Τ Υ Π Ο Σ Η αλήθεια για τις σελίδες του. Χρωματισμένη πληροφόρηση • Σχεδόν όλες οι Ελληνικές εφημερίδες δεν προσφέρουν αμερόληπτη και αντικειμενική πληροφόρηση.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΜΗΣ ΝΕΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ.
Advertisements

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ.
Διαμαντούλα Νάκα Σχολ. Βιβλιοθήκη 2 ου Γυμνασίου Κοζάνης.
«Είμαστε σύννεφα και παίρνουμε όποιο σχήμα θέλουμε»
Κόλλιας Αναστάσιος – Μπελίτσου Νατάσσα
Δραστηριότητα 9: Πώς παρουσιάζονται οι μετανάστες στα ΜΜΕ; Διαφάνεια 1: Στόχοι >Να διερευνήσουμε πώςπαρουσιάζονται οι μετανάστες στα ΜΜΕ >Να μάθουμε να.
ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
10 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Κατάθεση εμπειριών από την πρώτη χρονιά λειτουργίας:
Θεμελιώδη Στοιχεία για Ατομική & Επαγγελματική Ανάπτυξη Τραγέα Γιώτα, Φυσικοθεραπεύτρια ΜSc (Pain Management)
4. Η Καινη Διαθηκη Β΄: Οι Επιστολες και η Αποκαλυψη
ΠΕΡΙΛΗΨΗ 1ο ΒΗΜΑ  Διαβάζουμε ανάγνωση όλο το κείμενο, για να καταλάβουμε την άποψη του συγγραφέα.
Η εφημερίδα «Καθημερινή» στο Διαδίκτυο
Η Γραφή.
Διοργανώνουμε ένα συνέδριο. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ  Στόχοι: έρευνα, δημιουργικότητα, συνεργασία, ευρηματικότητα, παραγωγή έργου, ευθύνη, γνώσεις, αυτενέργεια. 
Γνωριμία με το διαδίκτυο
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ - ΠΕΡΙΛΗΨΗ. ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ - ΠΕΡΙΛΗΨΗ Όταν θέλουμε να καταγράψουμε κάποια στοιχεία από το σύνολο ή τα επιμέρους στάδια μιας πράξης (επιστημονικό.
ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ.
Αναζήτηση στο διαδίκτυο Για να μπούμε στον κόσμο του διαδικτύου, θα πρέπει να ξέρουμε ποια πόρτα να κτυπήσουμε!
Κριτική παιδαγωγική & δημιουργία σχολικού κήπου
Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΜΕ ΑΛΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΑ ΕΙΔΗ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ Β’ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤ’ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!!!
Έντυπη ειδησεογραφία.
 Είναι τεκμηριωμένο το περιεχόμενο του βιβλίου ή του άρθρου περιοδικού με σχετική βιβλιογραφία;  Ημερομηνία έκδοσης; Ανάλογα με το θέμα που πραγματεύεται,
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Τα θετικά και αρνητικά.
Εκπαιδευτικός Φιλόλογος
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ Σταδιοποίηση της διδασκαλίας Δέγγλερη Σοφία.
Μάρκος Τούλιος Κικέρων
Καλώς ορίσατε στη 2 η εκδήλωση στη 2 η εκδήλωση για τις για τις Φυσικές Επιστήμες.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και ηλεκτρονικά μαθητικά περιοδικά: Ευαναγνώσεις, το περιοδικό της Ευαγγελικής Σχολής Γεώργιος Β. Θώδης.
Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου
Η συγγραφή μιας διδακτορικής διατριβής Αριστείδης Ν. Χατζής Ε.Λ.Κ.Ε.16/12/2004.
ΚΛΑΔΟΙ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ Ο ΘΕΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ;
Τα πρώτα βήματα μιας κριτικής ανάγνωσης
Μάρκετινγκ και Προώθηση Θεματικό εργαστήριο Πρεσβευτές Μάθησης της Κοινότητας Grant agreement no /
«Η τηλεόραση χειραγωγεί: πώς πρέπει να αντιδρούν οι τηλεθεατές;»
1 ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Επιστήμη της Πληροφορίας "Διοίκηση & Οργάνωση.
Παρουσίαση της Ηλεκτρονικής Έκδοσης των Περιοδικών «Ιστορία» και «Αρχαιολογία»
Μαρία Παπαδάκη. Η αντιμετώπιση του προβλήματος πριν την εκδήλωσή του Μείωση της ζήτησης – Προαγωγή της υγείας WHO: Προαγωγή της υγείας αποτελεί η ανάπτυξη.
SAFE SEARCH Αμπαμπέι Κριστίνα, Αραπάι Ερίσα, Βίλα Ντενάντα, Γεροντίδη Φωτεινή Νεφέλη Α’
ΦΙΛΙΑ Σε μια αληθινή φιλία, βρίσκομαι μαζί με τον άλλο άνθρωπο για να μοιραστούμε την ίδια τη ζωή, τις χαρές και τις λύπες της. Ο αληθινός φίλος είναι.
Τα blogs στην ζωή μας. Υπάρχουν πολλών ειδών ιστολόγια. Η πλειοψηφία τους είναι προσωπικά, όπου εκφράζονται καθαρά προσωπικές απόψεις και συνήθως ο συγγραφέας.
Σχολικό site Το site του σχολείου μας είναι ανοικτό σε όλους, μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θέλουν να δημοσιεύσουν κάτι είτε ατομικά είτε σαν συλλογική.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
“ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ” ΜΕΤΑΞΙΑ ΜΕΡΙΑΝΟΥ ΓΙΟΒΑΝΑ ΠΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ.
«DIFRIENDS» Κατερίνα Μαρία-Αγγελική Βασιλική Ανδριάνα Σενάριο για το μάθημα της Γλώσσας Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Κ. Κατερίνα Νικολοπούλου.
Δούκα Ανθίππη Υπ. Δρ. Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Πατρών
Αφήγηση αφήγηση.
Δημοσιογραφική Γραφή & Στιλ γραφής.
ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ & ΠΕΙΘΩ.
Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Δήμητρα Μυλωνάκη Τάξη: Δ1
Α) Κριτική Θεωρία.
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
Μια από τις σοβαρότερες κριτικές που γίνονται είναι πως: Ο ΤΥΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΣ.
Προσωπικα δεδομενα.
Τι άραγε μας προσφέρουν τα βιβλία;
29/9/15 Ε΄2 Χρhστος Μπaτζιος.
Πλεονεκτήματα χρήσης του facebook
Ασφαλές Internet Ιοί Παραπληροφόρηση Ακατάλληλα Άχρηστα Ψαράδες
KOYIZ ΓΝΩΣΕΩΝ Από τους μαθητές του Ε2.
Νέα Αθηναϊκή σχολή ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ και ΝΑΤΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ αποτελεί σημαντικό μέρος της μεθοδολογικής προσέγγισης Χριστίνα Παπαζήση Σχολική Σύμβουλος ΠΕ04.
Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Δήμητρα Μυλωνάκη Τάξη: Δ1
ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τ Υ Π Ο Σ Η αλήθεια για τις σελίδες του

