Support.ebsco.com Εκπαιδευτικό μάθημα για τις αναφορές στατιστικών δεδομένων της EBSCOadmin.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Support.ebsco.com Εκπαιδευτικό μάθημα για το Δικό μου EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
Advertisements

Microsoft ® Lync ™ 2010 Εκπαίδευση σχετικά με άμεσα μηνύματα και παρουσία.
Support.ebsco.com Εκπαιδευτικό μάθημα για τη δημιουργία τοπικής συλλογής.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Αναζητήσεις στο διαδικτύο.
Η νέα Πύλη eTwinning Εργαλεία για την κοινωνική δικτύωση και την επικοινωνία των εκπαιδευτικών Εργαλεία διαχείρισης ενός έργου eTwinning.
Οδηγός εγγραφής στην Τηλεμάθεια.
Support.ebsco.com Η Λίστα αποτελεσμάτων EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
Παρουσίαση λειτουργίας εφαρμογής extra Διαχείριση Ταμείου
Το νέο Twinspace Η συνεργατική πλατφόρμα του etwinning, εργαλείο για την κοινωνική δικτύωση την επικοινωνία των εκπαιδευτικών και τη διαχείριση ενός έργου.
Support.ebsco.com Αναζήτηση Business Source στο EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
Support.ebsco.com Χρήση της Λειτουργίας ιστορικού αναζήτησης Εκπαιδευτικό μάθημα.
Γονικός έλεγχος Κ. Ξ. Γ. «ΛΙΟΛΙΟΥ». Γονικός έλεγχος •Ακόμη κι όταν δεν κρυφοκοιτάζετε, μπορείτε να θέσετε περιορισμούς στη χρήση του υπολογιστή από τα.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Δημιουργία λογαριασμού .
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Microsoft ® Lync ™ 2010 Εκπαίδευση για Πληρεξούσιους.
Support.ebsco.com Εκπαιδευτικό μάθημα Ανάγνωση άρθρου στο EBSCOhost.
Support.ebsco.com Εισαγωγή στο EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG Στις διαφάνειες περιγράφονται τα διαδοχικά βήματα για τη δημιουργία blog στον blogger, τη μια από τις δωρεάν υπηρεσίες σχετικού λογισμικού,
Σελ. 1 Ε.2.2 Υπηρεσίες – Λειτουργία Helpdesk Καταχώρηση και παρακολούθηση αιτημάτων μέσω web Ε Καταχώρηση αιτημάτων υποστήριξης.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Εύρεση βοήθειας Επίπεδο γνώσεων:
Το Δίκτυο Ηλεκτρονικής Μάθησης για την Τάξη
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Σύνδεση online Επίπεδο γνώσεων:
Δημιουργία λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου gmail της Google
Τομέας Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκη - Ιωάννινα
Τομέας Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκη
Heal Link Η HEAL Link (Hellenic Academic Libraries Link) είναι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών και λειτουργεί υπό.
Δημιουργία Λογαριασμού. Τι είναι το Gmail; To Gmail είναι ένα webmail, δηλαδή ένας λογαριασμός ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που μπορείτε να λαμβάνετε από.
Google docs Google docs forms
Δημιουργία εκπαιδευτικού κόμικ
ΈΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΚΘΕΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΚΤΗΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Κολοβός Φίλιππος Τσανακτσίδου ΕλισάβετΠαπαργύρη.
Ο οδηγός περιγράφει πώς να: - Εγγραφείτε στο Blog του HiStory (σελίδες 2-3). - Αλλάξετε την επισκόπηση χρησιμοποιώντας το ζουμ (σελίδες 4- 5). - Δημιουργήσετε.
διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Εκπαιδευτικό μάθημα Εκπαιδευτικό μάθημα για το Δικό μου EBSCOhost
Εκπαιδευτικό μάθημα Δημιουργία Ειδοποιήσεων αναζητήσεων
Συντάκτης :Δομουχτσής Στέργιος Κατασκευή Ιστοσελίδας Αυτόματο σύστημα Σχολικού Δικτύου Iware.
Γιάννης Μόκιας1 Δημιουργία ιστοσελίδων με το FrontPage 2003 Χρήσιμος οδηγός βήμα προς βήμα.
Εκπαιδευτικό μάθημα Αναζητηςη ςτη βαςη δεδομενων CINAHL
Γρήγορη αναφορά για © 2012 Microsoft Corporation. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Lync Web App Συμμετοχή σε σύσκεψη Lync με ήχο από τον υπολογιστή.
© 2012 Microsoft Corporation. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Προγραμματισμός σύσκεψης Lync Μπορείτε να προγραμματίσετε μια σύσκεψη Lync χρησιμοποιώντας.
Εκπαιδευτικό μάθημα Διεξαγωγή Προηγμένης αναζήτησης στο EBSCOhost Μοναδικό πεδίο εύρεσης
Εκπαιδευτικό μάθημα Χρήση της Λειτουργίας ιστορικού αναζήτησης
Γρήγορη αναφορά για την εφαρμογή © 2013 Microsoft Corporation. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Η αρχική οθόνη του Lync Η αρχική οθόνη του Lync διαθέτει.
Εκπαιδευτικό μάθημα Δημιουργία μιας Βασικής αναζήτησης στο EBSCOhost
Εκπαιδευτικό μάθημα Διεξαγωγή Προηγμένης αναζήτησης στο EBSCOhost Πεδία εύρεσης βάσει οδηγιών
Εισαγωγή στο Blackboard
Οδηγίες συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης για το πρόγραμμα Teachers 4 Europe
Οδηγός Αναζήτησης Ιδρυματικού Αποθετηρίου
Εύρεση και είσοδος σε κανάλι συνομιλίας Χρησιμοποιήστε την αναζήτηση του Lync για την εύρεση καναλιών στα οποία έχετε πρόσβαση. 1.Στο κύριο παράθυρο του.
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ. Η διανομή επιτρέπεται μόνο σε Συνεργάτες με τον όρο μη κοινοποίησης. Η Microsoft δεν παρέχει καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή. © 2012 Microsoft.
Οδηγίες συμπλήρωσης της φόρμας 3 Προθεσμία συμπλήρωσης μέχρι και 16 Ιουνίου.
Εκπαιδευτικό μάθημα Δημιουργία Ειδοποιήσεων περιοδικών
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ. Η διανομή επιτρέπεται μόνο σε Συνεργάτες με τον όρο μη κοινοποίησης. Η Microsoft δεν παρέχει καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή. © 2012 Microsoft.
Εγγραφή στην πλατφόρμα του eclass. Πιστοποίηση μέσω UPnet Η είσοδός σας στην πλατφόρμα του eclass προϋποθέτει την ύπαρξη λογαριασμού της μορφής
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass Εργαλεία Οργάνωσης και Διαχείρισης Εκπαιδευτικού Υλικού Εργαλείο «Ηλεκτρονικό Βιβλίο»: Δημιουργία.
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass Εργαλεία Οργάνωσης και Διαχείρισης Εκπαιδευτικού Υλικού Εργαλείο «Έγγραφα»: Μεταφόρτωση/Ανέβασμα.
ΜΑΘΗΜΑ: ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Microsoft® Office Excel® 2007
Συμβουλές για ασφάλεια στο FACEBOOK
Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης MIS
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG wordpress
Δημιουργία Λογαριασμού
Παιδαγωγική Συνεδρία Λυκείου Αγ. Νικολάου 15/11/2010
Google docs Google docs forms
… μια προσπάθεια των μαθητών της Στ΄ τάξης του 1ου Δ.Σ. Φιλύρου
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG Στις διαφάνειες περιγράφονται τα διαδοχικά βήματα για τη δημιουργία blog στον blogger, τη μια από τις δωρεάν υπηρεσίες σχετικού λογισμικού,
Τρόπος προσαρμογής του Microsoft SharePoint Τοποθεσία Web με σύνδεση
Γρήγορη αναφορά του Lync 2013 για Office 365
διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

