Οι Η/Υ στον κινηματογράφο

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
σας παρουσιάζουμε SlidePlayer.gr
Advertisements

υπηρεσία τηλεκπαίδευσης επανάσταση στη διδασκαλία
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
 Η Βιομηχανική επανάσταση στα μέσα του 19 ου αι. επέφερε σημαντικές αλλαγές.  Σήμερα ζούμε την εποχή της πληροφορίας.  Συνώνυμο της πληροφορίας είναι.
Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟ MOVIE MAKER
Animation Η παρουσίαση βασίζεται στην προσπάθεια να αναδειχθεί η αξία της βιωματικής μάθησης στη σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία και ο ρόλος που διαδραματίζουν.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Οθόνες: Θύρες και υποδοχές σύνδεσης στις.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 Οι επιπτώσεις της Τεχνολογίας Επικοινωνιών
Από Βίνα Τριγκάκη. «Π ΟΛΥΜΕΣΑ » Τα Πολυμέσα (Multimedia) είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον συνδυασμό ψηφιακών δεδομένων.
Ονοματεπώνυμο Φοιτητριών:
1 Τεχνολογία Επικοινωνιών Κεφ.17 Συσκευές Ήχου & εικόνας σελίδες 394 – 398 (μέχρι κεραία))
Εκπαιδευτικό υλικό Φωτογραφικές μηχανές και φωτογραφίες: Επεξεργασία φιλμ Επίπεδο γνώσεων: Προχωρημένοι χρήστες.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 1 ο Λύκειο Ρόδου Δημητρης Γεωργαλίδης.
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αίθουσα Τηλεκπαίδευσης
Τόσο ίδιοι – Τόσο διαφορετικοί δημιουργία ταινίας μικρού μήκους Συμμετοχή 7 ου Γυμνασίου Πάτρας
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Οθόνες: Έναρξη χρήσης της οθόνης Επίπεδο.
Το υλικό του Υπολογιστή
Department of Aristotle University of Thessaloniki Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ Ιωάννης.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ 1968 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ
Κεφάλαιο 2 Η τεχνολογία μεταβάλλεται  Η τεχνολογία είναι δυναμική 1  Οι μεταβολές σχετίζονται κυρίως με τους Η/Υ.
Β Τεχνολογική Κατεύθυνση Τεχνολογία Επικοινωνιών CAD [Computer-Aided Design] Αθανασούλας Ανδρέας.
Θα μπορούσαμε να περιγράψουμε τα συστήματα τεχνικού σχεδιασμού ως εξής:  Βασίζονται σε γεωμετρικά σχήματα  Οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν αυτά τα σχήματα.
Εικονική πραγματικότητα ένας τρισδιάστατος κόσμος!!!
Γνωριμία με τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή
Οπτικές Ίνες.
Τα στάδια δημιουργίας μιας ταινίας
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Πολυμέσα – Δίκτυα (μαθ. επιλογής Γ’ Λυκείου)
ΠΟΛΥΜΕΣΑ. OI “MULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ” ΤΩΝ MULTIMEDIA ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ Τι είναι τα πολυμέσα? Τα Πολυμέσα (Multimedia) είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας.
Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά Saint Paul
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Φωτογραφικές μηχανές και φωτογραφίες:
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Επεξεργαστής Παρουσιάσεων λογισμικό Ο Επεξεργαστής παρουσιάσεων είναι και αποτελείται από μια ομάδα από οπτικά εργαλεία που βοηθούν το χρήστη να δημιουργεί.
Οι συσκευές του υπολογιστή
Το Υλικό του Υπολογιστή
Σύγχρονη Εκπαίδευση = Απόκτηση Πληροφορίας Λήψη πληροφορίας + Επεξεργασία από μαθητή Βιωματική διδασκαλία.
ΠΟΛΥΜΕΣΑ. Τι είναι Πολυμέσα; (Ι) Για έναν πωλητή υπολογιστών: Ένα PC με Sound Card, DVD-ROM drive, μεγάλη μνήμη, δυνατό επεξεργαστή και καλή κάρτα γραφικών.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 3: Πολυμέσα
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Φωτογραφικές μηχανές και φωτογραφίες:
1 Βασικές κατηγορίες Η/Υ Υπέρ-υπολογιστές Σχεδιασμό αυτοκινήτων, ειδικά εφέ ταινιών Μεγάλης υπολογιστικής ισχύος Επεξεργάζονται ταχύτατα τεράστιο όγκο.
Εισαγωγή στο σταδιο της παραγωγής-γυρίσματα Προετοιμαστείτε! Όποιος αποτυγχάνει να προετοιμαστεί, προετοιμάζεται για να αποτύχει!. Επιλογή κάμερας- Μη.
Ο προσωπικός υπολογιστής εσωτερικά
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Διευθύνει τα γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών Διευθύνει τα γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών Συντονίζει αυτούς.
Παγκόσμια Ημέρα Κινουμένων σχεδίων
Εφαρμογές συστημάτων ήχου & εικόνας (Κεφάλαιο 18) Τηλέφωνο 1 Προσωπική επικοινωνία: Ανταλλαγή νέων – ορισμός συναντήσεων – προώθηση σχέσεων Τηλεαπαντητικές.
Εργασία στο μάθημα Συντήρηση Υπολογιστών
! Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ!☺☻.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Οι κινηματογραφικές ταινίες στη διδακτική διαδικασία.
Κινηματογράφος : Προβάλλοντας με δυο διαστάσεις τρισδιάστατα όντα και αλλάζοντας μέγεθος. Κινηματογραφιστές.
15/4/ « Η προγραμματισμένη εμπειρία διδασκαλίας / μάθησης η οποία χρησιμοποιεί πληθώρα νέων τεχνολογιών ( βίντεο, τηλεπικοινωνίες, ηλεκτρονικούς.
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο!
Βάσεις Δεδομένων Ευαγγελία Πιτουρά1 Λογικός Σχεδιασμός Σχεσιακών Σχημάτων.
6ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας Ημαθίας
3.4.2 Επικοινωνίες Οι άνθρωποι επικοινωνούν με τις κινήσεις, τον λόγο, την εικόνα και τη γραφή.
DVD Player Δεν έχει περάσει τόσος πολύς καιρός από τότε που οι κασέτες VHS κυριαρχούσαν στην αγορά οικιακών συσκευών αναπαραγωγής βίντεο, αλλά τώρα, έχουν.
ΗΜΥ 100 Εισαγωγή στην Τεχνολογία Στυλιανή Πετρούδη ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ.
Κινούμενη Εικόνα - Animation. … κάποτε ήταν το Κινούμενο Σχέδιο  Τα κινούμενα σχέδια είναι ταινίες, στις οποίες πρωταγωνιστούν ζωγραφιστές φιγούρες αντί.
Η ζωγραφική ως εικονική αναπαράσταση πρωτοεμφανίστηκε στη ζωή του ανθρώπου στο τροφοσυλλεκτικό στάδιο, στην τελευταία φάση της παγετωνικής εποχής και.
Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά
«Πληροφορικη και τεχνεσ»
ΜΕΡΟΣ Ι.
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
Πως δημιουργούμε μια παρουσίαση στο PowerPoint
Youtube Ομάδα : Λουμιάνα Γκίστι Ηλιάνα Αρμαμέντου Φραντσέσκα Πρόκο Υπεύθυνος:Στέλιος Πλιάτσικας.
Μαρίελλα Αναστασιάδου
Κοινωνικά Δίκτυα στο Internet
 Ο κινηματογράφος ή αλλιώς σινεμά αποτελεί σήμερα την αποκαλούμενη και έβδομη τέχνη.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Οι Η/Υ στον κινηματογράφο Ο κινηματογράφος είναι ίσως η μόνη τέχνη που βασίζεται απόλυτα στην τεχνολογία! Δεν θα μπορούσαμε να γυρίσουμε ταινίες αν δεν υπήρχαν κάμερες, μικρόφωνα και μηχανές μοντάζ. Η χρήση, όμως, των ηλεκτρονικών υπολογιστών ήταν αυτή που έφερε τη μεγαλύτερη επανάσταση στον κινηματογράφο.

