ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Η ιστορία της ανθρώπινης εξέλιξης άρχισε πριν από 4.000.000 χρόνια στην ανατολική Αφρική,από μία ομάδα ζώων που ονομάζονται Αυστραλοπίθηκοι,

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Οι Κλιματικές αλλαγές σε συσχέτιση με Μυθολογικά και θρηκευτικά γεγονότα.
Advertisements

Αλεξία -Ιωάννα -Γιώργος Ε2’ ΤΑΞΗ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
ΣΟΦΙΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΜΠΟΥΖΗ
Το Μάννα Κάθε φορά που κάνω κάποια σκέψη, αν δεν θα έπρεπε να την αναλύσω, θα έγραφα απλώς: Το μοναδικό φαγητό, που σύντομα πιστεύω ότι θ’ αντικαταστήσει.
10 Αγαπημένα μου ζώα Χριστίνα Στ ΄1.
ΑΡΗΣ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ.
ΣΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Τα Τροπικά Δάση Φίλιππος Παλαιολόγος.
Η καταγωγή και η εξέλιξη του Ανθρώπινου Γένους
Εργασία βιολογίας Γ’5 Σχολικό έτος:
τεχνολογία Τι είναι τεχνολογία;
Αλεξοπούλου Κατερίνα Κατσαρού Ζηνοβία α5 γυμνασίου
Μαρί-Ελένη Περαντινού ΒΔ’3 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Καφέ αρκούδα                                                     Για κάποιους πολιτισμούς η αρκούδα είναι σύμβολο αναγέννησης και παρθενογένεσης, γιατί.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ
Η ιστορία του αυτοκινήτου.
Η εξέλιξη του ανθρώπου.
Η καταγωγή και η εξέλιξη του Ανθρώπινου Γένους
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΑ Γ΄5 ΣΧ. ΕΤΟΣ:
Οι Εσκιμώοι Βασίλης Δεμίρης ΣΤ’1.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ
Bιοποικιλότητα στη Γη Ζωντανά πράγματα στη Γη ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
Εργασία Τεχνολογίας ΟΙ ΑΚΤΙΝΕΣ Χ ΘΕΜΑ: Αμπουλάιλας Πέτρος ΤΜΗΜΑ Α1.
Γ1.4 Γ1.4 Οι μεγάλες πόλεις του πλανήτη Πόλη ονομάζεται μια περιοχή στην οποία παρατηρείται πιο μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων απότι στις υπόλοιπες περιοχές.
ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
Πόσο % του εγκεφάλου μας χρησιμοποιούμε;
Η Εποχή του Λίθου.
ΜΑΘΗΜΑ 1ο - ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ Ιστορία Προ -ιστορία
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΑ Γ΄5 ΣΧ. ΕΤΟΣ:
ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Χατζηδάκης Στράτος Γ'5 ΒΙΟΛΟΓΙΑ:Κ' Ψαλλιδάς.
Τεχνολογία Α΄ Γυμνασίου
Μιά εργασία απο τον Γιώργο Σωτηρόπουλο
Ενδημικά Ζώα / Πουλιά Του Τόπου Μας
Η εξέλιξη του HIV/AIDS διεθνώς και η πρόοδος της αντιμετώπισης του ιού Επιμέλεια Ελληνικής Μετάφρασης Γραφείο HIV Λοίμωξης & ΣΜΝ Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης.
Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.
Η καταστροφή των δασών Η καταστροφή των δασών αποτελεί ένα τεράστιο περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόβλημα αφού είναι ένας από τους βασικούς λόγους του.
