Επιθετικότητα ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
Advertisements

Σχολείο και Επιθετικότητα
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
Η σχολική βία και ο εκφοβισμός (Bullying)
ΟΡΙΣΜΌΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΘΥΤΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΘΕΑΤΕΣ
Πρόληψη επιθετικότητας Πρόληψη επιθετικότητας ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ : ΘΕΜΑ Παρουσιάζουν οι Μαθήτριες του τμήματος ΑΥ1 – Ε.Π.Α.Λ Γλυφάδας •Κιουστελίδη Δανάη.
Σχολικός Εκφοβισμός (Bullying)
Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας
O σχολικός εκφοβισμός Ανοιχτοί Ορίζοντες.
Εργασία της μαθήτριας Γ’ τάξης
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ
BULLYING Τελευταία γίνεται μεγάλη αναφορά στην ενδοσχολική βία μεταξύ των μαθητών και η πολιτεία με διαφημιστικά της μηνύματα, ξεκίνησε την ενημέρωση του.
Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
5ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου
Ενδοσχολική Βία Η ενδοσχολική βία είναι μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη , απρόκλητη, συστηματική και επιθετική συμπεριφορά που έχει ως.
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Σχολικός Εκφοβισμός Τι ακριβώς είναι ; Πώς αντιμετωπίζεται από το θύμα ; Πώς αντιμετωπίζεται από τον παρατηρητή ;
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ.
1ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης
Ορισμός εκφοβισμού Πότε εμφανίστηκε;
Επιμελήθηκαν οι: Αλέξανδρος Π. Βλαδίμηρος Ε. Νίκος Π.
Ρατσισμός-Bulling.
Σχολικός Εκφοβισμός Τι είναι σχολικός εκφοβισμός;
«ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»
Τα συναισθήματα :.
Σχολικός Εκφοβισμός/Bullying
Ο ρόλος του θύτη στην ενδοσχολική βία Το προφίλ και τα χαρακτηριστικά του, τα αίτια που τον ωθούν και οι συνέπειες των πράξεών του.
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΥΠΟΕΝΟΤΗΤΑ: AITIA KAI ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΜΠΡΙΓΚΕΛ ΣΕΛΕΝΙΤΣΑ
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ. ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΑ
Ο ρόλος του θύτη στην ενδοσχολική βία
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ.
ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ
Η βία μπορεί να συμβεί στα «καλύτερα» σπίτια, δεν έχει χρώμα, χώρα, κουλτούρα, κοινωνικό, μορφωτικό ή οικονομικό υπόβαθρο.
ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ.
Ηλεκτρονικά παιχνίδια και επιθετικότητα.  Με τον όρο ηλεκτρονικό παιχνίδι αναφερόμαστε σε οποιοδήποτε παιχνίδι παίζεται με τη χρήση κάποιας ηλεκτρονικής.
Σωτηρία Ηλιοπούλου Βίκυ Μάρκου
 Τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας μας.  Οι επιθέσεις τις περισσότερες φορές αναίτιες πληθαίνουν.  Οι υποστηριχτές.
ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ
Επιθετικότητα και Προ-κοινωνική Συμπεριφορά
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ
Ενδοσχολική βία και εκφοβισμός
Θέμα : « Ενδοσχολική Βία ».  A βραάμκια Ελεονώρα  Καραλή Σοφία  Σπυριδώνου Ειρήνη  Σωτηρίου Μαρία.
Διεπιστημονική Προσέγγιση της Παιδικής Σεξουαλικής Κακοποίησης Αθηνά Σπανάκη – Κοχιαδάκη Ιατρός, Βιοπαθολόγος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ηρακλείου.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ BULLYING ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΑΡΑΒΑΝΗΣ ΑΝΝΑ ΓΚΙΝΗ ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΜΠΑΡΔΗ Β3.
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑ 10. Επιθετικότητα Συνηθισμένο φαινόμενο Μπορεί να αποτελεί από τη μαζική βία ενός πολέμου ως τα καθημερινά περιστατικά λεκτικής.
Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΙΑ l ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ “ The Silence of home fear” ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ ΗΛΙΑΝΑ ΚΟΝΤΑΡΑ ΣΤΕΛΛΑ ΣΙΜΩΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΛΙΓΝΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ.
Ενδοσχολική Βία (Bullying). Διαστάσεις του φαινομένου Η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός μεταξύ των μαθητών έχει αρχίσει να γίνεται αντικείμενο προσοχής,
ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΟΧΙ ΒΙΑ. Εκφοβισμός: επιθετική, σκόπιμη πράξη ή συμπεριφορά που εκδηλώνεται από ένα άτομο ή ομάδα ατόμων επαναλαμβανόμενα,
Ονομα ομαδασ: ‘’NUMBER 2’’
ΒΙΑ, ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, BULLYING (εκφοβισμός).
ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
Εκφοβισμός στα σχολεία
6 Μαρτίου 2016 Παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού!
Η ανάπτυξη του παιδιού Καλαϊτζίδης Αγάπιος.
Ερευνητική εργασία Θέμα: Σχολική βία Κατάλογος μαθητών:
σχολικοσ εκφοβισμοσ - επιθετικοτητα
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ.
ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΗΣ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ Αγκαζαριάν Μαρία Παπαδημητρίου Χριστίνα Πολυχρόνη Χαρά Μακρή Εύη Ρέτζιου Αθηνά.
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ η βία δεν είναι μαγκιά.
Συναισθηματίκη Ανάπτυξη και Εδραίωση Στενών Σχέσεων
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ PROJECT
Γονικά Χαρακτηριστικά Αναπληρωτής Καθηγητής
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ « Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΑ»
Σχολικός εκφοβισμός Σε όλο τον κόσμο.
Παιδοψυχιατρική Dr. Μαρία Παπαδημητρίου, MD, PhD
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Επιθετικότητα ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Επιθετικότητα Φυσιολογικό, αν και ενοχλητικό, είναι μέρος της διαδικασίας της κοινωνικοποίησης που εμφανίζεται ήδη από τη βρεφική ηλικία ως θυμός (Herbert, 1998) Συμπεριφορές που έχουν στόχο να βλάψουν τον άλλον. Αν δεν υπάρχει αυτή η πρόθεση, όση ζημία και αν προκαλεί μια συμπεριφορά, δεν μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε επιθετική (Parke & Slaby, 1983)

