Εγκεκριμένο Θεματικό Δίκτυο Π.Ε. του ΥΠ.Ε.Π.Θ. με αρχή λειτουργίας το 2003 Επανέγκριση λειτουργίας Δικτύου το 2011 - 2014 Σκοπός του Δικτύου Το Δίκτυο.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παρουσίαση του Γραφείου Υποστήριξης του Συμφώνου των Δημάρχων του Τ.Ε.Ε. Γεώργιος Ζαμπατής Προϊστάμενος Διεύθυνσης Επιστημονικής & Αναπτυξιακής Δραστηριότητας.
Advertisements

Σεμινάρια Επιθεωρητών Σεπτεμβρίου Σχολική χρονιά
GRUNDTVIG Nikolai Frederik Severin Grundtvig ( )
Φ ωτοβολταϊκά : Η Στρατηγική για την Ελληνική αγορά Η τρέχουσα κατάσταση και προτάσεις βελτίωσης Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) Δρ.Σωτήρης Καπέλλος.
Εθνικό Δίκτυο Π.Ε. «Παραδοσιακοί Οικισμοί και Φύση»
Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Π.Ε. "Λίμνες: Πηγές Έμπνευσης
Β. Νταλούκας – Δ. Δαούσης – Σ. Κατεβάογλου –
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ «ΤΑ ΠΕΤΡΟΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»
Σύσταση Διαδημοτικού Δικτύου Συνεργασίας
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εξωτερική Αξιολόγηση – Επιστημονική.
Παρουσίαση του Γραφείου Υποστήριξης του Συμφώνου των Δημάρχων του Τ.Ε.Ε. Χ. Δούκας, Ν. Ανουσάκης SEAP-PLUS: Adding to SEAP – more participants, more content.
Ε υ ρ ω π α ϊ κ ό Δ ί κ τ υ ο Ε μ π ε ι ρ ο γ ν ω μ ό ν ω ν & Τ ε χ ν ο μ ε σ ι τ ε ί α ς Μ Κ Ο www. euronet.org.gr.
Σκοταράς Νικόλαος, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ12, Δρ. Ε.Μ.Π Ιστοσελίδα :
1 Μια διδακτική πρόταση για τις εκπαιδευτικές επισκέψεις ΘΕΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ.
Ο έφηβος και το σχολικό περιβάλλον Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Υπέυθυνες Προγράμματος: Σπυροπούλου Ελένη Παπαδοπούλου Κρυστάλλω.
ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «Ι.Μ.ΔΕΛΑΣΑΛ» - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -
Ενδεικτικές προτάσεις για αξιοποίηση του IUSES στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Χρυσάνθη Παλάζη, Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 4/12/2009 Η αποκλειστική.
Πως θα αξιοποιήσετε περαιτέρω τις eTwinning συνεργασίες σας.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ CO2 ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ
Ευρωπαϊκά Προγράμματα Υ.ΠΑΙΘ.Π.Α., 12 Νοεμβρίου 2012 Αγάθη Γεωργιάδου Σχολική Σύμβουλος Γ΄ Αθήνας.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ
Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”
Περιφερειακό Θεματικό Δίκτυο Π.Ε. με θέμα: «Μαθαίνοντας τα μυστικά του σχολικού κήπου, εμπνεόμαστε και δημιουργούμε.»
«Περισσότερες Εμπειρίες, Περισσότερες Γνώσεις, Περισσότερη Χαρά»
Ισχύον Θεσμικό πλαίσιο για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στην Α/θμια Εκπ/ση. Μαρίνα Βαχτσεβάνου ΜSc Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Υπεύθυνη Π.Ε. Α/θμιας Εκπ/σης.
Δ΄Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
Εκπαίδευση Ενηλίκων στις Νέες Τεχνολογίες Πρόγραμμα "ΗΡΩΝ" 1 ος χρόνος Χρήστος Ι. Μηλιτσόπουλος Καθηγητής Β/θμιας - ΠΕ19 Εκπ/τής Ενηλίκων.
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εξωτερική Αξιολόγηση – ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΗ.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Προτάσεις προς τη νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Γρεβενών Παραγωγή ενέργειας από βιομάζα-εξοικονόμηση ενέργειας 0101 ΤΕΕ / ΤΔΜ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΡΑΣΕΙΣ.
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Είμαι καλά με εμένα & με τους άλλους» Σχολικό έτος /Θ Δημ. Σχολ. Ροδοδάφνης.
Δήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Ταμήλος Το επόμενο βήμα για την Τοπική & Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση μετά την ανάπτυξη των υποδομών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
