« Ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΗ » Νοέμβριος 2013 Κοντολέων Αντώνης Μέλος Δ.Σ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Αγορά ενέργειας στον Ελλαδικό χώρο – Ρύθμιση ΝΟΜΕ
Advertisements

Ειδικά Θέματα Οικονομίας: Κυβέρνηση και Επιχειρήσεις Απελευθέρωση Αγοράς Ενέργειας.
Ραφαήλ Μωυσής Sc.D. Αντιπρόεδρος ΙΟΒΕ
ΠΕΛΑΤΟΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ Νίκος Τσάμης Γ. Διευθυντής Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής, ΜΒΑ Επενδύσεις σε Νέες Τεχνολογίες.
ΑΞΙΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙAΚΟΥ ΤΟΜΕΑ Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2014.
«Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: ο δρόμος εξόδου από την κρίση»
Μήπως έχουμε ακρίβεια «Ελληνικής κατασκευής;» Γιώργος Μπάλτας Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Δημήτριος Κοντός πρ. Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εργασίας
Θέσπιση μιας νέας διεθνούς συμφωνίας EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Κλιματική αλλαγή.
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ
Σε αναζήτηση ανταγωνιστικού κόστους ενέργειας για την ανάπτυξη και τη βιομηχανία Ιούλιος 2013.
Οι εξελίξεις στην ενέργεια Η Ευρώπη μπροστά σε μεγάλες αποφάσεις
«Μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με υψηλό κόστος ενέργειας ;» Investing in Energy 2014 Κοντολέων Αντώνης Μέλος Δ.Σ.
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Region of Western Macedonia Intermediate Managing Authority ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ενδιάμεση.
7η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΕΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2000 – η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.
Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας
Αγορά Ενέργειας στην Ελλάδα Π. Κάπρου Προέδρου της ΡΑΕ Καθηγητή ΕΜΠ.
Public Power Corporation SA Corporate Presentation November ο Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας, «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012» Αρθούρος Ζερβός Πρόεδρος και.
Η παγκόσμια κρίση και η επόμενη μέρα για τις οικονομίες Εισηγητής: Μάνος Χατζηδάκης Οικονομικός Αναλυτής Αθήνα, Μάρτιος 2009.
«Το νέο τοπίο για τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας και οι νέες ευκαιρίες για τους εναλλακτικούς προμηθευτές» Ένας απολογισμός της μέχρι τώρα απελευθέρωσης.
Ιωάννης Χατζηβασιλειάδης, Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος 1 ΙΕΕΕ-Outstanding Engineer Ιωάννης Χατζηβασιλειάδης, ΕΜΠ 28 Μαίου 2010.
Θεσσαλονίκη, 21/12/2009 Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Η σημασία και ο Ρόλος των ΤΠΕ στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας Βασίλης Θωμαΐδης Πρόεδρος.
Εξειδίκευση Αξόνων Στρατηγικής
Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΣΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Ημερίδα: «Ανταγωνιστικές τιμές από συστήματα ΦΒ: Έξυπνος συμψηφισμός για προώθηση της ΦΒ τεχνολογίας και η σημασία ανάπτυξης δυναμικών διατιμήσεων για.
ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Βιομηχανία και Ενέργεια Ανάπτυξη ή αποβιομηχάνιση; Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013.
12 Οκτωβρίου 2009 «Η πορεία της βιομηχανίας προς το 2020 Περιφερειακή Ανάπτυξη – Καινοτομία - Εξωστρέφεια»
Οι συνθήκες στην ελληνική αγορά ενέργειας Μιχάλης Θωμαδάκης Αντιπρόερδος ΡAE ENERTECH’ 09, ΑΘΗΝΑ, ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009.
ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ
Μεταφορές και Logistics
ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ– ΓΣΕΒΕΕ, Αριστοτέλους 46, , Αθήνα Τηλ , Fax
Βιοοικονομία και Βιοπροιόντα: Είναι δυνατό μια επιχείρηση να είναι κερδοφόρα σε συνθήκες αειφορίας, κοινωνικής αποδοχής και νομοθετικής προσαρμογής? Δρ.
1 Καινοτομικό Πρόγραμμα RI-SE ΕΚΕΠΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ.
30/10/001 Η Απελευθέρωση της Ενεργειακής Αγοράς Παντελή Κάπρου Προέδρου Ρ.Α.Ε. Καθηγητή ΕΜΠ.
2o ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ FORUM: Σκοπός Δημήτριος Τασιός Πρόεδρος του FORUM Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ.
