Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ειδικά Θέματα Οικονομίας: Κυβέρνηση και Επιχειρήσεις Απελευθέρωση Αγοράς Ενέργειας.
Advertisements

«Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: ο δρόμος εξόδου από την κρίση»
Φ ωτοβολταϊκά : Η Στρατηγική για την Ελληνική αγορά Η τρέχουσα κατάσταση και προτάσεις βελτίωσης Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) Δρ.Σωτήρης Καπέλλος.
« Ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΗ » Νοέμβριος 2013 Κοντολέων Αντώνης Μέλος Δ.Σ.
Οι στόχοι της χώρας μας, ως το 2020, με βάση το Εθνικό Σχέδιο Δράσης Ενεργειακής Αποδοτικότητας:  Μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 4%.
4 ο Συνέδριο InfoCOM Green ICT 2012 Αθήνα, 17 Μαΐου 2012 «Οι Τεχνολογίες IC και η Καθαρή Ενέργεια» Δρ Γιώργος Αγερίδης Μηχανολόγος Μηχανικός Γενικός Διευθυντής.
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ
«Μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με υψηλό κόστος ενέργειας ;» Investing in Energy 2014 Κοντολέων Αντώνης Μέλος Δ.Σ.
Ελληνική Βιομηχανία: Προς την Οικονομία της Γνώσης 4/7/2006 Δίκτυα συνεργασιών επιχειρήσεων με ερευνητικούς φορείς: Προσδιοριστικοί παράγοντες συμμετοχής.
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Region of Western Macedonia Intermediate Managing Authority ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ενδιάμεση.
ΑΝΟΙΚΤΗ ΗΜΕΡΙΔΑ "Ενεργειακή και Περιβαλλοντική Αναβάθμιση Δημόσιων Χώρων: Καινοτόμες Μέθοδοι και Προοπτικές” Στυλιανός Διαμαντίδης, Γενικός Γραμματέας.
INDEPENDENT POWER TRANSMISSION OPERATOR 1 Συνάντηση εργασίας ΤΕΕ Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 Πρόγραμμα SEA PLUS “Eεξελίξεις στο Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς.
ΕΕΤΑΑ Αναπτυξιακός Σχεδιασμός Αθήνα 17 Μαίου 2012
Αγορά Ενέργειας στην Ελλάδα Π. Κάπρου Προέδρου της ΡΑΕ Καθηγητή ΕΜΠ.
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Ιωάννης Χατζηβασιλειάδης, Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος 1 ΙΕΕΕ-Outstanding Engineer Ιωάννης Χατζηβασιλειάδης, ΕΜΠ 28 Μαίου 2010.
Η αξιοποίηση του υψηλού αιολικού δυναμικού του Αιγαίου
O Ρόλος της Κυβέρνησης στην προώθηση και εφαρμογή της πολιτικής για net metering. Γιώργος Παρτασίδης Υπηρεσία Ενέργειας, Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου,
Στόχος της Κυβέρνησης και του ΥΠΑΝ είναι η ενίσχυση, με έργα και όχι με λόγια, της πράσινης οικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Στην κατεύθυνση αυτή.
IEE/09/ SHEEP - A Schools' panel for High Energy Efficiency Products Οδηγίες για Μείωση της Κατανάλωσης Ενέργειας.
Ημερίδα: «Ανταγωνιστικές τιμές από συστήματα ΦΒ: Έξυπνος συμψηφισμός για προώθηση της ΦΒ τεχνολογίας και η σημασία ανάπτυξης δυναμικών διατιμήσεων για.
ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Νέος Επενδυτικός Νόμος Ανάπτυξη στην πράξη – Απάντηση στην κρίση
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ MOBILISATION WORKSHOP CLEARSUPPORT PROJECT CHANIA – CRETE
ΤΟΜΕΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ- ΤΟΣ Εκ των κάτω (Bottom-up) προσέγγιση για τον Σχεδιασμό του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα,
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ανάπτυξη και Περιβάλλον Π. Κάπρου Καθηγητή ΕΜΠ και Προέδρου ΡΑΕ.
ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ
Συστήματα Α.Π.Ε..
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ CO2 ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ
Τμήμα Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος
Φωτοβολταϊκά συστήματα Παραδείγματα εφαρμογών ενσωμάτωσης σε κτίρια
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Παγγελματικό E Λ ύκειο Μ εγαλόπολης.
