Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ανάπτυξη του παιδιού Καλαϊτζίδης Αγάπιος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ανάπτυξη του παιδιού Καλαϊτζίδης Αγάπιος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ανάπτυξη του παιδιού Καλαϊτζίδης Αγάπιος

2 Θεωρίες της ανθρώπινης εξέλιξης 1
Θεωρία του Freud, η ανθρώπινη εξέλιξη είναι μια διαδικασία συγκρούσεων. Οι τρόποι με τους οποίους οι γονείς χειρίζονται τις σεξουαλικές ορμές και τα επιθετικά ένστικτα τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού, διαμορφώνουν τη συμπεριφορά και το χαρακτήρα τους.

3 Θεωρίες της ανθρώπινης εξέλιξης 2
Συμπεριφορισμός- Κλασική εξαρτημένη μάθηση, Watson- πείραμα με ένα παιδί και ένα αρουραίο. Συμπεριφορισμός- Συντελεστική εξαρτημένη μάθηση, Skinner – σύνδεση συμπεριφοράς με τα αποτελέσματα. Συμπεριφορισμός- Κοινωνική μάθηση, Bandura, μίμηση κοινωνικών προτύπων.

4 Θεωρίες της ανθρώπινης εξέλιξης 3
Γνωστική-εξελικτική προσέγγιση, Piaget- Ένας οργανισμός για να μπορέσει να ζήσει πρέπει να προσαρμοστεί στο περιβάλλον που βρίσκεται. Η προσαρμογή αυτή βοηθάει το παιδί να εξελιχθεί.

5 Θεωρίες της ανθρώπινης εξέλιξης 4
Στάδια της ανάπτυξης Από τη γέννηση έως 2 ετών Αισθησιοκινητικό Εξερευνούν το περιβάλλον χρησιμοποιώντας αισθησιακές και κινησιακές ικανότητες. Από 2 έως 7 ετών Προσυλλογιστικό Χρησιμοποιούν σύμβολα, αντιδρούν σε αντικείμενα και συμβάντα, εγωκεντρική σκέψη. Από 7 έως 11 ετών Συγκεκριμένων λογικών νοητικών ενεργειών Τα παιδιά αποκτούν και χρησιμοποιούν γνωστικές λειτουργίες. Από 11 χρονών και πέρα Τυπικές αφαιρετικές σκέψεις Συστηματική και αφηρημένη σκέψη.

6 Θεωρίες της ανθρώπινης εξέλιξης 5
Κοινωνικοπολιτισμική θεωρία- Vygotsky, Ο άνθρωπος γεννιέται με κάποιες στοιχειώδεις νοητικές λειτουργίες αλλά είναι πολύ σημαντικό το κοινωνικοπολιτισμικό περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώνει και η αλληλεπίδραση με έναν έμπειρο εκπαιδευτή.

7 Θεωρίες της ανθρώπινης εξέλιξης 6
Θεωρία των οικολογικών συστημάτων- Bronfenbrenner. Ο άνθρωπος αναπτύσσεται μέσα σε περιβάλλοντα που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Η ανάπτυξή του επηρεάζεται άμεσα από τις σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα σε αυτά τα περιβάλλοντα.

8 Θεωρίες της ανθρώπινης εξέλιξης 7

9 Σωματική ανάπτυξη Αισθητηριακά όργανα Όραση Ακοή Αφή Όσφρηση Γεύση

10 Γλωσσική Ανάπτυξη Προγλωσσική περίοδος Ολοφραστικό στάδιο
Τηλεγραφικός λόγος Σύνθετες προτάσεις Lennenberg- κρίσιμη περίοδος για τη γλωσσική ανάπτυξη έως 12 ετών.

11 Συναισθηματική ανάπτυξη
Προσκόλληση βρέφους στον/στην τροφό του. Προβληματική η προσκόλληση κατά την προσχολική περίοδο. Προσκόλληση μητέρας στο παιδί, αντιστροφή ρόλων.

12 Συναισθηματική ανάπτυξη
Ψυχολογικές επιπτώσεις αντίστροφης προσκόλλησης, Αβουλία Αδυναμία επίλυσης προβλημάτων Φοβίες- ψέμματα Άγχος αποχωρισμού Ενέργειες προσέλκυσης ενδιαφέροντος. Ψυχωτικό άτομο που αναζητά άμεσες παρεμβάσεις και λύσεις, από τους άλλους, ανικανοποίητο. Για όλα τα κακώς κείμενα φταίνε οι άλλοι ενώ τα καλώς κείμενα είναι αποτέλεσμα αποκλειστικά δικής μου δουλειάς.

13 Συναισθηματική ανάπτυξη
Αύξηση προβληματικών συμπεριφορών στους έφηβους. Όλα ξεκινάνε από ην παιδική ηλικία. Όταν φτάσει το παιδί στην εφηβεία είναι ακόμα πιο δύσκολο να βελτιωθεί μια συμπεριφορά. Μικρό παιδί- μικρό πρόβλημα Μεγάλο παιδί – μεγάλο πρόβλημα.

14 Ευχαριστώ πολύ


Κατέβασμα ppt "Η ανάπτυξη του παιδιού Καλαϊτζίδης Αγάπιος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google