Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΑ Γ΄5 ΣΧ. ΕΤΟΣ:2009-2010.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΑ Γ΄5 ΣΧ. ΕΤΟΣ:2009-2010."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΑ Γ΄5 ΣΧ. ΕΤΟΣ:2009-2010

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΑ 3.000 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ 3.000 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ 250 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ 250 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

3 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Πριν από 4.500 εκατομμύρια χρόνια ο πλανήτης μας ήταν μια καυτή σφαίρα γεμάτη ηφαίστεια στην οποία δεν υπήρχε ζωή. Όμως μετά από 1.100 εκατομμύρια χρόνια, όπου η γη άρχισε να παγώνει παρατηρήσαμε και τις πρώτες μορφές ζωής. Αυτές ήταν κάποιοι μικροσκοπικοί οργανισμοί, όπως π.χ. πρωτόζωα, βακτήρια κ.α που ζουν ακόμη και σήμερα και μπορούμε να τα δούμε μόνο με μικροσκόπιο. Από αυτούς τους πρωτόγονους οργανισμούς με τη διαδικασία της εξέλιξης προήλθαν όλοι οι οργανισμοί που ξέρουμε. Πριν από 4.500 εκατομμύρια χρόνια ο πλανήτης μας ήταν μια καυτή σφαίρα γεμάτη ηφαίστεια στην οποία δεν υπήρχε ζωή. Όμως μετά από 1.100 εκατομμύρια χρόνια, όπου η γη άρχισε να παγώνει παρατηρήσαμε και τις πρώτες μορφές ζωής. Αυτές ήταν κάποιοι μικροσκοπικοί οργανισμοί, όπως π.χ. πρωτόζωα, βακτήρια κ.α που ζουν ακόμη και σήμερα και μπορούμε να τα δούμε μόνο με μικροσκόπιο. Από αυτούς τους πρωτόγονους οργανισμούς με τη διαδικασία της εξέλιξης προήλθαν όλοι οι οργανισμοί που ξέρουμε.

4 ΑΠΟ ΤΑ 3.000 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Σήμερα υπολογίζουμε πως γύρω στα 3.000 εκατομμύρια χρόνια πριν εμφανίστηκαν οι πρώτοι φυτικοί οργανισμοί. Στα 600 εκατομμύρια περίπου εμφανίζονται και τα πρώτα ασπόνδυλα, τα οποία ζουν στη θάλασσα. Γύρω στα 450 κάνουν την εμφάνιση τους τα ψάρια και μετά από 40 εκατομμύρια χρόνια οι οργανισμοί αρχίζουν να ζουν και στην στεριά. Έτσι, μετά από 10 εκατομμύρια έτη εμφανίζονται και στη στεριά οι φυτικοί ορανισμοί με πρώτους τις φτέρες αλλά βλέπουμε να υπάρχουν και κάποια έντομα.

5 ΑΠΟ ΤΑ 250 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Πριν από 250 εκατομμύρια χρόνια εμφανίζονται τα πρώτα ερπετά με χαρακτηριστικά θηλαστικών ζώων. Λίγα εκατομμύρια χρόνια μετά κάνουν την εμφάνισή τους και οι ιπτάμενοι δεινόσαυροι. Γύρω στα 65 εκατομμύρια χρόνια πριν οι δεινόσαυροι εξαφανίζονται. Αρκετά εκατομμύρια χρόνια μετά κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα τετράποδα που μοιάζουν στα σημερινά ζώα, όπως τα πρώτα ιπποειδή, οι πρώτοι ελέφαντες και οι ρινόκεροι. Την ίδια εποχή εμφανίζονται και οι φάλαινες. Τέλος, πριν από 2 εκατομμύρια χρόνια εμφανίζονται οι πρώτοι πίθηκοι και αρκετές χιλιετίες μετά ο πρόγονος του ανθρώπου. Πριν από 250 εκατομμύρια χρόνια εμφανίζονται τα πρώτα ερπετά με χαρακτηριστικά θηλαστικών ζώων. Λίγα εκατομμύρια χρόνια μετά κάνουν την εμφάνισή τους και οι ιπτάμενοι δεινόσαυροι. Γύρω στα 65 εκατομμύρια χρόνια πριν οι δεινόσαυροι εξαφανίζονται. Αρκετά εκατομμύρια χρόνια μετά κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα τετράποδα που μοιάζουν στα σημερινά ζώα, όπως τα πρώτα ιπποειδή, οι πρώτοι ελέφαντες και οι ρινόκεροι. Την ίδια εποχή εμφανίζονται και οι φάλαινες. Τέλος, πριν από 2 εκατομμύρια χρόνια εμφανίζονται οι πρώτοι πίθηκοι και αρκετές χιλιετίες μετά ο πρόγονος του ανθρώπου.

6 ΕΙΚΟΝΕΣ

7

8 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: http://virtualschool.web.auth.gr/1.3/youngs/Pre historic/evolutionoflife/evolusion_of_life.html http://virtualschool.web.auth.gr/1.3/youngs/Pre historic/evolutionoflife/evolusion_of_life.html http://virtualschool.web.auth.gr/1.3/youngs/Pre historic/evolutionoflife/evolusion_of_life.html http://virtualschool.web.auth.gr/1.3/youngs/Pre historic/evolutionoflife/evolusion_of_life.html ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: http://www.infogr.gr/parkodeinosauron/infob.gif http://farm4.static.flickr.com/3440/3240624231_4 57abbe7ca.jpg http://farm4.static.flickr.com/3440/3240624231_4 57abbe7ca.jpg http://kpe- kastor.kas.sch.gr/biod_net/photos/material1.jpg


Κατέβασμα ppt "Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΑ Γ΄5 ΣΧ. ΕΤΟΣ:2009-2010."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google