Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Η σχολική βία είναι ένα φαινόμενο ,ίσως και το σημαντικότερο στην χώρα μας, το οποίο έχει εξαπλωθεί στις περισσότερες χώρες του κόσμου και μπορεί να πάρει τις παρακάτω μορφές: Λεκτική βία Σωματική βία Ψυχολογική βία

2 ΘΥΤΗΣ-ΘΥΜΑ Ο θύτης (ασκητής βίας), αλλά και το θύμα (δέκτης βίας) έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, την ανασφάλεια, την οποία και οι δύο εκφράζουν εντελώς διαφορετικά.

3 Χαρακτηρίζεται από αυταρέσκεια Αισθάνεται ισχυρός
Θύτης: Χαρακτηρίζεται από αυταρέσκεια Αισθάνεται ισχυρός Είναι (συνήθως) οξύθυμος Ικανοποιείται με το να κακομεταχειρίζεται τους άλλους και του αρέσει να δείχνει την δύναμή του Θύμα: Είναι ήσυχα παιδιά και σπάνια αμύνονται στις επιθέσεις και τις προσβολές που δέχονται. Είναι συνήθως πιο αδύναμοι από τους θύτες. Αποφεύγουν να ζητήσουν βοήθεια, λόγω φόβου.

4 ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΩΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΒΙΑΣ
Οι σημαντικότεροι παράγοντες που ωθούν τα παιδιά στην χρήση βίας είναι: Οι θύτες έχουν ανάγκη να δείξουν τη δύναμή τους, να αισθάνονται ισχυροί και να παρουσιαστούν στα υπόλοιπα παιδιά ως δημοφιλείς. Η οικογένεια (κακοποίηση των παιδιών) Η ασταμάτητη προβολή βίας από τα Μ.Μ.Ε.

5 ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ Για την ομαλή λειτουργία των σχολείων, αλλά και για την υγιή ψυχοσωματική κατάσταση των μαθητών απαιτείται η επίλυση του φαινομένου της σχολικής βίας. Οι παράγοντες που μπορούν να συμβάλλουν στην άμβλυνση του φαινομένου είναι: Η οικογένεια Το σχολείο: Οι καθηγητές Το δεκαπενταμελές


Κατέβασμα ppt "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google