Εκπαίδευση Leonardo da Vinci. Παράμετροι που λαμβάνονται υπ’ όψη (1) • Η Παραγωγή ασφαλών τροφίμων είναι το αποτέλεσμα ομαδικών προσπαθειών αλλά και κοινωνικής.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011.
Advertisements

Διαχείριση κινδύνων εργασιακού άγχους στο KEK INA IDEC Α.Ε. Πειραιάς, Ελλάδα gr.
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Αλέξανδρος Σαχινίδης, ΜΒΑ, Ph.D. ΙΟΥΝΙΟΣ 2009
Ελληνική Ένωση Διαπιστευμένων Φορέων Επιθεώρησης- Πιστοποίησης ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΜΟΧΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 02 Μαΐου 2011 ΣΑΒΒΑΣ.
Ορθές Πρακτικές Διανομής Φαρμάκων
Το τμήμα αυτό έχει την ευθύνη για την επιστημονική οργάνωση και εφαρμογή ερευνών και πειραμάτων, με σκοπό τη βελτίωση όλων των φάσεων λειτουργίας της.
1 ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΙSO9001 ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Πρακτικά Οφέλη “H βελτίωση στην ποιότητα προκαλεί αλυσιδωτή αντίδραση όπου σπατάλη και απώλεια μετατρέπονται σε βελτίωση.
ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗ αριθ. 768/2008/ΕΚ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
Διαχείριση εργασιακού άγχους στην EDUCACONSULT M&J Consulting Παρντουμπίτσε, Δημοκρατία της Τσεχίας
ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ Οι Άνθρωποι είναι το πιο σημαντικό κεφάλαιο κάθε Οργανισμού Η Ανάπτυξη του Προσωπικού μπορεί να γίνει με τρόπο ωφέλιμο και για τον Ίδιο.
Πρόγραμμα LEONARDO DA VINCI Έργο PREMEQ «Εφαρμογή του PREMEQ στις τράπεζες» Η περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Μαρία Τερλιξίδου.
1 ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΙSO9001 Πρακτικά Οφέλη “H βελτίωση στην ποιότητα προκαλεί αλυσιδωτή αντίδραση όπου σπατάλη και απώλεια μετατρέπονται σε βελτίωση του προϊόντος.
Εκπαιδευτής: Καλλικανδή Αθηνά Ειδικότητα:MSc Reading University – U.Κ
Induction Course/Πρόγραμμα ένταξης στην εταιρία Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει τα μέσα που χρειάζονται για την επιτυχημένη ένταξη νέων υπαλλήλων σε μια εταιρία.
ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΕΦΟΔΙΑΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ.  E.R.P μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα επιχειρησιακό εργαλείο ελέγχου, παρακολούθησης και συντονισμού των διαδικασιών.
ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ
Προγραμματισμός Ανθρώπίνου Δυναμικού
ΠΙΝΑΚΑΣ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ (BALANCED SCORECARD)
ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ
Εποπτεία και διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού
ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Αρχές Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων
Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων
Κοινωνική Ευθύνη. Κ. Γαλανάκης Υπερ-φιλελεύθεροι Η κοινωνική ευθύνη αφορά το κράτος Οι επιχειρήσεις πρέπει να αξιολογούν τη απόδοση Στόχος των.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ Ο προγραμματισμός είναι η πρώτη λειτουργία του μάνατζμεντ. Έχει μελλοντοστρεφή χαρακτήρα, προσφέρει κατεύθυνση.
Στρατηγικοί στόχοι του Δικτύου Μακροχρόνιας Φροντίδας. Tο κεντρικό ζητούμενο ενός συστήματος διοίκησης και διαχείρισης των υπηρεσιών Μακροχρόνιας Φροντίδας.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ
Ορισμός Έργου Δρ. Α. Ραφαηλίδης Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων (Πάτρα) ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Η διοίκηση επισιτιστικών επιχειρήσεων ή η διεύθυνση επισιτιστικών τμη­μάτων μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης ασχολείται.
ΕΝΟΤΗΤΑ 8η ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΤΕΡΕΛΟΣ.
Επιχειρηματικό Σχέδιο Ελαστικότητα Ζήτησης Επιχειρηματικό Σχέδιο.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΕΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ:  ΓΙΟΥΒΑΝΕΖΑ ΕΛΕΝΗ Α.Μ.420  ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ ΖΩΗ Α.Μ.479  ΣΠΑΘΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Α.Μ.409  ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.
Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός της Επιχείρησης και οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών Σπυρίδων Πανέτσος.
Δημόσιος Vs Ιδιωτικός Τομέας Διαφορές - Ομοιότητες.
Πρόγραμμα Εταιρικής Ταυτότητας Διάλεξη 2. Στελέχη που ασχολούνται… Μικρομεσαίες επιχειρήσεις ▫ Ομάδα από 4-6 άτομα διαφόρων τμημάτων και ένα ανώτατο στέλεχος.
► Karew Ure. The Psychology of Manufacturer (1835) ► Kίνημα βελτίωσης των συνθηκών ζωής στα εργοστάσια (στελέχη πρόνοιας) (welfare officers). Kύριος σκοπός.
ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ LEONARDO DA VINCI “ Μεταφορά Καινοτομίας - ΤΟΙ ” Ελίνα Δαγρέ, ΤΟΙ Project Manager Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2012 Βόλος, 14 Δεκεμβρίου 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
Διοίκηση Ποιότητας Ενότητα 1: Εισαγωγή – Ορισμοί.
ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Επιχειρηματικός Σχεδιασμός
Λειτουργίες διοίκησης
ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ Θ. Ε. Κ
Εταιρική Διακυβέρνηση
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
Παράδειγμα 1 Μια ΚΑΕ παρουσίασε τα εξής αποτελέσματα για τα έτη 2006 και Κέρδη χρήσης
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (Εταιρικη Κοινωνικη Ευθυνη)
Διοίκηση Ποιότητας Ενότητα 3: Το κόστος της ποιότητας - Βραβεία ποιότητας Διδάσκων: Τσέλιος Δημήτριος, Καθηγητής Εφαρμογών Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.
ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (Δ.Ο.Π)
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Ι 4ο εξάμηνο ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ ΛΟΥΚΙΑ
Εκπαιδευτικό Σενάριο Επιχειρηματικότητας
Στο Σχολείο μας, παράλληλα με τις εκπαιδευτικές διαδικασίες, λειτουργούν οι ακόλουθες Ομάδες: - Μουσική Ομάδα, - Θεατρική Ομάδα, - Κινηματογραφική.
Το κόστος Ποιότητας    
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Θεωρία Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
Η έννοια της επιχείρησης
Κλειούσης Ε. Ελευθέριος
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
ΕΛΠΕ - Πρόκληση και Άσκηση Αυτογνωσίας
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
Στρατηγικοί στόχοι του Δικτύου Μακροχρόνιας Φροντίδας.
Εισαγωγή στην έννοια της ποιότητας
Αλέξανδρος Σαχινίδης, ΜΒΑ, Ph.D. ΙΟΥΝΙΟΣ 2009
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ 13o Γυμνάσιο Πατρών Τάξη:Β2 Μάθημα: Τεχνολογία Καθηγήτρια: Αλπέτζου Κ. Μαθητής: Tηλέμαχος Βρεττάκος Σχολικό έτος:
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ 13o Γυμνάσιο Πατρών Τάξη:Β2 Μάθημα: Τεχνολογία Καθηγήτρια: Αλπέτζου Κ. Μαθητής: Tηλέμαχος Βρεττάκος Σχολικό έτος:
Λειτουργίες διοίκησης
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Εκπαίδευση Leonardo da Vinci

