Αξιοποίηση – Αξιολόγηση ιστοσελίδων, ιστοχώρων και πυλών

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος» Τμήμα Γ1 Γυμνασίου Με τι θα ασχοληθούμε σήμερα…
Advertisements

Διαδικτυακός εκφοβισμός
Επιμορφωτική συνάντηση Διευθυντών Σχ. Μονάδων Κέρκυρας
Εν. 6.5 & 6.6 Ειδικού Μέρους Ανάπτυξη, εφαρμογή και αξιολόγηση εκπαιδευτικού σεναρίου Νότα Σεφερλή
11 ο Εργαστήριο 11 ο Εργαστήριο Wiki ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ του Μαθήματος «Εισαγωγή στην Επιστήμη του Ιστού" Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η Β’ ΕΞΑΜ. ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ.
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
Βασικές κατηγορίες εκπαιδευτικού λογισμικού
ΙΣΤΟΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ (WEBQUESTS) γιατί ιστοεξερευνήσεις;;; πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν; τι είναι; 1.
ΧΡΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ, ΙΣΤΟΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΥΛΩΝ
Wikipedia Η Βικιπαίδεια ή Wikipedia είναι ένα εγχείρημα: • Συλλογικό, • Εγκυκλοπαιδικό παγκόσμιο, • Πολύγλωσσο, Στόχος • Να παρέχει ελεύθερα επαναχρησιμοποιήσιμο.
BLOGS ΚΑΙ WIKIS Εργαλεία WEB 2.0. Blogs  Το Βlog λέξη είναι η συντομευμένη εκδοχή του weblog.  Blog είναι το είδος της ιστοσελίδας, που συνήθως συντηρείται.
& Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στην Χρήση και Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία Τσουλής Μιλτιάδης
Το U4energy είναι ο πρώτος Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός για την ενεργειακή εκπαίδευση που οργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ερευνητικη εργασια (project) β’ ταξη τομεασ πληροφορικησ
Online Essentials Κίκα Χρυσοστόμου. Για να βρούμε κάτι που μας ενδιαφέρει στον Παγκόσμιο Ιστό μπορούμε να χρησιμοποιούμε Μηχανισμούς Αναζήτησης (Search.
Ενότητα 3.3 Αξιοποίηση-Αξιολόγηση Ιστοσελίδων, ιστοχώρων & πυλών
Πανεπιστημιακό κέντρο εκπαίδευσης επιμορφωτών Δυτικής Ελλάδας Πανεπιστήμιο Πατρών, ΤΕΕΑΠΗ - Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ΤΚΕΠ Εκπαίδευση Επιμορφωτών Β΄Επιπέδου.
E-Bay 1η Φάση Εργασίας - : Γιάννης Μοντίν: Υπεύθυνος συλλογής πληροφοριών, υπεύθυνος παρουσίασης, υπεύθυνος σύνδεσης υλικού Παρασκευάς Πιτσιάνης: Υπεύθυνος.
Ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση
Πρακτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Ηλεκτρονικό Περιοδικό e-emphasis.
1 ο ΠΕΚ Θεσσαλονίκης Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις για την ανάπτυξη κριτικής-δημιουργικής σκέψης Προετοιμασία μαθήματος με.