Project Αειφόρο Σχολείο
5η εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες στην Καρδίτσα Πέμπτη 3 Μαΐου 2012 Πέμπτη 3 Μαΐου 2012.
Οικονομία - Επιχειρηματικότητα , στη Β/θμια εκπαίδευση Επιστημονική Υπεύθυνη ‘Εργου ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΕΩΝ Δρ. Θεοχαρούλα Μαγουλά
COMENIUS “YOU AND ME IN EUROPE”
Ελληνικό γραφείο υποστήριξης: Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη.
Βήμα 1 ο : Μελέτη άρθρων 6 & 9 Υ.Α / Γ2 (2769 τ.Β’ 2/12/2011)2769 τ.Β’ 2/12/2011 Βήμα 2 ο : Αιτήσεις μετακίνησης τουλάχιστον 1 μήνα πριν! Βήμα.
Εκπαιδευτική Ρομποτική Παρελθόν - Παρόν - Μέλλον 2 ο ΕΚ Ρόδου.
ΦΥΣΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΩ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ Ε΄ & ΣΤ΄ΤΑΞΕΩΝ.
Tο project από τα μάτια των μαθητών  ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑ Tο σχολείο χώρισε τους μαθητές της Α’ Λυκείου σε 9 διαφορετικά project, ανάλογα με το.
Ο ΧΟΡΟΣ ΕΝΩΝΕΙ, ΣΥΓΚΡΑΤΕΙ, ΠΑΡΗΓΟΡΕΙ
Καλώς ορίσατε στην 4η εκδήλωση στην 4η εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες στην Καρδίτσα.
Αρχικός τίτλος: «Το κλίμα αλλάζει. Κάνε κάτι και εσύ» H ομάδα ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ξεκινά ένα πρόγραμμα που εποπτεύεται από τη ΓΓΝΓ, και υλοποιείται από το Ινστιτούτο.
Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Θεσπρωτίας
Δ΄ ΔIEYΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΑΘΗΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
Ε.Κ.Φ.Ε. Καρδίτσας Δραστηριότητες από 1/9/2003 έως 5/5/2011.
6ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ICTs and Project based method in Secondary Education - Οι ΤΠΕ και η μέθοδος project στη Δ/θμια Εκπαίδευση» Τσιροπούλου Σοφία, Βιολόγος Υπεύθυνη Σχολικών.
ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΕΕΚΠΕ ΥΠΔΒΜΘ, ΑΘΗΝΑ 15& ΑΝΑΦΟΡΑ: Μάγδα Σπανού Υπεύθυνη Π.Ε. Α/θμιας Πειραιά.
7o Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ.
1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΟΡΑΜΑ2. ΣΚΟΠΟΙ3. ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΚΟΠΩΝ4. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ6. ΜΕΛΗ7.
Πληροφορική στο Νηπιαγωγείο Ιστορική αναδρομή Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση + Προσχολική Εκπαίδευση (2003), με την καθιέρωση ενός προγράμματος σπουδών.
Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ στα
Καλώς ορίσατε στην εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες.
Ημέρα Καριέρας Λάρισα, 25 Απριλίου 2012
Μάριος Κουκουνάρας-Λιάγκης Μάθημα 6
Κωνσταντίνος Ποτόλιας
Τοπικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Παιδαγωγική συνάντηση για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων διδασκαλίας των νέων μαθημάτων Α΄και Β΄ΕΑΠΛ Προυποθέσεις λειτουργίας και υποστήριξη.
Το εκφε σε αριθμους Στοιχεία από τις εκθέσεις δραστηριοτήτων (δες εδώ και εδώ) και τις 10 εκδηλώσεις για τις Φυσικές Επιστήμες του ΕΚΦΕ Καρδίτσας (δες.
Σχολείο : Διεύθυνση Εκπαίδευσης : Σχολικό έτος :
Σχολείο : Διεύθυνση Εκπαίδευσης : Σχολικό έτος :
Κωνσταντίνος Ποτόλιας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Εγκεκριμένο Θεματικό Δίκτυο Π.Ε. του ΥΠ.Ε.Π.Θ. με αρχή λειτουργίας το 2003 Επανέγκριση λειτουργίας Δικτύου το Σκοπός του Δικτύου Το Δίκτυο σκοπεύει να προωθήσει μέσα από Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης την ορθολογική χρήση της Ενέργειας στο Περιβάλλον του μαθητή (σχολείο, σπίτι και άλλοι χώροι που ζει, κινείται και δρα το παιδί) συμβάλλοντας έτσι στην αειφόρο ανάπτυξη. Σημεία κλειδιά Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Εξοικονόμηση Ενέργειας