Παράμετροι που λαμβάνονται υπ’ όψη (1) • Η Παραγωγή ασφαλών τροφίμων είναι το αποτέλεσμα ομαδικών προσπαθειών αλλά και κοινωνικής ευθύνης •Οι καταναλωτές γίνονται ολοένα και πιο ισχυροί αλλά και πιο ευαισθητοποιημένοι •Ο γενικός πληθυσμός και οι επιχειρήσεις ενδιαφέρονται περισσότερο για την προστασία της υγείας των καταναλωτών •Ο οργανισμός (και όλοι οι εργαζόμενοι) είναι υπεύθυνοι για την εξασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων •Η νομοθεσία αναθεωρείται/ανασκοπείται ενώ οι εμπλεκόμενες αρχές και οι έλεγχοι γίνονται αυστηρότεροι

Leonardo da Vinci Παράμετροι που λαμβάνονται υπ’ όψη (2) •Απαιτήσεις για υψηλότερα επίπεδα: -- Εξασφάλισης της ασφάλειας  Ευθύνη της βιομηχανίας - μεγάλη παραγωγή - εκτεταμένο εύρος διανομής προϊόντων -- Διασφάλιση ποιότητας - πρότυπα - προστασία των καταναλωτών

Leonardo da Vinci Παράμετροι που λαμβάνονται υπ’ όψη (3) •Αυξημένος ανταγωνισμός -- ο κόσμος γίνεται ‘’μικρότερος’’ -- αυξημένες ποσότητες προϊόντων • εξέλιξη της βιομηχανίας -- εισαγωγή νέων υπεραυτόματων μεθόδων (στην επεξεργασία/μεταποίηση – συσκευασία) -- πολύ ταχεία διανομή μεγάλων ποσοτήτων τροφίμων -- οριακές διαδικασίες μεταποίησης όσο αφορά την ασφάλεια  Ανάγκη για: -- αυστηρή/στενή (strict) -- αποδοτική (efficient) -- αξιόπιστη (credible) control

