Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η βία μπορεί να συμβεί στα «καλύτερα» σπίτια, δεν έχει χρώμα, χώρα, κουλτούρα, κοινωνικό, μορφωτικό ή οικονομικό υπόβαθρο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η βία μπορεί να συμβεί στα «καλύτερα» σπίτια, δεν έχει χρώμα, χώρα, κουλτούρα, κοινωνικό, μορφωτικό ή οικονομικό υπόβαθρο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Η βία μπορεί να συμβεί στα «καλύτερα» σπίτια, δεν έχει χρώμα, χώρα, κουλτούρα, κοινωνικό, μορφωτικό ή οικονομικό υπόβαθρο.

3 Χαρακτηριστικά γονέων που ασκούν σωματική βία:  Συναισθηματικές διαταραχές  Δυσκολία στον έλεγχο θυμού  Τάση για απότομη και κτητική συμπεριφορά  Χαμηλή αυτοεκτίμηση

4 Τα αίτια τα οποία προκαλούν τη βία είναι: Ενδογενή δηλαδή τα κληρονομούμενα ένστικτα και οι βιολογικοί παράγοντες Εξωγενή οι ματαιώσεις των προσδοκιών και των στόχων οποίες διεγείρουν την επιθετικότητα καθώς και την παρατήρηση και μίμηση επιθετικών συμπεριφορών οι οποίες πέτυχαν και ανταμείφτηκαν.

5 Παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν την επιθετικότητα είναι:  Η προσωπικότητα του ατόμου  Οι ορμόνες  Τα κοινωνικά στερεότυπα  Η αντίδραση της πρόκλησης βίας βάση της αρχής της αμοιβαιότητας (οφθαλμός αντί οφθαλμού)  Η θερμοκρασία  Ο περιορισμένος χώρος  Η σχετική αποστέρηση  Ιστορικό επιθετικής συμπεριφοράς

6  Χαμηλό μορφωτικό επίπεδο  Ψυχική ασθένεια-χρήση ουσιών  Ελεγκτικές σχέσεις  Μεγάλη κοινωνική δύναμη  Ιστορικό κακοποίησης σαν παιδί ή μαρτυρίας γονικής κακοποίησης

7  Η κακοποίηση μπορεί να οφείλεται στην φτώχεια και στην ανεργία. Οι άνδρες που κακοποιούν τις γυναίκες τους ανήκουν σε όλα τα κοινωνικά στρώματα με την διαφορά ότι αυτοί που ανήκουν στα ανώτερα έχουν την δυνατότητα να καλύπτονται.

8  Η κακοποίηση μάλλον οφείλεται και στο ποτό. Οι γυναίκες δεν κακοποιούνται πάντα από άνδρες που έχουν πρόβλημα αλκοολισμού. Ούτε βέβαια, όσοι πίνουν ξυλοκοπούν τις γυναίκες τους. Απλά το ποτό είναι γενικότερα μια εύκολη και καλή δικαιολογία και για τον θύτη και για το ίδιο το θύμα.

9  Η κακοποίηση μπορεί να οφείλεται στην ζήλια. Ο άνδρας κυριευμένος από το αίσθημα κατωτερότητας σε σχέση με την γυναίκα του, προσπαθεί να την υποβιβάσει, να την περιορίσει χρησιμοποιώντας την βία. Δεν καταλαβαίνει όμως πως με αυτό τον τρόπο οδηγεί τον εαυτό του και την οικογένεια του στην καταστροφή.

10 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ


Κατέβασμα ppt "Η βία μπορεί να συμβεί στα «καλύτερα» σπίτια, δεν έχει χρώμα, χώρα, κουλτούρα, κοινωνικό, μορφωτικό ή οικονομικό υπόβαθρο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google