Η ΤΟ ΚΥΜΑ Tο ασυνήθιστο πείραμα ενός καθηγητή λυκείου να επιδείξει στους μαθητές του πως είναι η ζωή κάτω από μια δικτατορία, η οποία βρέθηκε εκτός ελέγχου.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟΙ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΙ
Advertisements

Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
Θεματική Ενότητα: Φτώχια Βραζιλία: Παγκόσμιο Κύπελλο και Ολυμπιακοί Αγώνες γκρεμίζουν τις φαβέλας Θεματική Ενότητα: Φτώχια.
6 Μαρτίου 2013: ΑΦΟΡΜΗ για Δράσεις κατά της βίας στο σχολείο ΔΙ.Δ.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Μαρία Π. Δοντά Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων.
ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Γιατί να μελετούμε Ιστορία;
Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ως Μάθημα Επιλογής στο Λύκειο απόψεις και συμπεριφορές των μαθητών.
28. Κοινωνία και κράτος στον Μεσοπόλεμο
Στην ταινία: Το κύμα. Ο καθηγητής αναλαμβάνει να διδάξει την απολυταρχία αλλά ταυτίζει τους μαθητές με αυτό το πολίτευμα και τους δημιουργεί την.
Για μια ελκυστικότερη Χημεία στα σχολεία μας Ούτε Σκύλα, ούτε Χάρυβδη Απλά Χημεία.
5Ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ Β’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ
Εισαγωγή στο σενάριο   Τι είναι το σενάριο. Α. H τέχνη του να σκέφτεσαι σε εικόνες. -Προ-σχεδιο της τελικής ταινίας Β.Στο σενάριο δεν μπορείς να περιγράψεις.
Τα στάδια δημιουργίας μιας ταινίας
Μοντελοποίηση Έργα Μαθήματα Αξιολόγηση Αναστοχασμός Αναστοχασμός.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Οθόνες: Δεξιότητες παρουσίασης Επίπεδο.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Να το κατάλαβαν άραγε;; Δεν τρίτωσε απλώς το κακό, ή το καλό, που μπορεί ο καθένας να το πάρει όπως θέλει, αλλά…. ΤΕΤΑΡΤΩΣΕ!! Για μένα πάντως, το βλέπω.
Συνεντευξη απο τη γιαγια μου για την παιδικη της ηλικια
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Λογοτεχνία Α΄ Λυκείου Κριτήρια αξιολόγησης
“Τι είναι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα”
Σκηνή 1 Μέγεθος πλάνου 30cm*50cm Χρόνος 00:00:12 Εικόνα Ήχος 00:00:09 Πλάνο 1 Εμφανίζονται ο Juan και η Juanita, πίσω τους εμφανίζεται στον πίνακα ο χάρτης.
Η ελευθερία στο σχολείο γίνεται πραγματικότητα
Κεφάλαιο Γ΄ Ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και οι άμεσες επιπτώσεις του Οι ανταγωνισμοί των Μεγάλων Δυνάμεων ( )
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Φωτογραφικές μηχανές και φωτογραφίες:
Βασισμένη στην πραγματική ιστορία του πιανίστα Wladyslaw Szpilman.
ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ.
Εγκλήματα Πολέμου Μαρτυρίες 40 ανθρώπων για βασανιστήρια Σκληρά βασανιστήρια σε ιρακινές φυλακές καταγγέλλει το παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε.
ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Η σκηνή στον κινηματογράφο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Το εἶναι και το φαίνεσθαι στην Ελένη του Ευριπίδη
Η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ στην Α Λυκείου
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Μία διδακτική π ρόταση για το μάθημα : « Αρχές οργάνωσης και διοίκησης των ε π ιχειρήσεων » ΤΣΙΟΥΚΑ ΣΩΤΗΡΙΑ.