Leonardo da Vinci Συνέπειες/επιπτώσεις μη ασφαλών τροφίμων •Νομικές επιπτώσεις (Πρόστιμα και/ή κλείσιμο της εγκατάστασης) •Απώλεια θέσεων εργασίας •Απώλεια του «προσώπου στην αγορά», καταγγελίες, δυσφήμιση •Απώλεια πελατών •Μείωση του ηθικού στην επιχείρηση/οργανισμό •Αναγκαιότητα για κατάρτιση/εκπαίδευση

Leonardo da Vinci - Ενοτ Ο ‘’δρόμος’’ για ασφαλή προϊόντα Συνεχής βελτίωση Προσαρμογή – Εφαρμογή Ανασκόπηση - Εφαρμογή Κατανόηση Βασική εκπαίδευση

Leonardo da Vinci Στόχος της κατάρτισης/εκπαίδευσης •Να μάθουμε πώς να παράγουμε ασφαλή τρόφιμα •Να κατανοήσουμε γιατί όλοι: ο οργανισμός και η κοινωνία χρειάζονται ασφαλή τρόφιμα •Να ικανοποιηθούν οι κανονιστικές απαιτήσεις --- Τα Μεσαία και Διευθυντικά στελέχη -- διοικητικά -- οικονομικά -- τεχνικά Είναι εκπαιδευτές του προσωπικού που βρίσκεται στην δικαιοδοσία τους

Leonardo da Vinci Γιατί είναι αναγκαία η εκπαίδευση; (1) --- Συνοπτική ενημέρωση για: -- Τις προθέσεις/επιδιώξεις του οργανισμού -- Εφαρμογή σύγχρονων συστημάτων οργάνωσης επιχειρήσεων -- Εφαρμογή καινοτόμων/καινοφανών διαδικασιών Η κατάρτιση/εκπαίδευση αντικατοπτρίζει μία στρατηγική απόφαση που λήφθηκε στο κορυφαίο επίπεδο διοίκησης μιας επιχείρησης

Leonardo da Vinci Γιατί είναι αναγκαία η εκπαίδευση; (2) •Είναι αδύνατο για κάποιον να: -- εργάζεται -- παρακολουθεί/ακολουθεί (follow) -- αξιολογεί -- προτείνει βελτιώσεις αν δεν γνωρίζει το σύστημα μέσα στο οποίο εργάζεται  πέραν αυτού να συμβάλλει στην διαμόρφωση/ανάπτυξη/σύνθεση του συστήματος

Leonardo da Vinci --- κάθε εργαζόμενος/η -- θα πρέπει να γνωρίζει τις λειτουργίες του οργανισμού στα τα σημεία που τον/την αφορούν και να έχει τις γνώσεις που απαιτούνται για την εκπλήρωση των καθηκόντων του -- ποτέ δεν παύει να: - ενημερώνεται - καταρτίζεται/εκπαιδεύεται

Leonardo da Vinci •Κάθε επικεφαλής τμήματος: -- εντοπίζει -- εκτιμά -- προτείνει για εκπαίδευση/κατάρτιση σύμφωνα με: -- τις ανάγκες του προσωπικού -- τις λειτουργικές απαιτήσεις/ανάγκες του οργανισμού

Leonardo da Vinci •Ως προσωπικό εκπαίδευσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν: --- εσωτερικοί εκπαιδευτές (κυρίως από τα μεσαία και ανώτερα στελέχη του Οργανισμού) --- εξωτερικοί εκπαιδευτές (εξωτερικοί σύμβουλοι του Οργανισμού)

Leonardo da Vinci Γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να ενεργούμε έτσι; •Οι τρέχουσες κοινωνικές εξελίξεις έχουν επηρεάσει/επιφέρει: --- αλλαγές στον τρόπο ζωής --- απαιτήσεις για όσο το δυνατό περισσότερα προ-προπαρασκευασμένα τρόφιμα  Οι προσδοκίες των πελατών έχουν αυξηθεί

Leonardo da Vinci Διευκρινήσεις •Η εκπαίδευση /κατάρτιση βοηθά τους χειριστές τροφίμων να: --- αποφεύγουν τις μολύνσεις --- παράγουν ασφαλή τρόφιμα --- να ελαττώνουν την εμφάνιση τροφιμογενών νοσημάτων --- να έχουν απόδοση στην εργασία τους --- να εφαρμόζουν τις κανονιστικές απαιτήσεις

Leonardo da Vinci Οφέλη •Ελάττωση του κόστους •Βελτίωση της εργασίας •Βελτίωση της ποιότητας •Ο οργανισμός αποκτά «καλύτερο όνομα στην αγορά»– αλλά και ευχαριστημένους πελάτες •Επιτυχείς επιχειρήσεις (αύξηση του αριθμού των πελατών, αύξηση εσόδων/κερδών) •Συμμόρφωση με την Νομοθεσία