Η εξοικονόμηση ενέργειας μαζί με την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, είναι οι δύο καινούριες συνιστώσες της ενεργειακής πολιτικής της χώρας.
Βιοοικονομία και Βιοπροιόντα: Είναι δυνατό μια επιχείρηση να είναι κερδοφόρα σε συνθήκες αειφορίας, κοινωνικής αποδοχής και νομοθετικής προσαρμογής? Δρ.
Κωνσταντίνος Φρουζής, Πρόεδρος ΣΦΕΕ Το Όραμα της Φαρμακοβιομηχανίας για την Ανάπτυξη για την Ανάπτυξη
Τουριστική ανάπτυξη Κατευθύνσεις και μεθοδολογία του σχεδιασμού Αλέξης Χατζηδάκης
ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ", , ΥΠΕΞ
Ενίσχυση της έρευνας στο “ΕΠ. Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση ” Νίκος Μαρούλης, Logotech AE Καρδίτσα 18 Σεπτεμβρίου 2008.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Ε&Τ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Στα πλαίσια της συμμετοχής σας στην εφαρμογή
Παρουσίαση ΕΣΑΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Ενέργεια και ΑΣΦΑΛΕΙΑ Τροφοδοσίας Συνάντηση με Δημοσιογράφους Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012, Milos, Hilton Athens 1 Αναστάσιος.
Αιολική Ενέργεια Καθ. Π. Κάπρος, Πρόεδρος Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
1 Προϋπολογισμός 2007 Δεκέμβριος Ποια είναι τα κριτήρια αξιολόγησης του Κρατικού προϋπολογισμού ; Ο προϋπολογισμός του 2007, όπως και κάθε προϋπολογισμός,
ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Γιάννης Παπαδάκης Υπουργείο Ανάπτυξης Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας Δ/νση Τεχνολογικής.
ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝ ΣΤΟ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΑΠΕ
Η μεταποιητική βιομηχανία στο Ν.Αττικής: Υποκατάσταση ή μετεγκατάσταση; Διακουλάκη Δ. 1, Μοιρασγεντής Σ. 2, Τουρκολιάς Χ. 1 1 Εργαστήριο Βιομηχανικής &
Ε.Π. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΞΟΝΑΣ 4 / ΜΕΤΡΟ 4.1 / ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: “ΠΡΑΞΕ” (ΤΕΧΝΟΒΛΑΣΤΟΙ) - Α ΦΑΣΗ Ανάπτυξη Εξειδικευμένων.
Εθελοντικές Συμφωνίες επαγγελματικού κλάδουφορέων σχεδιασμού ενεργειακής πολιτικής Η φύση και ο πρωτότυπος χαρακτήρας του Προγράμματος υποστηρίζει την.
Vodafone Ελλάδας Περιβάλλον: Αγγελική Παπαντωνίου, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων 19 Οκτωβρίου 2010 Μειώνουμε την αρνητική μας επίδραση Ενισχύουμε τη θετική.
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Solar Technologies Brite S.A. Solar Technologies Η εταιρεία Brite Solar ιδρύθηκε το 2009 μέσω της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών.
ENVITEC ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.)
Τρίπολη, 18 Μαρτίου 2016 Ημερίδα: Αγροτική Ανάπτυξη και Επένδυση στους νέους Αγρότες Προοπτικές και κατευθύνσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην.
Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ στα
«Ενεργειακές ανάγκες του παραγωγικού τομέα»
ENVITEC ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+
Χρηματοδοτικές ευκαιρίες για την νέα Προγραμματική Περίοδο
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΗΛΙΑΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
AMSTERDAM-SMART GRID CASE STUDY
ΤΕΙ ΑΜΘ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΕ
Κωνσταντίνος Ποτόλιας
Η Διαχείριση του Πλούτου των Εθνών στο σύγχρονο Οικονομικό και Τεχνολογικό Περιβάλλον Οδυσσέας Κοψιδάς (ΠΕ 09, 17.05)
Ο θεσμός των Ενεργειακών Κοινοτήτων
«Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα και Διασπαρμένη Παραγωγή –
Κωνσταντίνος Ποτόλιας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας Εξελίξεις στην Αγορά Φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα Γ. Βουγιουκλάκης Υπ. Τμήματος Ανάπτυξης Αγοράς ΚΑΠΕ

