Πως να επιτυγχάνουμε καλύτερη ποιότητα στα video μας.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Έκθεση (μάθημα 3ο).
Advertisements

ΣΤ΄ Τάξη 42ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών
Σημειώσεις : Χρήστος Μουρατίδης
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 1 ο Λύκειο Ρόδου Δημητρης Γεωργαλίδης.
ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ
Βλάχου Ευα Computer Designer Πρόγραμμα ΕΠΕΑΕΚ: Αναμόρφωση Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών Γ.Π.Α. Ανάπτυξη Κεντρικής Δράσης Υποστήριξης Προπτυχιακών Προγραμμάτων.
Σημειώσεις : Χρήστος Μουρατίδης
ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΚΛΕΒΕΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΛΛΟΥ Πρόκειται για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Αυτό από μόνο του αρκεί για να κινηθεί κάποιος.
Μια μικρή βοήθεια με εικόνες. Σίγουρα θα λάβατε κάποιο mail από τη Μαρία στο οποίο θα είδατε κάτι σαν τη παρακάτω εικόνα Διπλό κλικ στο “diktyoklima”
ΚΑΝΩ ΠΛΑΝΟ ΣE XΩΡΙΣ ΑΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑ 26 Ο Β Δ Α Ν ♠ KQJ2 ♥ A93  A8 ♣ AKJ8 Α Γ Ο Ρ Α B Α Ν Δ 2  Dealer o Νότος που με 22π ανοίγει 2 
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Πως βάζουμε τίτλους και κείμενα στα video μας σε 8 βήματα.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 1 ο Λύκειο Ρόδου Δημήτρης Γεωργαλίδης.
Χαρακτηριστικά Εικόνας
ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ.
Σημειώσεις : Χρήστος Μουρατίδης
Hornero: Τέλειος Αρχιτέκτονας Ουρουγουάη.
Ποιο νομίζετε είναι το θέμα της εικόνας;
Ενότητα 1 - Κεφάλαιο 3 - Εργονομία
Η Σωστή Στάση Εργασίας στον Υπολογιστή
Ενότητα 1 - Κεφάλαιο 3 - Εργονομία
ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 4: Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ
Πολυμέσα Οι “multi-διαστάσεις’’ των multimedia. Περιγραφή Ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον συνδυασμό ψηφιακών δεδομένων πολλαπλών.
1. 1. Εισαγωγή Φωτογραφίας Τοποθετούμε με το ποντίκι ή το πληκτρολόγιο το σημείο που θέλουμε να εισάγουμε την εικόνα Στην καρτέλα Insert πατούμε το κουμπί.
Καλοσωρίσατε στην ιστοσελίδα της τάξης μας! Εδώ μπορείτε να βλέπετε τα νέα της τάξης μας ή ακόμη και τα μαθήματα της ημέρας! Επίσης μπορείται να ανεβάζεται.
Βυζαντινή ιστορία κάντε κλικ για τη συνέχεια
Β’ Γυμναςιου ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
κάντε κλικ για συνέχεια
Γεωμετρικά Σχήματα Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια κάντε κλικ για συνέχεια.
Μετατροπή αρχείων βίντεο Με το flv to Avi Converter.
ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Α 1 PROJECT.
Τι πρέπει να ξέρεις για το Γενικό Λύκειο. Όσα ακολουθούν παρακάτω προκύπτουν από την επεξεργασία του νόμου 4186/ΦΕΚ 193/ και τη συνέντευξη που.
Η νέα δομή του Γενικού Λυκείου  Ωρολόγια π ρογράμματα ανά τάξη  Τρό π ος π ροαγωγής και α π όλυσης  Παρουσιάζονται κατά σειρά :  Α ’ Λυκείου  Β ’
Κεφάλαιο 23 Η ζωή στις εύκρατες περιοχές. Εύκρατες περιοχές Εύκρατες ονομάζονται οι περιοχές που βρίσκονται ανάμεσα στην τροπική ζώνη και τις πολικές.
Σχολικό έτος B’ Λυκείου  Μαθήματα  Ομάδες προσανατολισμού Γ’ Λυκείου  Ομάδες προσανατολισμού  Επιστημονικά Πεδία
Αντιρατσιστική Εκ π αίδευση Βασικές αρχές ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Project Α’ Τετραμήνου Β’ Λυκέιου. Εισαγωγή  Μανιτάρι ονομάζεται κοινώς το ορατό μέρος πολυκύτταρων μυκήτων με τη χαρακτηριστική, συνήθως ομβρελοειδή.
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΟΥΤΡΩΝ ΑΙΔΗΨΟΥ Ερευνητική Εργασία (Project) Ομάδα 1 Αναστασιάδη Ανδριανή Στεργίου Μαρία - Ιωάννα Χασάϊ Φιορίντα Χουλιαράκη Αλεξάνδρα Ομάδα.
Κεφάλαιο 33 Οι σχέσεις των κρατών της Ευρώπης και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ ΕΠΗΛΗΨΙΑ ΗΛΙΑΣΗ ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΙΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΩΡΙΑ.
Εγγραφή ψηφιακής εικόνας: Πιστοτητα, θόρυβος, μνήμη, ανάλυση, μέγεθος, απεικόνιση στην οθονη (Συνάντηση 2) Ψηφιοποίηση & ψηφιακή επεξεργασία εικόνας Τμημα.
1 Ο ΕΠΑΛ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ Α΄ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ( PROJECT) ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ : ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΑΜΠΕΡΙΑΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ.
Κεφάλαιο 28 Η χλωρίδα και η πανίδα – Η βλάστηση της Ευρώπης.
Movie Maker Windows Live Διήμερο εκπαιδευτικού 22/1/2016 Περιφερειακό Λύκειο Απ. Λουκά Κολοσσίου.
Ψηφιακός Κόσμος Ιωάννα Γαρδίκη
Κέντρο Συμβουλευτικής
Πως δημιουργούμε μια παρουσίαση στο PowerPoint
Εάν τις αγαπάς ΑΛΗΘΙΝΑ ενθάρρυνε ΟΛΕΣ τις γυναίκες που γνωρίζεις να κάνουν τακτικά αυτοεξέταση και να κάνουν τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο μαστογραφία.
Πως δημιουργούμε ένα Wiki στο PBWorks
Στισ γειτονιεσ των Αστεγων
Κεφάλαιο 22 Η ζωή στα τροπικά δάση.
ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΧΗΜΑΤΑ …με προϋποθέσεις.
 «Ηλεκτρονικός υπολογιστής και διαδίκτυο: Σύγχρονες Εξαρτήσεις;» Πρακτικές Συμβουλές Τίτλος: Calibri, μέγεθος 40, έντονα, πλάγια, χρώμα γραμμάτων απόχρωση.
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΟΣ
Ηράκλειο 26 Ιουνίου 2014.
Καρέκλη Ελένη Βοσινάκης Παντελής Ευαγγελακάκης Κωνσταντίνος
Μουσείο μαραθώνιου δρόμου Ολυμπιακός Μαραθώνιος του 1896
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ.
Η Ένταξη παιδιών με απώλεια ακοής στη γενική εκπαίδευση
ΛΙΠΙΔΙΑ.
Δημιουργια ψηφιακου Video Στ΄ ταξη
Ευρύτερη Άποψη της Κοινωνίας των Πολιτών για την Κατάσταση στην Κύπρο - Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
Σημειώσεις : Μιχάλης Φίλης
Η θέση και το φυσικό περιβάλλον της Νότιας Αμερικής
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Οδηγίες χρήσης του προγράμματος WavePad
Η ζωή στις πολικές περιοχές
Επιστημονική Υπεύθυνη: Αλεξάνδρα Ανδρούσου Επόπτης: Σταύρος Σταύρου
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 Βασικές Συμβουλές Φωτογραφίας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Πως να επιτυγχάνουμε καλύτερη ποιότητα στα video μας