7.2 Η εξέλιξη του ανθρώπου Για να ανακαλύψουν οι επιστήμονες τα εξελικτικά μονοπάτια που οδήγησαν στον άνθρωπο, εξετάζουν απολιθώματα, πέτρινα εργαλεία.
Από την Στ‘2 την Μαρία τον Μηνά και τον Γιώργο
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ
Τεχνολογία Α΄ Γυμνασίου
Κωνσταντίνος Οικονομίδης Β’2 Θρησκευτικά Υπεύθυνος Καθηγητής : Γ.Καπετανάκης 16/12/13.
Ο ΔΕΝΤΡΟΒΑΤΡΑΧΟΣ 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ-ΑΠΘ Ε2 Άννα Αργυροπούλου
Το Γιγαντιαίο Πάντα Το Πάντα είναι ένα ζώο το οποίο είναι ένα από τα πιο γνωστά είδη υπό εξαφάνιση.
Εργασία της βιολογίας από τον Γιώργο Σωτηρόπουλο του τμήματος Γ5
Η ΖΩΗ ΣΤΑ ΤΡΟΠΙΚΑ ΔΑΣΗ.
Στο νησί του Αιόλου Γλώσσα Γ΄ δημοτικού «Τα απίθανα μολύβια»
Παρθενώνας. OΠαρθενώνας αποτελεί το λαμπρότερο μνημείο της Αθηναϊκής πολιτείας. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 448 π.Χ. και τα εγκαίνια έγιναν το 438 π.Χ.
Η ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ Η ΜΕΣΟΛΙΘΙΚΗ ΕΠΟΧΗ. ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟΙ ΧΡΟΝΟΙ ( π.Χ. – π.Χ.) Α. Εποχή του Λίθου Παλαιολιθική & Μεσολιθική Εποχή (
TAΞH Ε’. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠ/ΚΟΣ : ΜΟΥΣΤΑΚΑ ΑΝΘΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΟΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΝΤΑΣ ΑΕΙΦΟΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» Έρευνα για την καταγραφή.
8 η Θεματική Ενότητα Θεωρία της Εξέλιξης. Στο κοινό λεξιλόγιο θεωρία σημαίνει υπόθεση ή ακόμα και φαντασία. Στην επιστήμη όμως Θεωρία σημαίνει διατύπωση.
Από τους: Παρασκευή Καραγιώργη Μάγου και Παρασκευή Καραγιώργη Μάγου και Μιχάλη Μάγο Μιχάλη Μάγο Η Αμαζονία.
ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΑΡΙΑ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ. Τα Μαθηματικά στην Καθημερινή Ζωή.
H εξέλιξη και οι «μαρτυρίες» της
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΜΑΟΡΙ
Γενικού Λυκείου Σπερχειάδας
ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΝΡΘΩΠΟΥ.
Ορισμός και σημασία της τεχνολογίας
ΣΠΗΛΑΙΟΓΡΑΦΙΕΣ GRAFITI
Προϊστορική Αρχαιολογία:
Η εξέλιξη του ανθρώπου.
Ο ανθρωποσ και η εξελιξη του
Μύθοι και Επιστήμη.
Η φύση είναι το σπίτι μας
ΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Προϊστορία Η Εποχή του λίθου.
Προϊστορία Η Εποχή του λίθου.
Τεχνολογία και Επιστήμη
Τα ζώα υπάρχουν στη γη εδώ και εκατομμύρια χρόνια, είχαν το δικό τους περιβάλλον στα τροπικά δάση και είχαμε το δικό μας στις πόλεις. Ωστόσο, λόγω της.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Η ιστορία της ανθρώπινης εξέλιξης άρχισε πριν από 4.000.000 χρόνια στην ανατολική Αφρική,από μία ομάδα ζώων που ονομάζονται Αυστραλοπίθηκοι, και έφτασε στον Homo sapiens, δηλαδή στον σημερινό άνθρωπο.