Είδη Επιθετικότητας Συντελεστική Εχθρική Σωματική βία Ψυχολογική βία Λεκτική βία Βία που ασκείται στα αντικείμενα Μη εκφραστική επιθετικότητα

Επιθετικότητα Εμφανίζεται στη βρεφική ηλικία 1ος μήνας Θυμός - αυτοκαταστροφικές τάσεις 18ος μήνας Αρνητισμός – πρόκληση πόνου, βλάβης Μετά το 3ο έτος Μείωση επιθετικών συμπεριφορών 9ο έτος Εκρήξεις θυμού (50% αγοριών, 30% κορίτσια)

Μορφές επιθετικότητας ανάλογα με την ηλικία του παιδιού Βρέφος: κλάμα, ξεφωνητά, δάγκωμα Νήπια: οι επιθετικές πράξεις λαμβάνουν χώρα στα παιχνίδια Προσχολική ηλικία: σωματική επιθετικότητα λεκτική επιθετικότητα Σχολική ηλικία: αγόρια – κατά μέτωπο αντιπαράθεση κορίτσια – αποφεύγουν, δυσφημούν

Προβληματική επιθετική συμπεριφορά Διάρκεια της επιθετικής συμπεριφοράς Ένταση της επιθετικής συμπεριφοράς Ηλικία και φύλο του παιδιού Βαθμός εχθρικότητας, μίσους και εκδίκησης προς τους άλλους Αδυναμία του παιδιού να ελέγξει τον εαυτό του Αίσθηση που αφήνει στον επιτιθέμενο και στον αποδέκτη

Από πού προέρχεται η επιθετικότητα; Οι επιθετικές πράξεις δεν είναι αποκλειστικό φταίξιμο του ατόμου, αλλά συσχετίζεται με ένα σύνολο πολιτιστικών και κοινωνικών συνθηκών

Αίτια έκφρασης επιθετικότητας του παιδιού Αίτια έκφρασης επιθετικότητας του παιδιού Μίμηση Συμπεριφορά γονέα απέναντι στο παιδί (αυστηρότητα, παραχωρητικότητα, αδιαφορία) Κακοποίηση - παραμέληση των γονιών προς το παιδί Άγχος στην οικογένεια (οικονομικά προβλήματα, σχέσεις γονέων, σύνθεση και μέγεθος οικογένειας, σχέσεις ανάμεσα στα αδέλφια) Επιθετικότητα στο σχολείο (αντιδρά στην επιθετικότητα των άλλων)

Επιπτώσεις της επιθετικότητας στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού Επηρεάζει θύμα και θύτη Επηρεάζει την αυτοεικόνα Προκαλεί συναισθηματική ανασφάλεια Πλήττει την κοινωνικότητα και τις διαπροσωπικές σχέσεις Ενισχύει τη θυματοποίηση Ενισχύει τη συναισθηματική απόσυρση Απομακρύνει το παιδί από το σχολείο και μπορεί να το οδηγήσει μακροπρόθεσμα στη χρήση ουσιών και σε παραβατικές συμπεριφορές

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την παιδική επιθετικότητα; Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την παιδική επιθετικότητα; Αντιμετωπίζοντας οι ενήλικες πρώτα τη δική τους επιθετικότητα Αναγνωρίζοντας και εκφράζοντας συναισθήματα Ενισχύοντας την επικοινωνία των παιδιών Ενισχύοντας τη συντροφικότητα και τη συνεργασία μεταξύ των παιδιών Αναγνωρίζοντας τη διαφορετικότητα του καθενός και δείχνοντας σεβασμό σ΄ αυτήν Αποφεύγοντας να ενισχύουμε την επιθετική συμπεριφορά

Η επιθετική συμπεριφορά, Ας θυμόμαστε ότι … Η επιθετική συμπεριφορά κρύβει συνήθως ένα δυσάρεστο συναίσθημα από πίσω Η επιθετική συμπεριφορά, ακόμα και η υπερβολική ή προβληματική, είναι ένα «καμπανάκι» που χτυπάει τονίζοντας την ανάγκη για παρέμβαση