Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα(ΑΕΙ)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα(ΑΕΙ)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα(ΑΕΙ)

2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα(Πανεπιστήμια) έχουν ως αποστολή : Να παράγουν και να μεταδίδουν την γνώση με την έρευνα και την διδασκαλία και να καλλιεργούν τις τέχνες. Να συντείνουν στην διαμόρφωση υπεύθυνων ανθρώπων με επιστημονική, κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική συνείδηση. Να παρέχουν τα απαραίτητα εφόδια που θα εξασφαλίζουν την άρτια κατάρτιση των σπουδαστών για επιστημονική και επαγγελματική σταδιοδρομία.

3 ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Το ακαδημαϊκό έτος χωρίζεται σε χειμερινό και εαρινό εξάμηνο. Η διάρκεια των σπουδών κυμαίνεται ανάλογα με το τμήμα από 8 μέχρι 12 εξάμηνα. Ο σπουδαστής παρακολουθεί κάθε εξάμηνο μαθήματα υποχρεωτικά και επιλογής στα οποία και εξετάζεται στο τέλος του κάθε εξαμήνου. Οι εξεταστικές περίοδοι είναι τρεις: του Φεβρουαρίου, του Ιουνίου και του Σεπτεμβρίου.

4 ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ Οι φοιτητές κατά την διάρκεια της φοίτησης τους έχουν δικαίωμα: για πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για διαμονή και σίτιση με χαμηλή οικονομική συμμετοχή για φοιτητικό εισιτήριο για υποτροφίες με κριτήριο την οικονομική τους κατάσταση και την επίδοση τους για άτοκα δάνεια και οικονομικές ενισχύσεις

5 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
Τα πανεπιστήμια οργανώνουν και λειτουργούν προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών που συμβάλλουν στην εμβάθυνση και προώθηση της γνώσης. Οι προϋποθέσεις συμμετοχής και η διδασκαλία επιλογής ορίζονται από κάθε τμήμα ξεχωριστά. Οι απόφοιτοι κάποιον τμημάτων μπορούν να συμμετέχουν σε πρόγραμμα των οποίων το γνωστικό αντικείμενο δεν είχε άμεση συνάφεια με το βασικό του πτυχίο.

6 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΑΕΙ Η εγγραφή σε προγράμματα προπτυχιακών σπουδών τμημάτων/μονοτμηματικών σχολών των ΑΕΙ γίνεται με 4 τρόπους: α. Πανελλήνιες Εξετάσεις β. Ειδικές Εισιτήριες Εξετάσεις γ. Κατατακτήριες Εξετάσεις δ. Μετεγγραφή

7 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Οι πανελλήνιες εξετάσεις διενεργούνται στην Γ΄ Τάξη Ημερησίου Γενικού Λυκείου και Ημερησίου Επαγγελματικού Λυκείου - Ομάδας Β΄ καθώς και στην Δ΄ Τάξη Εσπερινού Γενικού Λυκείου και Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου - Ομάδας Β΄. Οι υποψήφιοι αυτών των κατηγοριών μπορούν να δηλώσουν στο μηχανογραφικό δελτίο τμήματα ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα.

8 ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Οι ειδικές εισιτήριες εξετάσεις διενεργούνται στην Γ΄ Τάξη Ημερησίου Επαγγελματικού Λυκείου - Ομάδας Α΄ καθώς και στη Δ΄ Τάξη Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου - Ομάδας Α΄. Οι υποψήφιοι αυτών των κατηγοριών διεκδικούν θέσεις μόνο στα ΑΕΙ του τεχνολογικού τομέα.

9 ΚΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Οι κατατακτήριες εξετάσεις διενεργούνται σε κάθε τμήμα ΑΕΙ. Οι υποψήφιοι για κατάταξη είναι κάτοχοι πτυχίου ή διπλώματος ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμου τίτλου της αλλοδαπής. Σε ορισμένα τμήματα ΑΕΙ προβλέπεται δυνατότητα συμμετοχής σε κατόχους διπλώματος ανώτερης σχολής της ημεδαπής.

10 Εργασία Σ.Ε.Π. Πάνου Μαρία Μιχαλάκη Ιωάννα Σιταρά Μαρία
ΤΕΛΟΣ Εργασία Σ.Ε.Π. Πάνου Μαρία Μιχαλάκη Ιωάννα Σιταρά Μαρία Σερεσλή Ρεγγίνα Σωτήρης Μπέντος (Editing)


Κατέβασμα ppt "Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα(ΑΕΙ)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google