support.ebsco.com Εκπαιδευτικό μάθημα για τις αναφορές στατιστικών δεδομένων της EBSCOadmin

Καλωσορίσατε στο εκπαιδευτικό μάθημα της EBSCO για τις αναφορές στατιστικών δεδομένων που περιλαμβάνει διάφορους τύπους αναφορών χρήσης του προγράμματος EBSCOhost, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εσωτερική πληροφόρηση, να δοθούν σε χορηγούς ή να καλύψουν τις εκπαιδευτικές σας ανάγκες. Οι αναφορές χρήσης αποτελούν ένα αποτελεσματικό εργαλείο διαχείρισης με το οποίο μπορείτε να παρακολουθείτε τη χρήση της βάσης δεδομένων της EBSCO σε επίπεδο διαδικτυακής τοποθεσίας, ομάδας χρηστών ή προφίλ. Μπορείτε να οργανώσετε τα στατιστικά στοιχεία των αναφορών με βάση τη συνεδρία, τη διεύθυνση προέλευσης IP, τη βάση δεδομένων ή ακόμα και τους τίτλους που επισκέπτονται οι χρήστες σας συχνότερα.

Μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε την ενότητα Reports & Statistics του προγράμματος EBSCOadmin. Μόλις συνδεθείτε στο EBSCOadmin, κάντε κλικ στην κεντρική καρτέλα Reports & Statistics προκειμένου να δείτε τις υπο-καρτέλες με τα είδη αναφορών. Επιλέξτε ανάμεσα σε Standard, Link Activity, Personalization Activity ή COUNTER Reports.

Στην κατηγορία STANDARD REPORTS τα στατιστικά δεδομένα παρουσιάζονται με διάφορες μορφές: Κατά συνεδρία (Session), συνεδρίες ανά ώρα (Session by Hour), βάσεις δεδομένων (Database), τίτλους (Title), διευθύνσεις IP ή το περιβάλλον χρήσης (Interface). Επιλέξτε το είδος αναφοράς που προτιμάτε και, στη συνέχεια, το επίπεδο για το οποίο χρειάζεστε τις πληροφορίες χρήσης, π.χ. διαδικτυακή τοποθεσία, ομάδα χρηστών ή προφίλ.

