Προγράμματα Σπουδών Προπτυχιακά – Μεταπτυχιακά – Διδασκαλείο Νηπιαγωγών.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Το νέο Λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Advertisements

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εξωτερική Αξιολόγηση – • Λειτουργεί.
Ημερίδα: Η πορεία της αξιολόγησης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Στόχοι και προοπτικές - 1 η Νοεμβρίου 2012 Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προβλήματα – Δράσεις/Προτάσεις.
ΔΙΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ – ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Ο ρόλος των Μαθηματικών στο Νέο Γενικό Λύκειο και ΕΠΑ.Λ.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013 Ημέρα Γνωριμίας. Στόχος Προπτυχιακού Προγράμματος Τμήματος Αγγλικών Σπουδών  Καλλιέργεια ενσυνείδητης κριτικής σκέψης που.
ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Π.Τ.Δ.Ε.) του Α.Π.Θ.
Οργανωση & Διοικηση επΙχΕΙΡΗσεων τροφιμων & Γεωργιασ
ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (Σύμφωνα με το νόμο 4186/ ) ΚΕ.ΣΥ.Π. Ηρακλείου Δρ. Αντωνίου Θεόδωρος.
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εξωτερική Αξιολόγηση – Διαδικασία.
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εξωτερική Αξιολόγηση – Οι προοπτικές.
YOUR LOGO ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣΠΟΥΔΩΝ Θ. Στεφανίδου – Τιβερίου Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας.
Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ιατρική Σχολή ΑΠΘ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ, Α.Π.Θ. ( ) ( Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών.
24/01/2012 Studying at the School of English Οι σπουδές στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Α.Π.Θ.
Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ  Αποτελεί ένα από τα τέσσερα τμήματα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών Αγωγής.  Υπήρξε το πολυπληθέστερο.
Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”
ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Π.Τ.Δ.Ε.) του Α.Π.Θ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών.
Ιστοσελίδα Τμήματος για πληροφορίες: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Μουρατίδου Κατερίνα Αναπλ. Καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ Σερρών.
Βασίλης Κόμης Αναπληρωτής Καθηγητής
Το Τμήμα Ψυχολογίας Α.Π.Θ. Σπουδές και Επαγγελματικές Δυνατότητες
Το Τμήμα Ψυχολογίας Α.Π.Θ. Σπουδές και Επαγγελματικές Δυνατότητες
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης Πρόγραμμα σπουδών Ενημέρωση Τριτοετών
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΑ Ι.Ε.Κ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΕΣΥΠ ΔΡΑΜΑΣ 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑTA ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (Π.Μ.Σ.) ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ, Α.Π.Θ.
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΤΑ Μ Ε Τ Α Π Τ Υ Χ Ι Α Κ Ω Ν Σ Π Ο Υ Δ Ω Ν.
Ενίσχυση της έρευνας στο “ΕΠ. Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση ” Νίκος Μαρούλης, Logotech AE Καρδίτσα 18 Σεπτεμβρίου 2008.
ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΟΥ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών. 2013Π.Μ.Σ. - Τμήμα Θεάτρου - Α.Π.Θ.2 Η θεατρική παράσταση: ιστορία, θεωρία και πρακτική Λειτουργεί από.
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εξωτερική Αξιολόγηση – Πρόγραμμα.
Καλώς ήρθατε στο Τμήμα Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής.
Εκδήλωση του Γραφείου Διασύνδεσης, Σπουδών και Σταδιοδρομίας με θέμα «Οι Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης» Θεσσαλονίκη,
Οι σπουδές στην Ελλάδα. Σπουδές ανά πεδίο. Χρονική διάρκεια σπουδών.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τμήμα Ψυχολογίας Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ελβίρα Μασούρα.
Θεσσαλονίκη, 20-21/9/2012 ΚΕΔΕΑ ΑΠΘ
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Οδοντιατρική.
με ειδίκευση την «Παιδαγωγική»
Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ. Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής Τμήμα Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής.
Μαρία Χρ.Γουσίδου-Κουτίτα Αναπλ.Καθηγήτρια Τμήμα Μαθηματικών ΑΠΘ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Γιάννης Μελέας Σύμβουλος Σταδιοδρομίας στο Κεντρικό Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής
Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Παιδαγωγικό Ινστιτούτο
Ημερίδα 4 Πορεία των διαδικασιών Διασφάλισης της ποιότητας 15 Νοεμβρίου 2012.
«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – Μ.Β.Α.» Χίος, Δεκέμβριος 2013 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Ομιλητής : Αθανάσιος Πάπιστας.
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΙΑ!!.
Μάϊος 2013 Π.Μ.Σ. Πληροφορικής.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) 2 Επίπεδα 1.Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) 2.Διδακτορικό Δίπλωμα (Δ.Δ.) Αναφέρεται σε ίδιες ή συναφείς.
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Οδοντιατρική.
ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΟΥ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών. 2012Π.Μ.Σ. - Τμήμα Θεάτρου - Α.Π.Θ.2 Η θεατρική παράσταση: ιστορία, θεωρία και πρακτική Λειτουργεί από.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τμήμα Ψυχολογίας
Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης Υποδομές και Ανθρώπινο Δυναμικό.
Διδασκαλείο Δ.Ε. ¨Αλέξανδρος Δελμούζος¨ Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία.
Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Διδακτική της Πληροφορικής
Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα(ΑΕΙ)
ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΗΜΕΙΑΣ Α.Π.Θ. Γιώργος Μπλέκας Αναπληρωτής Καθηγητής
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τμήμα Ψυχολογίας
ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ.
Επιμέλεια-παρουσίαση
ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Π. Τ. Δ. Ε
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Προγράμματα Σπουδών Προπτυχιακά – Μεταπτυχιακά – Διδασκαλείο Νηπιαγωγών