Άννα Μίχου 1 ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ο Ρόλος του μηχανικού από την κρίση στην ανάπτυξη Άννα Μίχου Ηλεκτρολόγος Μηχανικός.
Παρουσίαση ΕΣΑΗ Ανταγωνισμός στην ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας: Μύθοι και πραγματικότητ α Συνάντηση με Δημοσιογράφους Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012,
Διδάσκων : Κουντούρης Νικόλας. Δρ. Πολιτειολόγος.
0 Φεβρουάριος 2008 H Στρατηγική Παραγωγής της ΔΕΗ στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον Τάκης Αθανασόπουλος Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.
Ενίσχυση της έρευνας στο “ΕΠ. Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση ” Νίκος Μαρούλης, Logotech AE Καρδίτσα 18 Σεπτεμβρίου 2008.
« Εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή & Ελληνική Αγορά Ενέργειας από τη σκοπιά της Βιομηχανίας » 11 Νοεμβρίου 2014 Κωνσταντίνος Κουκλέλης Πρόεδρος Δ.Σ.
Παρουσίαση ΕΣΑΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Ενέργεια και ΑΣΦΑΛΕΙΑ Τροφοδοσίας Συνάντηση με Δημοσιογράφους Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012, Milos, Hilton Athens 1 Αναστάσιος.
ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΕΦΟΔΙΑΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ.  E.R.P μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα επιχειρησιακό εργαλείο ελέγχου, παρακολούθησης και συντονισμού των διαδικασιών.
Εισαγωγή Με τον βιομηχανικό τρόπο παραγωγής παράγονται προϊόντα σε μεγάλες ποσότητες, ικανοποιητική ποιότητα και χαμηλό κόστος, βελτιώνοντας το βιοτικό.
1 Προϋπολογισμός 2007 Δεκέμβριος Ποια είναι τα κριτήρια αξιολόγησης του Κρατικού προϋπολογισμού ; Ο προϋπολογισμός του 2007, όπως και κάθε προϋπολογισμός,
ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Γιάννης Παπαδάκης Υπουργείο Ανάπτυξης Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας Δ/νση Τεχνολογικής.
ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝ ΣΤΟ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΑΠΕ
ΑΘΗΝΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2005 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΠΣ η ΕΠΙΤΡΟΠΗ.
Η μεταποιητική βιομηχανία στο Ν.Αττικής: Υποκατάσταση ή μετεγκατάσταση; Διακουλάκη Δ. 1, Μοιρασγεντής Σ. 2, Τουρκολιάς Χ. 1 1 Εργαστήριο Βιομηχανικής &
Δίκτυο Europe Direct για την Ελλάδα Αθήνα, 10 Ιουνίου 2014 Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα1 Ανεργία των Νέων και Εγγύηση για την Νεολαία (Youth Guarantee)
Παρουσίαση ΕΣΑΗ Αγορά ηλεκτρισμού: Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις-Ευρωπαϊκή πρακτική Συνάντηση με Δημοσιογράφους Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012, Milos, Hilton Athens.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Αγροτική Επιχειρηματικότητα: Επιχειρηματικές Προτάσεις, Προϊόντα & Τεχνολογίες Αιχμής Γεώργιος Πίττας Δ.Σ. Σ.Ε.Β.Τ.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Aθήνα,16 Νοεμβριου Η Στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης Συνδέει: την έρευνα και καινοτομία με την οικονομική ανάπτυξη με νέους τρόπους όπως είναι.
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ.
ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ 11/14/ Κοινωνία στην Οικονομία της Γνώσης.
«Ενεργειακές ανάγκες του παραγωγικού τομέα»
Ενοτητα 5. αμεσεσ ξενεσ επενδυσεισ
Τοπικό Σχέδιο Επενδύσεων Δ. Τρικκαίων
Λειτουργία Συστημάτων Ενέργειας
ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Κωνσταντίνος Ποτόλιας
Το δίκτυο των σιδηροδρόμων
Η Διαχείριση του Πλούτου των Εθνών στο σύγχρονο Οικονομικό και Τεχνολογικό Περιβάλλον Οδυσσέας Κοψιδάς (ΠΕ 09, 17.05)
Τοπικό Σχέδιο Επενδύσεων Δ. Τρικκαίων
Αγορά προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας- στρεβλώσεις, προκλήσεις και προοπτικές Αντώνιος Κοντολέων Mέλος Δ.Σ. ΕΒΙΚΕΝ 28 Μαρτίου 2019.
ΘΕΜΑ 2016 Ανεργία και Απασχόληση και οι συνέπειες τους για την οικονομία. α) Αίτια και πολιτικές αντιμετώπισης της ανεργίας. β) Η επίδραση της σημερινής.
Κωνσταντίνος Ποτόλιας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

« Ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΗ » Νοέμβριος 2013 Κοντολέων Αντώνης Μέλος Δ.Σ.

2 Ανάπτυξη της Βιομηχανίας Ανταγωνιστικότητα του λιγνίτη (1)  Η Ανάπτυξη της Βιομηχανίας στις δεκαετίες στηρίχτηκε στην φθηνή ενέργεια που παραγόταν στους λιγνιτικούς σταθμούς.  Το 1980 η Βιομηχανία αντιπροσώπευε το 16,3% του ΑΕΠ.  Το 2012 αντιπροσωπεύει μόνο το 9,7% του ΑΕΠ.  Το ζητούμενο σήμερα είναι η Ανάπτυξη:  Μπορεί να γίνει Ανάπτυξη χωρίς Βιομηχανία;

3 Ανάπτυξη της Βιομηχανίας Ανταγωνιστικότητα του λιγνίτη (2)  Που μπορεί να στηριχτεί λοιπόν η επαναβιομηχάνιση της χώρας ? Δανείζομαι την απάντηση από ένα άρθρο των κ. Παπαμαντέλλου – Γιωτόπουλου:  Η«απεξάρτηση» από τον λιγνίτη, το μόνο που τελικά θα πετύχει είναι να κερδίσουμε τον έπαινο του «καλού πράσινου μαθητή», αλλά και να στείλουμε στην ανεργία και την ανέχεια μερικές ακόμα χιλιάδες Έλληνες.  Η αξιοποίηση του εγχώριου ορυκτού πλούτου στηρίχθηκε στο ανταγωνιστικό ενεργειακό κόστος των λιγνιτικών  Χωρίς αυτή την προσέγγιση θα ήταν αδύνατη η δημιουργία της μεγάλης βιομηχανίας ενεργειακής έντασης στην Ελλάδα, που δημιούργησε και στηρίζει, άμεσα και έμμεσα, χιλιάδες θέσεις εργασίας στον Ελληνικό χώρο.

4 Υψηλό Κόστος Ενέργειας - Ανταγωνιστικότητα  Το κόστος ενέργειας (ηλεκτρική ενέργεια-φυσικό αέριο) είναι % υψηλότερο από το μέσο κόστος στην Ευρώπη.  Το υψηλό αυτό κόστος έχει πλήξει την διεθνή ανταγωνιστικότητα ακόμα και των υγιών, δυναμικών και εξωστρεφών μεταποιητικών επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να απειλείται άμεσα η βιωσιμότητ α τους.  Το υψηλό κόστος ενέργειας δεν πρόεκυψε από την μια μέρα στην άλλη. Ήταν αποτέλεσμα συγκεκριμένης πολιτικής που εφαρμόζεται εδώ και 10χρόνια χωρίς να ληφθεί υπόψη η επίπτωσή της στην ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας.

