Η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Γερμανία Μαρίλια Διόλα.
Advertisements

Συνεισφορά στις ελληνικές εξαγωγές ανά περιφέρεια Διάστημα: Ιαν-Ιούνιος 2012 •70% των ελληνικών εξαγωγών εξακολουθεί να πραγματοποιείται από τις περιφέρειες.
Ελληνική κουζίνα: «Μια ιστορία που ταξιδεύει για 4
ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
Διατροφή και Υγεία.
1. Ο Ελληνορωμαϊκός κόσμος την εποχή του Χριστού στη γη Ισραήλ
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Παναγιώτης Βουτσιώτης Διονύσης Θεοφιλόπουλος Θοδωρής Γκάντσεφ
Med Diet Όποιος προσέχει τον εαυτό του, με ακολουθεί Μεσογειακή Διατροφή 2 ο Γυμνάσιο Καλαμάτας Σχολ. Έτος:
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Ως παράγοντας πολιτισμού και οικονομίας
ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Αποικιοκρατικοί ανταγωνισμοί Από τους μαθητές της Β’ τάξης
MENU ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΜΑΡΟΚΟ ΓΑΛΛΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΧΩΡΕΣ
Η διατροφή στην Αρχαία Ελλάδα
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης
Τα ραπανάκια είναι ένα από τα πιο θρεπτικά λαχανικά, αφού περιέχουν πληθώρα διαφορετικών συστατικών. Η κατανάλωσή τους έχει συσχετισθεί με την προστασία.
MENU ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΜΑΡΟΚΟ ΑΛΓΕΡΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΤΥΝΗΣΙΑ ΛΥΒΥΗ.
MENU ΕΠΙΛΩΓΩΝ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΓΕΡΙΑ ΒΟΣΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ
Γεωγραφικοί όροι: ευνοϊκό κλίμα, εύφορο έδαφος / οικονομικοί: εκμετάλλευση υπεδάφους, ανάπτυξη βιομηχανίας, τουρισμός/ ιστορικοί: ανάπτυξη σημαντικών.
Από την Στ‘2 την Μαρία τον Μηνά και τον Γιώργο
MENU ΙΤΑΛΙΑ ΤΙΤΛΟΣ ΚΥΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΥΝΙΣΕΙΑ ΜΑΡΟΚΟ ΙΣΠΑΝΙΑ
ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ Στόχοι Ο Μαθητής
` «Το αγαπημένο μου φαγητό» Ελισσάβετ Χριστίνα Μελιάδη
Ερευνητική εργασία της Β΄ Λυκείου
Ο ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ ΑΡΓΥΡΩ Π. ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑ στο Βελεστίνο Θεσσαλίας(αρχαιότητα Φερές) Γιος εμπόρου Μπήκε στην υπηρεσία των Φαναριωτών Μετανάστευσε.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) ΘΕΜΑ: ΜΟΥΣΙΚΗ ΘΕΜΑ ΟΜΑΔΑΣ: ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ (ΑΙΓΥΠΤΟΣ)
MENU ΧΩΡΕΣ ΜΕΣΩΓΕΙΟΥ ΙΤΑΛΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΥΡΙΑ ΛΙΒΥΗ ΜΑΡΟΚΟ ΣΛΟΒΕΝΙΑ
Η ρωμαϊκή αυτοκρατορία μια υπερδύναμη του αρχαίου κόσμου
ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
Η ανθρωπογεωγραφία της Αφρικής ΕΚΦΕ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Menu Επιλογών ΧΩΡΕΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΜΑΡΟΚΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΛΓΕΡΙΑ ΜΟΝΑΚΟ ΕΛΛΑΔΑ
Μάθημα 7ο H Μεσόγειος τον 20ο αιώνα
Μάθημα 5 Οι Μεγάλες Δυνάμεις στη Μεσόγειο, 17ος - 19ος αι. -Ανάπτυξη εμπορίου στη Μεσόγειο με πρωτεργάτες τη Βρετανία και την Ολλανδία -Ανταγωνισμός Βρετανίας-Γαλλίας.
Λευτέρης Δάλπης 1 ο πρότυπο Πειραματικό Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ Τάξη: Ε’
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Διατροφή των Αρχαίων Τάξη: Στ 3 Μαίρη Τσιάκαλου Χαρά Σπύρου
MENU ΕΠΙΛΩΓΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΑΛΓΕΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Από ποιες θάλασσες βρέχεται η Ευρώπη; Ποιο είναι το μήκος της ακτογραμμής της; Τι έχουν προκαλέσει οι πάγοι στις ακτές της Βόρειας Σκανδιναβίας;
Η βυζαντινή Κύπρος Κεφάλαιο 37 ο Η παρουσίαση διαμορφώθηκε από τον Πέτρο Σαμούχο.
ᆭ ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. Οι διατροφικές συνήθειες σε κάθε ήπειρο, και κατ’επέκταση σε κάθε χώρα, εξαρτώνται σε σημαντικό βαθμό.
Mηλιά Η μηλιά είναι το πιο διαδεδομένο οπωροφόρο παγκοσμίως, αντιπροσωπεύει το 50% των φυλλοβόλων οπωροφόρων δέντρων, με παγκόσμια ετήσια παραγωγή τα.
Οι κάτοικοι και τα κράτη της Αφρικής Βόρεια Αφρική Δημιουργία: Ζάρκος Δημήτριος Μίσσιου Γεωργία
Οι Φοίνικες ήταν αρχαίος σημιτικός λαός, που κατοικούσε στα παράλια της ανατολικής Μεσογείου...
X TÜV AUSTRIA GROUP Qatar Rail certification September 2014 Η Πιστοποίηση αξία προστιθέμενη Κων/νος Μαυρόπουλος Δ/ντης Ανάπτυξης.
Εργασία στο μάθημα της Γεωγραφίας Θέμα: Πορτογαλία Του μαθητή: Γκριμπογιάννη Γιώργου Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Μαλάμου Κωνσταντίνα.
22 Δεκεμβρίου Επιχειρηματικές αποστολές - Επενδύσεις ●Αποστολές στο εξωτερικό: 66 αποστολές & επαφές με περισσότερες από 1930 επιχειρήσεις 2012:
Τι εστί ελληνική κουζίναΤι εστί ελληνική κουζίνα; Που κρύβεται, αλήθεια, η ελληνικότητα της γεύσης: στην παραδοσιακή συνταγή, στα εγχώρια υλικά, στις.
Β. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ 19ο ΑΙΩΝΑ
ΚΕΙΜΕΝΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Κεφάλαιο 8 Ωκεανοί και θάλασσες.
Αμερικανική και Μεξικανική κουζίνα
Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
Γαστρονομικός τουρισμός : τις κουζίνες του κόσμου
Γαστρονομικός Τουρισμός
Άννα Τορτοπίδου Παναγιώτης Πρίτσας Πηγή: wikipedia
ΑΦΡΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ:30,221,532 km2 ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: ΧΩΡΕΣ:55
Ηλίας Μπουναρτζής/ Η οικονομική ζωή Η σταδιακή παρακμή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έδωσε τη δυνατότητα στους υπόδουλους.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Καταγραφής Ενδιαφέροντος των Επιχειρήσεων – Μελών του ΕΒΕΘ για τις Αγορές του Εξωτερικού.
Training Methods of Programming - Informatics with the use of Games
Η εικόνα αυτή περιγράφει τα πάντα που είναι προς Εξαφάνιση !!!!
Ηλίας Μπουναρτζής/
Ηλίας Μπουναρτζής/users.sch.gr/bounartzis
ΣΑΚΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ ΕΛΕΝΑ ΓΚΟΥΝΤΟΥΛΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ.
Φοίνικες.
Λατινική Αμερική Συνεργάστηκαν: Βασιλειάδη Δήμητρα Θανοπούλου Φαίη
Τα προϊόντα του Νέου Κόσμου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ Η κουζίνα της Νότιας Αφρικής καθρεφτίζει την ποικιλομορφία και την πολυπολιτισμικότητα της περιοχής γι’ αυτό και ονομάζεται κουζίνα του «Ουράνιου Τόξου».

