε το ρυζόγαλο περισσότερο γλυκό. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι τελικά να δέσει και αφαιρείτε (εάν έχετε τελικά βάλει) τη φλούδα λεμονιού. Σερβίρετε σε μικρά μπολάκια και  πασπαλίζετε με τη σκόνη κανέλλας. Όταν κρυώσουν, τα βάζετε στο ψυγείο.

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ   ΑΠΟ ΤΟΥΣ : Θανάση Γδύση Αδαμάντιο Μαργαρίτη  

0,5 κουταλάκι μαστίχα σκόνη ΥΛΙΚΑ 250 γρ. αλεύρι σκληρό 375 γρ. ζάχαρη 250 γρ. χλιαρό γάλα 60 γρ. φρέσκια μαγιά 0,5 κουταλάκι μαστίχα σκόνη 6 αυγά 130 γρ. φρέσκο βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αραιώνουμε τη μαγιά με το μισό γάλα, προσθέτουμε λίγο αλεύρι και το ανακατεύουμε. Όταν γίνει η ζύμη μαλακιά την αφήνουμε για δύο ώρες να φουσκώσει. Δουλεύουμε τα 5 αυγά με τη ζάχαρη για δέκα λεπτά. Σε ένα άλλο δοχείο ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι , το υπόλοιπο γάλα και τα χτυπημένα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το βούτυρο αφού πρώτα το έχουμε λιώσει και τη μαστίχα. Ανακατεύουμε τα υλικά και αφού έχουν περάσει οι δύο ώρες , προσθέτουμε και το προζύμι που έχει ήδη φουσκώσει. Όταν η ζύμη έχει γίνει ομογενές μείγμα τη χωρίζουμε σε πλατιές μπάλες και τις αλείφουμε με αυγό. Αφήνουμε περίπου μισή ώρα τις πίτες να φουσκώσουν και τις ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