ΠΡΑΣΙΝΟ-ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Φρόντιζε να επιλέγεις για τις μετακινήσεις σου, όταν είναι δυνατό, την πεζοπορία, το ποδήλατο ή τα μέσα.
Advertisements

DOMOTICS GUARANTEED ΕΞΥΠΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΤΙΡΙΩΝ.
Μηχανικός Αυτοματισμού, Msc
Κεφάλαιο 8 Πειρατεία Λογισμικού Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 8.
Εκστρατεία ενημέρωσης για την εξοικονόμηση ενέργειας.
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ
Λουκία Τζελέπη - Τμήμα Γ5
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
10 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΑΝΤΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Μ1Α2
Το Πράσινο Σπίτι.
ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
10 τρόποι να εξοικονομήσουμε ενέργεια…
SweetHome 3D ΕΝΑΣ ΕΥΚΟΛΟΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΩΜΑΤΙΩΝ/ΚΤΙΡΙΩΝ.
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Αυτοματισμοί κτιρίων/ έξυπνο σπίτι
Εξυπνο-πρασινο σπιτι Στην προσπάθεια μας να πραγματοποιήσουμε την ερευνητική εργασία-project οδηγηθήκαμε σε κάποια συμπεράσματα σε ότι αφορά τι ακριβώς.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.
IEE/09/ SHEEP - A Schools' panel for High Energy Efficiency Products Οδηγίες για Μείωση της Κατανάλωσης Ενέργειας.
ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Κεφάλαιο 2: Οι μεταβολές ως χαρακτηριστικό γνώρισμα της τεχνολογίας Εισηγήτρια: Αναστασία Κατρανίδου.
Οικολογικά τεχνολογικά επιτεύγματα. •Tο ξενοδοχείο Crown Plaza στην Κοπεγχάγη προσφέρει ένα δωρεάν γεύμα σε οποιονδήποτε πελάτη που είναι ικανός να.
GreenControl by DCS © •Αξιοποίηση Τεχνολογίας •Μείωση ενεργειακού αποτυπώματος •Λειτουργία φιλική στο περιβάλλον •Περιορισμός κόστους «Περίσσια.
Τεχνικές Προδιαγραφές
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΩΝ
Ε ν έ ρ γ ε ι α.
Κλιματιστικά μηχανήματα Χρησιμοποιούμε τα κλιματιστικά μηχανήματα στις ζεστές,καλοκαιρινές μέρες για να δροσιστούμε.Όμως προκαλούν προβλήματα στην υγεία.
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ
Τρόποι Εξοικονόμησης Ενέργειας
‘Εξυπνο Σπίτι 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Χίου τάξη B’ ΗΛ/ΓΩΝ & ΗΛ/ΚΩΝ
1 ΕΞΥΠΝΑ ΚΤΙΡΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΝΕΞΟΔΗ ΖΩΗ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ CO2 ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ Εξωφυλλο ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΥΠΟΘΕΜΑ:ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Παγγελματικό E Λ ύκειο Μ εγαλόπολης.
Ηλεκτρονικά και Τεχνολογία Ελέγχου
Έξυπνο σπίτι ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η έξυπνη έννοια σπιτιών έχει παρουσιαστεί σε πολλές ορφές κατά τη διάρκεια τουτελευταίουαιώνακαιθα συνεχίσειπιθανόταταναανα πτύσσεταικαιστοέλλον.
Π. Μαυρογένης Εφαρμογές πληροφορικής τεχνολογίας που καλύπτουν ένα ευρύ τομέα επιχειρησιακών αναγκών του ξενοδοχείου ΣΤΟΧΟΙ Ο μαθητής να: Ονομάζει τις.
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Α)ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ – ΨΥΞΗΣ Β) ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΤΙΡΙΩΝ-ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ- ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ  ΤΑΞΗ:Β 3’  2 ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ  ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ:ΠΛΑΚΑΣ.