Η Ε.Ε. δίνει το έναυσμα για μια νέα Βιομηχανική Επανάσταση Εξελίξεις στον τομέα της Ενέργειας Η Ε.Ε. δίνει το έναυσμα για μια νέα Βιομηχανική Επανάσταση Κατευθύνσεις Μείωση της χρήσης ενεργειακών πόρων (Εξοικονόμηση Ενέργειας) Αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας (βελτίωση του βαθμού απόδοσης της ενεργειακής μετατροπής) «Απανθρακοποίηση» της παραγωγής ενέργειας (προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας)

Εξελίξεις στον τομέα της Ενέργειας Επίκεντρο της νέας Ευρωπαϊκής Ενεργειακής πολιτικής είναι ο κύριος στρατηγικός ενεργειακός στόχος ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να μειώσει τις εκπομπές των αερίων θερμοκηπίου κατά 20% μέχρι το 2020, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990. Για την επίτευξη του κεντρικού στρατηγικού στόχου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει παράλληλα, την επίτευξη τριών σχετιζόμενων στόχων, με ορίζοντα το 2020: βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης κατά 20% αύξηση του ποσοστού διείσδυσης των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα στο επίπεδο του 20% και αύξηση του ποσοστού των βιοκαυσίμων στις μεταφορές στο 10%

Εξελίξεις στον τομέα της Ενέργειας Στους τομείς της αγοράς με το μεγαλύτερο δυναμικό για ανάπτυξη, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Lead Markets Initiative), συμπεριλαμβάνονται οι κλάδοι των: Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της ανακύκλωσης και των ‘αειφόρων’ κατασκευών Στόχος είναι η παραγωγή καινοτόμων προϊόντων ή υπηρεσιών, που συνεισφέρουν: Στη μείωση του κόστους, εισάγοντας και το εξωτερικό κόστος ως παράμετρο υπολογισμού και χρησιμοποιώντας μεθόδους υπολογισμού όπως η ανάλυση κύκλου ζωής και το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας Στην προστασία του περιβάλλοντος Στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας / απόδοσης των ΑΠΕ Στη βέλτιστη ενσωμάτωση των ΑΠΕ στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας Στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και εφαρμογών ΑΠΕ &ΕΞΕ στα κτίρια, τη βιομηχανία και τις μεταφορές

Εξελίξεις στον τομέα της Ενέργειας

Εθνικός στόχος για συμμετοχή ΑΠΕ Σύμφωνα με την Οδηγία 77/2001 θα πρέπει η συμμετοχή των ΑΠΕ στη συνολικά καταναλισκόμενη ηλεκτρική ενέργεια στην Ε.Ε. το 2010 να είναι της τάξης του 12%. Για την Ελλάδα το ποσοστό αυτό ορίστηκε σε 20,1% Για το 2020, προτείνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμευτικοί στόχοι γνωστοί ως «20-20-20»: 20% συμμετοχή των ΑΠΕ στο ευρωπαϊκό ενεργειακό ισοζύγιο (10% συμμετοχή των βιοκαυσίμων στις μεταφορές) 20% μείωση των εκπομπών αερίων του φαινομένου του θερμοκηπίου (ΑΦΘ) σε σχέση με το 1990 20% εξοικονόμηση ενέργειας Ο στόχος συμμετοχής των ΑΠΕ στη συνολική κατανάλωση ενέργειας για την Ελλάδα εξειδικεύεται σε 18%, συνεπώς η συμμετοχή των ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή (ακαθάριστη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας) εκτιμάται ότι πρέπει να κυμανθεί σε ποσοστό 30-35%

Συμβολή στην ηλεκτροπαραγωγή 2010 Εθνικός στόχος για συμμετοχή ΑΠΕ Εκτιμήσεις για την επίτευξη του στόχου για το 2010 (4η Εθνική Έκθεση για τις ΑΠΕ, ΥΠ.ΑΝ, Οκτώβριος 2007) Τεχνολογία Ισχύς 2007 (MW) Ισχύς – Στόχος 2010 Συμβολή στην ηλεκτροπαραγωγή 2010 Αιολικά 853 3648 10.7% Μικρά Υδροηλ/κά 95 364 1.5% Βιομάζα 38 103 1.1% ΦΒ 1 200 0.3% Γεωθερμία 12 0.1% Μεγάλα Υδροηλ/κά 3016 3325 6.4% Σύνολο 4003 7652 20.1%

Τελική κατανάλωση ενέργειας ανά τομέα Ενεργειακό ισοζύγιο Τελική κατανάλωση ενέργειας ανά τομέα

Ηλεκτροπαραγωγή ανά καύσιμο Ενεργειακό ισοζύγιο Ηλεκτροπαραγωγή ανά καύσιμο

Ενεργειακό ισοζύγιο Πηγή: ΔΕΣΜΗΕ

Εξελίξεις στην αγορά των Φ/Β Η βιομηχανία των Φ/Β θέτει φιλόδοξο στόχος κάλυψης 12%της ενεργειακής ζήτησης από τα Φ/Β μέχρι το 2020

