ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
«Γραφείο Διασύνδεσης- Υποτροφίες, Μεταπτυχιακά Προγράμματα σπουδών»
Advertisements

ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
«Η αναζήτηση απασχόλησης ενός Πολιτικού Επιστήμονα & τα επαγγελματικά του δικαιώματα στο χώρο της Β/θμιας Εκπαίδευσης» Ρέθυμνο, Στρογγυλή.
ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ Επαγγελματικά Λύκεια & Σχολές
ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.
Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ενσωμάτωσης Τρίτων Χωρών Δήμητρα Καμπέλη Ηράκλειο, Σεπτέμβριος 2012.
Προς ένα Πλαίσιο Προσόντων στον κλάδο του Εμπορίου στην Ελλάδα 8/12/2010 Εύη Αποστολάκη Δ.Σ. Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ Α.Π.Θ.
Το Υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς ), προκήρυξε πρόγραμμα με στόχο την ένταξη των νέων στην αγορά.
Καλλιόπη Σωτηράκη Σύμβουλος Σπουδών & Σταδιοδρομίας Λαμία, 02/11/2011
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ TEI ΛΑΜΙΑΣ Ε. Υ. ΔΡ. Θ. ΓΚΑΝΕΤΣΟΣ Άξονας Προτεραιότητας 6 «Αναβάθμιση των συστημάτων αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης και επαγγελματικής.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2ΟΟΟ Επιχειρησιακό Σχέδιο «Άρση από την ανεργία και την περιθωριοποίηση στην Απασχόληση»
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΑΣ “Παρουσίαση της ΔΑΣΤΑ και των Δομών της. ΤΕΙ Αθήνας 9/6/2011.
ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.
ΑΝΕΡΓΙΑ.
ΠΡΑΞΗ: ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΓΣΕΒΕΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ.
«Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ» Κεντρική Δομή: Κ. Ποιητού 18 –Καβάλα Τηλ.&Φαξ: & Παράρτημα.
«ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΣΕΛΙΔΑ»
ECVET workshop - 23/10/2012 ΕΘΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.) “ Ο ΟΑΕΔ ως φορέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.
Παρεχόμενες υπηρεσίες από το ΟΠΣ της δομής ΔΑΣΤΑ Ιφιγένεια Φουντά, ημερίδα ΔΑΣΤΑ, Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011.
Σύστημα ON-LINE Πληροφόρησης Πολιτών για Δράσεις Γ’ ΚΠΣ Η κατασκευή της ιστοσελίδας πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Ε.Π. Τεχνική Βοήθεια.
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑ 7/12/2011 Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας Γραφείο Διασύνδεσης Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης.
Μέρος Δεύτερο: Το πλαίσιο υλοποίησης Κεφάλαιο 4: Η Ηλεκτρονική κυβέρνηση. Κεφάλαιο 5: Η εκπαίδευση στην ΚτΠ. Κεφάλαιο 6: Το νέο Μοντέλο της απασχόλησης.
Δίκτυο προώθησης της δια βίου κατάρτισης και εξ αποστάσεως πιστοποίησης δεξιοτήτων στις Μ.Μ.Ε. Α.Σ. ΤΕΧΝΟΜΑΘΕΙΑ.
«Πρόγραμμα Αναμόρφωσης Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών Γ.Π.Α.» Σεμινάριο Επιμόρφωσης Διδακτικού Προσωπικού Οι τεχνολογιές της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών.
Οικονομολόγος Ορισμός Ικανότητες-Δεξιότητες Συνθήκες Εργασίας
Γραφείο Διασύνδεσης Καλό ακούγεται, αλλά…… Τι είναι?????
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Βίκυ Μυρώνη Δρ. Τμ
Τομέας Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκη
Χρησιμότητα & Τρόποι Αξιοποίησης από τους Διαπραγματευτές των μερών
Προς ένα Πλαίσιο Προσόντων στον κλάδο του Εμπορίου στην Ελλάδα 26/11/2010 Βάλια Αρανίτου, Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΙΝ. ΕΜ.Υ Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού.
Προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας
Θεόδωρος Μητράκος Τράπεζα της Ελλάδος Πάνος Τσακλόγλου