5 Λανθασμένος Ενεργειακός σχεδιασμός  Η πολιτική αυτή στην ηλεκτρική Ενέργεια είχε 2 άξονες :  την Πράσινη Ανάπτυξη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού στόχου με την εισαγωγή του φυσικού αερίου στο ενεργειακό μείγμα με ταυτόχρονο προγραμματισμό απόσυρσης 3.500ΜW λιγνιτικών μονάδων, έως το 2020, λόγω ορίων εκπομπών και  το Άνοιγμα της Αγοράς με τη δημιουργία ανταγωνισμού με προσέλκυση νέων επενδυτών στην παραγωγή.

6 Μη ανταγωνιστικό Ενεργειακό Μείγμα(1)  Δυστυχώς ιδεοληψίες και αφορισμοί του «βρώμικου» λιγνίτη οδήγησαν στην επιλογή ενός μη ανταγωνιστικού μείγματος καυσίμου, που υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και που βασίστηκε:  στο ακριβό εισαγόμενο φυσικό αέριο,  Στη κατασκευή μονάδων φ.α. που σχεδιάστηκαν να λειτουργούν σαν μονάδες βάσης και όχι σαν ευέλικτες μονάδες, που θα υποστήριζαν την αύξηση των ΑΠΕ.  και στην όπως αποδείχτηκε ακόμη ακριβότερη ενέργεια από Φ/Β.

7 «Πράσινη» Ανάπτυξη: εκτός ελέγχου η κατάσταση? Πηγή: ΛΑΓΗΕ

8 Επίδραση της διείσδυσης των Φ/Β στην συνεχή λειτουργία των λιγνιτικών (1)

9 • Η αύξηση παραγωγής των ΑΠΕ λόγω των στρεβλώσεων της αγοράς οδήγησε το 2013 σε μείωση κατά 20% της λιγνιτικής παραγωγής αντί να μειώσει την παραγωγή από φυσικό αέριο. • Αποτέλεσμα αύξηση του κόστους της αγοράς κατά 200εκ€ Μείωση των λιγνιτών λόγω της αύξησης της παραγωγής των ΑΠΕ σε συνδυασμό με τις στρεβλώσεις της αγοράς

10 Ποιο Ενεργειακό μείγμα θα στηρίξει την Ανάπτυξη?  Επανεξέταση του στόχου λαμβάνοντας υπόψη τις σημερινές συνθήκες.  Εάν προτεραιότητα είναι η ανταγωνιστικότητα και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και της κοινωνικής ειρήνης, απαιτείται η επαναδιαπραγμάτευση του χρονοδιαγράμματος του στόχου, όπως πέτυχαν 10 Κ.Μ. της Ε.Ε.  Μόνο η προοπτική χαμηλού κόστους ηλεκτρικής ενέργειας θα προσελκύσει παραγωγικές επενδύσεις και θα αποτρέψει το κλείσιμο των υφιστάμενων επιχειρήσεων.  Αντί της εφαρμογής του προγράμματος απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων (3.500MW έως το 2020) να μελετηθεί ο εκσυγχρονισμός των παλαιών μονάδων με σύγχρονες τεχνολογίες και σεβασμό στο περιβάλλον.

11 Υψηλό Κόστος Ενέργειας - Ανταγωνιστικότητα - Ανάπτυξη  Με ανταγωνιστικό κόστος ενέργειας στο επίπεδο των Ευρωπαίων ανταγωνιστών μας:  η Ελληνική βιομηχανία μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάπτυξης.  Θα ξεκινήσουν σταματημένες γραμμές παραγωγής και βιομηχανικές μονάδες άμεσα.  Θα αυξηθούν οι εξαγωγές.  Θα αναστραφεί το αρνητικό κλίμα.  Θα δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, θα στηριχθούν τα ασφαλιστικά ταμεία και θα αυξηθούν τα έσοδα για το δημόσιο.  Θα έρθουν παραγωγικές επενδύσεις στη χώρα.

12 Συμπέρασμα  Προτεραιότητα είναι η ανταγωνιστικότητα και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και της κοινωνικής ειρήνης:  Απαιτείται ΑΜΕΣΑ η αναθεώρηση του στόχου  Ο Λιγνίτης να διατηρήσει την θέση του στο Ενεργειακό μείγμα.  Ανάγκη ριζικής αναθεώρησης της Ενεργειακής πολιτικής με γνώμονα τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας.

Ευχαριστούμε