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΚΤΗΡΙΑ
Σκοπός Έρευνας Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ότι αφορά την ενέργεια και ειδικότερα τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας.
Μία βόλτα στο χωριό Κοντιά: αφορμή για έρευνα
Project Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων Ομάδα 3: κατάταξη κτιρίων
Ήλιος & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣΗ
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
 Στο σχολείο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την βιομάζα ως καύσιμο για παραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας,καύσης. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αντικαταστήσουμε.
Ερευνητικη εργαςια Α’ τετραμηνου Β’ γενικου λυκειου Νιγριτας : «Εναλλακτικες πηγες ενεργειας και εξοικονομηςη ςτο ςχολειο μας» Θέμα ενασχόλησης:
«ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΕ ΡΟΜΠΟΤIKΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» 2Ο ΕΠΑΛ-2ο ΣΕΚ Ρόδου Β’ Τάξη ,Τομέας Πληροφορικής Εργασία στο μάθημα «Ειδική Θεματική Δραστηριότητα»
Αυτονομία & Κατανομή Δαπανών
Εξοικονόμηση Ηλεκτρικής Ενέργειας
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ-ΨΥΞΗΣ ΧΩΡΩΝ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Οι μαθητές της Ε’ δημοτικού εργάστηκαν ….. για το καλό του πλανήτη μας! Ο πλανήτης κινδυνεύει… πρέπει να δράσουμε!!!
Τεχνολογία – Αποδοτικός Φωτισμός -Αειφορία
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ A’ ΤΑΞΗ - Β’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ 2Ο ΓΕΛ ΣΠΑΡΤΗΣ
«Η πράξη σου μετράει, ανεξάρτητα πόσο μικρή είναι. Σκέψου πριν ενεργήσεις»
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Υπάρχει λύση;.
Το λεπτό και μοντέρνο πληκτρολόγιο του Proteus θα ομορφύνει τον χώρο σας. Τα ενσωματωμένα πλήκτρα αφής που διαθέτει καθώς και το ελληνικό μενού, σας.
Βασικές αρχές έκθεσης Στα πλαίσια του μαθήματος Φωτογραφίας στο τμήμα Συντήρησης Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων, στα Δ.ΙΕΚ Σπάρτης Ρήγου Θάλεια.
Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας Τεχνολογία powerline homeplug για τη δημιουργία του «έξυπνου» σπιτιού και εφαρμογή της στην κατασκευή αλληλεπιδραστικής διεπαφής.
ΟΡΥΚΤΟΙ ΑΝΘΡΑΚΕΣ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Λέγονται και ΓΑΙΑΝΘΡΑΚΕΣ Βρίσκονται στο υπέδαφος σε στερεή μορφή και σχηματίστηκαν πριν εκατομμύρια χρόνια απο.
Cloud Computing Το cloud computing παρέχει υπηρεσίες υπολογισμού, λογισμικού, πρόσβασης σε δεδομένα και αποθήκευσης που δεν απαιτούν ο τελικός χρήστης.
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Anytime, anywhere Εξοικονομεί έως και 30% στις δαπάνες θέρμανσης.
Τηλ
ΦΕ13: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Ο ήλιος ακτινοβολεί φως και θερμότητα
«ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΔΑΠΕΔΟ» Φάσεις Σχεδιασμού
Χρήση οικολογικής ενέργειας στο οργανωμένο λιανεμπόριο
Ποιο προϊόν διαφημίζει; – Περιγραφή διαφημιστικού μηνύματος.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΡΑΣΙΝΟ-ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ

Έξυπνο σπίτι

Έξυπνο Σπίτι Η σημερινή τεχνολογία στο χώρο της πληροφορικής, των τηλεπικοινωνιών και των αυτοματισμών παρέχει ένα σύνολο λύσεων, υπηρεσιών και προϊόντων, ώστε να είναι δυνατή η υλοποίηση αυτού που αποκαλούμε <<ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ>>.

Τι μας προσφέρει το έξυπνο σπίτι Ένα έξυπνο σπίτι πρέπει να μας επιτρέπει, όταν είμαστε μέσα, να ενεργούμε εύκολα, χωρίς να πηγαινοερχόμαστε στους χώρους, ενώ, παράλληλα, πρέπει να εξακολουθεί να λειτουργεί ως κλασικό σπίτι. Όταν πάλι είμαστε μακριά, πρέπει να μπορούμε να ενεργούμε εύκολα, σαν να είμαστε εκεί, μέσω τηλεφώνου ή διαδικτύου. Μπορείτε να σβήσετε την ξεχασμένη ηλεκτρική κουζίνα ή το θερμοσίφωνα, να κόψετε το νερό, να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία, να ανοίξετε την εξώπορτα σε πρόσωπο που το εμπιστεύεστε, ενεργήστε σα να ήσασταν σπίτι σας.

Κάνοντας το σπίτι μας έξυπνο Φεύγω / Έρχοµαι (όταν αποχωρώ από το σπίτι το σύστηµα κλείνει όλες τις ηλεκτρικές καταναλώσεις, θέρµανση, ύδρευση, ρολά, τέντες, συναγερµό, φυσικό αέριο κ.α.). Σενάρια φωτισµού κατοικίας (party mode, home cinema κ.α.) Κλείσιµο, άνοιγµα όλων των ρολών ταυτόχρονα / ασφάλιση της κατοικίας (το βράδυ ή όταν ξυπνάµε το πρωί). ∆υνατότητα προγραµµατισµού αυτόµατης εκτέλεσης λειτουργιών (ανάβουν σταδιακά τα φώτα όσο δύει ο ήλιος, ανοίγουν αυτόµατα τα ρολά όταν έχουµε alarm φωτιάς, κ.α.) Έλεγχος θέρµανσης ή κλιµατισµού.

Πράσινο σπίτι

Πράσινο Σπίτι Πράσινο ονομάζετε το σπίτι το οποίο είναι φιλικό προς το περιβάλλον, χρησιμοποιεί δηλαδή λιγότερη ενέργεια, νερό και φυσικούς πόρους συγκριτικά με ένα συνηθισμένο σπίτι. Επίσης δημιουργεί λιγότερα απόβλητα έχοντας ως αποτέλεσμα να γίνετε πιο υγιεινό και για τους ίδιους τους κατοίκους του. Τα σπίτια μπορούν είτε να κατασκευαστούν πράσινα είτε να υποβληθούν σε πράσινες βελτιώσεις μετά την κατασκευή τους.

Πλεονεκτήματα Τα πλεονεκτήματα για τα πράσινα σπίτια είναι δύο. Πρώτον, είναι πιο υγιεινά για το περιβάλλον , τον ίδιο σου τον εαυτό και την οικογένεια σου και δεύτερον εξοικονομούν χρήματα στην συντήρηση του σπιτιού.

Σε περίπτωση που το σπίτι δεν έχει κατασκευαστεί πράσινο υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να το δημιουργήσεις και να εξοικονομήσεις ενέργεια. Μερικούς από τους τρόπους αυτούς είναι: 1)αντικαθιστώντας τις απλές λάμπες με λάμπες φθορισμού. 2)εγκαθιστώντας αισθητήρες κινήσεων ώστε τα φώτα να ανάβουν μόνο όταν χρειάζονται. Ένας άλλος τρόπος για την εξοικονόμηση ενέργειας είναι η εγκατάσταση αυτόνομων χρονομέτρων για τα φώτα που συχνά μένουν ανοιχτά σε άδεια δωμάτια. 3)και τέλος ένας άλλος δωρεάν τρόπος με τον οποίο μπορούμε να κάνουμε το σπίτι μας πράσινο είναι με το να ανοίξουμε τα παράθυρα και τις κουρτίνες και να αφήσουμε το φως του ήλιου να ζεστάνει το σπίτι μας.

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΑΤΕ ΜΙΑ ΕΞΥΠΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ;

ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΌΤΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ;

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ – ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ ;

ΕΧΕΤΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΕΞΥΠΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ;

5ο Λύκειο Ηρακλείου   Μαθητές : Χάρης Κορνελάκης Λευτέρης Μαλλιωτάκης Ειρήνη Μανουσάκη Αγγελική Λουλάκη Μαρία – Χριστίνα Μαυράκη Υπεύθυνος καθηγητής : Μήτρογλου Εμμανουήλ