Harry Potter Η μαγεία της ψυχολογίας
Το σχολείο μας ξεκίνησε να λειτουργεί το 1936 με ιδρυτή τον Ιωακείμ Ξενόπουλο, ο οποίος ήταν δάσκαλος και είχε έρθει από τη Μ. Ασία. Το πρώτο κτίριο που.
Δρ. Χατζηπαντελή Αθανασία
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2006 ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 1 ΟΥ ΓΕΛ ΕΠΑΝΟΜΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΛΣΑ ΒΑΡΔΑΚΑ.
Βιωματικές δράσεις Α΄ τάξη Σχ. Έτος: Γ΄ Τρίμηνο
Διερευνητική Εργασία Α΄ Λυκείου ΠΤΥΧΙΟ, ΜΟΡΦΩΣΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΙΔΕΩΔΗ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ Υπεύθυνος καθηγητής: Ευθυμιάδης Παύλος.
Για τα Τμήματα Υποδοχής Από το υλικό Διδασκαλίας Ελληνικής σε Αλλόγλωσσους Δρ. Σεραφείμ Ευαγγελία.
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ
Σεπτέμβριος 2015 Στ΄1. Λουίζα Μέι Άλκοτ  Τέσσερεις αδερφές η Μέγκ, η Τζό, η Μπέθ και η μικρή Άμμυ. Η κάθε μια με τις φιλοδοξίες της ζει την εφηβεία.
Επέτυχε ή απέτυχε;;;. αραβική άνοιξη καλείται το κύμα διαδηλώσεων και διαμαρτυριών με στόχο την πτώση των αυταρχικών- δικτατορικών καθεστώτων και τη μετάβαση.
Γενική Οικονομική Ιστορία Ενότητα # 13: Η Σοβιετική Ένωση Διδάσκων: Ιωάννα-Σαπφώ Πεπελάση Τμήμα: Οικονομικής Επιστήμης.
Το ευρωπαϊκό θέατρο του 20ού αιώνα ( ) Ενότητα 3 Το κίνημα του Εξπρεσιονισμού Αγγελική Ρόζη Πανεπιστήμιο Πατρών Τμήμα Θεατρικών Σπουδών 1.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΤΑΞΗ Β’ Έρευνα Συμπεριφοράς – Στάσης Θέμα: «Νέοι και Διαδίκτυο – Εθισμός» Χρόνος διεξαγωγής:
Εκπαιδευτικές τεχνικές Π.Απόστολος. Προσχολική ηλικία Της Εύας της αρέσουν οι δραστηριότητες του νηπιαγωγείου αλλά καμιά φορά κολλάει στην αγαπημένη της.
Ορθολογισμός και Παράγοντες Περιορισμού του. Ορθολογισμός και Υποκειμενικότητα Σύγχρονες μελέτες (1995), υποδεικνύουν την διαφορά μεταξύ Ορθολογιστικής.
Η ενότητα την οποία θέλω να επιλέξουμε είναι Μεταφορές – Επικοινωνίες. Διάλεξα αυτή την ενότητα γιατί είναι σημαντική και απόλυτα συνδεδεμένη με τον άνθρωπο,
Συνέντευξη με νήπια.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Καλωσήρθατε!!!.
Ερμηνεία γελοιογραφίας
Μία ταινία του Κώστα Γαβρά
Γενική Οικονομική Ιστορία
ΠΟΛΕΜΟΣ Ή ΕΙΡΗΝΗ; ΜΑΘΗΜΑ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΟΜΑΔΑ: ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εθισμός σε αυτά
Ο ρόλος του εκπαιδευτικού και των μαθητών
Βελτιώνοντας τα Παγκόσμια Προβλήματα
Τι είναι το Ολοκαύτωμα;
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
«Η Ιστορία του Ναζισμού» Ομάδα: Κάλια
Έλενα Βότση, Βαλίνα Διαμαντή
ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
Κωνσταντίνα Αντωνίτσα
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΤΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
ΟΙ ΔΙΟΜΑΔΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η ΤΟ ΚΥΜΑ Tο ασυνήθιστο πείραμα ενός καθηγητή λυκείου να επιδείξει στους μαθητές του πως είναι η ζωή κάτω από μια δικτατορία, η οποία βρέθηκε εκτός ελέγχου όταν διαμόρφωσε μία ανεξάρτητη κοινωνική ομάδα

Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΠΑΛΙΑΣ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤΙΑΝΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ, ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΟΠΤΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΡΕΤΡΟ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ. ΡΕΥΣΤΗ ΚΑΙ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ Η ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΓΟΥΝΤ, ΜΕΛΟΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΕΝΑΡΙΟ, MISCAST Η ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΤΖΟΛΙ. ΑΠΌ ΧΡΗΣΤΟ ΜΗΤΣΗ

ΛΙΝΚΟΛΝ ΤΑΙΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΊΝΑΙ ΜΙΑ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΑΤΙΘΑΣΩΝ ΑΓΟΡΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΈΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΝΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ.

Ο ΠΙΑΝΙΣΤΑΣ Η ΤΑΙΝΙΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΛΕΜΟΥ.Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΉ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΕΊΝΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΟ ΠΙΑΝΟ ΤΟΥ.

SLUMDOG MILLIONAIRE •Ένας έφηβος από τη Βομβάη που μεγάλωσε στη φτώχεια, γίνεται διαγωνιζόμενος της ινδικής έκδοσης του ποιός θέλει να γίνει εκατομμυριούχος.΄Όμως, συλλαμβάνεται ύπο την υποψία ότι έκλεψε, και ένω ανακρίνεται, γεγονότα από τη ζωή του προβάλλονται, που αποδεικνύουν απ’ο που γνωρίζει τις απαντήσεις.

SCHINDLER’S LIST •: Το 1939, μετά το ξέσπασμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι Εβραίοι της κατεχόμενης από τους Γερμανούς Κρακοβίας μεταφέρονται σε γκέτο, από τα οποία μπορούν να βγαίνουν μόνο με ειδική άδεια, συνήθως επειδή εργάζονται σε τομείς ζωτικής σημασίας για τη γερμανική πολεμική βιομηχανία. Ο Όσκαρ Σίντλερ, Γερμανός βιομήχανος από τη Μοραβία, ανοίγει ένα εργοστάσιο κατεργασίας σμάλτου, όπου προσλαμβάνει κυρίως Εβραίους εργάτες, λόγω του μικρότερου κόστους. Αργότερα όμως ο σκληρός αξιωματικός των Ες Ες Άμον Γκετ αναλαμβάνει τη εκκένωση του γκέτο και τη μεταφορά των Εβραίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Άουσβιτς και του Πλαστσόφ. Ο Σίντλερ συγκλονίζεται από τη βαναυσότητα που βλέπει γύρω του και, ενώ αρχικός στόχος του ήταν να εκμεταλλευτεί το πόλεμο για να πλουτίσει, διαθέτει σχεδόν όλη του την περιουσία για να δωροδοκήσει τους αξιωματικούς των Ες Ες προκειμένου να χαρακτηριστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι Εβραίοι ως "απαραίτητοι εργάτες" και έτσι να διασωθούν

Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥ •Ο ΜακΜέρφι συλλαμβάνεται με την κατηγορία αποπλάνησης ανηλίκου και φυλακίζεται. Για να αποφύγει τη φυλακή παριστάνει τον τρελό και εισάγεται σε ψυχιατρική κλινική. Εκεί προσπαθεί να ζωντανέψει το μέρος παίζοντας με τους άλλους τροφίμους χαρτιά και μπάσκετ. Σε κάθε του κίνηση, όμως, βρίσκει μπροστά του την αντίδραση της νοσοκόμας Ρέιτσελφυλακή

AMERICAN HISTORY X •Μια οικογένεια καταρρέει ύστερα από μια ολόκληρη ζωή, αναλωμένη στο μίσος και τον ρατσισμό! Ένας άνδρας πρέπει τώρα, να πολεμήσει τους δικούς του δαίμονες για να σώσει τον αδελφό του, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό από την τελική πτώση! Μια άνιση αναμέτρηση... Και όλα τα στοιχεία, εναντίον του! Και όμως... Εκείνος, θα προσπαθήσει σκληρά! Ένα συγκλονιστικό δράμα, όπου η βία δίνει μαθήματα ήθους και η οργή καταλύει την ανθρωπιά!

PULP FICTION •Μια οικογένεια καταρρέει ύστερα από μια ολόκληρη ζωή, αναλωμένη στο μίσος και τον ρατσισμό! Ένας άνδρας πρέπει τώρα, να πολεμήσει τους δικούς του δαίμονες για να σώσει τον αδελφό του, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό από την τελική πτώση! Μια άνιση αναμέτρηση... Και όλα τα στοιχεία, εναντίον του! Και όμως... Εκείνος, θα προσπαθήσει σκληρά! Ένα συγκλονιστικό δράμα, όπου η βία δίνει μαθήματα ήθους και η οργή καταλύει την ανθρωπιά!