. Πλεονεκτή µ ατα από τη χρήση του ∆ιαδικτύου για την αναζήτηση πληροφοριών Σε επίπεδο πηγών Σε επίπεδο επικοινωνίας Εξεικόνιση και μοντελοποίηση.
Τσιγγίδου Τάνια. Τι είναι Το 'Wiki' (που προφέρεται ως «γουίκι») είναι ένας τύπος ιστοτόπου που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει και να επεξεργαστεί.
Χρήση των βασικών εργαλείων πληροφορικής, πολυμεσικών εργαλείων και του διαδικτύου 3.3 ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ, ΙΣΤΟΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΥΛΩΝ.
Εν. 2.4 Γενικού Μέρους Εν. 6.5 & 6.6 Ειδικού Μέρους Το εκπαιδευτικό σενάριο Νότα Σεφερλή
Ενότητα Σύγχρονες θεωρίες στη Διδακτική – δημιουργία πλαισίου εκπ/κών σεναρίων / δραστηριοτήτων / διδακτικού υλικού με τη διαμεσολάβηση των ΤΠΕ.
1. ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ( ) 300 επιμορφωτές επιμορφωμένοι εκπαιδευτικοί (ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ60/70) 2.
Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και Διαδίκτυο:Νέα δεδομένα για την λογοτεχνία και την διδασκαλία της.Μία εφαρμογή Επιμέλεια-Παρουσίαση Μαρία-Ειρήνη Καραχάλιου.
- Ημερίδα «Πολιτισμική Πληροφορική και Εκπαίδευση», 24 Νοεμβρίου IΣΤΟΣ Ένα λειτουργικό πρότυπο για την αξιόπιστη προσφορά πολιτιστικού και εκπαιδευτικού.
Το λογισμικό wiki παρέχει τη δυνατότητα στα μέλη μιας ομάδας χρηστών, να καταθέτουν ισότιμα τη συμβολή τους (ιδέες, φωτογραφίες, πηγές κ.α.) στην παραγωγή.
Εργαλεία WEB 2.0 Blogs και WIKIS.
Το Διαδίκτυο ως πηγή πληροφοριών Πλεονεκτήματα και επιφυλάξεις
Επιμόρφωση Β΄ επιπέδου στην παιδαγωγική αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία Νότα Σεφερλή
Ζάππειο Μέγαρο Απρίλιος 2014 Νέα ψηφιακά μέσα στα χέρια των μαθητών: Καλό και δημιουργικό διαδίκτυο.
Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Λογισμικού “21 εν πλω" Σεραφείμ Ι. Ζώτης Υποψήφιος Επιμορφωτής ΠΑΚΕ Θεσσαλίας Εργασία 5 ης ενότητας Εκπαιδευτικού Υλικού.
Ελληνικό γραφείο υποστήριξης: Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην αρχαιότητα –Οι Ολυμπιακοί Αγώνες σήμερα
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής
ΤΙ ΕΙΝΑΙ WIKI Eίναι μία ιστοσελίδα που επιτρέπει στους χρήστες της να προσθέσουν, να αφαιρέσουν, ή να επεξεργαστούν το περιεχόμενό της, πολύ γρήγορα και.
Η λέξη Wiki ερμηνεύεται μερικές φορές ως ακρώνυμο για το "What I know is" δηλαδή "Αυτό που εγώ ξέρω είναι"
Blogs ( ιστολόγια) To Blog or not to Blog? That is the question!! Ποιος μπορεί να έχει ιστολόγιο? Όλοι μας!! Είναι πολύ εύκολο! Γιατί να έχω ιστολόγιο?
