Ελληνικό Πρωινό Greek Breakfast
Περιεχόμενα Όραμα Αποστολή Φιλοσοφία Προγράμματος Ελληνικού Πρωινού Εντάξεις Ξενοδοχείων Διαδικασία Στήριξης & Ανάπτυξης
Το Όραμά μας… …να γίνει το ελληνικό πρωινό φορέας προστιθέμενης αξίας στους επαγγελματίες της ελληνικής φιλοξενίας: παρέχοντας ευκαιρία για διαφοροποίηση των προσφερόμενων υπηρεσιών και συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας των τουριστών.
Η Αποστολή μας… Εδραίωση + Υποστήριξη + Προώθηση του ελληνικού πρωινού αυθεντικές ελληνικές τροφές και χειροποίητα προϊόντα προκειμένου αυτό να λειτουργήσει ως δημιουργική έκφραση της Ελληνικής Γαστρονομίας πρεσβευτής της ποικιλόμορφης τουριστικής προσφοράς της χώρας
Φιλοσοφία Προγράμματος ΕΠ - Συμβολή στην επίτευξη των στόχων του Ξ.Ε.Ε. Στόχοι Ξ.Ε.Ε. Ανάπτυξη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας της χώρας και εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος. Ανάδειξη του κοινωνικού ρόλου της ελληνικής ξενοδοχίας. Προώθηση της συνεργασίας του ξενοδοχειακού κλάδου με τους άλλους τομείς της ελληνικής οικονομίας. Στόχοι ΕΠ Αύξηση της ικανοποίησης του ξενοδοχειακού πελάτη μέσα από την γνωριμία του με τα τοπικά προϊόντα και την τοπική κουζίνα κάθε προορισμού. Προαγωγή της ελληνικής γαστρονομίας (το ελληνικό τοπικό πρωινό δίνει την πρώτη “γεύση” από το γαστρονομικό πολιτισμό κάθε τόπου). Σύνδεση της ξενοδοχίας με τους τοπικούς παραγωγούς ποιοτικών τοπικών προϊόντων (ενίσχυση τοπικής οικονομίας)
ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
Εντάξεις Ξενοδοχείων Απολογισμός Έναρξη εντάξεων ξενοδοχείων τον Σεπτέμβριο 2012 Απλοποίηση της διαδικασίας ένταξης μέσω της ιστοσελίδας Ένταξη 51 ξενοδοχείων Στόχος 2013 Ένταξη 200 επιπλέον ξενοδοχείων
Θεσσαλία: 3 Πελοπόννησος: 5 Αττική: 4 Σποράδες: 1 Μακεδονία: 8 Επτάνησα: 1 Κρήτη: 6 Ήπειρος: 4 Δωδεκάνησα: 7 Κυκλάδες: 8 Νησιά Βορείου Αιγαίου: 4 Ελληνικό Πρωινό’ Τα 51 πρώτα ξενοδοχεία
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Διαδικασία Στήριξης & Ανάπτυξης (1) Χαρτοφυλάκιο ΤΣΕΠ Παρουσίαση Τοπικού Πρωινού Προβολή
Διαδικασία Στήριξης & Ανάπτυξης (2) 1 ο Στάδιο: Δημιουργία Χαρτοφυλακίων Τοπικών Πρωινών Το ΞΕΕ πραγματοποιεί έρευνα σχετικά με τη γαστρονομία κάθε τόπου. Το υλικό αυτό χρησιμοποιείται, προκειμένου να συμβουλεύσουμε/ εκπαιδεύσουμε κάθε ξενοδοχείο, που επιθυμεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα, στην πληρέστερη διαμόρφωση του τοπικού ελληνικού πρωινού. 2 ο Στάδιο: Σύναψη Τοπικών Συμφώνων Ελληνικού Πρωινού (ΤΣΕΠ) Το ΞΕΕ διοργανώνει συναντήσεις γνωριμίας και ενεργοποίησης των τοπικών φορέων στις κατά τόπους περιοχές, όπου: εμπλουτίζεται το Τοπικό Χαρτοφυλάκιο της περιοχής που έχει προετοιμάσει το ΞΕΕ, ενεργοποιούνται οι εμπλεκόμενοι φορείς για την προώθηση του προγράμματος στην τοπική κοινωνία, γίνεται γνωριμία των ξενοδόχων με επιλεγμένους τοπικούς παραγωγούς για την προώθηση της μεταξύ τους συνεργασίας & διαμορφώνεται ένα αρχικό υπόδειγμα του Τοπικού Ελληνικού Πρωινού της περιοχής, το οποίο επεξεργάζονται και οριστικοποιούν οι εμπλεκόμενοι φορείς. 3 ο Στάδιο: Παρουσίαση Τοπικού Ελληνικού Πρωινού σε κάθε ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας Εκδήλωση παρουσίασής του Τοπικού Ελληνικού Πρωινού στους ξενοδόχους της περιοχής και στην ευρύτερη τοπική κοινωνία.
