Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΣΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΠΗΓΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ
Advertisements

Γιάννης Α. Μυλόπουλος, Καθηγητής Ελπίδα Κολοκυθά, Επίκ. καθηγήτρια
16/09/2008ΥΠΕΞ ΗΜΕΡΙΔΑ: ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΙΧΜΗΣ 1 Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ Β. Παΐσιος Πρόεδρος ΕΕΠΕΣ.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΧ/ΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΛΟΓ/ΣΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ.
ΗΜΕΡΙΔΑ «Αγροτική Επιχειρηματικότητα: Ελληνικά Προϊόντα και Τεχνολογίες Αιχμής» ( ) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Θέσεις των Οικολόγων Πράσινων για τη Γεωργία - Κτηνοτροφία Φωτογραφία: Μ. Αναστασιάδης Μιχάλης Αναστασιάδης Γεωπόνος, MSc Περιβαλλοντικής Πολιτικής & Διαχείρισης.
Αγροτουριστική μονάδα στη Νικήσιανη Καβάλας.
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Εθνικό Δίκτυο Σχολείων «Γεωργία και Περιβάλλον» «Εναλλακτικές Καλλιέργειες – Αειφορική Γεωργία» Νάουσα 2011.
ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
.  Η ελαιοκομία παίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομία της περιοχής μας, αφού αποτελεί την κύρια πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους. Στην περιοχή μας.
Η σημασία της ποιότητας στη γεωργική επιχείρηση
Εθνικό Δίκτυο Σχολείων «Γεωργία και Περιβάλλον» «Εναλλακτικές Καλλιέργειες – Αειφορική Γεωργία» Νάουσα 2012.
Από τον Βαγγέλη Καπετανάκη, Γεωπόνο Πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης
NEA ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
4Η ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Ή ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ
Ολοκληρωμένες Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Αγροτικού Τομέα Agribusiness consulting and marketing services.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ LEADER ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ Μπρανιώτη Παναγιώτα Γεωπόνος MSc – Στέλεχος.
Αναπτυξιακό Συνέδριο Περιφέρειας Κρήτης 2005
18η ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
1 ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ Γεώργιος Α. Δαουτόπουλος Καθηγητής Γεωπονίας Α.Π.Θ.
ΚΙ.Β.Υ.Κ ΚΙνηση Βιοκαλλιεργητών Υπερτροφών Κύπρου
ΑΝΑΠΤΥΞΗ AΓΡΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ Εισαγωγή στο θέμα,για το Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου 24/6/05.
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ - ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΝΕΡΓΩΝ στο Ν. ΑΧΑΪΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Παρουσίαση της Πράξης Ενημέρωση των δυνητικών ωφελούμενων και της τοπικής κοινωνίας.
Η μεταρρύθμιση της ΚΑΠ Προκλήσεις και προοπτικές ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας Πρόεδρος ΠΑΣΕΓΕΣ Επιτροπή Παρακολούθησης του Γ΄ ΚΠΣ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ
Σκοπός της εργασίας Κατά πόσο οι καταναλωτές της Θεσσαλονίκης γνωρίζουν τα βιολογικά προϊόντα Αν αγοράζουν βιολογικά προϊόντα, και ποια είναι αυτά. Η.
Οικονομικές Συνέπειες των Γενετικά Τροποποιημένων Τροφίμων
Αντικείμενο, συνθήκες και προβλήματα της δραστηριοποίησης των Ελλήνων Τεχνικών στο εξωτερικό Εισήγηση Θεόδωρου Δραγκιώτη, Γ. Γραμματέα ΔΕ ΤΕΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου 24/6/2005.
ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ… ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
“Νέες Εναλλακτικές Καλλιέργειες: Προοπτικές - Νέες Προτάσεις για την Αγροτική Οικονομία” 16 Μαΐου 2013 Κιλκίς.
9Η ΔΙΑΛΕΞΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 1.Κανονισμός 1257/99 2.Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) 3.Πρόγραμμα LEADER (I,
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ. Προστατεύοντας την ύπαιθρο Η προστασία του αγροτικού περιβάλλοντος εκφράζεται μέσα από προγράμματα που σχετίζονται με τη διαφύλαξη.
Επιχειρησιακό ΠρόγραμμαΕπιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Α΄ ΦΑΣΗ: Στρατηγικός Σχεδιασμός.
Στρατηγικοί στόχοι του Δικτύου Μακροχρόνιας Φροντίδας. Tο κεντρικό ζητούμενο ενός συστήματος διοίκησης και διαχείρισης των υπηρεσιών Μακροχρόνιας Φροντίδας.
 Κύριοι στόχοι της είναι να εξασφαλίσει δίκαιο βιοτικό επίπεδο στους γεωργούς και ασφαλή τρόφιμα που παρέχονται σε σταθερή βάση και σε προσιτές τιμές.
Επιμέλεια: Ιωάννης Λάζος ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 2012.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΜΕΣΑ.
Πληροφόρηση, υποστήριξη και συμβουλευτική για την επιχειρηματικότητα στον αγροτικό τομέα Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των.
RIS 3 – ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Αγροδιατροφή Καραμάρκος Κώστας TEXNIKOΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΕΠΙΧ. ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ RIS3 ΤΗΣ ΕΥΔ ΕΠ/ΠΔΜ ΣΙΑΤΙΣΤΑ 12/12/2015.
1 Νέα δυναμική για την ανάπτυξη της μελισσοκομίας Γκουλιαδίτη Φρειδερίκη Γεωπόνος, MSc Νοεμβρίου 2013 ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ "Εθνική Συνδιάσκεψη.
SOCIAL KEYS FOR SOCIAL ENTREPRENEURSHIP. ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ H Κοινωνική Οικονομία είναι ένας πολύ σημαντικός οικονομικός τομέας στην Ευρώπη. Με βάση.
Επιστημονικοί Κλάδοι της Γεωπονίας (Οι κυριότεροι κλάδοι της Γεωπονικής επιστήμης και το αντικείμενο της μελέτης τους - Επαγγελματικές προοπτικές)
Αρχές Γεωργικής Οικονομίας και Οργάνωση Γεωργικών Επιχειρήσεων 2 η Διάλεξη.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Ρόϊδω Μητούλα. Ρόϊδω Μητούλα.
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Εργαστήριο Αγροτικής Πολιτικής & Συνεταιρισμών ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ (ΕΣΠΑ) Υπεύθυνος Πρακτικής.
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ.
Ντίνος Μπλιάτσιος ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε. 7/11/2013.
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Οι Νέες ∆ιατάξεις για τις Βιολογικές Καλλιέργειες και οι Προοπτικές Χρηµατοδότησης. Αλέξανδρος Παριανός, Γεν. ∆ιευθυντής GMCert, Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας.
Ημέρα Καριέρας Λάρισα, 25 Απριλίου 2012
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΤΜΧΠΠΑ
Η Περιφερειακή Πολιτική της Ε.Ε ( )
ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
«ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ»
Νέα νομοθεσία για Σπόρους & Τοπικές Ποικιλίες: Υπέρ της βιοποικιλότητας και των αγροτών ή για τις εταιρείες;
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Οριζόντια Προτεραιότητα & Εγκάρσιος Στόχος
Π.Γ.Ε.Σ.Σ. ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ (Ι) Α. Κουτσούρης.
Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων:
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ
Νερό και Γεωργία ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΣΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ  ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ: Η ΜΟΝΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ   ΤΑΝΙΑ ΓΙΑΝΝΙΟΥ Γεωπόνος  

ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Υφιστάμενη Κατάσταση Το σημερινό μοντέλο της εντατικής χημικοσυντηρούμενης γεωργίας είναι παιδί της “Πράσινης Επανάστασης” Εκτεταμένες, κατά πλειονότητα υδροβόρες, μονοκαλλιέργειες Παραγκωνισμός των ντόπιων ποικιλιών Μαζική χρήση χημικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων Οικολογική προοπτική: Η μόνη προοπτική για τη γεωργία

ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Προβλήματα Μείωση της ανθεκτικότητας των ποικιλιών σε ασθένειες Διάβρωση, ρύπανση εδαφών και μείωση της γονιμότητάς τους Υποβάθμιση χλωρίδας και πανίδας, μείωση βιοποικιλότητας Εξάντληση και ρύπανση των υδατικών πόρων Συστηματική παρουσία υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στα προϊόντα – Επιβάρυνση της υγείας των καταναλωτών Κακομεταχείριση ζώων παραγωγής Υπονόμευση της παραγωγικής ικανότητας των αναπτυσσόμενων χωρών Σπατάλη ενέργειας Οικολογική προοπτική: Η μόνη προοπτική για τη γεωργία

ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Προβλήματα ελληνικού χώρου Μείωση αγροτικού εισοδήματος Αστάθεια τιμών, με χαμηλές τιμές για τους αγρότες και υψηλές για τους καταναλωτές Εξάρτηση των αγροτών από τις επιδοτήσεις Αδυναμία της ελληνικής αγροτικής παραγωγής να ανταγωνιστεί, στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά, τα ομοειδή αγροτικά προϊόντα σε τιμές και ποιότητα Οικολογική προοπτική: Η μόνη προοπτική για τη γεωργία

ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Αιτίες Έλλειψη σωστού σχεδιασμού αγροτικής πολιτικής που οδήγησε σε μακρόχρονες καθυστερήσεις και στην απώλεια σημαντικών κοινοτικών πόρων (π.χ. ΟΣΔΕ) Εμμονή των ελληνικών αγροτικών επιχειρήσεων στο βιομηχανικό σύστημα παραγωγής Δυσλειτουργία του συνεταιριστικού κινήματος Προσανατολισμός των οικονομικών ενισχύσεων σε λάθος κατευθύνσεις Οικολογική προοπτική: Η μόνη προοπτική για τη γεωργία

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Η Οικολογική Προοπτική της Γεωργίας Στήριξη της γεωργίας, προσαρμοσμένης όμως στα περιβαλλοντικά δεδομένα Αλλαγή της αγροτικής πολιτικής με στόχο τη βιώσιμη γεωργία και τη στήριξη της υπαίθρου Προώθηση των εναλλακτικών μορφών γεωργίας έναντι του εντατικού συμβατικού μοντέλου της: βιολογική γεωργία παραδοσιακή γεωργία χαμηλών εισροών (ολοκληρωμένη) γεωργία Οικολογική προοπτική: Η μόνη προοπτική για τη γεωργία

Η Οικολογική Προοπτική της Γεωργίας ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Η Οικολογική Προοπτική της Γεωργίας Αειφόρος διαχείριση των βασικών συντελεστών της αγροτικής παραγωγής Στήριξη της πολυλειτουργικότητας του αγρότη Προώθηση μοντέλου γεωργίας τοπικής κλίμακας με ομοσπονδιακή οργάνωση των αγροτών και των συλλόγων τους Διατήρηση της βιωσιμότητας των αγροτικών περιοχών μέσω ενός ισορροπημένου αναπτυξιακού προτύπου Πλήρης απαγόρευση της καλλιέργειας των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών Οικολογική προοπτική: Η μόνη προοπτική για τη γεωργία

Οικολογική προοπτική: Η μόνη προοπτική για τη γεωργία ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Προτάσεις Εφαρμογή ήπιων συστημάτων παραγωγής αγροτικών προϊόντων ποιότητας, διαφοροποιημένων από τα συμβατικά της εντατικής βιομηχανικής παραγωγής και τα οποία προσιδιάζουν περισσότερο στη δομή της γεωργίας μας Στροφή στη μικρή, εξειδικευμένη και υψηλής ποιότητας παραγωγή με βασική κατεύθυνση τη βιολογική γεωργία Εφαρμογή καλλιεργητικών τεχνικών και πρακτικών που θα αποσκοπούν στην αειφόρο διαχείριση των φυσικών πόρων Αυστηρή τήρηση των Κανόνων Ορθής Γεωργικής Πρακτικής Διάθεση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων μόνο μετά από συνταγογράφηση από γεωπόνο Οικολογική προοπτική: Η μόνη προοπτική για τη γεωργία

Οικολογική προοπτική: Η μόνη προοπτική για τη γεωργία ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Προτάσεις Διαφάνεια και δικαιοσύνη στο σύστημα των επιδοτήσεων Επιδοτήσεις με βάση την ποιότητα, την τήρηση όρων περιβαλλοντικής προστασίας και στη βιολογική γεωργία Ενίσχυση επενδύσεων σε γεωργο-κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις παραγωγής ποιοτικών διατροφικών προϊόντων Υποστήριξη δικτύων παραγωγών-καταναλωτών για απευθείας διακίνηση των προϊόντων, χωρίς μεσάζοντες Στήριξη ομάδων παραγωγών, συνεταιριστικών επιχειρήσεων κ.α. που συγκεντρώνουν αγροτικά προϊόντα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα Εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών απασχόλησης των εποχιακών εργατών γης Οικολογική προοπτική: Η μόνη προοπτική για τη γεωργία

Οικολογική προοπτική: Η μόνη προοπτική για τη γεωργία ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Προτάσεις Κίνητρα για διασύνδεση της αγροτικής οικονομίας με άλλες παραγωγικές δραστηριότητες όπως ο αγροτουρισμός, η ήπια αγροτική μεταποίηση, η δημιουργία τοπικών μικρών οικοτεχνιών Ανασύσταση των συνεταιρισμών και καταπολέμηση των λαθών του παρελθόντος Διασφάλιση ισότιμου πλαισίου λειτουργίας των αγροτικών επιχειρήσεων με εκείνο των λοιπών επιχειρήσεων Σωστή συμβουλευτική υποστήριξη των αγροτών Εκπαίδευση και κατάρτιση των αγροτών Προσέλκυση νέων και δυναμικών αγροτών Οικολογική προοπτική: Η μόνη προοπτική για τη γεωργία

Οικολογική προοπτική: Η μόνη προοπτική για τη γεωργία ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ Οικολογική προοπτική: Η μόνη προοπτική για τη γεωργία