Χάρη στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι κινηματογραφιστές μπορούν να δημιουργούν ολοένα πιο εντυπωσιακές ταινίες και μάλιστα, σε εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό που μπορεί να μην ξέρετε είναι ότι ο σκηνοθέτης, ο παραγωγός, ο σεναριογράφος, ακόμα και ο σκηνογράφος και ο ενδυματολόγος είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χρησιμοποιήσουν ηλεκτρονικό υπολογιστή πριν καν ξεκινήσουν τα γυρίσματα! Ας δούμε πώς:

Σεναριογράφοι γράφουν πλέον τις ιστορίες τους στον υπολογιστή Σεναριογράφοι γράφουν πλέον τις ιστορίες τους στον υπολογιστή. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να κάνουν άμεσα τις απαραίτητες αλλαγές, χωρίς να χρειάζεται να ξαναγράφουν το σενάριο από την αρχή! Οι παραγωγοί, προκειμένου να υπολογίσουν το πόσο θα κοστίσει η ταινία, χρησιμοποιούν ένα πρόγραμμα που λέγεται Excel, το οποίο τους δίνει τη δυνατότητα να υπολογίζουν με ακρίβεια ακόμα και το παραμικρό ευρώ που θα ξοδέψουν! Ο σκηνοθέτης μαζί με το σκηνογράφο περνούσαν άπειρες ώρες σκιτσάροντας τα σκηνικά και προσπαθώντας να υπολογίσουν ποια είναι η σωστή θέση της κάμερας και των πρωταγωνιστών. Τώρα, μπορούν να απεικονίσουν όλα τα σκηνικά της ταινίας, τα αντικείμενα που θα χρησιμοποιηθούν και τις θέσεις της κάμερας και των πρωταγωνιστών σε διάφορα ψηφιακά προγράμματα. Έτσι, όταν έρχεται η ώρα του γυρίσματος ξέρουν πού πάει τι, χωρίς να χάνουν χρόνο!

