ΤΣΟΚΑΝΑΡΗ ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Λαφαζάνη Τέτα Μακρή Παναγιώτα ΘΕΜΑ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ.
Advertisements

Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας – Χατζηπατέρειο Κ.Α.Σ.Π.
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Όταν χρειαζόμαστε βοήθεια,
Τηλεϊατρική Η χρήση τηλεπικοινωνιών, ακουστικών, οπτικών και άλλων, και οι τεχνολογίες επεξεργασίας ηλεκτρονικών πληροφοριών για την παροχή υπηρεσιών υγείας.
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
Πρότυπο Κέντρο Πρώιμης (0-5 ετών) Παρέμβασης & Αξιολόγησης Παιδιών με Σύνδρομο Down.
Έργο «Take Care»: Οδηγός Ορολογίας Ιατρικής Περίθαλψης για Μετανάστες Διάρκεια: από 1 Νοεμβρίου 2012 μέχρι 31 Οκτωβρίου 2014.
ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΜΨΥ ΒΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΕΠΑΨΥ
"Νοσηλευτική παρακολούθηση
Φροντίδα του Ογκολογικού ασθενούς στην Κοινότητα
Ενιαία Αρχή για τις Δημόσιες Συμβάσεις Ενιαία Αρχή για τις Δημόσιες Συμβάσεις
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ Ο εθελοντισμός αποτελεί εξαιρετική μορφή κοινωνικής δράσης για την εξυπηρέτηση ανώτερων σκοπών, είτε για την ενίσχυση κοινωνικών ομάδων, είτε.
Τι είναι Hospice; Βασικές Αρχές Λειτουργίας
Οι Κινητές Μονάδες Ψυχικής Υγείας σε ένα σύγχρονο Σύστημα Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Βενετσάνος Μαυρέας Καθηγητής Ψυχιατρικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου.
Βάιος Κ. Περιτογιάννης Γιάννενα 9/4/2011. «Η ψυχική νόσος θέτει τέτοιες απαιτήσεις στο σύστημα υγείας, που καμία ειδικότητα ή υπηρεσία δεν μπορεί από.
Τα συναισθήματα των περιθαλπόντων των ασθενών με νόσο Alzheimer και η αντιμετώπισή τους.
Κατάρτιση μέσω φορητών συσκευών για φροντιστές ατόμων με αναπηρία και ηλικιωμένων LLP TR-LEONARDO-LMP.
Προγράμματα Ανάπτυξης, Κοινωνικής Στήριξης & Ιατρικής Συνεργασίας
«. Μια πρωτοποριακή σύμπραξη... Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη 30 επιχειρήσεις-μέλη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS Στόχος: αποκατάσταση.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΥΠΟ ΣΦΠΚ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ §Πρώτη : Πριν την ένταξη §Δεύτερη : Εισαγωγή του στο Νοσοκομείο μέχρι την έναρξη της.
ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ , ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ, ΠΡΟΤΥΠΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ
1 Προϋπολογισμός 2007 Δεκέμβριος Ποια είναι τα κριτήρια αξιολόγησης του Κρατικού προϋπολογισμού ; Ο προϋπολογισμός του 2007, όπως και κάθε προϋπολογισμός,
Προγραμματισμός Ανθρώπίνου Δυναμικού
Κωνσταντινίδης Γεώργιος δευτεροετής φοιτητής ΙΣΑΠΘ.
Μαρία Παπαδάκη. Η αντιμετώπιση του προβλήματος πριν την εκδήλωσή του Μείωση της ζήτησης – Προαγωγή της υγείας WHO: Προαγωγή της υγείας αποτελεί η ανάπτυξη.
Δικαιώματα Χριστίνα Πανταζάκου.
Στρατηγικοί στόχοι του Δικτύου Μακροχρόνιας Φροντίδας. Tο κεντρικό ζητούμενο ενός συστήματος διοίκησης και διαχείρισης των υπηρεσιών Μακροχρόνιας Φροντίδας.
Υγειά και Ποιότητα ζωής Η ποιότητα ζωής είναι ένα πολυδιάστατο φαινόμενο -Μετά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο στην Αμερική ο όρος ποιότητα ζωής εκφράζει την.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΑΙΝΕΣΗΣ ΝΙΚΟΣ Εργαστηριακός Συνεργάτης ΤΕΙ Αθήνας MSc Ιατρική Σχολή Παν. Αθηνών ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ.
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ Ι
ΔΙΑΛΕΞΗ 5η Μέθοδοι οργάνωσης νοσηλευτικής εργασίας Κατά ασθενή μέθοδος
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΓΕΝΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, Γ.Ν.Π. «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ»
«Το νομικό πλαίσιο και οι ευκαιρίες για τους ασθενείς στην κρίση» Δημήτρης Κρεμαλής, LL.M., Ph.D. LMU Munich Εταίρος, ΚΡΕΜΑΛΗΣ Δικηγορική Εταιρεία Πρόεδρος.
ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ – Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Νίκη Βουδούρη Συντονίστρια Ιατρικής Υπηρεσίας ΜΚΟ PRAKSIS
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ A’ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Στελέχωση Υπηρεσίας: Μάρκος Ζαχαρής, ΤΕ Κοινωνικός Λειτουργός, Υπεύθυνος Κοινωνικής.
ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΕΑ ΜΑΣ Το Κέντρο μας ιδρύθηκε το 1945 και στα πρώτα χρόνια εξυπηρετούσε ιδιώτες και ανάπηρους πολέμου.
Πρακτική άσκηση στην κοινότητα «Βοήθεια στο σπίτι» Δήμος Γλυφάδας Κωνσταντίνος Κορομπόκης Α.Μ.:
Σύστημα ικανοποίησης χρηστών και εκτίμησης αναγκών: Στόχος να αξιολογήσουμε τον βαθμό ικανοποίησης του ασθενή και να εντοπίσουμε τις πιθανές μελλοντικές.
Φαρμακευτική Δαπάνη ΙΚΑ. ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΙΚΑ 2004 (χιλ ΕΥΡΩ) ΕΣΟΔΑ ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ Κρατική Επιχορήγηση Επιχορήγηση.
ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. Δεδομένα που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε!!! άτομα το χρόνο μένουν ανίκανα για εργασία λόγω τροχαίων.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΣ project Ο βασικός στόχος είναι η κοινωνική ενσωμάτωση των ανθρώπων με αναπηρίες, κάτι που είναι απόλυτα σύμφωνο τόσο με τις αρχές και την φιλοσοφία.
Μητρώο Χρονίως Πασχόντων
ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ Ι
Κοινωφελής Απασχόληση
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ
Διοικητική Πρακτική 3ο μάθημα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Το Ελληνικό συνταγματικό πλαίσιο για τα δικαιώματα των παιδιών με ΕΕΑ
Κοινωνικά Δικαιώματα.
Γεροντολογική Νοσηλευτική
ΔΙΑΛΕΞΗ 10η Επαγγελματικά δικαιώματα Νοσηλευτών.
Οργάνωση και Διοίκηση Πρωτοβάθμιας (Θ)
“ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ - ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.”
ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ 9η
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (K.E.A)
ΤΟ ΝΕΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Ενότητα 4: Παραγωγή Διανομή Υπηρεσιών Υγείας
ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Εισηγητής : Β. Μαργιός, Αναλογιστής
ΤΖΟΓΟΣ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Φροντίδα των ηλικιωμένων στην κοινότητα
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΣΟΚΑΝΑΡΗ ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΑΝΟΙΑ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΣΟΚΑΝΑΡΗ ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ

ΑΝΟΙΑ και οικονομικΟ κΟστος Η άνοια είναι μια ασθένεια που εμφανίζεται σε ένα συνεχώς αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων Το κόστος για την αντιμετώπιση της είναι μεγάλο στα περισσότερα κράτη του κόσμου Το κόστος για την οικογένεια του ασθενούς σε πολλές περιπτώσεις είναι δυσβάσταχτο

ΟικονομικΗ ενΙσχυση της οικογΕνειας Δεν υπάρχει ενιαία νομοθετική ρύθμιση από το κράτος για την οικονομική ενίσχυση των οικογενειών που περιθάλπουν έναν ασθενή με άνοια Η οικονομική ενίσχυση μπορεί να προέλθει από το ασφαλιστικό ταμείο του κάθε ένα Η ενίσχυση που παρέχουν τα ταμεία είναι ελλιπής ή ανύπαρκτη

ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΙΚΑ ΕΠΊΔΟΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΙΚΑ ΕΠΊΔΟΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ Το επίδομα συμπαράστασης το δικαιούται κάποιος όταν η επιτροπή κρίνει ότι χρήζει 24ωρης φροντίδας εταίρου προσώπου Άμεσα ασφαλισμένοι με σύνταξη αναπηρίας Άμεσα ασφαλισμένοι με σύνταξη γήρατος και τυφλότητα Άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένοι χήροι/χήρες

ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΙΚΑ Οι έμμεσα ασφαλισμένοι του ΙΚΑ που ο σύντροφός τους είναι στη ζωή μπορούν να λάβουν το επίδομα ειδικών αναγκών από την Πρόνοια αν το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα είναι μικρό

ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΟΓΑ Προσαύξηση του ποσού κύριας σύνταξης λόγω απόλυτης αναπηρίας Οι συνταξιούχοι αναπηρίας που βρίσκονται διαρκώς σε κατάσταση που απαιτεί συνεχή επίβλεψη, περιποίηση και συμπαράσταση άλλου προσώπου

ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΟΓΑ Οι ανασφάλιστοι ηλικιωμένοι όταν φτάσουν στα 65 δικαιούνται να πάρουν την σύνταξη υπερήλικων του ΟΓΑ Οι συνταξιούχοι της παραπάνω κατηγορίας που βρίσκονται διαρκώς σε κατάσταση που απαιτεί συνεχή επίβλεψη, περιποίηση και συμπαράσταση άλλου προσώπου δικαιούται το επίδομα ειδικών αναγκών από την Πρόνοια

ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ Έμμεσα ασφαλισμένοι Άμεσα ασφαλισμένοι που την επιμέλεια τους έχει αναλάβει με δικαστική απόφαση κάποιο άλλο άτομο

ΑΛΛΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΣΑΥ, ΤΑΜΕΙΟ ΝΟΜΙΚΩΝ, ΤΑΜΕΙΟ ΔΕΗ , ΤΕΒΕ Δεν έχουν πρόβλεψη για κάποια οικονομική ενίσχυση παρά μόνο σε περιπτώσεις παραπληγίας και απόλυτης αναπηρίας

ΠΑΡΟΧΕΣ ΙΚΑ Προμήθεια αεροστρώματος Αναπηρικά αμαξίδια Ειδικό νοσοκομειακό κρεβάτι Αναλώσιμα είδη (υποσέντονα, χαρτοβάμβακα, pumpers ) Φυσιοθεραπείες κατ’οίκον (10-15 συνεδρίες το εξάμηνο)

ΠΑΡΟΧΕΣ ΟΓΑ Θεραπευτικά μέσα και όργανα παροδικής χρήσης (καθετήρες, ουροσυλλέκτες, συσκευές εισπνοών, σάκοι κολοστομίας) Οξυγονοθεραπεία στο σπίτι (φιάλη οξυγόνου, νεφελοποιητής, ενοίκιο συμπυκνωτή, αναπνευστήρας). Προθέσεις για μετεγχειρητικές καταστάσεις (ακουστικά βαρηκοΐας, γυαλιά, μηχανήματα ομιλίας). Δαπάνες μετακίνησης (Έκτακτες μετακινήσεις, μεταφορά ασθενών με ειδική ναύλωση, μετακινήσεις χρονίως πασχόντων και νεφροπαθών). Δαπάνες για χρήση Αποκλειστικής νυχτερινής νοσοκόμας (μέχρι 8 νύχτες για κάθε νοσηλεία).

ΠΑΡΟΧΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Προμήθεια αεροστρώματος Αναπηρικό αμαξίδιο Κάλυψη ποσοστού της δαπάνης για φυσιοθεραπείες

ΠΩΣ μποροΥμε να βοηθΗσουμε Προγράμματα γνωστικής αποκατάστασης, μουσικοθεραπεία, γυμναστική, ιατρική παρακολούθηση Εκπαιδευτικά προγράμματα για περιθάλποντες, ομάδες στήριξης περιθαλπόντων Ομάδα κατ’οίκον φροντίδας Αποτελείται από: Γιατρό, Οδοντίατρο, Ψυχολόγο, Κοινωνική Λειτουργό

ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΌΙΚΟΝ Επισκέπτεται ασθενείς σε προχωρημένο στάδιο που είναι κλινήρεις ή σε λιγότερο προχωρημένο στάδιο που κάποιο κινητικό πρόβλημα καθιστά αδύνατη τη μετακίνηση τους Εκτίμηση των αναγκών και παροχή βοήθειας και συμβουλευτικής ανάλογα και με τις ανάγκες και τα αιτήματα της οικογένειας

ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ Να βοηθηθούν οι οικογένειες, ώστε να αντιμετωπίσουν όσο καλύτερα γίνεται την πολυπροβληματική κατάσταση την οποία βιώνουν και να αντεπεξέλθουν στις ψυχοπιεστικές καταστάσεις λόγω διαταραγμένης διαπροσωπικής ή ενδοοικογενειακής επικοινωνίας. Παρέχεται ψυχοκοινωνική φροντίδα και αναζητούνται λύσεις σε πρακτικά προβλήματα Απώτερος στόχος είναι η βελτίωση των κοινωνικών συνθηκών και της ποιότητας ζωής των ατόμων