Χρωματισμένη πληροφόρηση • Σχεδόν όλες οι Ελληνικές εφημερίδες δεν προσφέρουν αμερόληπτη και αντικειμενική πληροφόρηση • Παρουσιάζουν τις ειδήσεις και τα γεγονότα ανάλογα με τις θέσεις και τις γραμμές του πολιτικού κόμματος που υποστηρίζουν, από το οποίο ενισχύονται και οικονομικά • Έτσι παρατηρείται το φαινόμενο μια είδηση ή ένα γεγονός να παρουσιάζεται εντελώς διαφορετικό στις διάφορες εφημερίδες

Κίτρινος Τύπος • Στην μορφή αυτή ανήκουν μερικές εφημερίδες και διάφορα έντυπα που συστηματικά προσφέρουν ανακριβή γεγονότα, παραπλανητικές πληροφορίες, συκοφαντικά ρεπορτάζ, λιβελογραφήματα, υβριστικά σχόλια κ.λ.π • Οι άνθρωποι του κίτρινου τύπου είναι αδίστακτοι. Κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμογραφία των στηλών των εφημερίδων, των εντύπων και των περιοδικών δεν διστάζουν να δημοσιεύουν εντελώς φανταστικά και απαράδεκτα κείμενα

Ρυπαρογραφήματα • Το είδος αυτό του τύπου το συναντούμε κυρίως σε ειδικά έντυπα που κυκλοφορούν • Τα δημοσιευόμενα κείμενα αναφέρονται αποκλειστικά στη βία και το έγκλημα, σε σεξουαλικές πράξεις και διαστροφές, σε εκδηλώσεις διεφθαρμένων ανθρώπων. • Δεν απευθύνονται στον άνθρωπο αλλά στα κατώτερα ένστικτά του. Αποσκοπούν να μεταβάλουν τον άνθρωπο σε κτήνος!

Συζήτηση…… • Επομένως δεν πρέπει να διαβάζει κανείς εφημερίδα? • Το σωστό είναι να διαβάζει κανείς εφημερίδα με κριτική διάθεση. Πρέπει να ξέρει πως πολλά από οσα δημοσιεύονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα • Ιδίως πρέπει να προσέχει τους «Πηχιαίους» τίτλους οι οποίοι πολλές φορές παραπλανούν • Λένε μερικοί ότι την αλήθεια στις εφημερίδες πρέπει να την αναζητά κανείς στα «ψιλά γράμματα»

Περιοδικά για το καλάθι των αχρήστων • Ο σύγχρονος άνθρωπος κολυμπάει στο τυπωμένο χαρτί. Χρειάζεται προσεκτική επιλογή. Τα πιο πολλά περιοδικά παρά τα ωραία και ελκυστικά εξώφυλλα είναι κυριολεκτικά για πέταμα! • Δεν είναι μόνο χάσιμο χρόνου αλλά και ψυχικό άδειασμα • «Ούκ αν λάβης, παρά του μη έχοντος»

Υπάρχουν άραγε καλά έντυπα? • Και βέβαια υπάρχουν! • Τα καλά έντυπα δεν φωνάζουν, δεν προκαλούν τον αναγνώστη. Είναι σχεδόν κρυμμένα και για το λόγο αυτό άγνωστα • Χριστιανικά περιοδικά, έντυπα που αναφέρονται σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και επιστημονικής ενημερώσεως κ.α

• Πάνω από όλα πρέπει να τονίσουμε την αξία των χριστιανικών περιοδικών. Γραμμένα από ανθρώπους που αγαπούν τα παιδιά και τους νέους έρχονται να προσφέρουν εμπειρίες ζωής και αγώνος • Για το λόγο αυτό τα χριστιανικά περιοδικά πρέπει να είναι ο αχώριστος σύντροφός μας!

Συμπέρασμα… • Διαλέγουμε με υπευθυνότητα το έντυπο που διαβάζουμε!