Τίτλοι Σπουδών Επαγγελματικές Προοπτικές

Φιλοσοφία του Π.Π.Σ. Σε συνάρτηση με το πλαίσιο της αποστολής του Τμήματος, το τρέχον ΠΠΣ έχει διαμορφωθεί με στόχο ο πτυχιουχός παιδαγωγός: • να έχει ένα βασικό υπόβαθρο ανθρωπιστικών & κοινωνικών σπουδών, • να μπορεί να ερευνά και να αξιολογεί κριτικά τα παιδαγωγικά φαινόμενα, • ως εκπαιδευτικός παιδιών προσχολικής ηλικίας να καλλιεργεί τη γλωσσική, κοινωνική και κινητική ανάπτυξη, να διδάσκει βασικές μαθηματικές και φυσικές έννοιες μέσα από τυπικές και εναλλακτικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις. Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών

Κατηγορίες μαθημάτων

Ομάδες μαθημάτων

Ταξινόμηση μαθημάτων κορμού

Επιλογή Μαθημάτων από φοιτητές/τήτριες Σημείωση: ΥΚ = Υποχρεωτικά Κορμού ΥΕ = Υποχρεωτικά Επιλεγόμενα ΔΑΣ = Διδακτικές Ασκήσεις

• Ο βασικός κορμός του τρέχοντος ΠΠΣ στηρίζεται στην τελευταία μεγάλη αναμόρφωση του κατά το ακαδ. έτος ???? – Σημαντική αλλαγή θεωρείται και η αναμόρφωση των ΔΑΣ κατά το ακαδ. έτος καθώς και η αναμόρφωση των ECTS του ΠΠΣ και εναρμόνισή τους με τις κοινοτικές οδηγίες από το ακαδ. έτος και εξής. – Οι τελευταίεςαλλαγές ακολούθησαν την εσωτερική αξιολόγηση του Στάδια εξέλιξης του ΠΠΣ - Προοπτικές • Η επιτροπή σπουδών του Τμήματος παρακολουθεί την λειτουργία του ΠΠΣ. • Κατα το ορίστηκε εκτεταμένη επιτροπή για την αναμόρφωση του ΠΠΣ με σκοπό να κατατεθεί πρόταση προς αλλαγή το έτος • Οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί θα συζητηθούν αφού ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματα της εξωτερικής αξιολόγησης.

Σκοπός του ΠΜΣ Η προαγωγή των Επιστημών της Αγωγής μέσω συστηματικής και βαθύτερης έρευνας σε εξειδικευμένα γνωστικά πεδία και η ανάδειξη νέων ερευνητών και επιστημόνων σε ειδικότητες αυτών των Επιστημών. Διάρκεια σπουδών Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης: 2 έτη (+ 3 εξάμηνα) Διδακτορικό Δίπλωμα 3 έτη (+ 3 έτη) Πρόγραμμα σπουδών Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης: 7 μαθήματα + 1 Μεταπτ. Διατριβή Διδακτορικό Δίπλωμα: Εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής Συνοπτική παρουσίαση ΠΜΣ

Κατηγορίες μαθημάτων ΠΜΣ Σημείωση: Οι επιλογές των μαθημάτων έως σήμερα καθορίζονται πάντα από τον συντονιστή της εκάστοτε ειδικότητας.

