Ατομικές συμβάσεις μερικής απασχόλησης Δανεισμός εργαζομένου

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
(α) Διάθεση Μεριδίων ΟΣΕΚΑ (β) Διαδικασία Κοινοποίησης
Advertisements

Διαχείριση εργασιακού άγχους στην COMPUSMART Διαχείριση εργασιακού άγχους στην COMPUSMART Ινστιτούτο Εργασίας, Υγείας και Οργάνωσης (I-WHO) Πανεπιστήμιο.
FEDERATION OF INDUSTRIAL WORKERS UNIONS 1 ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΕΣΕ) Παναγιώτης Κατσαμπάνης Μ Η ΕΜΠ Επιστημονικός συνεργάτης της.
Δημήτριος Κοντός πρ. Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εργασίας
SWOT ANALYSIS ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
PEOPLE IN CRISIS «Νέες μορφές εργασίας, τάσεις και προκλήσεις»
IKRP Rokas & Partners Περίληψη νομικού πλαισίου για τις αλλοδαπές εταιρείες.
ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Το ωράριο που εργάζεσθε (εργαζόσασταν) είναι (ήταν) συνεχές ή διακεκομμένο; (Σύνολο δείγματος μισθωτών / ανέργων) Το ωράριο που εργάζεσθε.
ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
Διαχείριση Έργου Οργάνωση, σχεδιασμός και προγραμματισμός έργων ανάπτυξης λογισμικού.
1 Η νέα Οδηγία για την παροχή πιστώσεων σε καταναλωτές Χριστίνα Κ. Λιβαδά Ειδική Νομική Σύμβουλος ΕΕΤ.
Ελέυθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας κάθε ατόμου
© 2007 Εκδόσεις Κριτική Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄ David Begg S. Fischer, R. Dornbusch.
Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΥΜΒΟΛΗ/ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ (του ΠΜΣ «ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ & ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ» του Παντείου πανεπιστημίου) Όλγα Παπαναστασοπούλου.
Τρόποι και βήματα διευθέτησης των εργασιακών διαφορών (Β) ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ 4.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΑ Ι.Ε.Κ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΕΣΥΠ ΔΡΑΜΑΣ 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Δικαιώματα και υποχρεώσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων (μέρος Α΄)
Κεφάλαιο 3: Ειδικές περιπτώσεις στην κεφαλαιακή διάρθρωση και τον υπολογισμό της Καθαράς Παρούσας Αξίας.
Λίγα λόγια για την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «Αλφιτόπωλις» Τίτλος έργου: «Παραγωγή και Εμπορία Τοπικών προϊόντων και προώθησής τους μέσω του Θεματικού Εναλλακτικού.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ (Κοι. Σ. Π. Ε
Αρχές Δικαίου Επιχειρήσεων Διάλεξη 8η
Προγραμματισμός Ανθρώπίνου Δυναμικού
Ατομικό εργατικό Δίκαιο
Διακρίσεις Δικαίου Έννομη τάξη= όλοι οι κανόνες δικαίου
1 Εισαγωγή στη θεωρία των Εργασιακών Σχέσεων Μελέτη των επίσημων και ανεπίσημων σχέσεων μεταξύ μισθωτών, εργοδοτών και κράτους.  Εργαζόμενοι: Οργανωμένα.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ: ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.
ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΑΝΕΡΓΙΑ.
2.2 Άσκηση και κατάχρηση δικαιώματος  Συνισταμένη όλων των δικαιωμάτων είναι το δικαίωμα στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας κάθε ανθρώπου.  Το.
ΕΤΗΣΙΑ ΑΔΕΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Μετά από συνεχή απασχόληση τουλάχιστον 12 μηνών
ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ 3 Τρόποι και βήματα διευθέτησης των εργασιακών διαφορών (Α)
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
Χρηματοοικονομική Λογιστική ΙI 1 Ρέθυμνο, Διατυπώσεις συστάσεως Ο.Ε.
ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ Λιγότερες ώρες ή και ημέρες
ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ (ΟΜΟΡΡΥΘΜΗ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΗ)
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΟΜΟΡΡΥΘΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  Σύμπραξη τουλάχιστον δύο προσώπων, φυσικών ή νομικών  Έγκυρη κατάρτιση της εταιρικής σύμβασης με έγγραφο.
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «Απασχόληση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος» 2 ο Workshop « Ευκαιρίες Καριέρας - Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη.
ΣΕΡΡΕΣ, ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σύγχρονη και κορυφαία πρόκληση για τον κλάδο της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού. Σκοπός: η μελέτη μεθόδων προσέλκυσης και άσκησης.
ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΩΝ
Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Οι Εργασιακές Σχέσεις Οι εργασιακές σχέσεις αναφέρονται κυρίως στις σχέσεις εργασίας ανάμεσα στους μισθωτούς και τους εργοδότες. Οι μισθωτοί είναι οι εργαζόμενοι.
Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Η Σ.Σ.Ε. είναι η φυσιολογική κατάληξη των συλλογικών διαπραγματεύσεων, όταν οι εκπρόσωποι των μισθωτών και των εργοδοτών.
ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΚΑΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΙΙ Μ. Δ. Χρυσομάλλης Αναπληρωτής Καθηγητής.
Υλοποίηση πράξεων με Ίδια Μέσα Υπόδειγμα Απόφασης Υλοποίησης με ίδια μέσα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.
Δεσμευτικοί Εταιρικοί Κανόνες (Binding Corporate Rules): Από τη θεωρία στην πράξη Φαίη Καρβέλα, Δικηγόρος, LL.M., Ειδική Επιστήμων ΑΠΔΠΧ Θεοδώρα Τουτζιαράκη,
Kάλλη Καρβέλη, M.Sc. Δικηγόρος – Ειδικός επιστήμονας ΑΠΔΠΧ Έλενα Μαραγκού, ΔΝ Δικηγόρος – Ειδικός επιστήμονας ΑΠΔΠΧ Μαρία Αλικάκου, ΔΝ Δικηγόρος – Ειδικός.
Υγιεινή & Ασφάλεια Εργασίας ΚΕΚ-ΕΛΤΑ Δεκέμβριος 2013.
1 Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Καθηγήτρια Νάνσυ Παπαλεξανδρή.
ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΝΕΟΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΩΝ Άλκηστις Παπαϊωάννου Ph.D., M.Sc. Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Accounting for business combinations and consolidated financial statements Δρ Στέργιος Αθιανός.
Οικονοµική Εργασίας και Εργασιακές Σχέσεις
Εταιρική Διακυβέρνηση
ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Οικονοµική Εργασίας και Εργασιακές Σχέσεις
Εταιρική Διακυβέρνηση
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΕΥΗ ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, LL
Διακρίσεις διοικητικών πράξεων
Ενδικοφανής προσφυγή
ΑΝΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΩΝ
Cyber Risk Insurance Front Line S.A. Insurance Brokers.
ΦΟΡΕΙΣ Κ.Α.Λ.Ο. ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΠΟΠΗ ΣΟΥΡΜΑΪΔΟΥ
Απαραίτητες ενέργειες των επιχειρήσεων για τη συμμόρφωση με τον GDPR
Φ.Π.Α. στις αμοιβές έμμισθων δικηγόρων;
ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΩΝ ΚΙΝΗΤΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2005 ΚΑΙ 2009 Χρίστος Χρίστου Λειτουργός Εργασιακών.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Δίκαιο των εξωτερικών σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ατομικές συμβάσεις μερικής απασχόλησης Δανεισμός εργαζομένου Κρίση και εργαλεία προσαρμογής της εργασίας στις ανάγκες της επιχείρησης. Εισαγωγή Διαθεσιμότητα Εκ περιτροπής εργασία Ατομικές συμβάσεις μερικής απασχόλησης Δανεισμός εργαζομένου Διευθέτηση χρόνου εργασίας Τουτζιαράκης Γιάννης (Ph.D)