Εξοικονόμηση χρόνου Ο σχεδιασμός των κοστουμιών και η επιλογή του σωστού μακιγιάζ (κυρίως για τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας) είναι μια εξαιρετικά δύσκολη δουλειά. Χάρη στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες μπορούν να ελέγξουν πώς θα φαίνονται στην κάμερα συγκεκριμένα υφάσματα και είδη μακιγιάζ, χωρίς να χάνουν χρόνο με ατελείωτες πρόβες. Μία ακόμα από τις πιο συνηθισμένες χρήσεις των ηλεκτρονικών υπολογιστών πριν την παραγωγή μιας ταινίας, είναι στην επιλογή των ηθοποιών, αλλά και των χώρων που γίνονται τα γυρίσματα. Με τη βοήθεια του internet μπορεί κανείς να δει φωτογραφίες ή και βίντεο ηθοποιών και τοποθεσιών, με αποτέλεσμα να μην χάνει χρόνο σε ταξίδια και χρονοβόρες συναντήσεις.

Τι είναι η τεχνολογία 3D Είναι ένα χαρακτηριστικό της τυπικής οθόνης HDTV το οποίο παρέχει δυνατότητα προβολής τρισδιάστατων εικόνων από περιεχόμενα 3D. Σήμερα, πέρα από την πληθώρα των ταινιών 3D Blu-ray, ορισμένα προγράμματα 3D είναι διαθέσιμα στην καλωδιακή και τη συνδρομητική τηλεόραση, ενώ δημιουργούνται συνεχώς νέες ταινίες και εκπομπές 3D. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ολόκληρα καλωδιακά δίκτυα 3D υπό κατασκευή.

Πως λειτουργεί: 1. Οι φακοί σε ένα ζευγάρι γυαλιών με ενεργό κλείστρο ανοιγοκλείνουν εναλλάξ. 2. Αυτό πραγματοποιείται σε συγχρονισμό με την τηλεόραση, η οποία εναλλάσσει τις εικόνες σε δύο ελαφρώς διαφορετικές γωνίες. 3. Η εναλλαγή αυτή είναι πολύ γρήγορη με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να βλέπει και τις δύο γωνίες ταυτόχρονα, δημιουργώντας έτσι την ψευδαίσθηση της τρισδιάστατης απεικόνισης.

Ήχος και Υπολογιστής Ο ήχος είναι από το γύρισμα ψηφιακός εδώ και δεκαετίες και σε όλες τις περιπτώσεις –τουλάχιστον δέκα χρόνια τώρα, όταν προβλήθηκε για πρώτη φορά ταινία με ψηφιακό ήχο Dolby Digital– δεν περνά ποτέ από αναλογικό στάδιο. Πάνω στην ταινία είναι εγγεγραμμένος ο ψηφιακός ήχος, ενώ υπάρχει ακόμα και η εγγραφή του οπτικού, αναλογικού ήχου για τις περιπτώσεις που μικρές αίθουσες (όπως αυτές που βρίσκονται σε αρκετά σημεία της Ελλάδας, λόγου χάρη) δεν έχουν εξοπλιστεί ακόμα με τα ανάλογα συστήματα. Το εταλονάζ της εικόνας (διόρθωση χρωμάτων και τόνων) πραγματοποιείται σε ψηφιακές κονσόλες, για να δέσουν τα εφέ με τα φυσικά γυρίσματα, αλλά και επειδή ακόμα και χωρίς εφέ οι ψηφιακές κονσόλες είναι πλέον καλύτερες. Το τελικό αποτέλεσμα, όμως, ακόμα μεταγράφεται σε φιλμ, αλλά και σε αυτό το στάδιο η γκάμα είναι μεγάλη.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα ταινιών που έχουν υποστεί μεγάλη επεξεργασία

Υπολογιστής Και Εφε Ταινιών

The Black Swang

The Pirates of the Caribbean

Avatar

The Avengers

Lord of the Rings

Life of Pi

The Matrix

http://www.youtube.com/watch?v=5L3eqxlseEk

ΤΕΛΟΣ