Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κοινωνική Ευθύνη. Κ. Γαλανάκης 2006 2 Υπερ-φιλελεύθεροι Η κοινωνική ευθύνη αφορά το κράτος Οι επιχειρήσεις πρέπει να αξιολογούν τη απόδοση Στόχος των.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κοινωνική Ευθύνη. Κ. Γαλανάκης 2006 2 Υπερ-φιλελεύθεροι Η κοινωνική ευθύνη αφορά το κράτος Οι επιχειρήσεις πρέπει να αξιολογούν τη απόδοση Στόχος των."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κοινωνική Ευθύνη

2 Κ. Γαλανάκης 2006 2 Υπερ-φιλελεύθεροι Η κοινωνική ευθύνη αφορά το κράτος Οι επιχειρήσεις πρέπει να αξιολογούν τη απόδοση Στόχος των επιχειρήσεων είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους Δεν μπορεί ο επικεφαλής των επιχειρήσεων να προσδιορίσει το κοινωνικό συμφέρον Οι managers έχουν ευθύνη έναντι των μετόχων τους Το κόστος των κοινωνικών προγραμμάτων θα επιβαρύνει την επιχείρηση Η κοινή γνώμη δεν υποστηρίζει τις επιχειρήσεις Δεν έχουν τις γνώσεις να επιτύχουν στόχους κοινωνικού ενδιαφέροντος.

3 Κ. Γαλανάκης 2006 3 Κοινωνική απόκριση Θεωρητικά συμφέρει την επιχείρηση να συμβάλει στη βελτίωση της κοινωνίας Τα προγράμματα κοινωνικής ευθύνης συμβάλλουν στην πρόληψη μικρών προβλημάτων που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε σοβαρά Το να είσαι κοινωνικά υπεύθυνος είναι και ‘ηθικά σωστό’ Η ανταπόκριση στα κοινωνικά θέματα μειώνει την κρατική παρέμβαση Τα θρησκευτικά συστήματα αξιών ενθαρρύνουν πράξεις κοινωνικού ενδιαφέροντος Δραστηριότητες που εκφράζουν κοινωνική ανταπόκριση μπορεί να είναι επικερδείς για την εταιρεία Βελτιώνεται η εικόνα της επιχείρησης στους καταναλωτές Αν δεν το κάνει η επιχείρηση τότε θα το απαιτήσει η κοινή γνώμη ή το κράτος Οι κοινωνικές δραστηριότητες μπορεί να είναι προς όφελος και των μετόχων καθώς η καλή εικόνα μπορεί να αυξήσει την αξία των μετοχών.

4 Κ. Γαλανάκης 2006 4 Τομείς Κοινωνικού Ενδιαφέροντος Ρύπανση Ατμοσφαιρική Υδάτων Στερεά ή μη απόβλητα Ηχορύπανση Ανθρώπινη πλευρά Εργασιακές συνθήκες Ίσες ευκαιρίες Υγιεινή και ασφάλεια Ποιότητα


Κατέβασμα ppt "Κοινωνική Ευθύνη. Κ. Γαλανάκης 2006 2 Υπερ-φιλελεύθεροι Η κοινωνική ευθύνη αφορά το κράτος Οι επιχειρήσεις πρέπει να αξιολογούν τη απόδοση Στόχος των."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google