Εισαγωγή Οι επιχειρήσεις δεσμεύονται με συμβάσεις εργασίας ότι θα απασχολούν κάποιο αριθμό εργαζομένων για συγκεκριμένο αριθμό ωρών. Τι συμβαίνει όμως όταν η προσφερόμενη εργασία, αυτή για την οποία υπάρχει νομική δέσμευση, ξεπερνά ορισμένες χρονικές περιόδους της ημέρας, της εβδομάδας, του μήνα, του έτους κλπ, τον αριθμό ωρών που πράγματι μπορεί να απασχολήσει η επιχείρηση, όταν το προσωπικό υποαπασχολείται; Η διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού αναζητεί εργαλεία με τα οποία μπορεί να προσαρμόσει- εντός των ορίων του διευθυντικού δικαιώματος, της εργατικής νομοθεσίας και της καλής πίστης- την κατανομή της προσφερόμενης εργασίας κατά χρονική μονάδα ώστε να βρίσκεται σε αντιστοιχία με τις ανάγκες. Να ελαχιστοποιείται δηλαδή ο νεκρός χρόνος και η υποαπασχόληση. back

Εισαγωγή Πέρα από τις οδυνηρές αλλά και αναπόφευκτες συχνά απολύσεις, προσφέρονται και άλλα εργαλεία που συχνά μπορούν να αποτρέψουν απολύσεις και να διατηρήσουν εργασιακές σχέσεις ώσπου να επανέλθει η ισορροπία μεταξύ αναγκαίας και προσφερόμενης εργασίας. Συμβάλλουν ώστε να μην απολεσθούν πολύτιμοι συνεργάτες και να μη τραυματισθεί το εργασιακό κλίμα στην επιχείρηση. Μερικά από τα εργαλεία αυτά τα οποία γνωρίζουν ιδιαίτερη δημοσιότητα λόγω της συγκυρίας είναι: η διαθεσιμότητα, η εκ περιτροπής εργασία, η προσωρινή μετατροπή συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης, ο δανεισμός εργαζομένων, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας. back

1. Διαθεσιμότητα Τι είναι: Μονομερώς επιβάλλεται στο σύνολο ή σε μέρος των εργαζομένων να μην εργασθεί για κάποια χρονική περίοδο, έως τρείς μήνες. Το χρονικό διάστημα πρέπει να είναι συνεχές (δε μπορεί να επιβληθεί διαθεσιμότητα μόνο για 3 από τις 8 ώρες, ή ορισμένες μόνο μέρες της εβδομάδας ή του μήνα). ( άρθρο 10 Ν.3198/1955). back

1. Διαθεσιμότητα Προϋποθέσεις: 1.Περιορισμός οικονομικής δραστηριότητας. 2.Καταβολή του 50% των τακτικών αποδοχών 3.Εγγραφος τύπος 4.Υποχρέωση ενημέρωσης του συμβουλίου των εργαζομένων του Ν.1767/1988, άρθρο13&1δ. (Τέτοια συμβούλια δεν υφίστανται στην πράξη) 5. Υποχρέωση διαβούλευσης άρθρο 4ΠΔ240/2006,Οδηγία 2002/14/ΕΚ back

1. Διαθεσιμότητα Κίνδυνος: Σε περίπτωση καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος (δύσκολη η διαπίστωση της) μπορεί να υποχρεωθεί ο εργοδότης δικαστικά να καταβάλλει πλήρεις αποδοχές για το διάστημα της διαθεσιμότητας. back

2. Εκ περιτροπής εργασία Τι είναι: ένα συγκεκριμένο σύστημα μερικής απασχόλησης των εργαζόμενων με εναλλαγή τους που επιβάλλεται και μονομερώς. (άρθρο 2 Ν.2639/1998). Οι εργαζόμενοι δουλεύουν 8 ώρες ή λιγότερες (όχι διακεκομμένες), κάποιες μέρες την εβδομάδα, ή το μήνα. Αμείβονται μόνο για το χρόνο εργασίας back

2. Εκ περιτροπής εργασία Προϋποθέσεις. 1: Περιορισμός της δραστηριότητας της επιχείρησης όχι των εσόδων 2: Διαβούλευση με το επιχειρησιακό σωματείο 3: Γνωστοποίηση της απόφασης ή τυχόν συμφωνίας σε 8 ημέρες στην επιθεώρηση εργασίας. back

3.Ατομικές συμβάσεις μερικής απασχόλησης Μετά από πρόταση του εργοδότη συνάπτεται με αριθμό εργαζομένων σύμβαση μερικής απασχόλησης (από πλήρης που ήταν πριν) με αντίστοιχα μειωμένη αμοιβή. Μπορεί ταυτόχρονα να συμφωνηθεί ότι μετά από ορισμένο χρόνο π.χ. 6 μήνες η σύμβαση θα μετατραπεί ξανά σε πλήρους απασχόλησης. Μπορεί μάλιστα να συμφωνηθεί ότι ο εργαζόμενος θα εργάζεται ορισμένες ημέρες με μειωμένο ωράριο και ορισμένες μέρες με πλήρες ωράριο. Μπορεί ακόμα να εργάζεται ορισμένες συγκεκριμένες και μη συνεχείς ημέρες το μήνα (διαλείπουσα εργασία). back