Α/ΑΠεριοχήΧαρτοφυλάκιοΕπίσκεψη ενεργοποίησης φορέων ΤΣΕΠΠαρουσίαση Πρωινού 1Ήπειρος Αιτωλοακαρνανία Ζάκυνθος Μαγνησία Δεκ Λακωνία Μεσσηνία Μύκονος Σάμος Σέρρες Χίος Κως 12Λέσβος Δεκ Νάξος 14Ρόδος 15Σαντορίνη Χαλκιδική 17Ρέθυμνο Φλώρινα Θράκη Ανατολική Μακεδονία 2013
Διαδικασία Στήριξης & Ανάπτυξης (4) 4 ο Στάδιο: Προβολή - Διάχυση της Φιλοσοφίας του Ελληνικού Πρωινού σε εθνικό και διεθνές επίπεδο Συμμετοχή σε εθνικές και διεθνείς εκθέσεις, παρουσία σε τουριστικές ιστοσελίδες διεθνούς εμβέλειας, συμμετοχή σε εθνικά και διεθνή fora γαστρονομίας & συνέδρια κ.α.. Απολογισμός Εναρκτήρια εκδήλωση παρουσίασης του στη Μεγάλη Βρετανία στις 12/07/2011 Δημιουργία ιστοσελίδας προγράμματος (προβολή & ένταξη ξενοδοχείων/ πληροφοριακό υλικό) Δημιουργία και διανομή 2000 Εγχειριδίων Ξενοδόχου Δημιουργία σύντομου πληροφοριακού εντύπου Συμμετοχή σε εκθέσεις: ΧΕΝΙΑ 2011, HORECA 2012, PHILOXENIA 2012 Δημοσιότητα: πλέον των 50 δημοσιευμάτων (άρθρα, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις) σε ΜΜΕ (εθνικής & τοπικής εμβέλειας), π.χ. ΒΗΜΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΚΕΡΔΟΣ, ΤΑ ΝΕΑ, καθώς και στον τουριστικό τύπο Συμμετοχή σε συνέδρια και παρουσιάσεις του προγράμματος (Γεωπονική Σχολή Αθηνών σχολές Αρχιμαγείρων, Ξυνή, Pierce College κ.α.)
Διαδικασία Στήριξης & Ανάπτυξης (5) 4 ο Στάδιο: Προβολή - Διάχυση της Φιλοσοφίας του Ελληνικού Πρωινού σε εθνικό και διεθνές επίπεδο Συμμετοχή σε εθνικές και διεθνείς εκθέσεις, παρουσία σε τουριστικές ιστοσελίδες διεθνούς εμβέλειας, συμμετοχή σε εθνικά και διεθνή fora γαστρονομίας & συνέδρια κ.α.. Στόχοι 2013 Συμμετοχή στη HORECA 2013: 10 περίπτερα του ελληνικού πρωινού, 8 εκ των οποίων θα αφορούν σε πρωινά επιλεγμένων περιοχών, ενώ τα 2 θα προβάλουν το σύνολο των ενταγμένων ξενοδοχείων εκδήλωση βράβευσης των ξενοδοχείων που εντάχθηκαν πρώτα στο πρόγραμμα Δραστική βελτίωση της ιστοσελίδας για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών του προγράμματος & μετάφραση του περιεχομένου στην αγγλική γλώσσα Δημοσιότητα σε τοπικά, εθνικά και διεθνή ΜΜΕ Διερεύνηση συνεργιών με φορείς ή οργανισμούς για την προώθηση του προγράμματος (π.χ. προβολή των ενταγμένων ξενοδοχείων στα ΜΜΕ και σε ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις σε συνεργασία με τον ΕΟΤ) Διερεύνηση της δυνατότητας λήψης χορηγιών για την υποστήριξη του προγράμματος
…δίνουμε χρώμα ελληνικό στο κατεξοχήν γεύμα των διακοπών, το πρωινό…