Τι είναι το wiki; Wiki και φιλολογικά μαθήματα. Λεωφορείο στη Χαβάη! γρήγορα – γρήγορα!
Αποστόλης Καλέμας - Γιάννης Μόκιας Επιμόρφωση Β Επιπέδου ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ (BLOG) Blog = Web + Log =δικτυακή καταχώρηση.
Οδηγός Αναζήτησης Ιδρυματικού Αποθετηρίου
Αξιοποίηση – αξιολόγηση δικτυακών χώρων Ιστοσελίδες – ιστοχώροι - πύλες.
Διδακτική προσέγγιση βασισμένη σε δραστηριότητες αξιοποιώντας το διαδίκτυο.
Μια διαπίστωση που αποδίδεται στον Seymour Papert Μας δίδεται η δυνατότητα, να επαναφέρουμε στην ζωή από τον 19ο αιώνα, έναν πιλότο, έναν χειρουργό και.
Καλέμας Απόστολος Επιμόρφωση Β Επιπέδου ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ (BLOG) Blog = Web + Log =δικτυακή καταχώρηση.
Κυριακή Σεβεντεκίδου, ΠΕ02
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ, ΙΣΤΟΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΥΛΩΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥΣ.
Πρακτικές Σχεδιασμού Μαθήματος. Πρακτικές καλού σχεδιασμού μαθήματος Η συγκέντρωση του εκπαιδευτικού υλικού και η οργάνωση στο eclass γίνεται πλέον σε.
Και η εκπαιδευτική τους χρήση.  Web 2.0 τεχνολογίες, εφαρμογές και υπηρεσίες  Δημιουργία μαθημάτων με τη χρήση εργαλείων Web 2.0, διαδικτύου – σύγκριση.
Κριτήρια και Μέθοδοι αξιολόγησης ιστοσελίδων Θέμα:
Συνεδρία 8 Wikis Συστάδα 3.
Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του Διαδικτύου και η ευρεία του αποδοχή από τις νεαρές ηλικίες καλλιέργησαν την ιδέα της αξιοποίησής του ως ένα εργαλείο στην.
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
Wikis Ο Cunningham εμπνεύστηκε τον όρο wiki από τα "wiki wiki", δηλαδή τα "γρήγορα" λεωφορεία πυκνών δρομολογίων στον αερολιμένα της Χονολουλού.
Ιστοεξερευνήσεις Εργαστήριο
Ηλεκτρονικό Περιοδικό
ΤΙ ΕIΝΑΙ ΤΟ WEB2 Το Web 2.0 αναφέρεται σε μια αναμενόμενη δεύτερη γενιά του Web που επιτρέπει στα άτομα να δημιουργούν, να δημοσιεύουν, να ανταλλάσσουν,
Παραδείγματα προσβάσιμων προτύπων
Συνεργατικά και άλλα Εργαλεία Γενικής Χρήσης (2ο Μέρος)
Κοινωνικά Δίκτυα στο Internet
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ, ΙΣΤΟΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΥΛΩΝ
Συνεργατικά και άλλα Εργαλεία Γενικής Χρήσης (2ο Μέρος)
ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
«Βιβλιοθήκη ανοικτού εκπαιδευτικού λογισμικού ΠΣΔ:
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Αξιοποίηση – Αξιολόγηση ιστοσελίδων, ιστοχώρων και πυλών Επιμορφώτρια: Νότα Σεφερλή