Ιστορική Αναδρομή Οι πρώτοι αυτόχθονες κάτοικοι ήταν κυρίως κυνηγοί και συλλέκτες. Η γεωργία εισήχθη αργότερα από τους Bantu της Βόρειας Αφρικής. Κατά τη διάρκεια της αποικιοκρατίας δέχθηκε πολλές επιρροές από τους Ολλανδούς (από το 1652 ), τους Γερμανούς, τους Γάλλους, τους Ιταλούς, τους Έλληνες καθώς και τους Βρετανούς καθώς και από τους Ινδο-Ασιάτες σκλάβους τους.

Χαρακτηριστικά φαγητά Boerewors: Λουκάνικο Χαρακτηριστικά φαγητά Babotie Melktert: Τάρτα με κρέμα Koeksister: Λουκουμάδες Vetkoek: Ζύμη με αλμηρή και γλυκιά γέμιση

ΒΟΡΕΙΑ ΑΦΡΙΚΗ Κουζίνα με τα εξωτικά υλικά της Αφρικής, όπως χουρμάδες, πέταλα από αρωματικά λουλούδια και μυρωδικά Επίσης χρησιμοποείται η κανέλα, ο κόλιανδρος και η χάρισα, ένα καυτερό καρύκευμα που χρησιμοποιείται στην Αλγερία και στην Τυνησία

Ιστορία και φαγητό Οι γεύσεις της επηρεαστήκαν από εισβολείς , μετανάστες και έμπορους καθώς και από αρχαίες αυτοκρατορίες της Αφρικής και της Αιγύπτου. Οι Φοίνικες εισήγαγαν το λουκάνικο ,οι Καρχηδόνιοι το σιτάρι και το σιμιγδάλι, οι Ρωμαίοι τις ελιές και το ελαιόλαδο, οι άραβες τα μπαχαρικά και οι Οθωμανοί Τούρκοι τα προϊόντα αρτοποιίας

Μαρόκο και Αλγερία: Harira – Σούπα με αρνί, ρεβίθια και φιδέ Μαρόκο: Κοτόπουλο tajin  με λεμόνι και μελι Κους – κους

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ Η Καλλιέργειες έμειναν ανεπηρέαστες ,με εξαίρεση την εκτεταμένη εισαγωγή φιστικιού , μακιοκα και του φυτού τσιλι-πεππερ που κατεφτασαν μαζί με το εμπόριο των σκλάβων. Που είχαν επίδραση στις τοπικές γεύσεις και την τοπική κουζίνα. Ο τρόπος μαγειρικής που επικράτησε όμως ήταν ο παραδοσιακός.

ΙΦΟΥ ΔΑΝΑΗ ΓΚΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΥΔΡΑΙΟΥ ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