Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ρατσισμός-Bulling.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ρατσισμός-Bulling."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ρατσισμός-Bulling

2 Ρατσισμός Ρατσισμός είναι η αντίληψη ότι οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίσοι μεταξύ τους, αλλά διαχωρίζονται σε ανώτερους και κατώτερους, διακρινόμενοι είτε από το χρώμα του δέρματος, είτε από την εθνικότητα, είτε από τη θρησκεία . Το πιο συνηθισμένο είδος ρατσισμού, και αυτό που έχει δώσει την αρχική ονομασία στην λέξη, ("ράτσα") razza = φυλή, είναι ο φυλετικός ρατσισμός.

3 Βία και εκφοβισμός στο σχολείο
Τι είναι σχολικός εκφοβισμός Είναι η επιθετική εκείνη συμπεριφορά που είναι εσκεμμένη, απρόκλητη κι επαναλαμβανόμενη. Αποτελεί κατάχρηση εξουσίας και εμπεριέχει ανισότητα στη δύναμη αντικειμενική (π.χ. σωματική) ή αντιληπτή (π.χ. προσωπικότητας). Εν ολίγοις, κατευθύνεται προς εκείνα τα θύματα που εκλαμβάνονται από τους θύτες (έναν ή πολλούς μαζί) ως αδύναμα, είτε σωματικά είτε ψυχολογικά.

4 Βία μέσω διαδικτύου Η εικονική πραγματικότητα μπορεί να διαφέρει σε πολλά από την πραγματική ζωή αλλά κρύβει παρόμοιους κινδύνους.

5 Σωματική Βία Η βία αναφέρεται στις πράξεις της επιθετικότητας και της κατάχρησης που προκαλεί ή σκοπεύει να προκαλέσει τον εγκληματικό τραυματισμό ή τη ζημιά στα πρόσωπα και (σε μια μικρότερη έκταση) τα ζώα και την περιουσία.

6 Λεκτική Βία Η λεκτική βία στα παιδιά είναι ίδια με τη σωματική, σύμφωνα με τους ειδικούς. Έρευνες που έχουν γίνει στο παρελθόν έχουν δείξει ότι οι προσβολές και τα άσχημα λόγια μπορεί να οδηγήσουν σε κατάθλιψη ή προβλήματα συμπεριφοράς στην εφηβική, κυρίως, ηλικία. Τα λόγια απαξίωσης προς τα παιδιά, είναι σαν τη χειροδικία, επισημαίνουν οι επιστήμονες. Όσο πιο συχνή είναι η λεκτική βία στα παιδιά, τόσο μεγαλύτερα προβλήματα θα αποκτήσουν μεγαλώνοντας.

7 Αν δεις κάτι περίεργο στο σχολείο…
… μη διστάσεις να μιλήσεις στο δάσκαλό σου ή στους γονείς σου… Η βία δεν είναι μαγκιά … δεν είναι ντροπή… … να βοηθήσεις κάποιον που σε χρειάζεται !!!! Αναγνωρίζω, αρνούμαι, αντιδρώ Στη βία στο σχολείο

8 Εσύ τι έμαθες από όλο αυτά; Εσύ έχεις πέσει ποτέ θύμα Bulling???
έμαθες από όλο αυτά; Εσύ έχεις πέσει ποτέ θύμα Bulling??? Εάν δεις κάτι παράξενο κάλεσε μας στο

9 ? Ευδοκία, Ευγενία, Βαρβάρα


Κατέβασμα ppt "Ρατσισμός-Bulling."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google