Διερεύνηση και αξιοποίηση ιστοσελίδων από εκπ/κούς & μαθητές Προετοιμασία του μαθήματος από τον εκπαιδευτικό Δημοσίευση στο διαδίκτυο από τον εκπ/κό Εκπόνηση εργασιών από τους μαθητές Δημοσίευση στο διαδίκτυο από τους μαθητές

Αξιοποίηση της τελευταίας γενιάς δημοσιευμένων σελίδων στο Διαδίκτυο Ιστολόγια (blogs) Wikis Ιστοεξερευνήσεις (webquests) Ηλεκτρονικός χαρτοφύλακας (e-portfolio) Εικονικό-εποπτικό υλικό – εικονικά εργαστήρια, μουσεία κτλ.

Δικτυογραφία για blogs & wikis http://www.youtube.com/watch?v=-dnL00TdmLY http://www.youtube.com/watch?v=NN2I1pWXjXI&feature=channel http://texnoschool.pbworks.com/Video+Tutorials+%CE%B3%CE%B9%CE%B1+Wikis http://dreamteam.wikidot.com/

Χρήση πληροφορίας από το Διαδίκτυο: πνευματική ιδιοκτησία & plagiarism Ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, το οποίο αποτελεί ένα ανοιχτό πρόβλημα, σχετίζεται με τα πνευματικά δικαιώματα χρήσης υλικού από το Διαδίκτυο. Εφόσον σε μια εργασία χρησιμοποιηθoύν ιδέες, κείμενο, γραφικά ή οποιαδήποτε πληροφορία άλλης μορφής, που εντοπίστηκε στο Διαδίκτυο και θεωρείται πνευματική ιδιοκτησία, θα πρέπει να γίνεται επίσημη αναφορά στην πηγή και το δημιουργό της (λ.χ. Οδύσσεια: Ελληνικά Σχολεία στην Κοινωνία της Πληροφορίας. http://odysseia.cti.gr [Τελευταία επίσκεψη 09/2001])

Κριτήρια αξιολόγησης ιστοσελίδων Πατρότητα Επικαιρότητα Ακρίβεια Αντικειμενικότητα Αξιοπιστία

Ιστολόγια (blogs) Ηλεκτρονικές σελίδες στις οποίες ένας ή περισσότεροι γράφουν και γενικότερα αναρτούν υλικό για θέματα που τους ενδιαφέρουν. Υπάρχει η δυνατότητα πρόσθεσης σχολίου από τους αναγνώστες.

Wikis Ένας τύπος ιστοχώρου που επιτρέπει σε οποιονδήποτε χρήστη να δημιουργήσει και να επεξεργαστεί τις σελίδες του. Το χαρακτηριστικότερο γνώρισμα του wiki είναι η δυνατότητα συνεργατικής γραφής που παρέχει στους χρήστες του http://el.wikipedia.org/wiki/Wiki Η wikipedia: το διασημότερο wiki http://wikipedia.org/

Ιστοεξερευνήσεις (webquests) Οργανωμένη δραστηριότητα με καθορισμένα όλα τα βήματα εξ’ αρχής ενσωματωμένα σε ένα ενιαίο σύνολο. Το κύριο χαρακτηριστικό της η στοχευμένη αναζήτηση σε αποκλειστικά διαδικτυακούς τόπους

Ηλεκτρονικός χαρτοφύλακας (e-portfolio) Εναλλακτική μορφή εκπαιδευτικής αξιολόγησης που βασίζεται στις ΤΠΕ. Ο μαθητής συλλέγει και οργανώνει ψηφιακά τα αντικείμενα της εργασίας του (έγγραφα, φωτογραφίες, βίντεο, σύνθεση μουσικής, παρουσιάσεις, ομαδικές εργασίες – projects)

Εικονικό-εποπτικό υλικό Δραστηριότητες που μπορούν πλέον να οργανωθούν στην τάξη χωρίς να απαιτείται η προετοιμασία και μετάβαση σ’ έναν πραγματικό, φυσικό χώρο (βιβλιοθήκη, μουσείο, εργαστήριο κτλ.)

Πατρότητα Ελέγξτε ποιος υπογράφει την πληροφορία ή ποιος φιλοξενεί το site (Ποιοι είμαστε, About us)

Επικαιρότητα Ελέγξτε την ημερομηνία δημοσίευσης της πληροφορίας και της τελευταίας ενημέρωσης του site (Last update)

Ακρίβεια Ελέγξτε την ακεραιότητα και το βαθμό κάλυψης του θέματος σε σχέση με το κοινό στο οποίο απευθύνεται

Αντικειμενικότητα Ελέγξτε την ταυτότητα του οργανισμού που χρηματοδοτεί το δικτυακό τόπο - sponsors)

Αξιοπιστία Ελέγξτε τον στόχο της πληροφορίας και την ύπαρξη χαρακτηριστικών ελέγχου ποιότητας στο κείμενο Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε για να ενημερώσει, να εξηγήσει, να πείσει, να διαφημίσει ή να καταγγείλει; Χαρακτηριστικά ελέγχου ποιότητας: η παροχή βιβλιογραφικής υποστήριξης, η αναφορά σε συναφείς εργασίες, η έλλειψη ορθογραφικών ή συντακτικών λαθών, οι αναφορές άλλων αξιόπιστων πηγών στο κείμενο