Φ. Τροχούτσος, ΤΟΠΜΑΚ Σέρρες 1 Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών & Σταδιοδρομίας του Δ.Π.Θ. Υπηρεσίες Έρευνα για την Επαγγελματική Σταδιοδρομία των Αποφοίτων.
Επιδημιολογικά Στοιχεία:
ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»
Εργασία για το μάθημα της Πληροφορικής Β’εξαμήνου.
Ημερίδα Σταδιοδρομίας ΔΑΣΤΑ Παρουσίαση του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας Ημερίδα Σταδιοδρομίας ΔΑΣΤΑ Παρουσίαση του Γραφείου Διασύνδεσης.
Λειτουργία ιστοσελίδας και Βάσης Δεδομένων Αποφοίτων του Ι.Ε.Κ. Περιστερίου Ματθέ Παναγιώτα-Ισμήνη Καθηγήτρια Πληροφορικής ΠΕ19 M.Sc. Προηγμένα Συστήματα.
Ε παγγελματική Ε κπαίδευση.
«Τοπικό Σχέδιο Δήμου Ηλιούπολης για την Κοινωνική Ένταξη Ευάλωτων Ομάδων» Ενημερωτική Ημερίδα Ωφελουμένων Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης.
Προσοχή! ασφάλεια στο διαδίκτυο, υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι.
Ανεργία Φυσικό ποσοστό ανεργίας (ΦΠΑ): μέσο ποσοστό ανεργίας γύρω από το οποίο κυμαίνεται το ποσοστό ανεργίας ΦΠΑ t.
Υπό της σπουδάστριας: ΑΜΠΡΑΖΗ ΜΑΡΙΑ
ΑΝΕΡΓΙΑ.
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΑΞΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΗΣ.
«Υπηρεσία Υποστήριξης Βιβλιοθηκονόμου και Διαχείρισης, Διάχυσης και Ανάπτυξης Λογισμικών Βιβλιοθηκών» Φωτεινή Ευθυμίου, Δημήτρης Κουής.
Η πρόκληση για την Επαγγελματική Κατάρτιση
ΑΝΕΡΓΙΑ Ανεργία είναι η κατάσταση ενός ατόμου, που, ενώ είναι ικανό, πρόθυμο και διαθέσιμο να απασχοληθεί, δεν δύναται να βρει εργασία.
Σύλλογος Αποφοίτων Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΑΣ. Αγορά Εργασίας Μεταπτυχιακές Σπουδές Οδηγός Καριέρας Διάχυση Νέας Γνώσης ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.)
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗMΑ
Γίνε δραστήριος φοιτητής! Απόκτησε εμπειρίες- δεξιότητες! Ξεκίνησε την καριέρα σου σήμερα! Τρίτη 17/3/2015, ΚΕ.Δ.Ε.Α. Κική Ματσούκα Σύμβουλος Σταδιοδρομίας,
2ο ΕΠΑΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
3 ο Τ.Ε.Ε. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ ΘΕΜΑ «ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΕ ΤΕΙ ΚΑΙ ΙΕΚ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ.
6ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ Α.Π.Θ.
Απασχόληση και ανεργία Απασχολούμενοι είναι εκείνοι που σε μια δεδομένη στιγμή συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία. Η απασχόληση ως έννοια αναφέρεται.
© 2015 Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου Δημόσιο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η αξία των ηλεκτρονικών συναλλαγών στις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις Ρέα Βερβίτα Γενική Διευθύντρια Rent a Car.
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ « Δεσμοί Αλληλεγγύης » Εργαστήρι Διαβούλευσης Α.Σ. «ΚΟΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΟΑΕΔ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ Τοπ.Ε.Κ.Ο.
1. 2 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 3 ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ Αυτοχρηματοδοτούμενα Προγράμματα Αναγνωρισμένα Μεταπτυχιακά από τον ΔΟΑΤΑΠ Συνεργασίες με Πανεπιστήμια Εξωτερικού.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ (ΔΑΣΤΑ)
ΟΑΕΔ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
Κοινωφελής Απασχόληση
Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ.
Κατερίνα Αλεξομανωλάκη,
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Ηλεκτρονική διεύθυνση:
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η περιγραφή των παρακάτω στατιστικών στοιχείων στηρίζεται σε δεδομένα που προέκυψαν ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή με φυσική επίσκεψη στο Κέντρο. Στατιστικά Στοιχεία ανεργίας Στοιχεία έτους 2006