Εξελίξεις στην αγορά των Φ/Β Εξέλιξη της εγκατεστημένης ισχύς Φ/Β παγκοσμίως

Εξελίξεις στην αγορά των Φ/Β Οι τεχνολογικές εξελίξεις θα οδηγήσουν σε ακόμη περαιτέρω μείωση των τιμών στα Φ/Β συστήματα, ενώ αντίθετα το κόστος της ηλεκτροπαραγωγής από ορυκτά καύσιμα αναμένεται μακροπρόθεσμα να αυξάνεται συνεχώς. Ιδιαίτερα σημαντική πτώση των τιμών στα Φ/Β τους τελευταίους 18 μήνες που συνεχίζεται...

Εξελίξεις στην αγορά των Φ/Β Όλα τα σενάρια προβλέπουν σημαντική συνεισφορά των οικιακών & Φ/Β σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην τελική κατανάλωση ενέργειας, ενώ η αγορά των Φ/Β προβλέπεται να γίνει πλήρως ανταγωνιστική με την Ευρωπαϊκή ηλεκτρική αγορά.

Εξελίξεις στην αγορά των Φ/Β Η ανάπτυξη της αγοράς των Φ/Β εξαρτάται από 6 ανεξάρτητους παράγοντες : βέλτιστη ενσωμάτωση των συστημάτων στο ηλεκτρικό δίκτυο ανταγωνιστικό κόστος ανάπτυξη της αγοράς θεσμικό πλαίσιο συνδυασμός και λειτουργία με άλλες ενεργειακές πηγές εφοδιαστική αλυσίδα

Η αγορά των Φ/Β στην Ελλάδα Αξιόλογο ηλιακό δυναμικό που επιτρέπει την ανάπτυξη σε όλη την επικράτεια Φ/Β συστημάτων με υψηλή ετήσια απόδοση

Η αγορά των Φ/Β στην Ελλάδα Πηγή: ΔΕΣΜΗΕ

Η αγορά των Φ/Β στην Ελλάδα Πηγή: ΔΕΣΜΗΕ

Η αγορά των Φ/Β στην Ελλάδα Εξέλιξη εγκατεστημένης ισχύς Φ/Β συστημάτων στην Ελλάδα : από το 2007 αρχίζει να παρατηρείται η μετατόπιση των εγκατεστημένων συστημάτων από αυτόνομα σε συνδεδεμένα με το δίκτυο.

Ελληνικές εταιρείες παραγωγής Φ/Β Η αγορά των Φ/Β στην Ελλάδα Ελληνικές εταιρείες παραγωγής Φ/Β ENERGY SOLUTIONS (c-Si, 10MWp/έτος) SOLAR CELLS HELLAS ΑΕ. (mc-Si , 60 MWp/έτος) STIBETHERM (pc-Si , 15MWp/έτος) PIRITION SA, SILSIO SA (σε φάση ανάπτυξης, Πάτρα) HELIOSPHERA (σε φάση ανάπτυξης, Τρίπολη, 60 MWp/ έτος) EXEL SOLAR (σε φάση ανάπτυξης, Κιλκίς, 70 MWp/ έτος) 250 επιχειρήσεις έχουν καταχωρηθεί στον ενεργειακό κατάλογο του ΚΑΠΕ, με τομέα δραστηριοποιήσης τα Φ/Β

Η αγορά των Φ/Β στην Ελλάδα Παράμετροι / προοπτικές περαιτέρω εξέλιξης αγοράς Φ/Β αναθεώρηση Ευρωπαϊκών πολιτικών (ESAP, recast EPBD, DSM) και ενσωμάτωσής τους στο εθνικό δίκαιο νέα οικονομικά κίνητρα (λευκά πιστοποιητικά, φορολογικοί συντελεστές) τεχνολογική πρόοδος ανάπτυξη νέων συστημάτων (ΒΙPV) ανάπτυξη αγοράς ΕΕΥ

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Το ΚΑΠΕ, μέσω και του τμήματος Ανάπτυξης Αγοράς, στοχεύει στην επιτυχή διασύνδεση της έρευνας και τεχνογνωσίας του Κέντρου με το χώρο της αγοράς και των επιχειρήσεων, καθώς και στην αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων, των προϊόντων και των υπηρεσιών του για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας σε βασικούς κλάδους της Ελληνικής Οικονομίας.