Επιλογή μεταπτυχιακών φοιτητών

Κριτήρια επιλογής μεταπτυχιακών φοιτητών

• Το ΠΜΣ έχει τροποποιηθεί από το 1994 τρεις φορές (κάθε 6 έτη). • Η τρέχουσα μορφή αποτελεί την αναμόρφωση που έγινε κατά το έτος • Η Επιτροπή Μεταπτυχιακών Σπουδών έχει ήδη προχωρήσει σε συζητήσεις με μέλη του Τμήματος τα τελευταία 2 έτη σχετικά με την μελλοντική αναμόρφωση του Π.Μ.Σ. Στατιστικά στοιχεία • Έχουν αποκτήσει ΜΔΕ 66 μεταπτυχιακοί φοιτητές και ΔΔ 6 υποψήφιοι διδάκτορες. • Η αναλογία αποφοίτησης των ΜΦ κυμαίνεται από 82,8% έως 87,5%. • Από το 2007 και εξής το Π.Μ.Σ. δέχεται τουλάχιστον 20 αιτήσεις κάθε έτος (από 20 – 38) και περίπου το 30-40% από αυτές προέρχονται από φοιτητές άλλων τμημάτων. Συνολική αποτίμηση του ΠΜΣ

Αριθμοί φοιτητών/τητριών Κατά το έτος ήταν ενεργοί 28 Μεταπτυχιακοί Φοιτητές (ΜΦ) Κατά το έτος ήταν ενεργοί 18 Υποψήφιοι Διδάκτορες (ΥΔ)

Δημοσιεύσεις φοιτητών/τητριών του ΠΜΣ Σημείωση: ΜΦ = Μεταπτυχιακοί φοιτητές/τήτριες, ΥΔ = Υποψήφιοι διδάκτορες

Σκοπός & Αντικείμενο: • Η μετεκπαίδευση και εξειδίκευση του εκπαιδευτικού προσωπικού της προσχολικής αγωγής. • Ιδρύθηκε και λειτουργεί από το ακαδ. έτος Το Διδασκαλείο Νηπιαγωγών Κρήτης κατευθύνει τις δράσεις του σε 3 άξονες: • Παρακολουθεί τις εξελίξεις στον τομέα των επιστημών και ειδικότερα των επιστημών της αγωγής και της εκπαιδευτικής τεχνολογίας. • Προάγει την έρευνα, την παραγωγή και τη μετάδοση γνώσεων και εμπειριών που συμβάλλουν στην εκπαιδευτική ανάπτυξη της χώρας. • Παρέχει τις απαραίτητες πρόσθετες γενικές και ειδικές γνώσεις και δεξιότητες, που εξασφαλίζουν την ελεύθερη και ισότιμη επιστημονική και επαγγελματική σταδιοδρομία των εκπαιδευτικών της προσχολικής αγωγής. Διδασκαλείο Νηπιαγωγών

• Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα του ΔΝ έχουν οι εκπαιδευτικοί που έχουν συμπληρώσει από 5 – 25 έτη υπηρεσίας. • Η επιλογή των μετεκπαιδευόμενων γίνεται με γραπτές εξετάσεις (διεξάγονται κεντρικά από το Υπουργείο Παιδείας). • Διάρκεια φοίτησης: 2 ακαδημαϊκά έτη. • Οι εκπαιδευτικοί απαλλάσσονται από τα διδακτικά τους καθήκοντα. Διδασκαλείο Νηπιαγωγών (ΔΝ)

Διάρθρωση Σπουδών: • Οι σπουδές χωρίζονται σε δύο κατευθύνσεις: α) Γενικής Αγωγής, β) Ειδικής Αγωγής • Κάθε εξάμηνο οι μετεκπαιδευόμενοι παρακολουθούν επτά (7) μαθήματα, τα οποία διακρίνονται σε υποχρεωτικά και επιλεγόμενα. • Κάθε μάθημα διδάσκεται επί 3 ώρες και επί 13 εβδομάδες. • Στο 2 ο έτος σπουδών οι μετ/νοι μπορούν να αναλάβουν διπλωματική εργασία και να απαλλαχθούν από 2 επιλεγόμενα μαθήματα. Διδασκαλείο Νηπιαγωγών

• Μηχανισμός εξέτασης και ανανέωσης ΠΣ ανά τακτά χρονικά διαστήματα. • Δημιουργία μηχανισμού για την επιβράβευση της Αριστείας στα διάφορα ΠΣ του Τμήματος (π.χ. καλύτερη πτυχιακή εργασία, μεταπτυχιακή διατριβή κλπ.). • Δημιουργία νέων Προγραμμάτων Σπουδών Δια Βίου Μάθησης – σχετικών με την επιμόρφωση εκπαιδευτικών της προσχολικής εκπαίδευσης (νηπιαγωγών) – σχετικών με την ευρύτερη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια αποφοίτων πανεπιστημιών και ΑΤΕΙ που έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ως εκπαιδευτικοί στην Α/βάθμια ή Β/θμία εκπαίδευση. • Δημιουργία Θερινού Σχολείου για την προσχολική εκπαίδευση • Δημιουργία νέων κατευθύνσεων (π.χ. Ανθρωπιστικές & Κοινωνικές Σπουδές στην Εκπαίδευση) στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος. • Αναμόρφωση του Διδακτορικού Προγάμματος Σπουδών του Τμήματος ?????? Στρατηγικές ανάπτυξης των Προγραμμάτων Σπουδών