Άνεργοι ΚΕ.Π.Ε.Α. έτους 2006  Το 2006 επισκέφτηκαν το ΚΕ.Π.Ε.Α. συνολικά 551 άνεργοι. Μεγαλύτερη προσέλευση παρατηρήθηκε από άνεργες γυναίκες (381 άτομα) ενώ λιγότεροι άνδρες ζήτησαν πληροφορίες και θέσεις εργασίας από το Γραφείο Εύρεσης Εργασίας (170 άτομα). ΓΡΑΦΗΜΑ 1 ΠΗΓΗ:ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε.

Ποσοστό Ανεργίας ανά φύλο  Το ποσοστό ανεργίας που πλήττει τις γυναίκες για το έτος 2006 άγγιξε το 69%! ΠΗΓΗ:ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε. ΓΡΑΦΗΜΑ 2

Επίπεδο Εκπαίδευσης Ανέργων  Στο γράφημα 3 παρατηρούμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ανέργων που αγγίζει το 61% (!)είναι απόφοιτοι Πανεπιστημιακών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων. ΠΗΓΗ:ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε. ΓΡΑΦΗΜΑ 3

Λόγος Επίσκεψης Ανέργων  Αξιοσημείωτο είναι ότι το 2006 το σύνολο των ανέργων ενδιαφέρθηκε αποκλειστικά για ανοικτές θέσεις εργασίας.  Το Γραφείο Εύρεσης Εργασίας του ΚΕ.Π.Ε.Α όμως ενημερώνει και για επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης, επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης, σύνταξη βιογραφικού σημειώματος. Παράλληλα, μέσω της ιστοσελίδας του Κέντρου οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να προσλάβουν προσωπικό έχουν τη δυνατότητα να στείλουν την αίτησή τους και το Κέντρο αναλαμβάνει να βρει το κατάλληλο άτομο για την ανοικτή θέση εργασίας. ΠΗΓΗ:ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε. ΓΡΑΦΗΜΑ 4

Ηλικιακές ομάδες ανέργων που επισκέφτηκαν το ΚΕ.Π.Ε.Α. κατά το έτος 2006  Οι περισσότεροι άνεργοι που αναζήτησαν θέσεις εργασίας μέσω του ΚΕ.Π.Ε.Α. ήταν ηλικιακής ομάδας ετών για το έτος ΠΗΓΗ:ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε. ΓΡΑΦΗΜΑ 5

Κλάδος επιχείρησης ή ειδικότητες που ενδιαφέρουν τον άνεργο να απασχοληθεί  Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανέργων ζήτησε εργασία ως διοικητικό προσωπικό (21%) και με εξειδίκευση στα οικονομολογικά επαγγέλματα (18%). Ακολουθούν οι κλάδοι των υπηρεσιών και της υγείας με 8%, τα χειρωνακτικά επαγγέλματα 6% και ο τομέας της πληροφορικής, τα μηχανολογικά και κοινωνικά επαγγέλματα με 5% αντίστοιχα. ΠΗΓΗ:ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε. ΓΡΑΦΗΜΑ 6

Εγγραφή ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ  Στο γράφημα 7 παρατηρούμε ότι το 38% των ανέργων που επισκέφτηκαν το Κέντρο δεν είχε κάρτα ανεργίας. Δηλαδή, οι άνεργοι δεν είχαν απευθυνθεί στον ΟΑΕΔ για να καταγραφούν στα μητρώα ανέργων ή δεν ανανεώνουν συστηματικά την κάρτα ανεργίας. Τα ολοένα λιγότερα επιδοτούμενα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης και η γραφειοκρατία που τα συνοδεύουν καθώς και η παροδικότητα των αναποτελεσματικών προγραμμάτων απασχόλησης αποθαρρύνουν τους ανέργους να απευθυνθούν στον ΟΑΕΔ. ΠΗΓΗ:ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε. ΓΡΑΦΗΜΑ 7

Τρόπος Επικοινωνίας Ανέργων με το Γραφείο Εύρεσης Εργασίας του ΚΕ.Π.Ε.Α.  Η χρήση της νέας τεχνολογίας είναι εμφανής στο διπλανό γράφημα καθώς η επικοινωνία των ανέργων με το ΚΕ.Π.Ε.Α. μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου άγγιξε το 82% για το Ακριβώς επειδή το μεγαλύτερο ποσοστό των καταγεγραμμένων ανέργων στο Κέντρο αποτελείται από νέους ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με την πρόσβαση στο internet, το ΚΕ.Π.Ε.Α. φρόντισε να παρέχει στους χρήστες μια δυναμική ιστοσελίδα καταχώρησης του βιογραφικού τους. Σε μικρότερο ποσοστό ακολουθεί η επίσκεψη στο Κέντρο και ελάχιστοι είναι εκείνοι που επικοινωνούν με το ΚΕ.Π.Ε.Α. τηλεφωνικά. ΠΗΓΗ:ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε. ΓΡΑΦΗΜΑ 8