Η ανατολική Αφρική που σήμερα έχει τεράστιες ξερές πεδιάδες με πολύ λίγα δέντρα,πριν από εκατομμύρια χρόνια καλύπτοταν απ’ο πυκνή ζούγκλα και αποτελούσαν χώρο όπου ζούσαν πιθήκων.Τότε, όπως και σήμερα, οι πίθηκοι ήταν εξαίρετοι αναρριχητές,ικανοί να ξεφύγουν από τους κινδύνους που τους απειλούσαν.

Όμως 4.000.000 χρόνια πριν άρχισε να εμφανίχεται ξηρασία και η ζούγκλα έγινε πιο αραιή και μετατράπηκε σε δασώδεις εκτάσεις και λιβάδια.Τότε εμφανίστηκαν οι Αυστραλοπίθηκοι που μπορούσαν να στέκονται όρθιοι,γεγονός που τους επέτρεπε να κινούνται γρηγορότερα και να εντοπίζουν από μακρυά τον κίνδυνο.

Οι Αυστραλοπίθηκοι ωστόσο επιβίωσαν , ενδεχομένως γιατί ζούσαν σε ομάδες και συνεργάζονταν στο κυνήγι.Τυχαία κάποιοι εμφάνισαν μεγαλύτερους εγκεφάλους, ένα πιο γερό σώμα και την ικανότητα να κατασκευάζουν εργαλεία.Αυτοί πιθανόν ήταν οι πρώτοι άνθρωποι.

Για δύο εκατομμύρια χρόνια ο ανθρώπινος εγκέφαλος μεγάλωνε συνεχώς και η ευφυΐα του ανθρώπου αυξανόταν σταθερά Έτσι μετά τον Αυστραλοπίθηκο εμφανίστηκε ο Ηomo habilis και μετά ο Homo erectus.O Homo erectus είχε ανακαλύψει τη φωτιά και χρησιμοποιούσε εργαλεία.Μπορει να χρησιμοποιούσε και απλές μορφές λόγου για την επικοινωνία του. Homo habilis Homo erectus

Ωστόσο με την εμφάνιση του Homo sapiens η ανθρώπινη ευφυία έφτασε σε ένα τελείως διαφορετικό επίπεδο.Οι άνθρωποι μπορούσαν πλέον να συζητούν σχετικά με αφηρημένες έννοιες , όπως το μέλλον και το παρελθόν.Μπορούσαν να χρησιμοποιούν τον λόγο για να παρηγορήσουν ο ένας τον άλλον ή για να δώσουν συμβουλές.

Με βάση τα απολιθώματα έχουμε καταλήξει πλέον στο συμπέρασμα ότι κάποτε υπήρχαν δύο ομάδες (υποειδή ανθρώπων): Ο Homo sapiens και ο Homo sapiens neanderthalensis(Νεάντερταλ).Όταν ο πρώτος Homo sapiens sapiens έφτασε στην Έυρωπη πριν από 40.000 χρόνια, τη βρήκε να κατοικείται από τους Νεάντερταλ (Homo sapiens neanderthalensis).H συγγένεια των Νεάντερταλ με τους σύγχρονους ανθρώπους δεν είναι ξεκάθαρη παρά ότι έμοιαζαν σε πολλά χαρακτηριστικά.

Αμέσως μετά την εμφάνιση του Homo sapiens sapiens οι Νεάντερταλ εξαφανίστηκαν. Οι Homo sapiens sapiens παρ’ όλο που δεν ήταν τόσο καλά προσαρμοσμένοι όσο οι Νεάντερταλ στο κρύο,επιβίωσαν ενώ οι τελευταίοι εξαφανιστηκαν.Κανείς δε γνωρίζει το λόγο.Ίσως οι πρώτοι να ήτανε καλύτεροι στην κατασκευή καταφυγίων και στηβν εύρεση τροφής.Σταδιακά οι Νεάντερταλ υποχώρησαν μέχρι που εξαφανίστηκαν και έκτοτε υπάρχει στη γη ο Homo sapiens sapiens.

1)Tα κείμενα έχουν εξαχθεί από το βιβλίο της βιολογίας της 3ης γυμνασίου (Ενότητα 7,Εξέλιξη,σελ.136-138) 2)Oι εικόνες είναι από το Photo Google και το Wikipaideia