Μόλις επιλέξετε το χρονικό διάστημα (date range), τα πεδία που θελετε να προβάλλονται (fields to show), τη σειρά ταξινόμησης (sort order) και τον αριθμό γραμμών ανά σελίδα (lines per page), μπορείτε να επιλέξετε να εμφανιστούν τα στατιστικά δεδομένα απευθείας (Show Report), να τα στείλετε σε καθορισμένες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( Report), ή να προγραμματίσετε τις αναφορές ώστε να αποστέλλονται αυτόματα σε προκαθορισμένες διευθύνσεις (Schedule Report). Η εφαρμογή Schedule Report αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο διαχείρισης στατιστικών δεδομένων χρήσης που σας επιτρέπει να αποστείλετε τα δεδομένα σε οποιαδήποτε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιθυμείτε, ανά προκαθορισμένα διαστήματα.

Στην κατηγορία LINK ACTIVITY REPORTS τα στατιστικά δεδομένα αφορούν επισκέψεις προς ή από έναν συγκεκριμένο στόχο, όταν υπάρχουν μεταξύ τους σύνδεσμοι. Επιλέξτε το είδος της κατηγορίας που θέλετε να εμφανιστεί, προχωρήστε σε κάποια επιλογή στο πεδίο Platform ή Target Type από την αναπτυσσόμενη λίστα, επιλέξτε ένα χρονικό διάστημα καθώς και τον αριθμό των γραμμών που θέλετε να περιέχεται ανά σελίδα αναφοράς και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Show, ή Schedule Report.

Οι αναφορές που ανήκουν στην κατηγορία COUNTER REPORTS (Αναφορές Στατιστικών Δεδομένων Σύμφωνα με τον Κώδικα Πρακτικής), διατίθενται σε τέσσερις μορφές. Οι αναφορές COUNTER περιέχουν στατιστικά στοιχεία σε επίπεδο βάσης δεδομένων. Επιλέξτε την κατάλληλη βάση δεδομένων από την αναπτυσσόμενη λίστα, επιλέξτε έτος και αριθμό γραμμών ανά σελίδα, και έπειτα κάντε κλικ στο κουμπί Show Report, Report ή Schedule Report για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Τα στατιστικά δεδομένα της κατηγορίας PERSONALIZATION ACTIVITY REPORT αφορούν τη χρήση του λογαριασμού φακέλων το Δικό μου EBSCOhost. Αυτές οι αναφορές σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε τον αριθμό των επισκεπτών της βιβλιοθήκης οι οποίοι χρησιμοποιούν την λειτουργία δημιουργίας προσωπικών φακέλων του προγράμματος EBSCOhost για να αποθηκεύουν τα αποτελέσματα αναζήτησης για μελλοντική διαχείριση. Μπορείτε επίσης να δείτε στατιστικά δεδομένα, σε επίπεδο ομάδας ή διαδικτυακής τοποθεσίας, που αφορούν ενεργές αποθηκευμένες αναζητήσεις, ειδοποιήσεις αναζητήσεων, ειδοποιήσεις περιοδικών ή ιστοσελίδες που έχουν δημιουργηθεί με το πρόγραμμα Page Composer της EBSCO, καθώς όλα αποθηκεύονται στους προσωπικούς φακέλους του προγράμματος το Δικό μου ΕBSCOhost.

Μπορείτε να επιλέξετε να προβάλετε όλα τα στατιστικά δεδομένα απευθείας (Show Report), να τα στείλετε σε προεπιλεγμένες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( Report), ή να προγραμματίσετε οι αναφορές να αποστέλλονται αυτόματα σε προκαθορισμένες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Schedule Report).

Κάντε κλικ στην καρτέλα View/Edit Scheduled Reports για να αλλάξετε ή να δείτε τις αναφορές τις οποίες έχετε ήδη προγραμματίσει. Να ληφθεί υπ΄ όψιν ότι στην αναφορά που επισυνάπτεται στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του παραλήπτη, θα περιλαμβάνεται ένας μόνιμος σύνδεσμος για κάθε προγραμματισμένη αναφορά.

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Help για να συμβουλευτείτε τις ηλεκτρονικές Οδηγίες Χρήσης του προγράμματος EBSCOadmin, καθώς και στο σύνδεσμο Support & Training προκειμένου να πραγματοποιήσετε αναζήτηση στη βάση γνώσεων Συνήθεις Ερωτήσεις, να δείτε περισσότερα εκπαιδευτικά μαθήματα, να κάνετε λήψη υλικού υποστήριξης, όπως είναι τα Βοηθητικά φύλλα (Help Sheets), ή να μας στείλετε κάποιο ερώτημα χρησιμοποιώντας το σύνδεσμο Support που βρίσκεται στη γραμμή εργαλείων στο επάνω μέρος της οθόνης. Εδώ ολοκληρώνεται το εκπαιδευτικό μάθημα για τις αναφορές στατιστικών δεδομένων.