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ Στο Δίκτυο συμμετέχουν μαθητές κι εκπαιδευτικοί από την Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση των νομών όλης της χώρας, εντός κι εκτός της εμβέλειας του Κ.Π.Ε. Μουζακίου. Συγκεκριμένα συμμετείχαν από το 2009 μέχρι το 2012: • 62 σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης με περίπου • ≈ 2200 μαθητές και • ≈ 190 εκπαιδευτικούς - συνοδούς

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Μετά την ανανέωση της χρονιάς ) Αργυρούπολης, Έδεσσας - Γιαννιτσών, Καλαμάτας, Καστοριάς, Καστρίου, Κισσάβου - Ελασσόνας, Μακρινίτσας, Μελίτης και Περτουλίου - Τρικκαίων Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων των νομών των σχολείων του Δικτύου και γενικά όλες οι Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακό Ενεργειακό Κέντρο Θεσσαλίας - Ε.Κ.Φ.Ε. Καρδίτσας Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρία ΟΤΑ - Αναπτυξιακή Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ.) Εταιρείες - Ιδιώτες: Ιδιωτικές Εταιρείες που προωθούν το Φυσικό Αέριο) / Ιδιωτικές Φωτοβολταϊκές Εγκαταστάσεις / Ιδιωτική Εταιρεία παραγωγής Βιοαερίου / Ελεύθεροι επαγγελματίες - Πολιτικοί Μηχανικοί και Αρχιτέκτονες που προωθούν βιοκλιματικές πρακτικές κ.ά. Άλλοι φορείς: Τοπική Αυτοδιοίκηση, ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΔΕΗ, Φορείς του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α., Κ.Α.Π.Ε., Εταιρείες σχετικές με την ενέργεια και άλλοι. Το Δίκτυο είναι ανοιχτό σε καινούριες συνεργασίες

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ Η ιστοσελίδα είναι εκτός λειτουργίας

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ Αυτά είναι: DVD που έχει εκδώσει το Κ.Π.Ε. Μουζακίου με εργασίες σχολείων και συνεργαζόμενων Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Βρίσκεται σε διαδικασία ανανέωσης για εργασίες ως και το Βιβλίο με θέμα το πρόγραμμα «Ενέργεια» που επανεκδόθηκε φέτος με πιο σύγχρονα στοιχεία και με επιπλέον δραστηριότητες. Βιβλίο του Κ.Π.Ε. Καλαμάτας με τίτλο: «Ενέργεια και Τεχνολογία» CD-ROM και ιστοσελίδες του Κ.Π.Ε. Καστοριάς Διάφορες εργασίες που έχουν γίνει στα συνεργαζόμενα Κ.Π.Ε. και στα σχολεία του Δικτύου κι έχουν δημοσιευθεί σε ιστοσελίδες Φυλλάδιο (λάμπα) για …υπεύθυνους πολίτες και πληροφοριακό υλικό για την κατάσταση των Α.Π.Ε. στην Ελλάδα Το εκπαιδευτικό - ενημερωτικό υλικό που υπάρχει για το Δίκτυο, έχει παραχθεί από το Κ.Π.Ε. Μουζακίου, αλλά και από τα συνεργαζόμενα Κ.Π.Ε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΤΑΙ Για τη φετινή σχολική χρονιά προγραμματίζεται να γίνει σεμινάριο τέλος Νοέμβρη, αρχές Δεκέμβρη για εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης για θέματα που αφορούν: •Βιοκλιματική κατοικία •Μόνωση κτιρίων για εξοικονόμηση ενέργειας •Εναλλακτικοί τρόποι θέρμανσης - ψύξης Στις συμμετοχές για το σεμινάριο θα προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν ήδη στο Δίκτυο, αλλά κι εκείνοι που πρόκειται να γραφτούν σε εύλογο χρονικό διάστημα.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ, ΓΙΑΤΙ ΒΟΗΘΟΥΝ… Ανταλλαγή απόψεων Ανταλλαγή γνώσεων Ομαδικότητα Οικειότητα Διασκέδαση Γνωριμίες ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