Οι εικόνες/φωτογραφίες που εισάγουμε στο project του Μovie Maker έχουν κάποια ανάλυση. Ανάλυση λέγεται η ο λόγος της οριζόντιας προς την κάθετη ανάλυση, δηλαδή για παράδειγμα 800x600. Αυτό σημαίνει ότι οι διαστάσεις της εικόνας μας είναι 800 pixels οριζόντια (πλάτος) 600 pixels κάθετα (ύψος) Για να δείτε τι ανάλυση έχει μια εικόνα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στο Movie maker, την εισάγεται στην συλλογή, πατάτε δεξί κλικ πάνω της, μετά κλικ στις ιδιότητες και εκεί θα δείτε το πλάτος και ύψος της

Η προρυθμισμένη (default) ανάλυση του video που θα εξάγουμε είναι 640x480. Μπορούμε και να τροποποιήσουμε αυτές τις διαστάσεις αν το θέλουμε (π.χ αν το video μας βγαίνει γύρω στα 15 Mb που είναι πολύ «βαρύ» για να το στείλουμε με ). Όσοι θελήσουν κάτι τέτοιο, ας επικοινωνήσουν μαζί μου. Οι εικόνες/φωτογραφίες που εισάγουμε στη συλλογή του Movie Maker είναι συνήθως 2 ειδών: 1. Από ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές 2. Από το διαδίκτυο

Όταν η εικόνα/φωτογραφία που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε είναι από ψ. φωτογραφική μηχανή, η ανάλυση της είναι πολύ μεγαλύτερη από τη ανάλυση του video που θα φτιάξουμε. Εδώ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην ποιότητα, γιατί το πρόγραμμα μόνο του μειώνει τις διαστάσεις της εικόνας για να χωρέσει στις διαστάσεις 640x480 του video μας.

Όταν όμως η εικόνα/φωτογραφία που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε είναι από το διαδίκτυο, τότε πιθανόν η ανάλυση της είναι μικρότερη από τη ανάλυση του video που θα φτιάξουμε. Εδώ το πρόγραμμα θα αυξήσει τις διαστάσεις της για να χωρέσει στο πλαίσιο 640x480 του video μας με αποτέλεσμα να χαλάσει η ποιότητα της φωτογραφίας, άρα και του video μας.

Παράδειγμα 1: Από ψ. Φωτογραφική μηχανή, δηλαδή από μεγάλη ανάλυση 1600x1200 Η εικόνα μας μπήκε μια χαρά χωρίς να χάσει σε ποιότητα

Παράδειγμα 2: Από διαδίκτυο, δηλαδή από μικρή ανάλυση 295x315 Η εικόνα μας εδώ θα μεγαλώσει για να χωρέσει στο 640x480 του video μας με αποτέλεσμα να χαλάσει η ποιότητα

Συμπέρασμα : Προσοχή στις εικόνες/φωτογραφίες που χρησιμοποιούμε από το διαδίκτυο. Να προτιμούμε (αν έχουμε φυσικά τη δυνατότητα) μεγαλύτερων διαστάσεων από 640x480 που είναι η ανάλυση του video που θα δημιουργήσουμε

Ελπίζω να βοήθησα Juan