3.Ατομικές συμβάσεις μερικής απασχόλησης Προϋποθέσεις : Γραπτή σύμβαση και συναίνεση του εργαζόμενου Υποβολή της γραπτής σύμβασης στην επιθεώρηση εργασίας Κίνδυνοι :Αν δεν τηρηθεί ο γραπτός τύπος και δεν υποβληθεί εντός 15 ημερών στην επιθεώρηση τεκμαίρεται ότι υφίσταται σύμβαση εργασίας πλήρους απασχόλησης (άρθρο 2 Ν.2639/1998) back

4.Δανεισμός εργαζομένου. Όταν μια εταιρεία διαθέτει στελέχη που υποαπασχολεί ή δε μπορεί να τα απασχολήσει αλλά επιθυμεί να τα κρατήσει για τις καλύτερες μέρες μπορεί να τα δανείσει προσωρινά είτε σε εταιρείες συγγενείς, π.χ. εντός ομίλου, είτε σε άλλες εταιρείες που μπορούν να τους αξιοποιήσουν την περίοδο αυτή. back

4.Δανεισμός εργαζομένου. α)Γνήσιος δανεισμός. Ο εργοδότης παραχωρεί κάποιους εργαζόμενους του για κάποιο χρονικό διάστημα σε άλλους εργοδότες (συνήθως σε συνδεδεμένους, δηλαδή θυγατρικές, μητρικές, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία). Προϋπόθεση: συναίνεση του μισθωτού (ρητή ή σιωπηρή) .Συνήθως συνάπτεται τριμερής σύμβαση που ρυθμίζει τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των τριών πλευρών ( αρχικός εργοδότης, εργαζόμενος, δανειζόμενος εργοδότης , κατά τη διάρκεια του δανεισμού). back

4.Δανεισμός εργαζομένου. β)Κατ’ επάγγελμα δανεισμός ή προσωρινή απασχόληση. Όταν είναι γνωστό ότι οι ανάγκες της επιχείρησης για κάποιο είδος εργασίας είναι ορισμένης διάρκειας, μπορεί η εταιρία - εκτός από τη πρόσληψη με σύμβαση ορισμένου χρόνου- να προσφύγει σε δανεισμό εργαζομένων από τις εταιρείες προσωρινής απασχόλησης. Οι εταιρείες προσωρινής απασχόλησης του Ν. 2956/2001 με γραπτή σύμβαση παραχωρούν εργαζόμενους που εργάζονται σε αυτές για διάστημα που δε μπορεί να υπερβαίνει τους 8+8+2 μήνες (άρθρο 22 του Ν. 2956/2001). back

4.Δανεισμός εργαζομένου. Κίνδυνοι: Αν δεν τηρηθούν οι προβλέψεις του νόμου υπάρχει κίνδυνος και στις δύο περιπτώσεις δανεισμού ,να θεωρηθεί ότι και ο δανειζόμενος εργοδότης δεσμεύεται με σύμβαση εργασίας με τον δανειζόμενο εργαζόμενο και έχει επομένως όλες τις υποχρεώσεις του κανονικού εργοδότη και αντίστοιχα ο εργαζόμενος έχει όλα τα δικαιώματα του κανονικού εργαζόμενου στο δανειζόμενο εργοδότη. back

5.Διευθέτηση χρόνου εργασίας Θεωρητικά προβλέπεται η δυνατότητα διευθέτησης του χρόνου εργασίας ώστε να αντιστοιχεί η προσφερόμενη εργασία στις κυμαινόμενες ανάγκες της επιχείρησης. Αυτή η δυνατότητα θα έλυνε προβλήματα σε επιχειρήσεις με εποχιακό χαρακτήρα. Εν τούτοις δεν έχει στην πράξη γίνει χρήση διότι προϋποθέτει συμφωνία της πλέον αντιπροσωπευτικής οργάνωσης με τον εργοδότη (άρθρο 2 του Ν.3385/2005) που ποτέ δεν επιτυγχάνεται. back