Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Περιφερειακό Θεματικό Δίκτυο Π.Ε. με θέμα: «Μαθαίνοντας τα μυστικά του σχολικού κήπου, εμπνεόμαστε και δημιουργούμε.»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Περιφερειακό Θεματικό Δίκτυο Π.Ε. με θέμα: «Μαθαίνοντας τα μυστικά του σχολικού κήπου, εμπνεόμαστε και δημιουργούμε.»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Περιφερειακό Θεματικό Δίκτυο Π.Ε. με θέμα: «Μαθαίνοντας τα μυστικά του σχολικού κήπου, εμπνεόμαστε και δημιουργούμε.»

2

3  Γενικός σκοπός ίδρυσης του νέου θεματικού δικτύου είναι να κατανοήσουν οι μαθητές τη σχέση του ανθρώπου με το φυσικό και κοινωνικό του περιβάλλον, συμβάλλοντας στην προσπάθεια διαχείρισής του. Μέσα από τη συνεργασία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων και σε αρμονική συνύπαρξη με τη φύση, να προκύψουν παραδείγματα καλών πρακτικών που θα αποτελέσουν όχι μόνο πηγή έμπνευσης και δημιουργίας αλλά και τα πρώτα βήματα προς την αυτάρκεια

4 Η διάρκεια του Δικτύου θα είναι τριετής με έναρξη τη σχολική χρονιά (2012-2013), ενώ η συμμετοχή των σχολικών μονάδων σε αυτό θα είναι τουλάχιστον διετής. Ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης:  Φεβρουάριος 2013: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο υπό ίδρυση δίκτυο προς τις σχολικές μονάδες, τις Δ/νσεις Εκπ/σης μέσω των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων και τα ΚΠΕ της Περιφέρειας Θεσσαλίας.  Μάιος 2013: Έγκριση ίδρυσης του νέου δικτύου από την Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας.  Νοέμβριος 2013: Ιδρυτική συνάντηση των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής, της Παιδαγωγικής Ομάδας, των εκπροσώπων επιστημονικών φορέων. Διοργάνωση επιμορφωτικού σεμιναρίου εκπαιδευτικών – μελών του δικτύου από το ΚΠΕ Περτουλίου-Τρικκαίων.  Ιανουάριος 2014: Συνεργασία των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής, της Παιδαγωγικής Ομάδας και των εκπροσώπων επιστημονικών φορέων για παραγωγή και έκδοση παιδαγωγικού υλικού.  Ιούνιος 2014: Υποβολή ετήσιου απολογισμού δράσης και προγραμματισμού 3ου έτους του δικτύου στην Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας,.  Σεπτέμβριος 2014 – Ιούνιος 2015: συνέχιση, επέκταση και διάχυση των δράσεων του δικτύου. Ένταξη νέων μελών στο δίκτυο. Διερεύνηση δυνατότητας ανανέωσης λειτουργίας του. Διοργάνωση επιμορφωτικής ημερίδας εκπαιδευτικών – μελών του δικτύου, πιθανώς σε άλλο συνεργαζόμενο ΚΠΕ του δικτύου.  Ιούνιος 2015: Τελική αξιολόγηση, τελικός απολογισμός δράσεων και οικονομικός απολογισμός του δικτύου.

5 Οι επιστημονικοί φορείς που θα συνεργαστούν με το ΚΠΕ Περτουλίου-Τρικκαίων στην υλοποίηση του δικτύου είναι οι εξής:  Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εκπρόσωπος: Λύκας Χρήστος, Λέκτορας.  Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εκπρόσωπος: Πετρόπουλος Σπυρίδων, Λέκτορας.  Τ.Ε.Ι. Λάρισας. Εκπρόσωπος: Μουλάς Ανάργυρος, Καθηγητής Βιοχημείας.  Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων Τ.Ε.Ι. Λάρισας. Εκπρόσωπος: Γεωργόπουλος Θεοφάνης, Καθηγητής Εφαρμογών.  ΕΛ.Γ.Ο. «Δήμητρα» Καρδίτσας. Εκπρόσωπος: Κορομπίλιας Γεώργιος, Γεωπόνος.  Δασαρχείο Περτουλίου. Εκπρόσωπος: Χασάναγας Νικόλαος, Δασάρχης.  Εναλλακτική κοινότητα «Πελίτι». Εκπρόσωπος: Παπαλεξανδρής Αντώνιος δάσκαλος  Βιοκαλλιέργειες Μπίλλας: Μπίλλας Γιάννης, εκπαιδευτικός

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19


Κατέβασμα ppt "Περιφερειακό Θεματικό Δίκτυο Π.Ε. με θέμα: «Μαθαίνοντας τα μυστικά του σχολικού κήπου, εμπνεόμαστε και δημιουργούμε.»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google